سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
مجری برنامه «ماه عسل» در مراسم نقد و بررسی این برنامه گفت: در طول این برنامه مدح و ثنای آدم‌هایی را کرده‌ام که هرگز دیده نشده‌اند و بسیار مظلوم بوده‌اند.

به گزارش علمدار بصیر: مراسم نقد و بررسی برنامه ماه عسل بعد از ظهر امروز با حضور احسان علیخانی مجری این برنامه، محمد حسین لطیفی، (کارگردان سینما و تلویزیون) شریعت پناه ( مدیر گروه اجتماعی شبکه)، حسام‌الدین آشنا مدرس دانشگاه و جمع کثیری از نمایندگان رسانه‌های جمعی برگزار شد.

بنابر این گزارش، طبق برنامه‌ریزی انجام شده، قرار بود ابتدا علیخانی برای دقایقی در سالن 300 نفری فرهنگسرای رسانه حضور پیدا کند که حضور بیش از دو هزار نفر از علاقمندان در این سالن، کار را برای برگزار‌کنندگان مشکل کرد. اما با وجود ازدحام بالای مرد، علیخانی در این جمع حضور پیدا کرد که با استقبال بیش از حد مخاطبان مواجه شد و پس از دقایقی حضور و گفتن سخنانی که به دلیل ازدحام بالا، خیلی مفهوم نبود، به سالن کوچکتری که برای اهالی رسانه در نظر گرفته شده بود، رفت.

مراسم با حضور بالای نمایندگان برگزار شد که البته سروصدای علاقمندانی که هنوز پشت درها حضور داشتند، تمرکز خبرنگاران و حتی انسان علیخانی را مشکل کرده بود.

علی‌رغم همه این موارد، مجری برنامه در ابتدا از شریعت پناهی و علیخانی خواست تا به روی سن بیایند.

شریعت‌پناه در این مراسم گفت: این کار در اواخر سال 91 شروع کردیم و شاید یک از دلایل پربازدید بودن این برنامه تلاش شبانه روزی عوامل واحسان علیخانی بود.

آنچه که شما ملاحظه کردید زحمت دوستان بود، از دوستان دکور تا محتوا و کارگردانی کار.خیلی خوشحالم که این برنامه به ثمر نشسته و امیدوارم تیم تولید ماه عسل با یک نیروی جدید و طرح جدید پیش تولید ماه عسل سال آینده را شروع کنند.

در ادامه این مراسم احسان علیخانی روی سن حاضر شد و گفت: صادقانه ماجرا این است که طرح و ایده ماه عسل از سال 86 شروع شد که همان موقع هم آقای شریعت پناه مدیر گروه‌ ما بود.

* طرح ایده برنامه ماه عسل از سال 86 مطرح شده بود

وی افزود: سال 86 شبکه سوم پیشنهادی به من داد که من چند سالی بود تجربه اجرا را داشتم چون قبل از اجرا چند وقتی کار مستند انجام می‌دادم در آن زمان یک نوع جسارت می‌خواست که برنامه تلویزیونی را برای اجرا به دست بگیرم. این بود که ما به سراغ مردم رفتیم، اوایل شاید خیلی دوستان به گرفتن این اتفاق امیدوار نبودند اما با گذشت چند قسمت توانست ارتباط برقرار کند. به نظرم گل بزرگ رسانه این است که اثبات کرده با خود خود مردم هم می‌توان برنامه ساخت و تا همین الان و ثانیه ما به عهدمان وفاداریم که ماه عسل متعلق به مردم عادی است.

علیخانی افزود: برنامه امسال ماه عسل تلاش همه دوستان بود. امسال حالمان خیلی خوب بود چون همه دوستان در تمام سال در حوزه‌های دیگر هم مشغول به کار هستند شاید به خاطر اتمسفر ماه مبارک رمضان است و من یادم نمی‌آید از 86 تا به حال کسی از جمع جدا شده باشد.

علیخانی خاطر نشان کرد: فکر می‌کنم به 60 یا 70 درصد از توقع قبلی از برنامه رسیدیم و قطعا این برنامه با استقبال تماشاگر رو به رو شده است و در این میان ماجرایی که مرا سرمست می‌کند این است که قصه افرادی که باید حرف می‌زدند شنیده شد.

علیخانی در پاسخ به سوال شاهین جمشیدی مجری این مراسم مبنی بر اینکه عده ای برنامه ماه عسل را برنامه ای تلخ نامیده‌اند گفت: من با این که می‌گویند ماه عسل تلخ است مشکل دارم. همواره اتفاقات جهان تلخ است و قطعا در این مورد مشکلی نیست. شما آدم‌های زیادی را دیده‌اید که با روبرو شدن با صحنه‌ای متاثر نمی‌شوند ولی عده‌ای با یک اتفاق کوچک متاثر می‌شوند، من همیشه به مخاطبان گفته‌ام که اگر در برنامه همان برنامه حرفی می‌زند که شما می‌خواهید با او همزاد پنداری کنید، قطعا این اتفاق خوبی است.

* برنامه‌های جالب و خنده‌دار هم داشته‌ایم

وی افزود: ما برنامه‌‌هایی داشتیم که فقط و فقط جالب و خنده دار بوده، اینکه این برنامه به این شکل پیش رفت دلیلش این است که ما خودمان انسان‌های شادی هستیم برنامه‌آی یک ساعت قبل افطار پخش می‌شود جلوتر از برنامه‌‌های دیگر شبکه‌های تلویزیونی است چون حال برنامه ما حال خوبی است و یکی از مزیت‌های خوب برنامه ما زمان پخش این برنامه بود.

مجری ماه عسل ادامه داد: من می‌توانم در دفترم بنشینم و کار روتین انجام بدهم اما با شکل ارتباط برقرار کردنمان می‌توانید بفهمید که ما چه سختی را تحمل کرده‌ایم. با آمدن یک ستاره به برنامه‌ها نه به درآمد‌ها اضافه می‌شود نه به محبوبیت من اضافه می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه خیلی‌ها می‌گویند علیخانی یک مداح مدرنیته است گفت: من در تاکتیک برنامه‌سازی با تاک‌شو موافق نیستم. حتی من در یک برنامه امسال نتوانستم جلوی خودم را بگیرم منتها این برنامه برنامه‌ای است که در این ژانر جا افتاده است، من یک وظیفه‌ای داشتم برای اینکه نقطه وصل بین روایتی که مهمان بیان می‌کند باشد برای اینکه حرف‌های مهمان کامل و تاثیرگذار به مخاطب منتقل شود.

علیخانی تاکید کرد: اینکه می‌گویند من مدح و ثنای آدم‌هایی را کردم که هرگز دیده نشدند من به شدت به این موضوع افتخار می‌کنم.

* برای تلخی ماه عسل کار نکردیم

شریعت‌پناه در ادامه این مراسم گفت: ما مهمانی دعوت نکردیم برای اینکه بحث را تلخ کنیم شاید بعضی از سوژه‌ها در حین روایت باعث می‌شود مخاطب اشکی هم بریزد ولی در بین این موضوعات، موضوعاتی بود که در آن امید جاری می‌شد.

وی افزود: به نظر می‌رسد که اکثر سوژه‌ها امید بخش بود؛ همه داستان‌های ماه عسل نوعی خودباوری ایجاد می‌کرد ما خیلی از نظرات مردم را به آقای علیخانی منتقل نکرده‌ایم. نظر مردم بعد از هر برنامه به دست ما می‌رسید.

شریعت پناه خاطر نشان کرد: آقای علیخانی یک هفته قبل از ماه رمضان 80 سوژه به شبکه آوردند که از بین این 80 سوژه ما به 30 سوژه برای ایام ماه مبارک رسیدیم که کیس‌ها و سوژه‌ها از طریق نامه و ... به آقای علیخانی منتقل می‌شد دو سه تا از سوژه‌های مرتبط کند هم قرار می‌گرفتند.

مدیر گروه اجتماعی شبکه سوم سیما در خصوص این که چرا احسان علیخانی در سال‌های زوج اجرا می‌کند، گفت: هم شبکه سه سیما هم سازمان خیلی دوست داشت که علیخانی هر سال باشد ولی در خارج از سازمان اتفاقاتی افتاد که شبکه و خود آقای علیخانی و یک مدت کوتاهی نباشد و تا موقع سال تحویل به هیچ برنامه نرود و گرنه خیلی از این حواشی‌ها امکان دارد که در خیلی از برنامه‌ها اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: انشاء‌الله که این حواشی‌ها پایان پیدا کند و ما هر سال علیخانی را در تلویزیون داشته باشیم.

شریعت پناه عنوان کرد: اساس کار امسال نقد بود و آقای علیخانی برای بهترین نقد جایزه گذاشتند. خیلی خوشحال هستیم و دست همه اهالی رسانه درد نکند که روند کار کمک کردند.

* میهمانانی داشتم که پایان برنامه گفتند برنامه کی شروع می‌شود؟!

در ادامه علیخانی گفت:‌ من روزی در برنامه گفتم که برای عید فطر باید یک برنامه ویژه داشته باشیم که خیلی‌ها که به ما لطف داشتند ما را نقد کردند و من به اینها جایزه دادم.

وی افزود: من در حین برنامه به شدت رسانه‌ها را دنبال می‌کردم و به نقاط عطفی در در میان خبرها و یادداشت‌ها رسیدم. نقدهایی درست و کارساز را هم داشتیم.

علیخانی در ادامه با اشاره به طراحی دکور برنامه ماه عسل گفت: ما در ماه عسل 90 ایده خوبی داشتیم که من خیلی دوستش داشتم تقریبا مثل سن تئاتر بود که من دوست داشتم در مقابل دیده مردم پرده‌ای باز شود و با اتمام برنامه پرده تا قصه بعد بسته شود. من تصور می‌کنم که خیلی از برنامه‌های تلویزیونی عمق ندارد ولی از همه مهمتر این بود که خیلی تنوع رنگ نداشته باشیم و برای من تمرکز مخاطب از همه چیز مهمتر است. امسال 5 مهمان در برنامه داشتیم که من در میان برنامه گفتم برویم آگهی بازرگانی ببینیم تازه آن‌ها به من گفتند که آقای علیخانی برنامه کی شروع می‌شود؟!

علیخانی بیان کرد: مهمان پیش روی من چیزی ذهنش را درگیر نمی‌کرد و مهمان فقط من و صندلی من را می‌دید، کار کردن با این نوع افرادی که تا به حال به تلویزیون نیامده‌اند خیلی سخت است.

* اظهار نظر یک کارگردان سینما درباره برنامه ماه عسل

بنابر این گزارش؛ در ادامه این مراسم محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به برنامه ماه عسل امسال گفت: من متاسفم به خاطر مشغله زیاد از دیدن برنامه احسان عزیز محروم بودم ولی چند قسمتی که از این برنامه دیدم احساس من این است یک برنامه فوق احساسی دیدم. شاید خیلی ساده به نظر برسد که چند نفر دور هم جمع می‌شوند و خیلی راحت‌ یک برنامه ساخته و پخش می‌شود ولی من همین جا می‌گویم که واقعا کار خیلی سختی است. من به عنوان کارگردان سینما معتقدم که این بخش آموزشی نیست و استعدادی است من آمده‌ام تا بگویم این برنامه را هر سال ادامه بدهید چون مردم تشنه این قبیل برنامه‌ها هستند.

علیخانی در ادامه این مراسم گفت: من از حسن سلیقه برگزار کنندگان این محفل تشکر می‌کنم من اولین محلی که آقای لطیفی را دیدم و نکته‌ای که از ایشان وام گرفتم در حج تمتع سال 87 بود که آقای لطیفی با آن نذر عجیبی بود که آقای لطیفی به من گفتند.

وی افزود: محمد‌حسین لطیفی اثبات کرده که موضوعات پیچیده را به شدت ساده بازگو می‌کند من در این برنامه خیلی سعی کردم موضوعات سخت را برای مردم ساده بازگو کنم چون ما باید مطلبی را به تصویر بکشیم که مخاطب خیلی راحت برداشت کند. و در حقیقت آنها خودش را در این برنامه می‌بینند.

* آشنا: آیا تلویزیون صرفا وظیفه‌اش بسیج گرایی است؟

همچنین در این مراسم حسام‌الدین آشنا نیز در سخنانی گفت: وقتی از وظایف و کارکردهای رسانه‌ها صحبت می‌شود، درباره‌ بسیج‌گری اجتماعی خیلی جدی صحبت می‌شود، یعنی تلویزیون باید بتواند در یک زمان خاص همه‌ افکار عمومی را حول یک مسأله تجمیع کند. در دوره‌های جنگ و انتخابات بیشتر شاهد آن بودیم.

وی اظهارداشت: بحث امروز دنیا این است که آیا تلویزیون وظیفه‌اش بسیج‌گری اجتماعی‌ است؟ سوال دیگری که مطرح می‌شود این است که آیا «ماه عسل» را آغاز یا تداوم یک جنبش اجتماعی می‌توانیم تلقی کنیم یا برای یک لحظه‌ تاریخی و یک بازه‌ی زمانی یک‌ماهه است؟ اگر رویکرد تلویزیون به سمت تداوم یک جنبش اجتماعی باشد و «ماه عسل» به این سمت برود، باید به این تلویزیون و برنامه، آفرین گفت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تلویزیونی که 30 شب با احساسات، مردم را بمباران می‌کند، باید در طول سال پهن شود یا با شدت کمتر و استمرار بیشتر، جنبش اجتماعی ایجاد کند، عنوان داشت: گاهی استانداردهای اخلاقی را چنان بالا فرض می‌کنند که حتی فردی مانند آیت‌الله جوادی آملی هم باید ببیند در آن استانداردها جا می‌گیرد یا خیر.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند بیایید فکر کنید کسانی که به آن‌ها می‌گوییم بد حجاب، یک نقص دارند ما چند نقص داریم؟ اگر تلویزیون همین کلام رهبری را بگیرد و به‌طور راهبردی بسط دهد، این تلویزیون، تلویزیونی خواهد بود که هیچ شبکه‌ ماهواره‌‌ای به گرد پای آن نمی‌رسد، تلویزیون مردم باشید.

وی گفت: بعضی از برنامه‌ها هستند که رازگشا هستند. رازگشایی و اعتراف، چیزی است که در برنامه‌های گفت‌وگو محور به‌شدت جذاب است. این برنامه‌ها از لحاظ اخلاق حرفه‌‌ای و اجتماعی به‌شدت زیر سوال هستند. این‌که عواقب این رازگشایی در آینده‌ آن فردی که رازگشایی شده، چه تأثیری دارد برای ما قابل پیش‌بینی نیست، نمی‌گویم نباید این کار را انجام داد، بلکه می‌گویم باید ملاحظات اخلاقی در نظر گرفته شود.

آشنا با اشاره به این موضوع که متأسفانه در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌هایی انجام شده که اعتمادزدایی عمیقی از این رسانه صورت گرفته است، توضیح داد: گاهی بین شیوه‌ برنامه‌سازی برنامه‌های زنده و ضبطی، تفاوت وجود دارد. تلویزیون جمهوری اسلامی به علت ضعف عملکرد یا سوء‌تدبیر برخی از مدیران، نباید مجوز دهد که از امکان برنامه‌سازی ضبطی عبور کنیم و محدود شویم به پخش برنامه‌ها زنده. ما می‌توانیم ضبط طولانی‌تر و پخش کوتاه‌تری داشته باشیم.

وی گفت: در کنار همه‌ این‌ها، حجم کیفیت تابع گزارش‌های ضبطی است که باید لحاظ شود، چیزی که در «ماه عسل» دیدیم این بود که گزارش‌های این برنامه آرشیوی بود، نه تولیدی مختص این برنامه. سوال دیگر این است که آیا این برنامه‌ها مجری‌محور، مهمان‌محور، حضارمحور یا ترکیبی از این سه‌گانه هستند؟ متأسفانه به علت سوء تدبیر‌هایی که در سال‌های دراز در تلویزیون رخ داده، همواره ستاره‌کشی را در تلویزیون شاهد بوده‌ایم، ما برنتافته‌ایم که یک مجری ستاره‌ساز بدرخشد چون ممکن است، بعدا پررو و اصطلاحا شاخ شود. ما یا اجازه نداده‌ایم این ستاره شکل بگیرد یا اگر هم نصفه شکل گرفته، اجازه داده‌ایم خودش ادامه دهد، احسان علیخانی نیز رابطه‌اش با تلویزیون یک رابطه‌ قهر و آشتی است.در حالی که واقعیت رابطه‌ مردم با تلویزیون این است که مردم چیزی به نام تلویزیون نمی‌شناسند، مردم برنامه و صاحب برنامه را می‌شناسند.

وی در پایان گفت: این‌که تهیه‌کننده، مجری باشد تا کنون تجربه خوبی بوده است و مجری‌های خاص می‌توانند تهیه‌کننده هم باشند. برنامه‌ی «90» و «ماه عسل» نمونه‌های خوبی هستند.

آشنا اضافه کرد: ضعف «ماه عسل» همان حسن آن است، اگر مجری ما تجربه‌ اجتماعی عمیق‌تری داشت، اگر مجرد نبود و عمق بیشتری داشت و زیاد حرف نمی‌زد و در گفت‌وگوها دخالت نمی‌کرد، شاید برنامه روان‌تر جلو می‌رفت.

* دفاع احسان علیخانی از خود در مقابل نقدهای حسام الدین آشنا

علیخانی در پایان این مراسم گفت: از نکات آقای آشنا تشکر می‌کنم، حداقل در 80 درصد از ماه عسل برنامه‌ها، مستندها و آیتم‌هایی که پخش می‌شد  شبیه چاشنی در برنامه بود ولی یکسری از موضوعات هست که نمی‌شود در یک لحظه از آن مستند ساخت. من کلید واژه‌های آقای دکتر را قبول دارم ولی من بیشتر از سنم چرخ زدم، باید این را بپذیرم که تا تجربه‌ای عرضه نشود مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند. 

وی افزود: من از همه دوستانم که بنده پرحرف، مجرد را تحمل می‌کنند و از همه مهمتر حال بچه‌های برنامه ماه عسل که زلفشان به لحاظتی ملکوتی گره خورده بود تا به مردم بگویند مردمی که حتی در دورترین که حتی در دورترین نقاط این ایران زمین هستید دیده شوید.

همچنین محمد حسین لطیفی نیز سخنان خود را در پایان این مراسم اینگونه پایان داد که: من امیدوارم که برنامه‌های این چنینی که نیاز قطعی برای تلویزیون است ادامه پیدا کند. واقعیت این است که باید قدر آدم‌های با صراحتی مثل احسان علیخانی را دانست، این برنامه یکی از بهترین برنامه‌‌های خوب اخیر سالهای است که اگر کلاه داشتم به احترامش کلاهم را بر می‌داشتم.

گزارش فارس حاکی است در پایان این مراسم از شریعت پناهی، احسان علیخانی و محمدحسین لطیفی تقدیر به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون فارس در روند اجرای این مراسم حواشی جالبی رخ داد که شنیدن آن خالی از لطف نیست.

* در ابتدای برنامه علیخانی اعلام کرد که سرو صدایی که از بیرون می‌آید، چیزی است که آدم 60 تصور در ذهنش به وجود می‌آید، به من گفته‌اند که علاقه‌مندان در سالن کنار این برنامه را می‌بینند، امیدوارم از همین جا بتوانند به راحتی نگاه کنند.

* شاهین جمشیدی مجری برنامه نیز اعلام کرد که با حضور احسان علیخانی مجری توانمندی دست و پای او به عنوان مجری بسته است.

* سرو صدای بیرون و از جا درآوردن در سالن توسط هواداران از جمله اتفاقاتی بود که در برنامه نقد و بررسی ماه عسل روی داد.

* علیخانی در طول برگزاری برنامه چشم به در سالن دوخته بود که مدام به دلیل ازدحام مردم هل داده می‌شد.

* شریعت پناه همان ابتدای برنامه و با دیدن علاقمندان به برنامه ماه عسل خطاب به علیخانی گفت از همین حالا به فکر ماه عسل 93 باش.

* محمد‌حسین لطیفی به صورت سرزده مهمان این برنامه شد. 

* برخی از مهمانان علیخانی در برنامه‌های سال قبل ماه عسل نیز در این مراسم حضور داشتند. از جمله مرد ناشنوایی که سوار بر ویلچر وارد سالن شد. این مرد پرچم تیم پرسپولیس را به گردن انداخته بود و خطاب به علیخانی می‌گفت شیش‌تایی‌ها ... شیش‌تایی‌ها... 

* در میان برنامه بحث‌هایی از برنامه مربوط به دزدیدن کودک 9 ماهه‌ای به نام محمد طاها پخش شد که پس از پایان برنامه، فردی از میان جمع برخاست و گفت که یکی از هم محله‌‌ای‌های کودک ربوده شده است و خطاب به علی خانی گفت: احسان خیلی مردی! تمام محله مجیدیه دعایت می‌کردند. او در ادامه اشکهایش جاری شد که علیخانی خطاب به او گفت هر کار میکنی، بکن فقط جان مادرت گریه نکن.

* علیخانی همچنین در این برنامه گفت: وقتی محمد طاها پیدا شد، کسی جایی نوشته بود که فقط دزدها و سارق‌ها به حرف علیخانی گوش می‌دهند.

* مجری برنامه از حاضران خواست به احترام علیخانی دقایقی بایستند و کف بزنند که علیخانی گفت خواهش می‌کنم این کار را نکنید. 

* علیخانی در بخش‌هایی از سخنانش گفت که ما در برنامه‌مان اعلام کردیم که از منتقدانمان قدردانی می‌کنیم، بعد از گفتن این حرف حجم نقدها بسیار بالا رفت و حتی برخی فکر کردند که برای نقد باید فحش بدهند. 

* روحانی در بخش از سخنانش خطاب به حسام‌الدین آشنا گفت: من می‌دانم که شما با آن شال بنفش و کلید یکی از جمله افرادی بود که در رئیس‌جمهور شدن حسن روحانی نقش عمده‌ای داشت. 

* حسام‌‌الدین آشنا خطاب به علیخانی گفت: برنامه ماه عسل یکی از تاثیرگذارترین، عمیق‌ترین و جذاب‌ترین برنامه‌‌های تلویزیون در سال‌های اخیر است که اگر کلاه داشتم، به احترام علیخانی از سر بر می‌داشتم.

*آشنا گفت: من به آقای روحانی اصرار کردم روز آخر برنامه‌ی «ماه عسل» ولو تلفنی به برنامه بیاید. او پرسید، برنامه برای چیست و من توضیح دادم و او گفت، حال مردم را خراب نکنید، بگذارید خوش باشند.

 

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

با افزایش حملات تروریست‌ها به مناطق مسکونی در شمال شرق سوریه، تعداد سوری‌هایی که از گذرگاه «سیملکا» در شمال شرق سوریه عبور کرده و به شمال عراق مهاجرت کرده‌اند، از مرز 15 هزار نفر گذشت.

به گزارش علمدار بصیر: تعداد شهروندانی که از گذرگاه «سیملکا» در استان «حسکه» واقع در شمال شرق سوریه به سمت شمال عراق رفته‌اند، به بیش از 15 هزار نفر رسید.

این گذرگاه در دورترین نقطه شمال شرقی سوریه قرار دارد و سوری‌ها با عبور از آن به شهرهای شمالی عراق در منطقه کردستان عراق رفته اند.

اهالی روستاهای مختلف استان حسکه در پی حمله تروریست ها، خانه های خود را ترک کرده و عازم عراق شدند زیرا تروریست ها با حمله به روستاهای مختلف این استان از جمله «الجوادیه»  «القحطانیة»، و«المالکیة» و نیز «رأس العین»، وسایل موجود در آن را به غارت برده و منازل مسکونی آن را به آتش کشیدند.

قطع آب و برق و ارتباطات در حسکه

این در حالی است که استان حسکه با قطع آب و برق و نیز خطوط ارتباطی روبه رو بوده و به دلیل محاصره این استان از سوی تروریست های مسلح، قیمت مواد غذایی و خواربار نیز در آن افزایش زیادی داشته و خدمات رسانی به مردم نیز با مشکل اساسی روبه رو شده است.

بنابر اعلام منابع سوری، تروریست ها در پی تسلط بر گذرگاه  «الیعربیة» در مرز سوریه با عراق، حسکه را به محاصره در آوردند اما به منظور فراهم کردن امکان ورود تروریست هایی که در درگیری با نیروهای ارتش پا به فرا گذاشته بودند، چند روز این گذرگاه را باز کردند.

در این میان، تعدادی از روستاهای استان حسکه صحنه حملات گروه های مسلح بود که در اثر آن دهها تن از اهالی این روستاها کشته و زخمی شدند.

گذرگاه «سیملکا» در کردستان عراق، گذرگاهی غیر نظامی است که از سمت سوریه از سوی نیروهای حمایت مردمی کُرد وابسته به حزب اتحادیه دموکراتیک کُرد اداره می شود.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir
حاشیه‌های مراسم معارفه سرپرست وزارت آموزش و پرورش

وزیر سابق آموزش و پرورش امروز از فرهنگیان عذرخواهی کرد و حلالیت طلبید.

به گزارش علمدار بصیر: مراسم معارفه علی‌اصغر فانی سرپرست آموزش و پرورش امروز در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

- تعداد میهمانان این مراسم که شامل فرهنگیان حوزه ستادی بودند به حدی زیاد بود که اکثریت در نمازخانه ساختمان مرکزی مستقر شدند و از طریق نمایشگر، برنامه را مشاهده می‌کردند.

- میهمانان ویژه این مراسم محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور، حسین فریدون رئیس دفتر بازرسی، حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش و تمام معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش بودند.

- امروز علی فرهادی رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش مجری‌گری برنامه را بر عهده داشت؛ وی در هنگام صبحت به اشتباه تاریخ امروز را «28 مرداد 90» ذکر کرد و البته در توجیه مجری‌گری‌اش نیز بر این نکته که وزیر سابق آموزش و پرورش خواسته است که وی مجری برنامه باشد، تأکید کرد.

- فرهادی درباره سرپرست آموزش و پرورش گفت: آقای فانی حتی آدرس اتاق‌های وزارتخانه در ذهنشان هست و خوشحالیم کسی انتخاب شده است که معلم است.

- آقای نهاوندیان نیز امروز زمانی که قصد داشت حکم سرپرستی علی اصغر فانی را قرائت کند، به اشتباه عنوان کرد «حکم سرپرستی آقای حاجی‌بابایی» که با تذکر میهمانان، این کلمه را تصحیح کرد.

- وزیر سابق آموزش و پرورش امروز از فرهنگیان عذرخواهی کرد و حلالیت گرفت؛ وی گفت: «اگر خدای ناخواسته با واسطه و بدون واسطه و به هر شکلی‌از ما ناخوشایندی به کسی رسید، اگر صلاح دانست، حلال کند؛ با این فرض که قصدی نبوده است و اگر احیاناً از جامعه فرهنگیان و حوزه ستادی، نکته‌ای گفته شد که فکر می‌کنند نباید می‌گفتند، بنده حلال می‌کنم».

- آقای فرهادی اعلام کرد که امروز روز تودیع آقای حاجی‌بابایی نیست بلکه با نظر آقای فانی قرار شد، مراسم تودیع وزیر سابق پس از انتصاب وزیر جدید، برگزار شود.

- پس از پایان مراسم بلافاصله نشست خبری وزیر آموزش و پرورش با خبرنگاران به عنوان آخرین نشست خبری برگزار شد و آقای حاجی‌بابایی از خبرنگاران به دلیل اینکه نتوانسته بود زودتر جلسه خداحافظی برگزار کند و در خصوص کاستی‌های اطلاع‌رسانی، عذرخواهی کرد.

- خبرنگاران امروز با وزیر سابق آموزش و پرورش عکس یادگاری گرفتند و حاجی‌بابایی عنوان کرد که ارتباطش از این پس با خبرنگاران بیشتر خواهد شد.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir
مشروح/ در مراسم تودیع و معارفه وزرای کشور

رئیس‌جمهور گفت: دولت تدبیر و امید دولت فراجناحی است، خیلی‌ها به من گفتند فقط از یک جناح در کابینه استفاده کن اما من به این معتقد نیستم چون حزب و جناحی در کشور ما وجود ندارد.

به گزارش علمدار بصیر: حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم تودیع و معارفه مصطفی محمدنجار وزریر سابق وزارت کشور و عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر جدید کشور که در وزارت کشور برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: وزارت کشور وزارتخانه مادر است، این وزارت تنها یک بخش نیست؛ استانداران به عنوان مدیر معمول در یک استان نیستند بلکه نمایندگان عالی سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که مسئولیت امنیتی، اجتماعی،‌اقتصادی،‌عمرانی و اداری را در سطح استان بر عهده دارند.

رئیس‌جمهور یادآور شد: وزیر کشور یک تنه بار سنگینی در کشور بردوش دارد و قدردانی از زحمات وزیر قبلی کار آسانی نیست؛ اگر تعبیر کنیم مشروعیت سیاسی نظام از طریق تلاش و برنامه‌ریزی به دست مدیران همین وزارتخانه محقق می‌شود، سخنی به گزاف نگفته‌ایم.

وی افزود: در کشور ما مشروعیت سیاسی همه از طریق آراء مردم است و صاحبان کشور مردم هستند و بقیه خادمان ملت به شمار می‌روند. از این رو مشروعیت سیاسی همه با آراء‌ سیاسی مردم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به وجود می‌آید و بار این مسئولیت بر دوش این وزارتخانه است تا بتواند اعتماد مردم را جلب کند تا آنها پای صندوق رای بیایند.

روحانی اضافه کرد: همچنین این وزارتخانه باید اعتماد مردم را جلب کند که امانتدار واقعی است و قانون و مقررات را با دقت عمل کرده است البته هر مقدار شفافیت بیشتر باشد این اعتماد بیشتر است.

وی تاکید کرد: البته اعتماد جزو امرهای نسبی است و کسی نمی‌تواند بگوید اعتماد صد در صد به وجود آوردم و افزایش اعتماد عمومی که به مفهوم افزایش سرمایه اجتماعی است یک وظیفه همگانی برای ما به ویژه وزارت کشور به شمار می‌رود.

روحانی با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید دولت فراجناحی است، افزود: خیلی‌ها با بنده بعد از انتخابات صحبت کردند و گفتند کابینه فراجناحی درست نکن و تنها از یک جناح استفاده کن. اما بنده به این امر معتقد نیستم چرا که حزب و جناحی در کشور ما وجود ندارد و این بحث‌ها قبیله‌ای است که مطرح می‌شود؛ کرکره‌ها را دم انتخابات بالا می‌برند و بعد از آن پایین می‌آورند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در ابتدای انقلاب حزب جمهوری اسلامی حرکتی را آغاز کرد اما به دلایلی پایدار نماند.

وی بر همین اساس افزود: دولت بنده فراجناحی است و اینکه کسی در کنار من اصولگرا یا اصلاح‌طلب باشد خیلی مهم نیست بلکه وصولگرایی مهم است. وصول به آرمان‌ها اهمیت دارد چرا که همه اصول را قبول داریم از این رو ایثار، فداکاری،‌تعهد به نظام و داشتن برنامه اهمیت دارد وگرنه سوابق گذشته مهم نیست چه می‌گوید.

روحانی یادآور شد: از نظر این دولت معتدل بودن مهم است من افراط را نمی‌پسندم و از اول هم مخالف بودم و این موضوع را نمایندگان مجلس و کسانی که در مجمع و مرکز تحقیقات استراتژیک با آنها بودم، می‌دانند. چرا که افراط‌گرایی را برای کشور و منافع ملی مضر می‌دانم و نه تنها در سطح داخلی بلکه برای امت اسلامی و امنیت جهانی مضر می‌دانم. حال اینکه چرا عده‌ای افراط گرا هستند بحث دیگری است.

رئیس‌جمهور گفت: کسانی که بلند داد می‌زنند یک مشکلی دارند و در واقع داد یک پوشش است برای مخفی کردن؛ شعار اعتدال که عمومی است اگر قدری در آن تامل کنیم خواهیم دید که ما به دنبال اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی هستیم.

روحانی یادآور شد: البته باید گفت منبع جوشان اعتدال حسن روحانی نیست بلکه ملت است که فرقی با دیگران ندارد؛ حسن روحانی معجزه‌گر نیست و معجزه قرن و دهه هم نیست اتصالی ویژه هم به آسمان ندارد و با پشت پرده‌ها هم اتصال ندارد؛ حسن تدبیر معجزه می‌کند و وحدت ملی معجزه به وجود می‌آورد.

وی اظهار داشت: انتخابات معجزه ملت است اینکه صندوق‌های رای‌گیری در مراکز تهران با روستاهای شمال غرب ماکو همه به یک شکل حرف می‌زنند معجزه است و این ناشی از هوشمندی ملت به شمار می‌رود و اینکه ملت بیدار است.

روحانی با بیان اینکه برخی در زمان انتخابات به بنده می‌گفتند مخاطب خود را شهرهای بزرگ قرار بده، تصریح کرد: ممکن است روستائیان از برخی نعمات مادی کمتر بهره ببرند اما فکر و اندیشه و عزم‌شان از شهرنشین‌ها کمتر نیست و همه دارای حقوق شهروندی برابر هستند.

وی تاکید کرد: در دولت تدبیر و امید و بویژه در وزارت کشور نباید بین اقوام و مذاهب مختلف و حتی ادیان رسمی که به عنوان اقلیت مطرح هستند، تفاوتی وجود داشته باشد؛ ترک، ترکمن، لر، بلوچ و عرب همه برابرند ما دولت فارس، دولت ترک و دولت عرب نداریم بلکه دولت ایران داریم؛ نظام واحدی به نام جمهوری اسلامی داریم و زیر چتر دولت جمهوری اسلامی ایران و یک ولی امر و ولایت فقیه و قانون هستیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: زیر چتر پرافتخار ایرانیت و نظام جمهوری اسلامی قرار داریم و افتخار می‌کنیم ستون خیمه این انقلاب ولایت فقیه است.

روحانی یادآور شد: باید استفاده از نیروهای بومی و محلی در وزارت کشور به وجود آید هر چند ممکن است در برخی جاها به دلیل اختلافاتی که هست خیلی نتوان از نیروهای بومی استفاده کرد اما باید دانست استفاده از نیروهای بومی احساس آرامش بیشتری به مردم می‌دهد.

وی افزود: ترک، لر، کرد، بلوچ اینها همه گل هستند و در واقع رنگ‌هایشان فرق می‌کند و در واقع گل‌های متنوع گلستان ایران هستند البته آنهایی که آن چتر واحد را قبول دارند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر امنیت داخلی می‌خواهیم و شورای امنیت کشور مسئولیت آن را بر عهده دارد باید فرصت برابر به زنان بدهیم و باید فرصت‌های اجتماعی زنان را بالا برد؛ بنده دیروز در اولین جلسه هیئت وزیران تاکید کردم که از بانوان و جوانان بیشتر استفاده شود.

وی گفت: ما در سطح وزرا به دلیل شرایط ویژه کشور که به تدریج گزارش واقعی آن را به مردم ارائه خواهیم داد،از زنان استفاده نشد اما در سطح دولت از بانوان استفاده می‌کنم.

روحانی یادآور شد: هیچ فرقی بین زن و مرد در علم،‌ درک، ‌تقوا و خلقت و نزدیکی به خداوند و خدمت به مردم وجود ندارد.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود تاکید کرد: از وظایف مهم وزارت کشور امنیت داخلی است، گرچه ایران سرزمین باثباتی است اما توطئه‌ها بسیار زیاد است. صحبت‌های زیادی شد اما به این نتیجه نرسیدند که کسی با سوابق امنیتی قوی است برای این وزارتخانه انتخاب کند بلکه خواستم کسی با سوابق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این مسئولیت را بر عهده بگیرد تا پیام داشته باشد.

روحانی افزود: ما به دنبال استاندارهایی هستیم که در پی توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشند چرا که این توسعه می‌تواند توسعه سیاسی و امنیتی را در کشور به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه خوشحالم یکی از تصمیمات ما در هیئت دولت تصمیم زیست‌محیطی در خصوص دریاچه ارومیه بود، اظهار داشت: نگران دریاچه اورمیه هستم چرا که از خشک شدن آن حداقل 14 میلیون جمعیت متاثر می‌شوند.

رئیس جمهور گفت: در سفر تبلیغاتی به ارومیه به مردم این شهر قول دادم در اولین جلسه دولت آن را مطرح کنم و دیروز این کار انجام شد و کارگروهی زیر نظر وزیر نیرو تشکیل دادیم تا ظرف مدت 2 الی سه ماه اولین گزارشات را ارائه دهند. البته طرح‌های مقدماتی بود که باید برای آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد.

روحانی در ادامه سخنان خود به انتخاب رحمانی‌فضلی به عنوان وزیر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: آقای رحمانی‌فضلی فرد خوش‌سیمایی است که وقتی به وی نزدیک می‌شویم افکار وی بیشتر شما را جذب می‌کند و نزدیک‌تر که می‌شوید مجذوب اعمال و برنامه‌های وی خواهید شد.

وی همچنین گفت: رحمانی فضلی به دو زبان ترکی و کردی هم مسلط است، در بررسی‌های ژنتیکی مخلوط است  و مادرشان ترک است، اما خودش فارس به شمار می‌رود.

روحانی در ادامه خطاب به محمدنجار یادآور شد: ما در طول این 8 سال آقای محمدنجار را در شورای امنیت ملی بسیار دیده‌ایم و در واقع این مصرع که «صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت» درباره همه تودیع‌ و معارفه‌ها صدق می‌کند و از بابت برگزاری انتخابات خوب از وزارت کشور تشکر می‌کنم و آقای نجار بسیار مخلصانه تلاش کرد و توانست امنیت را برقرار کند؛ و خدمت زیادی کرد و از همه رسانه‌ها بویژه رسانه ملی تشکر می‌کنم.

وی همچنین نیروی انتظامی را نیروی خدومی دانست و گفت: ناجا همواره تلاش کرده در همه جا از مرزها حراست کند و این کار سختی است.

رئیس‌جمهور همچنین به دو سرمایه بزرگ اعتماد و امید اشاره کرد و گفت: این امر بسیار ارزشمند است. هدف ما در دولت تدبیر و امید جز نشاندن لبخند بر لبان مردم چیز دیگری نیست.

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

رئیس ستاد قرارگاه کمیته جست‌وجوی مفقودین ستاد‌کل نیروهای مسلح، از تشییع شهدای تازه تفحص‌شده در روز 11 شهریور در تهران خبر داد.

به گزارش علمدار بصیر: حسین عشقی امروز در گفت‌وگو با  فارس اظهار کرد: پیکر پاک 92 شهید تازه تفحص‌شده هشت سال دفاع مقدس 11 شهریور در تهران تشییع می‌شود.

وی افزود: پیکر این شهدای والامقام در روز دوشنبه یازدهم شهریور ماه مصادف با 25 شوال سالروز شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق(ع) تشییع خواهد شد.

*بازگشت شقایق‌های خونین به وطن

رئیس ستاد قرارگاه کمیته جست‌وجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، از انتقال پیکرهای مطهر 92 شهید تازه تفحص‌شده دوران دفاع مقدس به تهران خبر داد و گفت: این شهدای عزیز روز شنبه 26 مردادماه همزمان با سالروز بازگشت غرورآفرین آزادگان به میهن اسلامی راهی معراج شهدای تهران شدند.

وی افزود: پیکر این شهدا صبح روز پنج شنبه 24 مردادماه، از مرز شلمچه خرمشهر وارد خاک وطن اسلامی ایران شده و مورد استقبال مردم قدر‌شناس و مسئولان لشکری و کشوری قرار گرفت.

 

*شهدا در معراج شهدای اهواز

این مقام مسئول در مورد عملیات‌هایی که این 92 شهید در آن به شهادت رسیده‌اند نیز گفت: این شهدای والامقام در عملیات‌های بدر، خیبر، والفجر 8، کربلای 5 و تک دشمن در سال 1367 در منطقه زبیدات عراق به شهادت رسیده‌اند.

وی اضافه کرد: اکثر این شهدای والامقام به همت کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، در مناطق عملیاتی فاو و جزیره مجنون در عراق تفحص شده‌اند.

به گفته رئیس ستاد قرارگاه کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، این شهدا عصر روز پنجشنبه 24 مردادماه، وارد اهواز ‌شدند و معراج شهدای این شهر واقع در پادگان شهید علی محمودوند میزبان آن‌ها شد.

*حضور مردم در کنار پیکرهای شهدا

وی در ادامه به بیان برنامه‌های معنوی در کنار پیکر پاک شهدا اشاره کرد و گفت: پنج شنبه شب پس از حضور شهدا در معراج شهدا، با حضور اقشار مختلف مردم دعای روحبخش کمیل در معراج شهدای اهواز قرائت شد.

عشقی با بیان اینکه پیکرهای مطهر شهدا به تهران منتقل ‌شدند تصریح کرد: پس از انتقال به تهران، عملیات شناسایی شهدای تازه تفحص‌شده در محل معراج شهدای تهران انجام خواهد شد.

رئیس ستاد قرارگاه کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: مردم ولایت‌مدار ایران اسلامی به‌ویژه خوزستانی‌های شهیدپرور با حضور در معراج شهدای اهواز واقع در سه‌راه خرمشهر، پیکر پاک و مطهر 92 شهید تازه تفحص‌شده دوران هشت سال دفاع مقدس را زیارت کردند.

*مراسم ویژه 8 شوال در کنار شهدا

وی در ادامه به بیان برنامه‌های دیگر در جوار پیکر مطهر شهدا پرداخت و گفت: با حضور اقشار مختلف مردم، مراسم عزاداری و سوگواری به مناسبت هشتم شوال سال‌روز تخریب بارگاه ملکوتی ائمه بقیع (ع) برگزار ‌شد.

رئیس ستاد قرارگاه کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در این مراسم حاج مهدی سلحشور به مداحی پرداخت و حجت الاسلام میراحمدرضا حاجتی مدیر حوزه‌های علمیه خوزستان و امام جمعه موقت اهواز نیز سخنرانی ‌کرد.

*تجدید میثاق فرماندهی و پرسنل قرارگاه کربلا

وی از برگزاری مراسم میثاق مجدد فرماندهی و پرسنل قرارگاه مقدم جنوب ـ کربلا بعد در معراج شهدای اهواز خبر داد و گفت: در این آئین سردار احمد دانش‌پژوه، فرمانده قرارگاه مقدم جنوب ـ کربلا و جمع زیادی از پرسنل این قرارگاه حضور داشتند.

عشقی اضافه کرد: در این مراسم مداحان اهل‌ بیت عصمت و طهارت (ع) حسن صفری و ابراهیم سنایی به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع (ع) به مداحی و نوحه‌خوانی پرداختند و حجت‌الاسلام سیدرجب موسوی مسئول نمایندگی ولی فقیه در قرارگاه مقدم جنوب ـ کربلا سخنرانی کرد.

 





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

رئیس جمهور سوریه در دیدار با اعضای هیئت سیاسی موریتانیایی با استقبال از تلاش های موجود برای یافتن راهکار سیاسی برای بحران سوریه، بر عزم دمشق بر مبارزه با تروریسم تأکید کرد.

به گزارش علمدار بصیر: «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در دیدار با هیئت موریتانیایی تحولات داخلی کشور را بررسی کرد.
اسد تأکید کرد که سوریه از همه تلاش های سازنده و دوستانه برای ایجاد راه حل سیاسی برای بحران کشور استقبال کرده اما با این وجود عزم خود را برای مقابله و برچیدن تروریسم جزم کرده است.
وی افزود: این مسئله با وجود همه فشارها و سختی های موجود با اتحاد ارتش و ملت و ایمان به وطن محقق خواهد شد.
 
منبع: دانا





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

نمایندگان مجلس هفته گذشته با رای اعتماد به اکثر وزیران معرفی‌شده از سوی رئیس‌جمهور، مسافران قطار هیأت دولت را تکمیل و راهی پاستور کردند.

به گزارش علمدار بصیر: وزرای اقتصادی دولت یازدهم که اکثرا‌ بیشترین آرا را به خود اختصاص دادند با پشتوانه بالایی وارد دولت شده‌اند و طی دیروز  و امروز فعالیت خود را به طور رسمی در عالی‌ترین مقام وزارتخانه‌ها آغاز کردند.


برخی وزرا پس از انتخاب توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خانه ملت از بسیاری شرکت‌ها درخواست کردند تا پیام تبریک ارسال نکرده و متقبل هزینه نشود.

با وجود تأکید این وزرا،  هیأت مدیره و مدیران عامل بسیاری از شرکت‌های تجاری با ارسال تاج های گل صدها هزار تومانی و درج پیام‌های تبلیغاتی میلیونی در صفحه اول روزنامه‌های پرتیراژ، ارادت خود را به وزیران جدید اعلام می‌کنند.


ارسال دسته گل پارس خودرو برای علی ربیعی


در میان این آگهی‌های تبلیغاتی که در اکثر روزنامه‌های پرتیراژ منتشر شده نام رئیس دفتر رئیس جمهور (محمد نهاوندیان)، وزیر نفت (بیژن نامدار زنگنه)، وزیر صنعت، معدن و تجارت (نعمت‌زاده)،وزیر بهداشت و درمان (سید حسن قاضی زاده هاشمی)و .....به چشم می‌خورد که در یکی از این آگهی ها نام شرکتی دیده می شود که انحصار تهیه قطعات خودرو را در اختیار دارد و امیدواریم که وزیر صنعت جدید با اتخاذ تدابیر شایسته ای پای این شرکت رانتخوار را از صنعت خودروی کشور کوتاه کند.
 



با نگاهی به جدول تعرفه های تبلیغاتی در روزنامه همشهری پی خواهید برد که درآمد این روزنامه فقط از آگهی های امروز در رابطه با تبریک به وزرا رقمی حدود 80 میلیون تومان خواهد بود. 



با این همه این رسم ناخوشایند همچنان پابرجاست و دفاتر بازرگانی روزنامه‌های کثیر‌الانتشار ، با درآمدهای صدها میلیونی  روزهای خوشایندی را دارند سپری می کنند! 

 


 

 

 





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

عوامل مستند سیاسی تحلیلی «مصاف» معتقدند دولت سازندگی، اصلاحات و جریان‌های داخلی و خارجی فرایند موثری بودند که در شکل گیری 18 تیر نقش داشتند. 18 تیر بازی طراحی شده از سوی دشمن بود و این عوامل واقعه را تشدید کردند.

به گزارش علمدار بصیر: روزهای پر حاشیه ی قبل از انتخابات، خبر رونمایی مستندی با موضوع نقدی بر عملکرد دولت هاشمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. تیتر خبر و هم زمانی با ایام انتخابات کافی بود برای آن‌که مستند «مصاف» با استقبال مواجه شود. مصاف جریان‌های حاکم طی سال‌های 68 تا 78 را جسورانه بررسی کرده بود. مستندی که به همت یک مهندس جوان بیست و چند ساله تولید شده بود.

حاشیه‌های این مستند بهانه‌ای بود برای این‌که با این چند جوان دغدغه‌مند گپ و گفتی داشته باشیم. محمد توکلی: مهندسی را در دانشگاه شریف خوانده در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران تاریخ می‌خواند و در مقام تهیه کننده در مستند مصاف حضور داشته است. محمدرضا تاجدین دانش آموخته مهندسی مکانیک از دانشگاه شریف است و در حال حاضر در همین دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد در رشته MBA تحصیل می‌کند. نگارش فیلمنامه این اثر بر عهده‌ی او بوده است. مشروح گفت‌وگوی دانا با این مستندسازان جوان را در ادامه بخوانید:

 

می‌خواستیم به مخاطب در موضع‌گیری نسبت به فتنه‌های آینده کمک کنیم

دانا: جَرق? اولیه کار چطور زده شد؟

توکلی: ایده‌ی اصلی کار در سال 1389 مطرح شد. اتفاقات سال 88 ، موجی بود که برای نسل سوم انقلاب ایجاد شد و تجربه جدیدی بود. یک سری از دوستان دغدغ? آن را داشتند که درباره فتنه سال 88 کاری بسازند، اما با بررسی نظرات مختلف به این نتیجه رسیدیم که اثری را تولید کنیم که در نهایت به مخاطب در موضع‌گیری نسبت به فتنه‌های آینده کمک کند. این طور شد که از اواخر سال 89 با تمرکز بر موضوع فتنه 88، وارد مرحله تحقیقات شدیم. در طی تحقیقات روی بیانات رهبری در یکی- دو سال منتهی به سال 88 کنکاش کردیم.

تاجدین: بعد از دو- سه ماه تحقیق به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم پیامی که مد نظر ماست به مخاطب انتقال پیدا کند، لازم است باز? زمانی بیشتری را مورد بررسی قرار دهیم. باید به مخاطب نشان می‌دادیم اتفاقات اخیر «نخ تسبیح» دارد که آن را به وقایع گذشته پیوند می‌دهد. با انجام تحقیقات، با انبوه وقایع در طی این سال‌ها مواجه شدیم، اما به خاطر این که از اصل مطلب دور نشویم مجبور بودیم به گزینش وقایع دست بزنیم. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که یک کار دو قسمتی بسازیم که قسمت دوم آن با نگاهی به رویدادهای سال‌های 1378 تا 1388 در دست ساخت است.

دانا: چرا در قسمت اول فقط به دور? سازندگی نپرداختید؟

تاجدین: دو تا پاسخ می‌شود داد. یکی پاسخ سبکی است. سبک ما، رویکردمان تنها رویکرد دولتی نبوده و یک پاسخ هم این است که حجم داده‌هایی که ما می‌خواستیم ادامه دهیم، در دو قسمت می‌رسیدیم. اما پاسخ اول اهمیت بیش‌تری دارد. یعنی اصل اینکه ما بیایم روایت بیست سال اخیر را به دولت‌ها تفکیک بکنیم اولین آیات ذهنی را در مخاطب ایجاد می‌کند که ما می‌خواهیم برای شما منشأ دولت‌ها را بگوییم، در حالی که ما نمی‌خواستیم چنین اتفاقی بیفتد. ما می‌خواستیم مسیر اتفاقاتی را بگوییم که منتهی به یک فتنه می‌شود. اگر این را به دولت‌ها برش می‌زدیم، مخاطب در اولین برداشت دچار اشتباه می‌شد.

*فتنه هر قدر عمیق‌تر باشد باید عمیق‌تر ببرسی شود

برای ما اهمیت داشت سیر این دوره منتهی شود به همان اتفاقی که مد نظر ما بود و اینکه چرا ما به بیست سال اخیر برگشتیم. نکت? اساسی که در تحلیل‌های 88 دیده می‌شد این بود که فتنه هر‌قدر عمیق‌تر باشد، با نگاه عمیق‌تری باید مورد بررسی قرار بگیرد چرا که حتماً یک پشتوانه عمیق دارد.

اگر به این رویداد عمیق نگاه سطحی بکنیم منتهی می‌شود به شش ماه و سه ماه قبل و توقیف شدن یک روزنامه و این اولین اشتباه است. به همین خاطر به تاریخ ورود پیدا کردیم، چرا که معتقدیم اتفاقات 88 ماجرایی بود که ریشه در 20 سال گذشته دارد و 10 سال قبل مشابه آن آزمایش شده است. به همین خاطر کار را دو قسمت کردیم تا در نهایت تمرکز مخاطب روی فتنه باشد.

توکلی: به هرحال کار ما فراتر از بررسی دولت‌ها بوده است. ما جریان‌های فکری و سیاسی را در بیست سال بررسی کردیم. حالا دولت‌ها هم چون سر کار بودند مورد بررسی قرار می‌گیرند. نقد می‌شوند، ولی نمی‌خواستیم در دولت‌ها منحصر بشویم که فکر می‌کنم نشدیم.

 

دانا: ولی خیلی از وقایع از قلم افتاد!

توکلی: به هر حال قالب مستند است و محدودیت‌های خاص خود را دارد. اما پشتوانه مستند تحقیقی است که انجام می‌شود. به عبارت دیگر ما تاریخ‌نگاری نکردیم که بعد یکی بیاید بگوید چرا این را گفتید، چرا قانون مطبوعات را گفتید و قتل‌ها را نگفتید، یا قتل‌ها در یک جمله گفتید؟ به خاطر این که ما یک خط سیری را داشتیم و می‌خواستیم این خط سیر تقویت شود. نمی‌شود همه وقایع را گفت، ولی می‌شود یک مفهوم، خط سیر و تحلیل را با گلچینی از وقایع نشان داد.

دانا: اما بعضی‌ها معتقدند که این‌کلی گویی باعث شده واقعیت آن طور که باید منعکس نشود!

تاجدین: طبیعتش کار تاریخی است. ما در بستر تاریخ کار را جلو می‌بریم، اما حتماً جهت‌گیری داریم. بحث ما این نبوده که مثلاً فرض کنید؛ وضعیت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در ده سال اخیر چگونه بوده، از چه مرحله‌ای شروع کرده، چقدر پیشرفت کرده، چقدر پس‌رفت داشته. نه! بحث ما بحث اقتصادی نبوده. رویکرد خودمان را داشتیم. اما بستر، بستر تاریخی بوده.

ضمن این‌که شما وقتی در یک مسیر پیش می‌روید برخی نقاط را می‌بینید. همه نقاط را نمی‌توانید پوشش دهید. هر خطی بکشید بالاخره همه نقاط درون آن خط قرار نمی‌گیرد. و دوم اینکه ما در معرض یک انتخاب بودیم. یا باید یک تصویر کلی به مخاطب نشان دهیم، از بالا تصویر بگیریم که در آن تصویر کلی، جزئیات طبیعتاً زیاد دیده نمی‌شوند. یا بیاییم تصویر جزئی بدهیم؛ بیاییم یک خانواده کوچکی، یک دولتی، یک شخصی را بگیریم و بررسی‌اش بکنیم که چه عملکردی داشته؟ چه رویکردی داشته؟ ما سر یک انتخاب بودیم. اگر می‌آمدیم مورد دوم را انتخاب می‌کردیم به جزئیات می‌پرداختیم، یا باید مستند دو قسمتی که نه، بیست قسمتی می‌ساختیم. هر سالی را به یک قسمت اختصاص می‌دادیم. یا اینکه گزینش می‌کردیم که مثلاً مستند ما سیاسی است، مستند ما فرهنگی است. بالاخره باید منحصر می‌شد. ما رویکرد اول را انتخاب کردیم. تصمیم گرفتیم که به مخاطبمان نگاه کلی بدهیم. بگویم که شما با یک دید کلی به این بیست سال نگاه کنید. ببینید جریان‌ها به چه سمتی‌اند؟ آن کسی که هدایت‌کننده جریان‌ها در جبهه حق و باطل است، کیست و آینده خودتان را هم در این نقش کلی بگویید.

توکلی: ما ادعا می‌کنیم تمام وقایعی که به این فشردگی در مستند دیده می‌شود، علت و معلول فتنه 88 هستند. هیچ تصویر تفننی در مستند وجود ندارد. این‌طور نیست که ما حرف آقای هاشمی را تفننی نشان داه باشیم، همین‌طور سازندگی هاشمی را یا مثلا کیان را. بلکه سلسله وقایعی را که در نهایت به فتنه 88 منتهی می‌شود گزینش کرده‌ایم.

 

دانا: آقای فضائلی در یکی از مصاحبه‌هایشان گفته بودند نام? سپاه به ریاست جمهوری با مضمون درخواست اقدامی برای مهار واقعه از جمله رویدادهایی بود که می‌توانست روایت مستند را تکمیل کند.

*باید از دل مصاف ده‌ها مصاف دیگر دربیاید

تاجدین: نه نمی‌توانست. در واقع همین نام? فرماندهان کامل در دستور ما بود.  قبل و بعد ماجرا و اظهار نظرات آنان را بررسی کردیم. به نظر ما یک حرف کلی در مستند وجود داشت و آن این بود که ما فتنه را بگوییم و زمینه‌هایش را. حالا چه کار بکنیم؟ نسبت آن پنج روز به نسبت آن ده سال. عدد زمانی این اتفاق باید چقدر باشد؟ اولاً اینکه این پنج روز را در یک ربع گفت. یعنی از شب حادثه؛ شب 18 تیر تا 23 تیر در حدود 15 دقیقه شد. در حالی که همه می‌گفتند شما می‌خواهید 18 تیر را بگویید.

واقعا یکی از رویکردهای ما این بود که بیاییم از شب حادثه تا اتفاقات بعدی حادثه را بگوییم، می‌شد همان 70-80 دقیقه که هم نام? فرماندهان باید می‌آمد، هم سخنرانی آقای خاتمی در همدان. بعدش خیلی اتفاقات دیگری افتاد که دو طرف سعی می‌کردند که این کارها را تکمیل بکنند، تحلیلی از 18 تیر ارائه دهند. اتفاقاً مسائلش خیلی زیاد بود. یعنی واقعاً جا دارد که از دل مصاف، ده‌ها مصاف در بیاید، ولی رویکرد مصاف در حال حاضر این نبود.

رویکرد مصاف این بود که مخاطب را به سطحی برساند که وقتی به شرایط 18 تیر می‌رسد، خودش این احساس را بکند که باید اتفاقی بیفتد. باید اینگونه عمق امنیتی نظام به چالش بیفتد یا به خطر بیفتد. خروجی این سلسله حوادث چیزی غیر از این نخواهد بود.

در 88 هم همینطور. یعنی شما وقتی که فضا را از سال 68 تا مثلاً 87 خوب تحلیل کنی، کسی که آگاه است می‌فهمد. به اصطلاح سنسورهایش به صدا در می‌آید که احتمالاً اتفاقی خواهد افتاد. این می‌شود آن ارزش افزوده‌ای که می‌تواند یک مستند تاریخ‌نگاری به مخاطب شما بدهد. که حالا بعد، پنج - شش سال با این اطلاعات وقتی دید یک سری حوادث رخ می‌دهد، خودش این تحلیل را بکند که این حوادث، حوادثی هستند که می‌توانند منجر به یک اتفاق بد در آینده شوند. برای همین است که نام فرماندهان نمی‌آید. این زمینه‌هایش بود که شما این تحلیل را به مخاطب برسانید.

همان‌طور که گفتم صحبت‌های آقای خاتمی صحبت‌های مهمی است. صحبت‌های آقای خاتمی این است که در 18 تیر چوب قتل‌ها را خوردیم. تحلیل آقای خاتمی و تیم امنیتی ایشان این است. جمع‌بندی‌شان این است که آقا شما با قتل‌ها، اینطور برخورد کردی، افشا کردی. این‌ها آمدن چوبش را 18 تیر به شما زدند. گوش شما را پیچاندند. خیلی تحلیل مهمی است یا تحلیل دیگر که خود آقای خاتمی در اخبار گفتند که ما بدون شلیک یک گلوله 18 تیر را جمع کردیم. این‌ها برای مخاطب خیلی جذاب است که آقای خاتمی این را گفته. ولی نه! هدف این نبود. هدف همان نکته اول بود که در این زمینه‌ها قدرت تحلیل داده باشیم.

دانا: هر چند بنا نداشتید به طور مجزا به عملکرد دولت‌ها بپردازید و بیش‌تر قصد داشتید با نشان دادن جریان‌های حاکم، تحلیلی به مخاطب ارائه بدهید، اما جنس روایت مستند به گونه‌ای است که وقتی به دوران اصلاحات می‌رسیم این قدر شدت و حجم خروجی این جریان‌ها بالاست که هر آن‌چه که از دوران سازندگی قبل‌تر گفته شده در ذهن مخاطب گم می‌شود!

توکلی: خب این می‌تواند نقص مستند باشد. ولی در واقع ما دو لنگر را اینجا داریم. یعنی وقتی شما می‌آمدی خاتمی را می‌گفتی که این‌ها جریان مطبوعاتی ایجاد کردند و بعد شروع می‌کردی اسم آوردن از افرادی که آنجا دارند جریان را پوشش می‌دهند، زادگاه پرورش این جریان باید در دهه هفتاد مورد بررسی قرار بگیرد.

بالاخره یک بخش عمده‌ای از اجزای 18 تیر روی دوش مطبوعات بود. چه از قانونش گرفته؛ مصداق، مصداق مطبوعات بود، استارت‌زننده یک روزنامه بود. متشنج‌کننده تعدادی روزنامه بودند. همه چیز در بُعد رسانه‌ای می‌چرخید. و بعد همه این روزنامه‌ها یک فلش می‌خورد روی کیان، این به نظرم جویدن لقمه و گذاشتن در دهان مخاطب بود که ببین! من ده? هفتاد را برای شما اینگونه گفتم که چه اتفاقاتی در آن زمان افتاد. کانون‌های روشنفکری چه رشد و نموی کردند. اگر بستری مثل بستر آقای خاتمی روی کار نمی‌آمد، این ثمره‌اش هیچ وقت به وقوع نمی‌پیوست.

خب بستر آقای خاتمی چگونه روی کار آمد؟ باید برگردیم ببینیم که آقای هاشمی یا دولت‌های قبلی چه کارهایی کردند؟ یعنی اینطوری است که اگر آقای هاشمی رویکرد اشرافیت نمی‌گرفت، اگر آقای هاشمی مدیرهایش را حفظ می‌کرد، اگر آقای هاشمی مسائل اقتصادی کشور را براساس مدل‌های لیبرالی نمی‌بست. هزاران اتفاق! اگر حتی هفته آخر هاشمی نمی‌آمد آن حرف‌ها را در مورد تقلب در انتخابات بزند، قطعاً بستری مثل بستر آقای خاتمی نمی‌آمد. قطعاً مطبوعات تا این حد رشد نمی‌کردند. خیلی‌ از اتفاقات همین‌طور زنجیره‌ای می‌افتاد تا این حادثه رخ ندهد.

 

دانا: اما در روایتی که در مستند شده به گونه‌ای است که مسائل دولت اصلاحات، هم? آن‌چه که از دور? سازندگی برای مخاطب گفته شده را می‌بلعد و تقریباً مخاطب فراموش می‌کند که چه اطلاعاتی دریافت کرده.

توکلی: این از یک طرف می‌تواند نقص مستند ما باشد من خوشحالم اتفاقاً اگر اینطور برداشت شود، اینکه حوادث، حوادث نرمی بود. حالا نمی‌خواهد شما بگویی که آقای هاشمی بود که 18 تیر را راه انداخت. هیچ وقت تحلیل‌هایمان این نبوده و این‌ها تحلیل‌های خیلی رادیکال است. همینطور که نمی‌توانیم بگوییم آقای خاتمی 18 تیر را بوجود آورده. یک سلسله عواملی که باید دست به دست هم بدهند، هر کسی یک سهمی دارد، هرکسی یک آبی در این تشت می‌ریزد و این تشت پر می‌شود.

آقای هاشمی، دولتشان و همه اتفاقاتی که افتاد و اصلاً نقش جریانات خارجی! حوادث داخلی یک فرآیندند، بازی‌ای که دشمن طراحی می‌کند، همه این‌ها دست به دست هم دادند تا حوادث 18 تیر اتفاق افتاد. ما نمی‌خواستیم بگوییم که آقای هاشمی یا دولت آقای هاشمی، 18 تیر را بوجود آورد، یا آقای هاشمی بود که خاتمی را سر کار آورده بود، نه! این‌ها همه تاثیر دارند، این‌ها همه به هم کمک کردند.

دانا: صحبت‌های رهبر طوری گزینش شده است که گویی نقش حاشیه‌ای در تمام این سال‌ها داشته‌اند و طوری نیست که اثر راهبردی رهبری در مسائل نشان داده شود. گزینش صحبت‌ها بر چه اساس انجام شد؟

تاجدین: اولین صحبت آقا در مورد تهاجم فرهنگی سال 68 بود. یعنی از خرداد سال 68 که آقا، رهبر می‌شوند تا آذر 68. خب آقا آذر 68 بحث تهاجم فرهنگی را شروع می‌کند. جنبش نرم‌افزاری را ندارند. جنبش نرم‌افزاری را سال 79 در دانشگاه شهید بهشتی مطرح می‌کنند. – اگر اشتباه نکنم- که ما در مصاف دو نشان دادیم. حالا نکته شما، نکته دقیقی است. شاید من و شما از لحاظ تاریخی دچار اشتباه ذهنی شده باشیم. ببینید این هم یک سؤال است که نقش رهبری از سال‌های 68  تا شاید همان 18 تیر، در گفتمان‌سازی با نقش فعلی ایشان متفاوت است. مثلاً در 78. بخصوص خود 79 تا 83. اینها به نظرم یک تفاوت‌هایی بینشان وجود دارد. این تفاوت‌ها از کجا ناشی می‌شود؟ از جامعه ناشی می‌شود. یعنی این‌ها خیلی نکات دقیقی است که شما بگویید رهبری اگر بخواهد هفتاد و دو جریان‌سازی بکند، پذیرش جامعه برای جریان‌سازی، آن هم توسط آقای خامنه‌ای، وجود دارد یا خیر؟

 

*در همه این سال‌ها رهبری توجه مردم به عملکرد دولت را کانالیزه می‌کند

قطعاً یک صحبت‌هایی بوده که شما می‌توانید بگویید این جریان‌سازی بوده. شما بروید سال 79 را نگاه کنید. سال 78 از بعد از آن اتفاق، رویکرد اتحاد می‌شود. این مشخص است. ممکن است آقا هزار تا صحبت دیگر هم داشته باشند. یکبار در نمازجمعه در مورد موضوع خشونت، موضوعی که آقای مصباح درگیر بوده، مطبوعات با آن درگیر بودند، بله آقا در مورد آن هم صحبت کردند؛ اما رویکرد مشخص است که رویکرد وحدت است.

در این بازه 78 تا آخر 79 رویکرد مشخص است که بازخوانی انقلاب است، بازخوانی حرف اصلی نظام. بازخوانی یک سری تعاریف است. یعنی رویکرد آقا مشخص است، آقا هرجا می‌رود در مورد اصلاح‌طلبی صحبت می‌کند، بازتعریف  اصلاح‌طلبی است. رویکرد مشخص است که به مطالبه انداختن دولت است در موضوعات اصلی. یعنی توجه مردم به دولت را رهبر کانالیزه می‌کند. که از دولت چه بخواهید؟ از دولت آزادی مطبوعات بخواهید؟ یا اینکه از دولت مبارزه با فساد را بخواهید. یعنی این یک رویکرد است.

نگاه ما این بود که عمده رویکرد به همین انذارها بوده یعنی رصد دقیق. این چیزی که شما می‌گویید یک ربع به یک ربع، نمی‌خواهم بگویم که حقیقت امر این بوده، اما جالبش همین است که آقا در زمان، تحلیل‌هایی را ارائه می‌دهند، توصیفی از وقایع ارائه می‌کنند که سال‌ها بعد مشخص می‌شود. یعنی مخاطب ما باید تا آخر مستند را ببیند تا بفهمد آقا وقتی می‌گوید: صدای دهل! اگر ما توجه نکنیم صدای ریختن ارزش‌ها، سال‌ها بعد در می‌آید یعنی چه. رهبری در زمان می‌گوید، رهبری پروسه تحلیلی‌شان را خیلی به‌روز تحلیل می‌کند. آن موقع هم ملاحظات مسئولین، هم ملاحظات مردم، هم ملاحظات جایگاه ایشان و هم شرایط، نگاه ما این بود که رویکرد اصلی که باید رویش کار شود نگاه در زمان بودن رهبری، دقت رهبری، انذارهای دقیق رهبری در مسائل مختلف. چه موضوعات خارجی، چه دولت و حالا چه مطبوعات است.

 

منبع:دانا





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

یک روزنامه آمریکایی نوشت: یکی از جنبه های پایدار بحث میان واشنگتن و ایران، نوسانات روانی بین جنگ و سرخوشی حاصل از آشتی است.

به گزارش علمدار بصیر: روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در تحلیلی به قلم "ری تکیه"، پژوهشگر ارشد "شورای روابط خارجی" این کشور نوشت: جمهوری اسلامی دارای یک رئیس‌جمهور جدید است که لبخند می‌زند و وعده اعتدال داده است. کسانی که در دهه گذشته تلاش‌های سختی کرده‌اند تا با ایران بر سر برنامه هسته‌ای به توافق برسند به این موضوع خوش‌بین هستند.

نکته مهم این است که دیپلمات‌های آمریکایی در برخورد با ایران و ماهیت این کشور اسلامی سردرگم هستند. آمریکا عادت دارد با حاکمان عرب فرصت‌طلب روبرو شود نه روحانیونی که در ایدئولوژی‌شان هستند. البته هنوز مشخص نیست روحانی بتواند از سد موانعی که بر سر راه مقامات سابق وی بود عبور کند.
 
 
این روزنامه در ادامه نوشت: جهان عرب شاهد حاکمان بسیاری بوده که جاه طلبی آنها برای قدرت با زبان ایدئولوژیکی که  به آن اعتقاد نداشتند نمود مشخص بود. جمال عبدالناصر از سوسیالیسم عربی صحبت می کرد، در حالیکه محتوای برنامه او باشکوه جلوه دادن مصر و معرفی خود به عنوان قدرتمندترین فرد منطقه بود. صدام حسین زیر پرچم حزب بعث، رژیم‌ خونخوار خود را توجیه می‌کرد.
 
با توجه به تعهد ایدئولوژیک ضعیف این دیکتاتورها، ثابت شده که مسیر استراتژیک آنها انعطاف‌پذیر بوده است. تمام این حاکمان تمایل داشتند که در صورت منفعت، با آمریکا رابطه داشته باشند.
 
نیویورک تامز نوشت: اما انقلاب ایران نظامی را روی کار آورد که با بقیه نظام های خاورمیانه مدرن فرق داشت. ماموریت جمهوری اسلامی بازیابی نیروهای عدالت گستر و راست نیروهای خیر آماده کنند. ایران با وجود تمام هزینه‌ها و سختی‌ها، برعلیه کسانی که آنها را نیروهای "تبهکار" می داند، به ویژه آمریکا و متحدانش، اقدام کرده است. این حکومت خود را مسئول هدایت توده‌ها به سمت عدالت و رستگاری می‌داند. مخالفت با امپریالیسم و صهیونیسم سنگ بنای اعتقاد آنهاست.
 
با این وجود هیچ کشوری نمی‌تواند صرفا بر پایه ایدئولوژی دوام آورد. ایران باید به اقتصاد خود رسیدگی کند، با خواسته‌های منطقه‌ای روبرو شود و حتی با دشمنان چانه‌زنی کند. جوانان و طبقه متوسط ایران وقتی فرصت یافتند به کسی رای دادند که وعده رهایی به آنها می‌داد. بخش‌هایی از این حکومت دینی تلاش کرده است مسائل تند اعتقادی را تا حدودی نرم کنند و به خواسته مردم برای یک زندگی معمولی پاسخ دهند. روسای جمهوری ایران، از رفسنجانی گرفته تا خاتمی، امید داشتند توازنی را در زندگی جامعه برقرار کنند ولی همه آنها در تکمیل این اقدام با شکست مواجه شدند.
 
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: اکنون روحانی وارد شده است. وی آخرین سیاستمداری است که باید مشکل ترین اقدام  برقراری توازن را آزمایش کند. متاسفانه ابتکارها و برنامه‌های او باید در چارچوب ایدئولوژی نظام جمهوری اسلامی  باشد.
 
این روزنامه در ادامه مدعی شد: اقتصاد متلاشی ایران و نارضایتی مردم ممکن است آیت الله خامنه‌ای را برای انتخاب روحانی تسلیم کرده باشد، اما او همچنان مانعی بر سر راه رئیس‌جمهور است.
 
در انتهای این مقاله آمده است: در ماه‌های آینده روحانی و دیپلماتهایش تلاش خواهند کرد گام هایی هر چند محدود را برای حل مسئله هسته‌ای بردارد و باید از این اقدامات استقبال کرد. اما پشت همه این اقدامات، هنوز رهبر و متحدان او قرار دارند که به آمریکا بی اعتماد هستند.




تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir

ارگان رسانه ای عرفان انحرافی حلقه در اشتباهی فاحش، سناریوی "احمد شهید" درباره سازماندهی تحرکات اخیر این فرقه در تهران و خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی را برملا کرد.

به گزارش علمدار بصیر: طی ماه‌های اخیر "احمد شهید"،گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران پس از دیدارهای مکرر با مسترهای فراری و خارج نشین عرفان حلقه،به‌منظور سیاه‌نمایی علیه جمهوری اسلامی سناریوی ازپیش طراحی شده‌ای را توسط آنها به مرحله اجرا گذاشت که در اثر اشتباه ارگان رسانه‌ای منحرفان حلقه برملا شد. 


در این راستا مسترهای منحرف عرفان حلقه در گام اول طی دو هفته گذشته به‌منظور احیای فرقه متبوع خود با دادن نفس مصنوعی به جسد بی روح این فرقه پس از برنامه‌ریزی چند ماهه صرفا توانستند دهها نفر از افراد فریب خورده و هواداران خود را برای دقایقی در مسجد جامع شهرک غرب و امامزاده صالح(ع) تهران گردهم آورند و به زعم خویش در این تجمع غیر قانونی برای آزادی سرکرده فرقه مزبور دعا کنند.



از سوی دیگر روز 12مرداد ماه جاری و همزمان با برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور نیز تعدادی از مسترهای فراری عرفان حلقه با محوریت "شهناز نیرومنش" و برخی از افراد اجیر شده توسط یادشدگان اقدام به برگزاری تجمعی در مقابل ساختمان فدرال شهر لس‌آنجلس کرده و با سر دادن شعارهایی خطاب به حجت الاسلام روحانی خواستار آزادی طاهری سرکرده فرقه عرفان حلقه شدند. 



منحرفان حلقه در آخرین پرده از سناریوی طراحی شده توسط "احمد شهید" طی روزهای اخیر با انتشار شایعه‌ای در رسانه‌های خود اعلام کردند؛"محمد علی طاهری در مرز اعدام توسط اطلاعات ایران است و اگر اجرای این حکم به تاخیر کشیده شود، وزیر اطلات جدید که توسط حسن روحانی رئیس جمهور جمهوری اسلامی منصوب خواهد شد، به احتمال زیاد امکان دارد در حکم تغییر ایجاد کرده و مانع اجرای حکم اعدام شود و این تاخیر تنها با فشار فعالیت های حقوق بشری واقدامات گسترده مردمی انجام خواهد شد!" 

این در حالی است که سرکرده فرقه انحرافی عرفان حلقه پس از بازداشت و محاکمه در 14 اردیبهشت ماه سال 90 به 7 سال زندان محکوم شده است و طرح ادعای مذکور در راستای تکمیل سناریوی "احمد شهید" برای سیاه‌نمایی علیه جمهوری اسلامی ارزیابی می‌شود.



نکته در خور توجه اینکه "واحد خبر عرفان حلقه" با انتشار خبری تحت عنوان "استاد محمد علی طاهری در مرز اعدام توسط اطلاعات ایران" با برملا کردن نقش پشت پرده "احمد شهید" در سازماندهی تحرکات اخیر این فرقه در تهران و خارج از کشور نوشت: « موج تظاهرات هواداران عرفان حلقه و حامیان حقوق بشر، شنبه گذشته (3 آگوست) در راستای توصیه دکتر احمد شهید ،گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در ارتباط با ایران با تظاهرات در لس آنجلس کالیفرنیا آغاز شد و به ایران نیز کشیده شده است. در این هفته شاهد دو گردهمایی در نقاط مختلف تهران که با دعا برای آزادی استاد محمد علی طاهری همراه شد، بوده ایم. در هفته جاری نیز سه تظاهرات پیاپی در نقاط مختلف دنیا در اعتراض به شرایط سخت استاد طاهری و درخواست برای آزادی فوری ایشان، شکل خواهد گرفت که روز چهارشنبه 14 آگوست در هامبورگ آلمان و روز یکشنبه 18 آگوست تظاهراتی به طور همزمان در لندن-انگلیس و ونکوور-کانادا برگزار خواهد شد. 

از این رو سایت ... راه اندازی شد تا به هماهنگی و اطلاع رسانی این تظاهرات‌ها بپردازد. مسولین این سایت از کسانی که خواستار برگزاری این تضاهرات‌ها در مناطق مختلف دنیا هستند خواسته است تا هماهنگی با این سامانه را در الویت قرار دهند. 

همچنین سایت حکومتی "ندای انقلاب" که قبلا هم اخباری در راستای تخریب عرفان حلقه چاپ کرده بود، این‌بار با درج خبری به زنده و پویا بودن پیکره عرفان حلقه اعتراف کرد که این اقدام، ترس مخالفین عرفان حلقه از موج اعتراض‌های داخلی و خارجی در حمایت از دکتر محمد علی طاهری را نشان میدهد.»

 



از آنجایی که مطالب مذکور صرفا بخشی از سناریوی طراحی شده توسط "احمد شهید" علیه جمهوری اسلامی می‌باشد که برملا شده‌است، لذا لازم است قوه قضائیه و در راس آن دبیر ستاد حقوق بشر این قوه همچنین وزارت امور خارجه کشورمان ضمن پیگیری این اقدام غیرقانونی گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران،نسبت به طرح شکایت از وی در مجامع بین‌المللی در اسرع وقت اقدام نمایند.

منبع: ندای انقلاب





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/5/28 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون