سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که آمریکا باید با ایران مذاکره کند زیرا ایران کشوری است که در منطقه از امنیت و ثبات بیشتری برخودار است

به گزارش علمدار بصیر: "رضا سیاح" خبرنگار سی ان ان  در گفت و گویی که با مجری شبکه سی ان ان انجام داد حرف هایی زد که تاکنون در شبکه سی ان ان سابقه نداشته است.

 

 

رضا سیاح گزارشگر معروف سی ان ان در خاورمیانه گفت: بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که آمریکا باید با ایران مذاکره کند زیرا ایران کشوری است که در منطقه از امنیت و ثبات بیشتری برخودار است و در مقایسه با عربستان و بحرین که از متحدان اصلی آمریکا هستند اوضاعش بهتر است و دموکراتیک تر هم هست بنا بر این دلیلی وجود ندارد که آمریکا نخواهد با ایران رابطه برقرار کند.

 

 

همچنین می توان گفت که با ایجاد یک رابطه دیپلماتیک می توان بسیاری از مشکلات آمریکا در افغانستان و عراق حل بشود و صلح فلسطین و اسرائیل نیز ایجاد شود.

 

 

این در حالیست که رضا سیاح در سال 88 از گزارشگرانی بود که سیاه نمایی های زیادی را علیه ایران انجام می داد و انتخابات ایران را زیر سوال می برد.

جام

 





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
یورش صدها صهیونیست به مقام حضرت یوسف در شرق نابلس و هتک حرمت این مکان، به درگیری فلسطینی ها و سربازان رژیم صهیونیستی منجر شد.

علمدار بصیر: به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، شهرک نشینان صبح امروز (سه شنبه) با پشتیبانی نظامیان رژیم صهیونیستی به مقام حضرت یوسف یورش بردند و نظامیان اشغالگر منطقه را درطول حضور این شهرک نشینان در این مکان بستند. نیروهای اشغالگر در درگیری با فلسطینیان به سوی آنان بمب های صوتی و گلوله های جنگی شلیک کردند، فلسطینیان نیز در مقابله به سوی آنها سنگ پرتاب کردند.
اتوبوسهای حامل شهرک نشینان صبح امروز درحالی وارد منطقه شدند که نیروهای رژیم صهیونیستی ورودی شهر نابلس را بسته بودند.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
بحث‌های خصوصی فراوانی در سطوح مختلف میان آمریکا و اسرائیل در جریان است تا از هراس اسرائیل درباره تجدید رویکرد آمریکا نسبت به ایران کاسته شود

به گزارش علمدار بصیر: روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

چیزی نیست... اصلاح تعرفه است!

مسئولان دولتی با شیک‌سازی واژه‌ها در حال گران کردن قیمت برخی خدمات و کالاها هستند اما نام آن را اصلاح تعرفه می‌گذارند.کالاها و خدمات دولتی همچون تعرفه آب، برق و گاز در هفته اخیر گران شده‌اند اما دولتی‌ها تلاش دارند از به کار بردن واژه «گرانی» که بر خلاف وعده‌های آن‌ها است، خودداری کنند.به گزارش مشرق، تعرفه آب، برق و گاز طبق تصمیمات یک هفته اخیر دستگاه‌های دولتی گران شد و از این ماه مشترکان گرانی مذکور را در قبوض خود مشاهده می‌کنند. محاسبات نشان می‌دهد که افزایش قیمت گاز حدود سه هزار میلیارد تومان و افزایش قیمت آب حدود 1600 میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد خواهد کرد.گرانی‌های اخیر در حالی در سکوت رسانه‌های اصلاح‌طلب و برخی نمایندگان مجلس که پیش از این نسبت به هرگونه گرانی بسیار حساس بودند به اجرا درآمده، که دولتمردان پیش از این وعده تثبیت قیمت‌ها حداقل تا پایان امسال را به مردم داده بودند.

مثلا محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت یازدهم، هشتم شهریورماه امسال اعلام کرد: «در قانون بودجه مجوز افزایش 38 درصدی قیمت سوخت به دولت داده شده ولی دولت تصمیم گرفته ریالی بر قیمت سوخت اضافه نکند تا فشار اقتصادی بر مردم تحمیل نشود.» به طور قطع، افزایش 10 تومانی قیمت گاز مشترکان خانگی و گاز سی‌.ان.جی، این وعده را زیر سؤال برده است. سوم شهریور هم وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: «قرار بر این شده است تا قیمت کالاهای اساسی در کشور مثل قبل باقی بماند، بنابراین تا پایان سال تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.»
این در حالی است که در هفته‌های اخیر شاهد گرانی سیب زمینی، مرغ و تخم‌مرغ بودیم، که وزیر صنعت، معدن و تجارت علت گرانی را صادرات برخی از این محصولات اعلام کرد.

اما نکته جالب توجه آن است که گویا ماجرای «شیک‌سازی» که از جانب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم برای بهبود اوضاع «اشتغال» مطرح شد، به بحث گرانی‌ها هم کشیده شده است. در حالی که افزایش قیمت‌های اخیر خصوصا در کالاهایی مانند باتری خودرو، سیب‌زمینی، مرغ و تخم‌مرغ و... و همچنین در تعرفه آب و برق و گاز که با تصمیم دولت یازدهم اجرایی شده، اما دولتمردان و همین‌طور رسانه‌های حامی آنها، تلاش دارند از به کار بردن واژه «گرانی» پرهیز کنند.بر اساس این گزارش در عمل شاهد هستیم که مثلا برخی مسئولان دولتی به جای اعلام گران شدن تعرفه آب، برق یا گاز از واژه «اصلاح تعرفه» یا «متنوع کردن تعرفه» استفاده می‌کنند که مطمئنا هم «شیک‌تر» است و هم در ظاهر به وعده‌های سابق درباره عدم گرانی، لطمه وارد نمی‌کند.

دیپلمات انگلیسی: اوباما توقعات فراقانونی دارد

سفیر پیشین انگلیس در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی معتقد است چالش هسته‌ای ایران قابل برطرف شدن است اما خواسته‌های فراقانونی دولت اوباما باعث بن‌بست در حل این مسئله شده است.پیتر جنکینز در تحلیلی که به نوعی پاسخ پیشاپیش به سخنرانی دیروز اوباما در سازمان ملل و درباره برنامه هسته‌ای ایران است، نوشت: اوباما در اردن گفته بود «اگر آنچه رهبر ایران گفته درست باشد، یعنی اینکه ساخت سلاح هسته‌ای خلاف قوانین اسلام باشد و ایران هیچ علاقه‌ای به ساخت این‌گونه سلاح‌ها نداشته باشد، در این صورت جامعه بین‌المللی باید بتواند با روشی عملی صحت ادعای ایران را بررسی و تصدیق کند.» از سال 1970 به این سو، ‌«روشی عملی و قابل راستی‌آزمایی» برای دادن چنین ضمانتی ایجاد شده، که تقریباً مورد قبول همه کشورها قرار گرفته است.

 برای این کار کشورها باید به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بپیوندند، کلیه مواد هسته‌ای خود را در معرض نظارت بین‌المللی قرار دهند، و بازرسان بین‌المللی را متقاعد کنند که مواد هسته‌ای برای مقاصدی غیر از مصارف صلح‌آمیز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.
وی می‌افزاید: ایران از سال 1970 به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پیوسته، و به جز بین سال‌های 1991 و 2003، همواره توانسته رضایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را جلب کند که مواد هسته‌ای در اختیارش تنها به مصارف صلح‌آمیز رسیده است. از اواخر سال 2003 تا اواسط سال 2005 ایران پروتکل الحاقی را هم اجرا می‌کرد. این کشور بعد از سال 2005 هم تاکید کرده که در صورت لغو تحریم‌ها، دوباره آن را به اجرا خواهد گذاشت.

به گزارش بی‌بی‌سی، جنکینز می‌افزاید: در نتیجه، وقتی آقای اوباما تلویحا می‌گوید که این هم کافی نیست، در واقع منظورش این است که ایران برای اعتمادسازی باید براساس معیارهای منحصر به فردی عمل کند. اما وضع معیارهای منحصر به فرد برای برخی کشورها نه در معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی، و نه در مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پیش‌بینی نشده است، و عدم پایبندی کشورها به تعهداتشان در قبال آژانس هم وضع چنین معیارهایی را توجیه نمی‌کند. طبق مقررات آژانس، کشورها باید صرفاً مواردی را که با تعهداتشان در قبال آژانس همخوانی ندارد، اصلاح کنند. در موارد مشابه، به انجام اصلاحات لازم و بازگشت کشورهای خاطی به چارچوب مقررات آژانس بسنده شده است.

سفیر سابق انگلیس در آژانس نوشت: پیچیدگی دوم قضیه ایران این است که از اواخر سال 2007، به واسطه ثمربخشی اقدامات اطلاعاتی آمریکا، تردیدها درباره ماهیت نظامی برنامه هسته‌ای ایران کم‌رنگ‌تر شده است. مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا چندین بار گزارش داده که احتمال اینکه ایران تصمیم به ساخت سلاح اتمی نگرفته باشد، زیاد است. به علاوه ایران آماده است مثل کشورهای دیگر ضمانت‌های لازم را در این زمینه بدهد. اما رئیس جمهور آمریکا خواهان چیزی فراتر از معاهده ان‌پی‌تی و مقررات آژانس است.وی در پایان هشدار داده که ممکن است غرب به خاطر اشتباه امروزش تاسف بخورد.اوباما دیروز در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل برخلاف عملکرد 10 سال گذشته دولت آمریکا مدعی شد واشنگتن حق فعالیت هسته‌ای ایران را به رسمیت می‌شناسد اما روشن نکرد که چرا برخلاف حقوق و تعهدات ان‌پی‌تی عمل کرده است.

موشک‌ها و رادارهای دقیق حزب‌الله عمق اسرائیل را تهدید می‌کند

یک فرمانده ارشد ارتش صهیونیستی گفت اسرائیل قادر به تحمل جنگ طولانی نیست و برخلاف 40 سال پیش اکنون در عمق خود تهدید می‌شود.ژنرال کوپی باراک فرمانده فنی و لجستیک ستاد مشترک ارتش اسرائیل در گفت‌وگو با معاریو اظهار داشت: تهدید از سمت جبهه شمالی در مقایسه با جنوب، ده‌ها برابر افزایش یافته است. طبق گزارش‌ها، حزب‌الله دارای 70 هزار موشک است که بیشترشان به تجهیزات راداری دقیقبرای اصابت به نیروگاه برق در منطقه «الخضیره» یا مرکز ستاد کل نظامی «کریاه» در مرکز «تل‌آویو» و یا فرودگاه «بن گوریون» مجهزند.
باراک گفت: ارتش سوریه نیز موشک‌های مشابهی را دارد که سایت‌های ارتش، انبارها و پایگاه‌های هوایی را در معرض تهدید آتشین بزرگ و سنگینی قرار می‌دهد و با آتشبار گنبد آهنین قادر به حراست از آن‌ها نخواهیم بود. اختصاص یافتن این آتشبار برای حمایت از زیرساخت‌های اصلی، مهم و پایگاه‌های نیروی هوایی در واقع فرضی بیش نیست.

وی ادامه داد: «تهدید عمق اسرائیل، تمایز بزرگی میان جنگ اکتبر در 40 سال پیش و جنگ آینده خواهد بود. در جنگ اکتبر جز برخی موشک‌های «قورباغه» که از سوریه به منطقه «رامات داوید» شلیک شد؛ تهدیدی متوجه عمق اسرائیل نشد ولی امروزه عمق اسرائیل با تهدید قوی موثر بر مجموعه تدارکات روبروست و ارتش اسرائیل را به فعال‌سازی توانایی حمله یکباره برای کوتاه کردن زمان جنگ وامی‌دارد چرا که ما قادر به تحمل جنگ درازمدت نیستیم».معاریو می‌نویسد: ژنرال باراک همچون دیگر نهادهای امنیتی اسرائیلی حیرت و غافلگیری بزرگ خود را از تبدیل تهدید آمریکا برای حمله و یورش به سوریه به توافق و حل و فصل روسیه - آمریکا برای خلع سلاح شیمیایی سوریه ابراز داشت.

گریه‌کن‌های اجاره‌ای

تیتر و گزارش خبری کیهان یکشنبه 31 شهریورماه که به نقل از رسانه‌ها و مقامات آمریکایی و اروپایی پیام اطمینان بخش آمریکا به اسرائیل را فاش کرده بود، علاوه بر عصبانیت رسانه‌های بیگانه و سایت‌های وابسته به گروههای اپوزیسیون، سایت «آینده» را هم ناچار به واکنش کرد. این سایت که به سایت حق‌العمل‌کار شهرت دارد با اشاره به تیتر و گزارش کیهان نوشت برادر حسین به آمریکا و اسرائیل قوت قلب می‌دهد!در گزارش خبری کیهان به نقل از خبرگزاری رویترز آمده بود که «بحث‌های خصوصی فراوانی در سطوح مختلف میان آمریکا و اسرائیل در جریان است تا از هراس اسرائیل درباره تجدید رویکرد آمریکا نسبت به ایران کاسته شود» و همچنین به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اشاره شده بود که در آن از اطمینان دادن واشنگتن به تل‌‌آویو خبر داده و تاکید کرده بود مقامات آمریکایی به اسرائیل اطمینان داده‌اند که «امتیازی به ایران نخواهند داد».

این گزارش مستند نشان می‌داد برخلاف آنچه که این روزها مدعیان اصلاحات، اصحاب فتنه و روزنامه‌های زنجیره‌ای با بوق و کرنا سعی در القاء آن دارند، آمریکا و متحدانش در برخورد خصمانه و باج‌طلبانه خود با ایران اسلامی کمترین تغییری نداده و تجدیدنظری نکرده‌اند.سایت حق‌العمل‌کار آینده که مطابق قرارداد مورد اشاره با اصحاب فتنه، نیازی به بررسی و مطالعه مسائل نمی‌بیند و فقط خود را ملزم می‌داند به مفاد قرارداد عمل کند!تصویر صفحه اول کیهان یکشنبه و تیتر اصلی آن «پیام واشنگتن به تل‌آویو، مطمئن باشید به ایران امتیاز نمی‌دهیم» را روی خروجی خود گذاشت و در اقدامی کودکانه و خنده‌دار به اصطلاح اظهارنظر کرد که؛ حسین شریعتمداری با این تیتر و گزارش‌ قصد دارد به سه گروه «نئوکان‌های آمریکایی»، «دولتمردان اسرائیلی» و «مخالفان جمهوری اسلامی» قوت قلب بدهد!

اصحاب فتنه آمریکایی- اسرائیلی که نظرات خود را به این سایت حق‌العمل‌کار دیکته می‌کنند توضیح ندادند که تاکید بر خوی جنایتکارانه آمریکا و اسرائیل و افشای طرح باج‌خواهانه‌ای که علیه ایران اسلامی تدارک دیده‌اند، با چه منطق و تحلیلی، قوت قلب دادن به آنها تلقی می‌شود؟! از پادوهای اصحاب فتنه در سایت آینده انتظاری نیست که به اینگونه مسائل بپردازند، چرا که آنها مانند گریه‌کن‌های اجاره‌ای مراسم ترحیم در انگلیس هستند که پول می‌گیرند و گریه می‌کنند بی‌آن که اصلا بدانند شخص متوفی چه کسی است؟! اما، از اجاره‌کنندگان این سایت انتظار می‌رفت توضیح بدهند که آیا قربان صدقه رفتن برای آمریکا و اسرائیل و سانسور کردن اظهارات کینه‌توزانه مقامات آمریکایی و صهیونیستی علیه ایران اسلامی قابل ملامت است یا اقدام کیهان که ماهیت واقعی و جنایتکارانه آنان را، آنهم از زبان خودشان و به نقل از رسانه‌های تحت مدیریت آنها افشا می‌کند؟!

ناکامی در دیدار با رهبر ایران تحقیر مقامات آمریکایی است

یک پژوهشگر «امریکن اینتر پرایز» می‌گوید آمریکا از اینکه نتوانسته فرستاده‌ای به دیدار رهبر ایران بفرستد تحقیر شده است.مایکل روبین در مصاحبه با رادیو فردا می‌گوید: محل اصلی تصمیم‌گیری در ایران، دفتر رهبر جمهوری اسلامی و شخص رهبری است. متأسفانه دیپلمات‌های ما تنها با وزارت خارجه ایران سخن می‌گویند. یک چیزی که توجه من را جلب کرده این است دیپلمات‌های آمریکایی از اینکه می‌توانند با طرف‌های ایرانیشان دیدار کنند هیجان‌زده می‌شوند.

این در حالی است که مثلا وقتی مقام‌های کشورهای دیگر به ایران می‌روند، با رهبر ایران به طور مستقیم دیدار می‌کنند. ما موفق به دیدار معاون وزیر خارجه ایران می‌شویم در حالی که مقام‌های دیگر کشورها به دیدار رهبر ایران می‌روند. و به نظر من این به سخره گرفتن آمریکاست.وی درباره این سوال که فکر نمی‌کنید روی کار‌ آمدن روحانی در انتخابات نشانه آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکاست گفت: خیر! به نظر من انتخابات اخیر در ایران، بیشتر از آنکه با تمایل به رابطه با آمریکا مربوط باشد، موضوع سیاست داخلی ایران است. برخی دوست دارند در آمریکا همه‌چیز را در ارتباط با آمریکا قلمداد کنند، اما در این زمینه باید گفت که این موضوع مربوط به ایران است.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
امام هفتم حضرت کاظم علیه السلام در حدیثی گهربار وضعیت مومن واقعی در سختی‌ها و آسایش را یکسان دانسته‌اند.
حضرت امام موسی کاظم علیه السلام فرمودند: مؤمن همیشه، در همه حالات در معرض خیر و سعادت خواهد بود، چنانچه در سختی قرار گیرد و بندهای بدنش قطعه قطعه گردد برایش خیر و خوشبختی است; و اگر هم تمام شرق و غرب دنیا در اختیارش قرار گیرد، نیز برایش خیر و سعادت است.
 
متن حدیث:
 
 قالَ الإمام الکاظم علیه السلام : الْمُؤْمِنُ بِعَرْضِ کُلِّ خَیْر، لَوْ قُطِّعَ أنْمِلَةً أنْمِلَةً کانَ خَیْراً لَهُ، وَ لَوْ وَلّی شَرْقَها وَ غَرْبَها کانَ خَیْراً لَهُ.
 
 
«کتاب التمحیص، صفحه 55،حدیث 109»




تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
هفته یازدهم لیگ برتر با انجام هفت دیدار در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار می‌شود که پرسپولیس میزبان فجر سپاسی است و دربی اصفهان هم یکی دیگر از بازی‌های جذاب این هفته است.

به گزارش علمدار بصیر: هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال روز پنجشنبه با دیدار پرسپولیس و فجرسپاسی آغاز می‌شود و شش مسابقه دیگر روز جمعه برگزار می‌شود. استقلال که در نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا حضور دارد در این هفته هم در لیگ برتر حضور نخواهد داشت و بازی این تیم با سایپا به زمان دیگری موکول شده است.

نگاهی به هفت دیدار این مسابقه می‌اندازیم:

پرسپولیس - فجرسپاسی؛ سرخپوشان می‌خواهند جای سپاهان را بگیرند!

تیم پرسپولیس بعد از شکست پر سر و صدا و جنجالی هفته قبل مقابل سپاهان، پنجشنبه باید به مصاف تیم فجرسپاسی برود. تیمی که محمود یاوری هدایت آن را برعهده دارد. یاوری در هفته سوم لیگ برتر با مس کرمان با دو گل از تیم علی دایی شکست خورد و این مرتبه با فجرسپاسی مقابل سرخپوشان تهرانی قرار می‌گیرد. سرهنگ یاوری هفته گذشته اولین بردش را با فجر به دست آورده و می‌خواهد از پرسپولیس هم امتیاز بگیرد.

سرخپوشان تهرانی نیز هفته‌ای پر سر و صدا را پشت سر گذاشتند. علی دایی و محمد رویانیان برای اثبات ادعاهای‌شان در مورد داور دیدار با سپاهان مدام در تکاپو و گفت‌و‌گو با رسانه‌ها و مسئولان فدراسیون فوتبال بودند. البته بازیکنان پرسپولیس می‌گویند اتفاق‌های دیدار با سپاهان را فراموش و خود را برای یک برد خانگی آماده کرده‌اند. نگرانی یاوری سرمربی فجرسپاسی این است که داور بازی با پرسپولیس بخواهد جبران اشتباه محسن قهرمانی در بازی با سپاهان را بکند و با سرخپوشان مهربان باشد. البته باشگاه پرسپولیس هم در این زمینه بیانیه داد و خواستار اجرای منصفانه و عادلانه داور در این بازی شد. پرسپولیس اگر در این بازی پیروز شود 20 امتیازی خواهد شد و به طور موقت به رده دوم صعود می‌کند و جای سپاهان را می‌گیرد. باید دید یاوری این اجازه را به پرسپولیس می‌دهد؟ فجرسپاسی با 15 گل خورده ضعیف‌ترین خط دفاع لیگ را داراست و این بازی فرصت خوبی برای مهاجمان پرسپولیس است تا خودی نشان بدهند. 

 

راه آهن سورینت -داماش گیلان؛ پایان ناکامی تهرانی‌ها یا ادامه شگفتی‌سازی رشتی‌ها؟

راه آهن سورینت مدت‌هاست که رنگ برد را ندیده است و روی ریل ناکامی به سرعت پیش می‌رود. با این حال مدیران باشگاه اعلام کرده‌اند بهتر از منصور ابراهیم‌زاده در ایران سراغ ندارند و از او حمایت کامل می‌کنند. باید دید نتیجه این حمایت از سرمربی تیم پانزدهم جدول چه خواهد شد. شاگردان ابراهیم‌زاده که ظاهرا او را خیلی هم دوست دارند و می‌گویند نباید برکنار شود جمعه باید در میدان حرف‌شان را بزنند. با این شرایط روز سختی در انتظار داماش گیلان است. تیمی که دو برد متوالی داشته و هفته گذشته موفق شد تراکتورسازی را در رشت شکست بدهد از نظر روحی در شرایط بسیار مناسبی است. باید دید که افشین ناظمی مربی جوان داماش می‌تواند از منصور ابراهیم‌زاده هم مثل مجید جلالی امتیاز بگیرد یا این راه‌آهن است که نوار ناکامی‌هایش را قطع می‌کند؟

 

ملوان - فولاد خوزستان؛ فرار بزرگ شاگردان فرکی به سوی قهرمانی نیم‌فصل؟

در هیاهوی مدعیانی مثل سپاهان و پرسپولیس، تیم فولاد خوزستان آرام و بی‌حاشیه پیش می‌رود و اکنون با 22 امتیاز بر صدر لیگ برتر نشسته است. حسین فرکی می‌خواهد در بندر انزلی سه امتیاز را از ملوان بگیرد و فرار بزرگش را به سوی قهرمانی نیم فصل آغاز کند، بعید است تیم ملوان بتواند فولاد را متوقف کند هرچند که سپاهان، پرسپولیس، نفت و استقلال دوست دارند این اتفاق بیافتد اما ملوان دیگر آن تیم مقتدر فصول گذشته نیست و شرایط فنی این تیم با اولین مربی خارجی تاریخش خیلی مناسب و مساعد نیست. به خصوص اینکه مهدی دغاغله و جلال رافخایی دو مهاجم این تیم هم مصدوم هستند با این حال فوتبال غیر قابل پیش‌بینی است. اگر تیم اسکوچیچ بتواند تیم فرکی را شکست بدهد شاید بزرگ‌ترین شگفتی هفته یازدهم را رقم زده باشد. هرچند فولاد اگر در انزلی شکست بخورد باز هم صدرنشین خواهد بود و از صدر جدول تکان نخواهد خورد.

 

تراکتورسازی - نفت تهران؛ تراکتورسازی نفت سوز می‌شود؟

مجید جلالی پس از شکست ناباورانه مقابل داماش گیلان در این هفته در تبریز برای جبران تیمش را به میدان می‌فرستد تیمی که فعلا علی کریمی را به دلیل مصدومیت در اختیار ندارد. ضمن اینکه برخی رسانه‌ها نیز از شرایط نامناسب مالی و اعتراض بازیکنان این تیم خبر داده بودند. تراکتورسازان با این مشکلات به مصاف تیم بدون مشکل نفت می‌روند. تیمی که از نظر مالی و مدیریتی دغدغه‌ای ندارد. بنابراین نفت می‌خواهد همچنان در جمع مدعیان باشد و مجید جلالی هم اگر می‌خواهد همچنان در تبریز مربیگری کند و تیمش در جمع مدعیان بماند باید در این بازی پیروز شود. باید دید تراکتورسازی نفت سوز می‌شود یا اینکه تراکتور در خانه یک‌بار دیگر امتیاز از دست می‌دهد.

 

مس کرمان - گسترش فولاد تبریز؛ بازگشت پرویز سوبله چوبله به لیگ

پرویز مظلومی جانشین محمود یاوری مستعفی در مس شده تا این تیم را نجات بدهد و مانع از سقوطش شود. البته طبق برنامه مظلومی باید در اولین حضور مجددش در مس مقابل استقلال قرار می‌گرفت که صعود آبی‌پوشان به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا این فرصت را به مظلومی داد که با تیمش بیشتر تمرین کند. مس تنها تیم بدون برد لیگ است و مظلومی دوست دارد در این دیدار خانگی اولین سه امتیاز را برای کرمانی‌ها در لیگ کسب کند. البته گسترش فولاد تبریز حریف آسانی نیست و بازیکنان و مربیان جوان این تیم حریف سرسختی محسوب می‌شوند. این تیم نتایج خوبی تاکنون کسب کرده است و نتایج تیم رسول خطیبی تاکنون فراتر از انتظار بوده است و خطیبی دوست دارد همچنان به این روندش ادامه بدهد، مظلومی که هواداران استقلال به او لقب سوبله چوبله را داده‌اند دوست ندارد در اولین بازگشتش به لیگ برتر ناکام باشد.

 

ذوب آهن - سپاهان؛ دربی اصفهان

سرانجام دربی اصفهان از راه رسید. اصفهانی‌ها از مدت‌ها پیش برای فوتبالی‌های پایتخت کری می‌خواندند که دربی اصفهان برخلاف دربی تهران دیدنی و جذاب خواهد بود. اکنون نیز وقت عمل فرا رسیده است. لوکا بوناچیچ و کرانچار دو مربی خارجی لیگ که هموطن هم هستند مدعی‌اند که تیم‌شان را محتاطانه به میدان نخواهند فرستاد و برای برد بازی می‌کنند. سپاهان اگر در این دربی پیروز شود 21 امتیازی خواهد شد و فاصله‌اش را با صدر جدول کم می‌کند اما ذوب‌آهن تلاش می‌کند از رده یازدهم جدول خود را جدا کند و روی کاغذ هم شانس برد سپاهان بیشتر است. باید دید ذوب‌آهن می‌تواند نتیجه‌ای غیر قابل پیش‌بینی در این دربی رقم بزند یا نه؟

 

استقلال خوزستان - صبای قم؛ ویسی مقابل تیم سابقش

عبدالله ویسی به تیم سابقش رسید و برای بقای خود در لیگ برتر باید صبا را شکست بدهد وگرنه ممکن است از روی سکوها شعارهای ناخوشایند را دوباره بشنود. محمد مایلی‌کهن هم تلاش می‌کند که وضعیت تیمش را در جدول بهبود ببخشد و این تیم گلزن کهنه‌کاری مثل رضا عنایتی دارد که هفته گذشته با دو گلی که زد سه امتیاز شیرین به مایلی‌کهن هدیه داد و اکنون خودش به تنهایی در صدر جدول گلزنان لیگ برتر قرار گرفته است. بنابراین ویسی باید فکری برای مهار این گلزن کهنه کار بکند.

 

 برنامه هفته یازدهم و اسامی داوران به شرح زیر است:

 

پنجشنبه 4 مهر ماه:

پرسپولیس - فجر شهیدسپاسی، ساعت 17 و 20 دقیقه ورزشگاه آزادی

محمدرضا اکبریان - بابک داوری - علی میرزابیگی - جواد شرفی - ناظر: حسین عسگری

 

جمعه 5 مهر ماه:

مس کرمان - گسترش فولاد تبریز، ساعت 17، ورزشگاه امام علی کرمان

سید مهدی سیدعلی - سعید زارع - حسن یوسفی - علی صفایی - ناظر: هدایت ممبینی

 

ذوب‌آهن - سپاهان، ساعت 17و 15 دقیقه ورزشگاه فولادشهر

البرز حاجی پور - سعید الوندی - جهانبخش آرمان - جمشید محمدی - ناظر: اسماعیل صفیری

 

تراکتورسازی - نفت تهران، ساعت 16 و 30 دقیقه ورزشگاه یادگار امام تبریز

امیرحسین زرگر – محمدرضا منصوری - مهدی ناصحی - حمید حاج ملک - ناظر: ابراهیم میرزابیگی

 

ملوان - فولاد خوزستان، ساعت 16 و 15 دقیقه ورزشگاه تختی انزلی

محسن ترکی - تورج عیوض محمدی - اسد حاج محمد - رضا عادل - ناظر : حسین خوشخوان

 

راه‌آهن - داماش، ساعت 16 و 15 دقیقه، ورزشگاه تختی تهران

رسول رهبرفام - رحیم شاهین - سعید آل وردی - بیژن حیدری - ناظر: محمود رفیعی

 

استقلال خوزستان - صبای قم، ساعت 17 و 30 دقیقه، ورزشگاه تختی اهواز

فرشید افشار - مجید ویشگاهی - جلیل شعرانی - محمد رضا فغانی - ناظر: نادر جعفری

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
رئیس جمهور در سفر به نیویورک برنامه های مختلفی برای دیدار با مقامات و گفت‌وگو با رسانه‌ها دارد.

به گزارش علمدار بصیر: حسن روحانی رئیس جمهور که برای شرکت در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل وارد نیویورک شده است تا ساعاتی دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می کند.

بنابر این گزارش رئیس جمهور کشورمان در ابتدای ورود به فرودگاه جان اف کندی درباره برنامه های سفر خود گفت: در جریان این سفر علاوه بر سه سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اجلاس خلع سلاح و مجمع وزرای امور خارجه غیرمتعهدها، دیدارها و ملاقات هایی با سران منطقه، مقامات اروپایی و برخی رهبران دیگر کشورها نیز خواهیم داشت.

روحانی حضور در جمع اندیشمندان آمریکایی، مدیران ارشد رسانه‌ها، رهبران مسلمانان، رهبران ادیان آسمانی و دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا را از دیگر برنامه‌های خود در این سفر و در راستای دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی برشمرد و تصریح کرد: دلگرمی اصلی ما در این سفر، پشتیبانی ملت ایران از دولت تدبیر و امید، حمایت های مقام معظم رهبری و دعای خیر همه مسلمانان است و امیدواریم بتوانیم در جهت تبیین اهداف نظام و احقاق حقوق ملت ایران گام‌های خوبی برداریم.

در چهارچوب برنامه های امروز (چهارشنبه) رئیس جمهور در نیویورک، روحانی ضمن سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مصاحبه ای با شبکه CNN دارد.

رئیس جمهور همچنین پس مصاحبه با شبکه CNN در جلسه رهبران کشورهای اسلامی حضور پیدا می کند.

دیدار با وزیر امورخارجه آلمان و حضور در جمع اصحاب رسانه آمریکا از دیگر برنامه های امروز رئیس جمهور خواهد بود.

مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست و شبکه PBS از جمله برنامه های رسانه ای روز چهارشنبه روحانی است.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
جانشین نیروی انتظامی گفت: مواضع اخیر رئیس‌جمهور در خصوص موضوع عفاف و حجاب امیدوار کننده بود.

به گزارش علمدار بصیر سردار احمدرضا رادان امروز در پاسخ به این سؤال که مواضع دولتمردان جدید به خصوص شخص رئیس‌جمهور در زمینه طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی و حجاب و عفاف را چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار کرد: چیزی که در فرمایش رئیس‌جمهور محترم دیدیم موضعی بود که ما را امیدوار کرد. 
 
این فرمانده ارشد انتظامی با بیان اینکه دولت با این مواضعی که اتخاذ کرده حتماً مصوباتی را برای تسهیل در کارها فراهم می‌کند، تصریح کرد: این موضوع موجب می‌شود که دستگاه‌ها در امر حجاب و عفاف بهتر و روان‌تر عمل کنند. 
 
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی ادامه داد: توصیه بسیار خوبی که حکم فرهنگ‌سازی داشت از سوی رئیس‌جمهور به مردم بود آنجا که خواستار توجه بخش اندکی از جامعه به ارزش‌ها شدند تا نگرانی‌هایی را که قاطبه مردم و متدینین دارند با اصلاح رفتار خود برطرف کنند. 
 
رادان خاطرنشان کرد: آن چیزی که از سخنان رئیس‌جمهور محترم برداشت شد این بود که افق‌های بهتری در زمینه حجاب و عفاف در جامعه و در آینده مشاهده خواهیم کرد. 
 
جانشین فرماندهی انتظامی در ادامه و در پاسخ به سؤال دیگری خصوص نظر وی و مجموعه نیروی انتظامی نسبت به آزادسازی استفاده از فیس‌بوک اظهار کرد: نباید موضوعات را سیاسی کرد و من هم دوست ندارم وارد موضوعات سیاسی شوم. 
 
رادان در همین خصوص افزود: این‌گونه امکانات و صفحات در فضای مجازی هم تهدید است و هم فرصت. 
 
وی گفت: در استفاده از فیس‌بوک ابتدا باید شفاف‌سازی شود و این شفاف‌سازی هم باید برای همه باشد و قطعاً اگر چنین کاری انجام ندهیم حوادثی رخ خواهد داد که جبران هزینه‌های آن امکان‌پذیر نباشد. 
 
این فرمانده انتظامی تصریح کرد: این گونه امکانات در فضای مجازی لبه تیزی هستند که اگر خوب استفاده شوند می‌توان فرصت باشد و البته نیاز به دستورالعمل و راهکارهایی دارد که هنوز تعریف نشده است. 

منبع: فارس





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
اگرچه اوباما حین سخنرانی روحانی در سالن اجلاس سازمان ملل نبود اما نمایندگانی از آمریکا حین سخنرانی رئیس جمهور ایران در سالن حضور داشتند.

به گزارش علمدار بصیر: روحانی نیز هنگام سخنرانی اوباما در سالن برگزاری اجلاس سازمان ملل حضور نداشت، اما ظریف مستمع سخنان رئیس جمهور آمریکا در سازمان ملل بود.

مقامات رژیم صهیونیستی در زمان آغاز سخنرانی رئیس جمهور حضور نداشتند و سالن مجمع عمومی را ترک کردند. به گزارش تسنیم جان کری وزیر خارجه آمریکا به‌تبعیت از محمدجواد ظریف که در زمان سخنرانی اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل نشسته بود، در زمان سخنرانی رئیس جمهور ایران در سالن حضور داشت.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
رئیس جمهور گفت: انتخابات اخیر ایران با تبلور مردم سالاری دینی و انتقال آرام قدرت اجرائی نشان داد که ایران لنگرگاه ثبات در دریای ناآرامی های منطقه ای است.

به گزارش علمدار بصیر: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در شصت‌‌ و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به سخنرانی پرداخت.
متن کامل سخنان رییس جمهور به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
آقای رئیس،آقای دبیرکل! عالیجنابان، خانم ها و آقایان!
در آغاز مایلم تبریکات صمیمانه خود را به مناسبت انتخاب شایسته جنابعالی به ریاست مجمع عمومی ابراز نموده و از تلاش های جناب آقای بان کی مون نیز تقدیر نمایم.
آقای رییس! جهان ما جهانی پر از بیم ‌و امید است: بیم جنگ و مناسبات خصومت‌آمیز منطقه‌ای و جهانی، بیم رویارویی هویت‌های مرگبار مذهبی، قومی و ملی، بیم نهادینه شدن خشونت و افراطی‌گری، بیم فقر و تبعیض خُرد کننده، بیم تباهی و نابودی منابع حیاتی، بیم بی‌توجهی به کرامت و حقوق انسان، و بیم غفلت از اخلاق.
*آری به صلح نه برای جنگ
در برابر همه این بیم‌ها، امیدهای جدیدی نیز وجود دارد: امید اقبال مردم و نخبگان در سراسر جهان به «آری برای صلح و نه برای جنگ» و امید به ترجیح گفت و گو بر ستیز و اعتدال بر افراط.
یک نمونه زنده، گزینش هوشیارانه امید و تدبیر و اعتدال توسط مردم بزرگ ایران در انتخابات اخیر است که با تبلور مردم سالاری دینی و انتقال آرام قدرت اجرائی نشان داد که ایران لنگرگاه ثبات در دریای ناآرامی های منطقه ای است.
اعتقاد راسخ حکومت و مردم ما به صلح پایدار، ثبات، آرامش، حل مسالمت آمیز مناقشات و تکیه بر آراء عمومی به عنوان پشتوانه قدرت، مقبولیت و مشروعیت، نقشی والا در فراهم کردن چنین محیط امنی داشته است.
آقای رئیس،خانم ها و آقایان!
دوران حساس انتقالی کنونی در روابط بین الملل مشحون از خطرات و البته توأم با فرصت های کم نظیری است.
هرگونه محاسبه نادرست از وضعیت خود و دیگران، آسیب های تاریخی را در بر دارد تا جایی که خطای یک بازیگر، اثرات منفی بر همگان خواهد داشت.
آسیب پذیری، پدیده ای جهانی و فراگیر شده است.
در این گذر حساس در تاریخ مناسبات جهانی، عصر بازی های با حاصل جمع صفر پایان یافته است ولی هنوز معدودی از بازیگران روش ها و ابزارهای کهنه شده و عمیقاً ناکارآمد را بکار می گیرند تا برتری و سلطه پیشین خود را حفظ کنند.
نظامی گری و استفاده از ابزارهای نظامی و خشن برای انقیاد دیگران، نمونه ناکارآمدی از تداوم کنش های کهنه در شرایط نوین است.
* تعمیم ارزش های غربی بعنوان ارزش های جهانی ضد کرامت انسانی است
اقدامات زورمدارانه اقتصادی و نظامی برای حفظ و تداوم سلطه و برتری گذشته، با مجموعه ای از قالب های مفهومی همراه شده که همگی ضد صلح، ضد امنیت، ضد کرامت انسانی و ضد آرمان های بشری می باشند.
از جمله این قالب های مفهومی، یکسان سازی جوامع و تعمیم ارزش های غربی بعنوان ارزش های جهانی است.
قالب دیگر، حفظ فرهنگ جنگ سرد و تقسیم دو اردوگاهی جهان به «مای برتر» و «دیگران دون تر» می باشد.
قالب دیگر مفهومی، ایجاد ترس و تهدید، از برآمدن بازیگران نوظهور در جامعه جهانی است.
در چنین فضائی، خشونت های دولتی و غیردولتی، مذهبی و فرقه ای و حتی نژادی افزایش یافته و هیچ تضمینی وجود ندارد که دوران آرامش بین قدرت های بزرگ نیز در دام گفتمان ها، رفتارها و کردارهای خشن گرفتار نیاید.
تاثیرفاجعه بار روایت های افراطی و خشن را نباید دست کم گرفت.
*تغییر نظام های سیاسی از بیرون مرزها بسیار خطرناک است
در این میان،خشونتِ راهبردی که در تلاش برای حذف بازیگران منطقه ای از فضای عمل طبیعی آنها، سیاست های موسوم به مهار، تغییر نظام های سیاسی از بیرون مرزها و تلاشی که برای بر هم زدن حدود و ثغور سیاسی متبلور می شود، بسیار خطرناک و تنش آفرین است.
در گفتمان متعارف سیاسی بین‌المللی، یک مرکز متمدّن با حاشیه‌های غیرمتمدن به تصویر در آمده است.
در این تصویر نسبتِ کانون قدرت های جهانی و حاشیه‌ها، نسبتی آمرانه قلمداد شده است.
گفتمان مرکزگرایی شمال و حاشیه‌گرایی جنوب سبب استقرار نوعی نظم تک‌گویی و مونولوگ در سطح روابط بین‌المللی شده است.
ایجاد مرزهای نادرست هویتی و بیگانه ستیزی‌های خشن رایج نتیجة قهرمانی این گفتمان است.
*گفتمان‌های اسلام هراسانه و ایران هراسانه تهدیدی جدی علیه ثبات جهانی است
گفتمان های تبلیغاتی و بی اساس دین ستیزانه، اسلام هراسانه، شیعه هراسانه و ایران هراسانه به واقع تهدیدی جدی علیه ثبات جهانی و امنیت انسانی است.
این گفتمان تبلیغاتی، با طرح و القای تهدیدات فرضی و خیالی شکل خطرناکی به خود گرفته است.
یکی از این تهدیدات خیالی، خطر موهوم ایران است. به بهانه این تهدید موهوم، چه اقدامات ناهنجار و چه جنایت ها در سه دهه گذشته صورت نگرفته است؟
تسلیح صدام حسین به سلاح های شیمیایی و حمایت طالبان تنها نمونه ای از این جنایت هاست.
* کسانی که دم از تهدید ایران می‌زنند خود تهدیدی برای صلح و امنیت هستند
صریحاً و با قاطعیت تمام و با استناد به مدارک و شواهد متقن اعلام می دارم که آنهائی که دم از تهدید ایران می زنند، یا خود تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی اند یا به تهدید دامن می زنند. ایران نه فقط تهدید نیست، بلکه در آرمان و عمل، پیوسته منادی صلحِ عادلانه و امنیت همه جانبه بوده است.
* آنچه بر مردم مظلوم فلسطین می‌رود، یک خشونت ساختاری است
آقای رئیس! خانم ها آقایان!
درکمتر نقطه ای از جهان، خشونت مانند غرب آسیا و شمال آفریقا خانمان سوز بوده است.
مداخله نظامی در افغانستان، جنگ تحمیلی صدام حسین علیه ایران، اشغال کویت، مداخله نظامی علیه عراق و رفتار خشن سرکوبگرانه علیه مردم فلسطین، ترور شخصیت های سیاسی و مردم عادی در ایران و بمب گذاری در کشورهای منطقه نظیر عراق، افغانستان و لبنان نمونه هایی از خشونت در سه دهه گذشته در این منطقه اند.
آنچه بر مردم مظلوم فلسطین می رود، چیزی جز یک خشونت ساختاری نیست. سرزمین فلسطین در اشغال است.
حقوق اولیه فلسطینیان به طور فاجعه باری نقض می شود و آنها از بازگشت به خانه، محل تولد و دسترسی به سرزمین مادری محرومند.
جنایاتی که بر مردم بی گناه فلسطین می رود، خشونت نهادینه ای را به نمایش می گذارد که برای توصیف آن، آپارتاید مفهوم و واژه کم وزنی بنظر می آید.
* بحران سوریه راه حل نظامی ندارد
فاجعه انسانی در سوریه نمونه دردناکی از گسترش فاجعه آمیز خشونت و افراط در منطقه ماست.
از ابتدای بحران و از زمانی که برخی از بازیگران منطقه ای و بین المللی با سرازیر کردن منابع تسلیحاتی و اطلاعاتی و تقویت گروه های افراطی سعی در نظامی کردن این بحران داشتند، ما تأکید کردیم که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد.
نمی توان اهداف استراتژیک و توسعه طلبانه و بهم ریختن توازن و تعادل های منطقه ای را با پنهان شدن پشت کلمات بشر دوستانه، تحقق بخشید.
هدف مشترک جامعه بین المللی باید خاتمه سریع به کشتار مردم بی گناه باشد.
* هرگونه استفاده از سلاح های شیمیایی محکوم است
ما ضمن محکوم کردن هرگونه استفاده از سلاح های شیمیایی، از پذیرش کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی توسط سوریه استقبال می کنیم و بر این باوریم که دستیابی گروه های افراطی و تروریست به این سلاح ها بزرگترین خطر فراروی منطقه است که باید مدنظر قرار گیرد.
همزمان استفاده غیر قانونی و غیرکارآمد از تهدید یا استفاده از زور، تنها به گسترش خشونت و بحران در منطقه دامن خواهد زد.
تروریسم و کشتن انسان های بی گناه، اوج افراط و خشونت است. تروریسم، بلائی خشن، فراگیر و فرامرزی است.
* استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه مردم بی گناه محکوم است
اما خشونت ها و افراط هائی که تحت عنوان مبارزه با تروریسم و از جمله  استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه مردم بی گناه صورت می گیرد نیز محکوم است.
در اینجا باید از ترور دانشمندان هسته ای ایران توسط جنایتکاران نیز سخن بگویم. آنها به چه جرمی ترور شدند؟
سوالی که از ملل متحد و شورای امنیت باید پرسید این است که آیا ترورکنندگان محکوم شدند؟
* تحریم های غیر عادلانه، جلوه‌ای از خشونت و ضد صلح است
تحریم های غیر عادلانه، به عنوان جلوه دیگری از خشونت، ذاتاً ضد صلح و ضد بشری هستند که برخلاف تبلیغات تحریم گران، دولت ها و نخبگان سیاسی را هدف قرار نمی دهند، بلکه بیش از همه مردمان عادی را قربانی دعواهای سیاسی خود می کنند.
میلیون ها عراقی را فراموش نکنیم که در اثر تحریم هایی که با زرورق های حقوقی در نهادهای بین المللی پیچیده شده بودند، آسیب دیدند، جان باختند و هنوز عده قابل توجهی از آنها در سرتاسر زندگی باید زجر بکشند. این تحریم ها خشونت آمیزند. هوشمند و غیر هوشمند و یک جانبه و چند جانبه ندارند.
* آتش تحریم دامن تحریم‌کنندگان را می‌گیرد
این تحریم ها ناقض حقوق مسلم بشری، از جمله حق صلح، حق توسعه، حق دسترسی به بهداشت، حق آموزش و فراتر از همه حق حیات می باشند.
نتیجه تحریم ها، علیرغم هرگونه لفاظی و بازی با واژه ها، همان آتش افروزی و جنگ طلبی و نابودی انسان هاست.
این آتش فقط دامن قربانیان تحریم را نمی گیرد، بلکه به اقتصاد و زندگی مردمِ جوامع تحریم کننده نیز، لطمه وارد می‌کند.
آقای رئیس، خانم ها و آقایان!
خشونت و افراط امروز نه تنها ابعاد مادّی، بلکه ابعاد معنوی زندگی انسان و جامعة امروز را در بر گرفته است.
خشونت و افراط جایی برای مدارا و تفاهم که لازمة زندگی انسان و جامعة مدرن است نمی‌گذارد.
نابردباری مسئلة امروز جهان ماست، باید بردباری را در پرتو اندیشه‌های دینی، رویکردهای فرهنگی و رهیافت‌های سیاسی تقویت کرد.
* مردم جهان از جنگ، خشونت و افراط خسته اند
جامعه انسانی را باید از مرحلة بردباری منفی به مرحلة تعاون مشترک ارتقاء داد.
دیگران را نباید فقط تحمّل کرد بلکه باید با دیگران کار کرد.
مردم جهان از جنگ، خشونت و افراط خسته اند و این فرصتی بی نظیر است.
آنها امید به تغییر وضعیت کنونی دارند. جمهوری اسلامی ایران باور دارد که با ترکیب هوشمندانه ای از امید و اعتدال می توان همه چالش ها را مدیریت کرد. جنگ افروزان می خواهند امیدها را بخشکانند.
در حالی که امید به تغییر مثبت، مفهومی فطری، دینی، فراگیر و جهانی است.
زیربنای امید، باور به اراده عمومی مردم جهان برای مبارزه با خشونت و افراط، تغییر پذیری، مخالفت با ساختارهای تحمیلی، بها دادن به گزینش و عمل مسئولانه انسانی است.
امید، بی تردید یکی از بزرگترین نعمت های خداوند مهربان به همه انسان هاست.
اعتدال نیز به معنای حرکت خردمندانه، هوشمندانه، زمان مند و مکان مند در تلفیق آرمان های والا، گزینش راهبردهای اثرگذار و در نظر گرفتن واقعیت هاست.
* جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقه ای است
مردم ایران در انتخابات اخیر در حرکتی هوشمندانه به گفتمان امید و تدبیر و اعتدال رای دادند.
ترکیب امید و تدبیر و اعتدال در سیاست خارجی به آن معناست که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای نسبت به امنیت منطقه و جهان، مسئولانه برخورد می کند و آمادگی همکاری چند جانبه و همه جانبه با سایر بازیگران مسئول در این عرصه ها را دارد.
* راه‌های خشونت‌آمیز برای بحران‌های جهانی وجود ندارد
ما از صلح مبتنی بر دموکراسی و صندوق رأی در همه جای جهان از جمله در سوریه و بحرین و دیگر کشورهای منطقه دفاع می‌کنیم و معتقدیم راه‌های خشونت‌آمیز برای بحران‌های جهانی وجود ندارد و تنها به کمک خرد انسانی و با تعامل و اعتدال می‌توان بر واقعیت‌های تلخ جامعه بشری غلبه کرد.
لذا تضمین صلح و دموکراسی، و تأمین منافع مشروع همه کشورها در جهان، و از جمله در منطقه خاورمیانه، با نظامیگری محقق نمی‌شود. ایران بدنبال راه حل مسایل و نه تولید مشکلات است.
هیچ پرونده و موضوعی نیست که با امید و اعتدال، با احترام متقابل، و با نفی خشونت و افراط قابل حل نباشد.
* پذیرش حق مسلم ایران، ساده ترین راه حل موضوع هسته‌ای است
اجازه دهید به پرونده هسته ای ایران اشاره کنم.
پذیرش حق طبیعی، قانونی و مسلم ایران، بفرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، ساده ترین راه حل این موضوع است. این یک شعار سیاسی نیست.
بلکه بر اساس شناخت عمیق وضعیت فن آوری در ایران، شرایط بین المللی و پایان بازی های با حاصل جمع صفر و ضرورت یافتن اهداف و منافع مشترک برای رسیدن به تفاهم و امنیت مشترک است.
به عبارت دیگر، ایران و دیگر کنشگران باید دو هدف مشترک را به عنوان دو قسمت غیرقابل تفکیک راه حل سیاسی پرونده هسته ای ایران دنبال نمایند.
یک: برنامه هسته ای ایران و همه کشورهای دیگر می باید تنها در جهت اهداف صلح آمیز باشد.
* سلاح هسته ای و کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارد
من اینجا به صراحت اعلام می کنم که این هدف، صرف نظر از مواضع دیگر بازیگران، هدف جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود.
سلاح هسته ای و کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران نداشته و با باورهای بنیادین مذهبی و اخلاقی ما در تعارض است.
منافع ملی ما ایجاب می کند که هر گونه نگرانی منطقی پیرامون برنامه هسته ای ایران را مرتفع نماییم.
دو: ‌هدف دوم یعنی پذیرش اعمال حق غنی سازی و سایر حقوق هسته ای در خاک ایران تنها راه تامین هدف اول است.
دانش هسته ای در ایران بومی شده و فن آوری هسته ای از جمله غنی سازی به مرحله تولید انبوه رسیده است.
لذا تصور اینکه با مانع شدن از برنامه هسته ای ایران از طریق اعمال فشارهای غیرقانونی می توان صلح آمیز بودن چنین برنامه ای را تضمین کرد موهوم و به غایت غیر واقع بینانه است.
* جمهوری اسلامی ایران بر اعمال حقوق خود پافشاری می‌کند
لذا جمهوری اسلامی ایران ضمن پافشاری بر اعمال حقوق خود و ضرورت احترام و همکاری بین المللی در اعمال این حقوق، آماده گفتگوهای بدون تأخیر برای اعتمادسازی متقابل و رفع دو سویه ابهامات از طریق شفافیت کامل می باشد.
ایران به دنبال تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک با دیگر کشورهاست و در این چارچوب در پی افزایش تنش با ایالات متحده نیز، نیست.
* در صورت عزم آمریکا می توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید
من سخنان امروز پرزیدنت اوباما را با دقت دنبال کردم؛ در صورت عزم سیاسی رهبران آمریکا و خودداری از دنبال کردن منافع گروه های فشار جنگ طلب، می توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید.
در این چارچوب موضع برابر، احترام متقابل و اصول مسلم شناخته شده بین المللی باید مبنا باشد.
البته در این زمینه انتظار ما از واشنگتن شنیدن صدای واحد است.
* صلح در دسترس است
آقای رئیس، خانم ها و آقایان!
در این سال‌ها، یک صدای مسلط پیاپی شنیده شده است که «گزینه جنگ روی میز است»، اما امروز بگذارید در برابر این سخن ناکارآمد و غیرقانونی بگویم «صلح در دسترس است.»
* پیشنهاد روحانی به سازمان ملل متحد
پس به نام جمهوری اسلامی ایران در گام نخست پیشنهاد می‌کنم طرح «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» در دستور کار سازمان ملل متحد قرار گیرد و همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و نهاد مدنی تلاش‌های جدیدی را برای سوق دادن جهان به این سو سامان دهند.
باید به جای گزینة ناکارآمد «ائتلاف برای جنگ» در مناطق مختلف جهان به «ائتلاف برای صلح پایدار» در سراسر جهان اندیشید.
امروز جمهوری اسلامی ایران شما و همه جامعة جهانی را به برداشتن گامی فراپیش می‌خواند؛ دعوتِ «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» ما باید بپذیریم و بتوانیم دراینجا افقی را بگشاییم که درآن به جای جنگ صلح، به جای خشونت مدارا، به جای خونریزی پیشرفت، به جای تبعیض عدالت، به جای فقر برخورداری و به جای استبداد آزادی در سراسرجهان بهتر دیده شود.
* اعتدال، آینده جهان را درخشان خواهد کرد
به گفته فردوسی، شاعر بلند آوازه ایران: «بکوشید نیکی به کارآورید، چو دیدید سرما، بهار آورید.» علیرغم همه مشکلات، من عمیقاً به آینده امیدوارم.
با همبستگی جهانی علیه خشونت و افراط، تردیدی ندارم که آینده روشن است. اعتدال، آینده جهان را درخشان خواهد کرد.
امید من، علاوه بر تجارب شخصی و ملی، از این باور مشترک همه ادیان آسمانی نشأت می گیرد که جهان را سرانجامی نیکوست و روشن که: «و لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون».
آقای رییس، متشکرم!





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir
رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که ایرانی‌ها حق دارند از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار باشند.

به گزارش علمدار بصیر «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ایده اینکه ملت‌ها و مردم می‌توانند در صلح در کنار هم قرار گیرند ظاهراً غیرقابل تصور است. دو جنگ جهانی افکار ما را تغییر داده است.
اوباما در سخنرانی خود تصریح کرد: ما همچون تمامی نسل رهبران جهان، با چالش‌های جدید و عمیقی روبرو هستیم.
وی تصریح کرد که برخی از چالش‌های فوری و قریب‌الوقوع ما حول محور اقتصاد به هم متصل و وابسته جهانی می‌چرخد.
اوباما تأکید کرد: ما با یکدیگر تلاش کردیم تا به یک دهه جنگ پایان دهیم. امروز تمامی نظامیان ما عراق را ترک کردند، سال آینده، ائتلاف بین‌المللی به مأموریت خود در افغانستان پایان می‌دهد.
رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اشاره به پایان جنگ‌های کشورش در عراق و افغانستان ادامه داد: این همچنین به این مفهوم است که آمریکا از جنگ دائمی زمینی تغییر مسیر داده است. ما به صورت محدود از هواپیماهای بدون سرنشین خود برای برخی اهداف خاص استفاده کردیم.
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: جهان در مقایسه با پنج سال پیش به یک مکان باثبات‌تر تبدیل شده است اما با یک نگاه کلی می‌فهمیم که هنوز خطر باقی است.
اوباما درباره پاکستان گفت: در پاکستان تقریباً یکصد نفر در حملات بمب‌گذاری انتحاری در خارج از کلیسا کشته شدند. درگیری‌های فرقه‌ای مجددا به وجود آمده است و گسترش قابل توجه سلاح‌های کشتار جمعی بر پیگیری صلح سایه انداخته است.
رئیس‌جمهور آمریکا سپس به سوریه پرداخت و گفت: اعتراضات صلح‌آمیز در سوریه با قتل عام و کشتار پاسخ داده شد.
وی ادامه داد: جامعه بین‌الملل از ابتدا متوجه خطر در سوریه شد اما واکنش و پاسخ ما نتوانست با این چالش روبرو شود. آمریکا و دیگر کشورها تلاش کردند تا مخالفان میانه رو در سوریه را تقویت کنند اما گروه‌های افراطی نیز قدرت گرفتند.
اوباما اینگونه ادامه داد: در 21 آگوست، رژیم سوریه از سلاح‌های شیمایی استفاده کرد که به کشته شدن بیش از یک‌هزار نفر از جمله زنان و کودکان منتهی شد.
رئیس‌جمهور آمریکا سپس به درگیری‌ها در خاورمیانه و آفریقا پرداخت و گفت: چگونه ما باید به درگیری‌ها در خاورمیانه و آفریقا پاسخ دهیم، درگیری‌ها بین کشورها و درگیری‌های درونی؟ در خصوص موضوع سوریه، معتقدیم که بعنوان یک نقطه آغازین جامعه بین‌الملل باید برای سلاح‌های شیمیایی ممنوعیت به وجود آورد.
وی سپس ادامه داد: زمانیکه که تصمیم گرفتم که استفاده از زور در سوریه ضروری است، من خیلی سریع اقدام نکردم.
اوباما به سلاح‌های شیمیایی و قربانیان این حادثه اشاره کرد و گفت: یهودیان در اتاق‌های گاز قتل عام شدند. ده‌ها هزار ایرانی نیز آلوده شدند.
وی ادامه داد: شواهد واضح است که رژیم سوریه از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است.
وی گفت: توهین به منطق بشری و این نهاد است که بگوییم که رژیم سوریه پشت حمله شیمیایی نبوده است.
اوباما گفت: شورای امنیت سازمان ملل بدون تهدید نظامی معتبر علیه سوریه، هیچ گونه تمایلی برای اقدام عملی نشان نداد.
اوباما اینگونه تصریح کرد: دولت سوریه با شمردن انبار تسلیحات شیمیایی اولین گام را برداشت. هم‌اکنون باید شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه قاطعی صادر کند.
وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم در شورای امنیت سازمان ملل درباره این قطعنامه به توافق برسیم این نشان می‌دهد که شورای امنیت سازمان ملل نمی‌تواند حتی اساسی‌ترین قوانین بین‌الملل را اجرا کند. اگر ما موفق شویم، نشان می‌دهد که سلاح‌های شیمیایی جایگاهی در جامعه ما ندارد.
اوباما درباره اقدام نظامی علیه سوریه گفت: فکر نمی‌کنم که اقدام نظامی توسط هرکسی در سوریه بتواند به صلح پایدار منتهی شود. ایده اینکه سوریه به وضعیت قبل از جنگ باز گردد یک آرزو و خیال است. زمان آن رسیده است که روسیه این مسئله را درک کند که حمایت از اسد به نتیجه کاملاً برعکسی که ما به دنبال آن هستیم منتهی می‌شود.
اوباما تأکید کرد: ما به تلاش و همکاری در مسیر سیاسی متعهد هستیم.
رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: ما از مشارکت تمام کشورهایی که بتوانند به جنگ داخلی سوریه پایان دهند، استقبال می‌کنیم.
وی درباره کمک به مخالفان سوریه اینگونه گفت: امروز من اعلام می‌کنم که آمریکا 340 میلیون دلار کمک بشردوستانه دیگر در اختیار سوریه قرار می‌دهد.
اوباما ادامه داد: می‌دانم که برخی از آنکه اقدام نظامی در سوریه صورت نگرفت، ناامید هستند و آن را نشانه ضعف می‌دانند.
وی در ادامه این حرف خود گفت: آمریکا به دلیل دخالت در خاورمیانه مورد انتقاد گرفته و سپس متهم شده است که نتوانسته کمکی به رفع مشکلات کند. آمریکا آماده است از تمامی عناصر قدرت خود که شامل اقدام نظامی می‌شود، برای تضمین منافع اصلی آمریکا در منطقه استفاده می‌کند.
اوباما گفت: ما جریان آزاد انرژی از منطقه به باقی جهان را تضمین می‌کنیم. ما شبکه‌های تروریستی که مردم ما را تهدید می‌کنند از بین می‌بریم. زمانیکه دفاع از آمریکا از حملات تروریستی ضروری باشد، اقدام مستقیم انجام خواهیم داد. ما فعالیت‌های هسته‌ای که به گسترش سلاح‌های هسته‌ای منتهی می‌شود را رد می‌کنیم.
رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: ما عمیقا بر این باوریم که به نفع ما است که شاهد خاورمیانه و آفریقای شمالی که در صلح و رفاه است، باشیم.
وی سپس به موضوع ایران پرداخت و گفت: آمریکا و ایران از سال 1979 تاکنون از یکدیگر جدا شده‌اند. این بی‌اعتمادی ریشه عمیقی دارد.
اوباما ادامه داد: فکر نمی‌کنم که این تاریخچه دشوار یک شبه قابل رفع باشد. این بدگمانی‌ها بسیار عمیق و ریشه دار است اما اگر بتوانیم موضوع هسته‌ای ایران را رفع کنیم سپس به گام‌های بزرگتری که بر اساس احترام دو جانبه است منتهی می‌شود.
رئیس‌جمهور آمریکا درباره ارتباط با ایران تصریح کرد: من برای رئیس‌جمهور روحانی نوشتم که ما می‌خواهیم این مسئله از طریق صلح‌آمیز رفع شود اما اجازه دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را نمی‌دهیم. ما به دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم.
اوباما تأکید کرد: رهبر معظم ایران علیه بمب اتم فتوا داده است و روحانی تأکید کرده است که ایران بمب اتم تولید نخواهد کرد.
اوباما گفت: به دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم و به حق مردم ایران برای دسترسی به انرژی صلح آمیز هسته‌ای احترام می‌گذاریم.
وی ادامه داد: این سخنان باید با اقداماتی که شفاف و قابل تأیید باشد، همراه باشند.
اوباما سپس ابراز امیدواری کرد: مایه دلگرمی ماست که رئیس‌جمهور روحانی تصمیم گرفته رویکردی میانه‌رو اتخاذ کند. من به جان کری، وزیر خارجه آمریکا دستور می‌دهم که با قدرت‌های اروپایی در جهت یافتن یک راه‌حل برای ایران همکاری کند.
وی سپس به موضوع اسرائیل و فلسطین پرداخت و گفت: ما همچنین برای رفع درگیری‌های اسرائیل و فلسطین مصمم هستیم. ما هرگز در زمینه حمایت از اسرائیل و هستی آن بعنوان یک دولت یهودی، مصالحه نمی‌کنیم.
وی ادامه داد: فلسطینیان حق دارند تا در دولت مستقل خود در امنیت و وقار زندگی کنند. همانطور که مردم فلسطین نباید آواره شوند، دولت اسرائیل نیز باید به بقای خود ادامه دهد.
رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: رهبران اسرائیل و فلسطین تمایل خود برای خطر کردن را نشان دادند. همه ما باید این مسئله را به رسمیت بشناسیم که صلح یک ابزار قدرتمند برای شکست افراط‌گرایان سراسر منطقه است. روابط میان اسرائیلی‌ها و اعراب می‌تواند به یک موتور اقتصادی تبدیل شود.
وی سپس به مشکل ایران و اسرائیل پرداخت و تأکید کرد: پیشرفت واقعی در زمینه ایران و اسرائیل و فلسطین تأثیر عمیق و مثبتی بر منطقه خواهد داشت.
رئیس‌جمهور آمریکا سپس به آفریقا پرداخت و گفت: زمانیکه انتقال قدرت در تونس و مصر آغاز شد، جهان پر از امید بود. در آمریکا ما از آنهایی که خواستار تغییر بودند، حمایت کردیم. مرسی به صورت دموکراتیک انتخاب شد اما ثابت شد که تمایلی به بودن او نیست و نتوانست با بقیه همکاری کند.
اوباما سپس ادامه داد: آمریکا از روی عمد ترجیح داد که در مصر طرف کسی را نگیرد. دموکراسی واقعی در مصر نیازمند احترام به حقوق اقلیت‌ها و حاکمیت قوانین است. آمریکا روابط خود با مصر را در زمینه موضوعات کلیدی حفظ می‌کند اما هنوز درباره تحویل سامانه‌های نظامی خاص اقدامی انجام نداده است.
رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد: ما این تصور را که عقاید دموکراتیک در واقع صادر شده غرب است و در تضاد با اسلام است را رد می‌کنیم. اینها تصورات جهان است.
رئیس‌جمهور آمریکا در بخش پایانی سخنان خود گفت: خطر جهان این نیست که آمریکا برای مداخله کردن خود در کشورهای دیگر مشتاق است، این است که اگر آمریکا مداخله نداشته باشد، چه می‌شود. من بر این باورم که عدم مشارکت آمریکا یک اشتباه است. شاید برخی مخالف باشند اما من فکر می‌کنم که (وجود) آمریکا ضروری و حتمی است.
منبع : فارس





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/7/3 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون