سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان

 

واحدهای ضد تروریستی نیروهای موشکی استراتژیک روسیه به خودروی زرهی جدیدی مجهز شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اروپای شرقی، این خودروی جدید زرهی که با نام "کاماز 43269" شناخته می‌شود، توانایی مقابله با گلوله‌های 12.7 میلیمیری از فاصله سیصد متری را دارد.

 

 

خودروی زرهی جدید روسیه

 

همچنین بر روی این خودروی زرهی مسلسل 14.5 میلی متری نصب شده که در هنگام حرکت می‌تواند مواضع دشمن را گلوله باران کند.

 

خودروی زرهی جدید روسیه




تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir

 

نیروگاه خورشیدی 20 کیلوواتی دانشگاه بیرجند به همراه نیروگاه خورشیدی در دانشگاه‌های اراک، شاهد، مراغه و هرمزگان به صورت ویدئو کنفرانس مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

علمدار بصیر: محمد علی بهدانی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند در این خصوص گفت: از مجموع کل ظرفیت نیروگاه، 15 کیلووات متصل به شبکه و پنج کیلووات به صورت جدا از شبکه و مجهز به دنبال کننده خورشید است.

 

بهدانی افزود: برای ساخت این نیروگاه دو میلیارد ریال از سوی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری و 500 ملیون ریال از طرف دانشگاه بیرجند هزینه شده است.

 

وی هدف از احداث این نیروگاه را توسعه کاربرد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر و بویژه انرژی خورشیدی در کشور دانست و یادآور شد: ایجاد بستر برای پوشش و توسعه دانش و کاربرد انرژی فتوولتائیک در دانشگاه‌ها و بخش صنعت، از دیگر اهداف ایجاد این نیروگاه است.

منبع:ایسنا





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir

واردات محصولات دارویی به کشور در نخستین ماه سال جاری با کاهش 54.7 درصدی به حدود 34.2 میلیون دلار رسید.

علمدار بصیر:براساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران در فروردین 1392 بالغ بر 549.7 تن انواع محصولات دارویی وارد کشور شد. این میزان واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 18.6 درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین در همین مدت صادرات محصولات دارویی کشور از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب 82 و 60.8 درصد کاهش یافت و به 101.6 تن و 1.2 میلیون دلار رسید.

در بین محصولات دارویی وارداتی به کشور در نخستین ماه سال جاری مکمل‌های دارویی فاقد تولید داخل به میزان 11.4 میلیون دلار، داروهای حاوی آنتی‌بیوتیک فاقد تولید داخل به میزان 7.4 میلیون دلار، آنتی‌سرمک‌ها دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت بخش به میزان 6.5 میلیون دلار بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.

دارو برای واردات تا پایان سال گذشته ارز مرجع دریافت می‌کرد. اما بانک مرکزی اوایل اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که ارز مرجع واردات دارو حذف شده و از این پس به واردات دارو مانند بسیاری از اقلام اساسی ارز مبادله‌ای اختصاص خواهد یافت.

منبع:ایسنا





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir

مهاجم تیم فوتبال ذوب آهن در مورد شرایط تیمش گفت: در وضعیت سختی قرار داریم و بلاتکلیفی خیلی سخت است.

خبرگزاری فارس: بلاتکلیفی خیلی سخت است/درحال حاضر فقط به ذوب آهن فکر می‌کنم

محسن بیاتی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در مورد وضعیت بلاتکلیف ذوب‌آهن گفت: متاسفانه نمی‌دانیم چه زمانی بازی پلی‌آف برگزار می‌شود و همچنان در بلاتکلیفی منتظر اعلام مسئولان هستیم و تمرینات‌مان را دنبال می‌کنیم. در وضعیت بسیار سختی قرار داریم.

وی افزود: واقعا شرایط برای مسئولان، کادر فنی و بازیکنان ذوب‌‌آهن سخت شده است و امیدواریم هرچه زودتر از این وضعیت خارج شویم. هیچکس نمی‌داند چه زمانی دیدار ما برگزار می‌شود و این مسئله آزاردهنده است.

بیاتی‌نیا خاطرنشان کرد: تمرینات‌مان را با برنامه دنبال می‌کنیم اما تمرین کردن در شرایطی که نمی‌دانی چه زمانی مسابقه برگزار خواهید کرد یکی از سخت‌ترین کارها است.

وی در مورد اینکه آیا با باشگاهی مذاکره داشته است، یادآور شد: تمام فکر و ذهنم به ذوب‌‌آهن است و در حال حاضر فقط به ماندن ذوب‌آهن در لیگ برتر می‌اندیشم.

مهاجم ذوب‌آهن در مورد اینکه آیا تیمش در لیگ برتر می‌ماند، عنوان کرد: صددرصد این اتفاق می‌افتد.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir

 

فدا حسین مالکی می گوید مذاکره پرسپولیس با علی دایی با هماهنگی با مالک باشگاه راه آهن بوده است.

رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره زمان انتخاب سرمربی این تیم، اظهار کرد: امروز اعضای هیات مدیره جلسه‌ای را برگزار می‌کنند و امیدوارم تصمیم نهایی را بگیریم. هر چه خیر است پیش می‌آید.

وی درباره توافق ابراهیم زاده با تراکتورسازی، گفت: من دقیقا اطلاعی ندارم و شنیده‌ام که این اتفاق افتاده است، اما اگر حضور ابراهیم زاده در تراکتورسازی قطعی شده باشد، طبعا او از گزینه‌های پرسپولیس خارج می‌شود.

مالکی درباره مخالفت باشگاه راه‌آهن با حضور علی دایی در پرسپولیس هم ، گفت: دایی جلسات خوبی با رویانیان برگزار کرده است و نماینده او هم شرایط دایی را تشریح کرده است. فکر می‌کنم مدیرعامل باشگاه با مالک راه‌آهن صحبت کرده و مذاکره پرسپولیس با دایی با اجازه زنجانی، مالک این باشگاه بوده است.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir

 

یک خروس در املش گیلان بر روی تخم‌مرغ‌ها خوابیده است و به مرغ مادر این تخم‌ها اجازه نزدیک شدن نمی‌دهد.

 

علمدار بصیر:منطقه گیلان، در پدیده‌ای نادر یک خروس در املش (یکی از شهرستان‌های استان گیلان) به جای مرغ بر روی تخم‌ها خوابیده و مانع نزدیک شدن مرغ مادر به تخم‌هایش می‌شود.

 

این خروس بر خلاف خروس‌های دیگر احساس مادری زیادی دارد و چندین روز است که حتی لحظه‌ای تخم‌مرغ‌ها را تنها نمی‌گذارد.

 

یکی دیگر از پدیده‌های شگفت‌انگیز در روستای سیویر شهرستان املش محافظت شدید یک بوقلمون نر از جوجه‌هایش است به نحوی که حتی به مادر این جوجه‌ها اجازه نمی‌دهد به آنها نزدیک شود.

 

این بوقلمون نر علاوه بر جوجه‌های خود از پنج جوجه اردک دیگر نیز مراقبت می‌کند و مادر بسیار مهربانی برای جوجه‌ها و جوجه‌اردک‌های مزرعه است.

منبع:ایسنا





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir
هاشمی راه‌حلی جدی برای بازگشت اصلاح‌طلبان به عرصه سیاست/وحدت اصولگرایان ضروری است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشستی با موضوع تحلیل انتخابات یازدهم با جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه اصفهان گفت: هاشمی رفسنجانی راه‌حلی جدی برای ورود اصلاح‌طلبان به عرصه سیاست محسوب می شود.

خبرگزاری فارس: هاشمی راه‌حلی جدی برای بازگشت اصلاح‌طلبان به عرصه سیاست/وحدت اصولگرایان ضروری است

علمدار بصیر:محمدحسین صفار هرندی در نشستی با موضوع تحلیل انتخابات یازدهم با جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه اصفهان در اظهار کرد: در این دوره از انتخابات علاوه بر گروه مستقل که همیشه در حاشیه انتخابات حضور داشته‌اند دو جریان معروف اصلاح‌طلب و اصول‌گرا نیز حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه در انتخابات کنونی جریانی با عنوان گروه معطوف به دولت و یا به عبارت بهتر شخص رئیس‌جمهور نیز روبه‌رو هستیم، درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات افزود: جریان اصلاح‌طلب پس از فتنه 88 به این نتیجه رسیدند که توسل به جریان بیرون انقلاب برای غلبه بر رقیب مجاز است و سعی کردند وزن خود را در معادلات داخلی به کمک جریان‌های ضد انقلاب از خارج از کشور و جذب حمایت‌های دولت‌های جهانی افزایش دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برآورد دیگر این گروه این بود که دیگر امیدی به درون نظام نیست و باید نظام را از بیرون مورد هجوم قرار داد که این نگاه مربوط به افراطی‌ترین لایه‌های حاضر در جبهه اصلاحات بود.

وی ادامه داد: در پایان هشت ماهی که کشور درگیر فتنه بود بطلان این دو برداشت ثابت شد و اصلاح‌طلبان متوجه شدند که اتصال به جریان‌های خارج از نظام علاوه بر اینکه بر ارزش آنها نمی‌افزاید از نگاه مردم نیز محکوم است.

صفار هرندی تصریح کرد: همچنین گروهی که به دنبال خروج از حاکمیت بودند به این نتیجه رسیدند که باید راجع به این دیدگاه تجدید نظر کند.

وی افزود: بنابراین کنار گذاشتن جریان انحرافی و جست‌وجوی روش‌های معتدل‌تر در دستور کار اصلح‌طلبان قرار گرفت و آنها تفکر افراطی خروج از حاکمیت را در انزوا قرار دادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در این ارتباط بازگشت به حاکمیت در دستور جبهه اصلاح‌طلبان قرار گرفت، تاکید کرد: البته در دورخیز نخست اصلاح‌طلبان از موضع طلبکارانه وارد شدند و گفتند برای رونق انتخابات باید نظام جمهوری اسلامی بهای آن را که راضی کردن اصلاح‌طلبان و عذرخواهی از آنهاست، بپذیرد.

وی ادامه داد: پاسخ مردم و نظام به این افراد این بود که پیش از شرط‌گذاری برای نظام باید پاسخ سرمایه‌سوزی‌های فتنه 88 مشخص شده و این افراد علاوه بر ابراز پشیمانی از عملکرد گذشته مرزبندی خود را با مقصران فتنه 88 مشخص کنند.

صفارهرندی تاکید کرد: این موضوع اکنون عملی شده و برخی اصلاح‌طلبانی که پیش از این شرط‌گذاری‌هایی برای نظام داشته‌اند در ادبیات، کلام و قول این موضوع را پذیرفته اند، به گونه‌ای که تمام افراد ثبت‌نامی در انتخابات، من جمله عناصر اصلاح‌طلب خود را تسلیم قانون معرفی کرده و قول پذیرش نتیجه انتخابات را داده‌‌اند.

وی اضافه کرد: این مسئله یعنی تخطئه رفتاری که کاندیدای غیر پیروز در انتخابات 88 انجام داد،  نشانه مرزبندی با فتنه است بنابراین باید بپذیریم که روش سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبان در این دوره از انتخابات تغییر کرده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در ابتدا خاتمی گزینه حداکثری اصلاح‌طلبان در انتخابات محسوب می‌شد، اما با توجه به اینکه ممکن بود توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت نشود وی را از دور خارج کرده و دنبال گزینه حداقلی بودند ضمن اینکه به رای آوردن وی حتی در صورت تایید شورای نگهبان نیز مطمئن نبودند.

وی ادامه داد: برآورد دیگر اصلاح‌طلبان انتخاب گزینه حداکثری متعلق به جبهه کارگزاران و متحد اصلاح‌طلبان بود که مزیت‌های آن بر یک کاندیداهای حداقلی ارجیت دارند و با این استدلال از ورود آقای هاشمی به عرصه انتخابات به عنوان راه حل جدی برای بازگشت عمومی اصلاح‌طلبان به عرصه سیاست استقبال کردند.

صفارهرندی با بیان اینکه تک نامزد مورد قبول آقای احمدی‌نژاد جریان دیگر در انتخابات را شکل می‌دهد، تاکید کرد: از همان ابتدای شکل‌گیری دولت نهم در ذهن احمدی‌نژاد این ایده وجود داشت که این دولت و نگاه حاکم بر دولت جدید باید استمرار داشته باشد که البته این انگیزه در آقایان خاتمی و هاشمی نیز وجود داشته است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی مسئولان دولت اعلام کرده‌اند که انتخاب مشایی در دولت رخ نداده و وی برگزیده شخص احمدی‌نژاد است، تاکید کرد: به نظر می‌رسد مشایی صلاحیت‌های لازم برای تأیید توسط شورای نگهبان را ندارد و بعید به نظر می‌رسد ملاحظات و مصلحت‌هایی بتواند این برآورد را تغییر دهد، بنابراین با توجه به اینکه احمدی‌نژاد گزینه‌ای برای پس از مشایی انتخاب نکرده است احتمالا یک ضلع از این مثلث انتخابات خود به خود منتفی است.

صفار هرندی ادامه داد: اگر چه برخی کاندیداهای مستقل پایگاهی در میان مردم دارند اما به نظر نمی‌رسد در انتخابات نقش تعیین‌کننده داشته باشند مگر اینکه در مجاورت کاندیداهای اصلی قرار بگیرند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین جریان انتخابات اصولگرایی است که عمده‌ترین تحرکات سیاسی کشور در 11 سال اخیر توسط این گروه بوده است، اضافه کرد: رویه جبهه اصولگرایی در طول این سال‌ها به ویژه در رقابت‌های انتخاباتی ائتلاف، یکپارچگی و وحدت و برگزیدن شخصی واحد بوده است گرچه گاهی به صورت کامل عملی نشده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در ابتدا تصور این بود که رقابت در انتخابات آتی میان اصولگرایان است و گزینه‌های اصلاح‌طلبان در این میان جایی برای پیروزی ندارند.

وی ادامه داد: اکنون جریان اصلاح‌طلب آقای هاشمی را به عنوان قوی‌ترین گزینه خود برگزیده است و تمام توان خود را در وجود وی متمرکز کرده است.

صفارهرندی با اشاره به اینکه هاشمی ترجیح می‌دهد اطرافیان وی را منتسب به جریان خاصی ندانند، گفت: البته کارنامه ایشان در سال‌های اخیر روشن است و مهم‌ترین گروه حمایت‌کننده هاشمی اصلاح‌طلبان با تمام ایادی خود هستند.

وی تاکید کرد: همانگونه که در انتخابات‌های مختلف از جمله انتخابات 88 اصولگرایان با وجود با بی‌میلی و بی‌رغبتی برخی از عناصر درون جبهه اصولگرا به اتحاد رسیدند اکنون نیز وحدت جدی اصولگرایان در انتخابات آتی امری ضروری به نظر می‌رسد.

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir
هدف از اصلاحات اقتصادی این است که رابطه بین دولت و شهروندان به یک رابطه پولی تبدل شود. به بیان دیگر کابینه احمدی نژاد با ارایه یارانه های نقدی که در دهه های گذشته بی سابقه بود، یک قید و بند مالی و مستقیم بین مردم و دولت ایجاد کرده است.ی

علمدار بصیر:دیپلماسی ایرانی نوشت: در آستانه اعلام نامزدهای تایید صلاحیت شده برای انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد، توجه به یکی از اصلی ترین دغدغه رای دهندگان، اهمیت دارد و آن آینده پرداخت یارانه های نقدی است که می تواند به یکی از شعارهای انتخاباتی تبدیل شود.

اواخر ماه گذشته، بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام کرد از نرخ ارز مرجع برای واردات کالاهایی مانند گندم، ذرت و سویا استفاده می کند و اغلب وارد کنندگان باید از نرخ ارزی که هم اکنون دو برابر نرخ مرجع است، استفاده کنند. به همین دلیل با وجود مخالفت مجلس، هزینه بسیاری از کالاها به سرعت افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور، تلاش کرد با کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت هر بشکه نفت در بودجه، برای افزایش هزینه ها باتوجه به کاهش درآمد نفتی، راهی بیابد. اما طرح دولت برای دو برابر کردن نرخ ارز در بوجه، با مخالفت مجلس روبرو شد.

موسسه مشاوره ای آتیه بین الملل در وین، بر این باور است که ارزش ریال پایین تر خواهد آمد اما با توجه به تاثیر روانی و پیامدهای اقتصادی منفی، این اتفاق تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری، نخواهد افتاد. اکنون پرسش اینجاست که چرا دولت برای افزایش هزینه های مصرفی در آستانه انتخابات تلاش می کند؟

برای توضیح این رویکرد می تواند سه دلیل را برشمرد:

نخست، فروش ارز به دو برابر قیمت قبلی به وارد کنندگان، این امکان را به دولت می دهد تا ریال سرگردان بیشتری برای کاهش ارزش در اختیار داشته باشد. این ریال های سرگردان به طور حتم برای کمک به تامین پرداخت های نقدی هزینه خواهد شد.

دوم، بار حمایت از صنایع داخلی – که دولت احمدی نژاد با طرح هدفمندی اقتصادی به آن کمک نکرد – بر روی دوش مصرف کنندگان می افتد. بازار برنج یکی از این نمونه هاست. با شرایطی که وارد کنندگان با آن مواجه هستند، قمیت برنج ایرانی به برنج هندی نزدیک شده است. به این ترتیب یک راه بدون هزینه برای اجتناب از حمایت مستقیم صنایع داخلی برای دولت پدید آمده که به طور بنیادین با سیاست های کاندیداهای ریاست جمهوری برای حمایت از تجارت در تضاد است.

دلیل آخر اینکه، به نظر می رسد محدودیت های تبادل ارز از طریق دولت به کار گرفته می شود تا حمایت بخشی از جامعه نسبت به دولت افزایش یابد.

به موازات پرداخت یارانه نقدی، دولت و مجلس اخیرا در مورد انتشار کوپن برای قشر ضعیف جامعه به توافق رسیده اند. این کوپن ها، که برای خرید کالاهای اساسی به خدمت گرفته می شوند نخستین بار در دوران جنگ ایران و عراق به زندگی مردم وارد شدند.

به گزارش آتیه بین الملل، به نظر می رسد که نخبگان سیاسی همچنان بین رویکردی متمرکز بر قشر کم در آمد جامعه، ارز با نرخ مرجع برای واردات کالاهای اساسی و اعلام بازگشت کوپن از سویی و از سوی دیگر رویکردی در جهت آزادسازی قیمت ها در نوسان هستند. اما آینده یارانه های نقدی چه خواهد شد؟

در گذشته بیژن خواجه پور، رئیس آتیه بین الملل، اعلام کرده بود که هدف از اصلاحات اقتصادی این است که رابطه بین دولت و شهروندان به یک رابطه پولی تبدل شود. به بیان دیگر دولت با ارایه یارانه های نقدی که در دهه های گذشته بی سابقه بود، یک قید و بند مالی و مستقیم بین مردم و دولت ایجاد کرده است.

در سه سال گذشته، یارانه های نقدی احمدی نژاد به یک عامل اختلاف با مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است. درواقع دولت با پیش بردن طرح پلیس خود و پلیس بد می کوشد نشان دهد مجلس به عنوان پلیس بد از پرداخت مستقیم یاران های نقدی جلوگیری می کند.

به بیان دیگر، احمدی نژاد و تیم اش می کوشند از رابطه تحت تاثیر مراودات پولی با شهروندان برای رای آوری در انتخابات ریاست جمهوری استفاده کنند. در واقع دولت از ایجاد این رابطه برای تطمیع رای دهندگان بهره می برد.

در مبارزه های انتخاباتی، درک اهمیت نقش یارانه های نقدی در بخش های مختلفی از جامعه ایران، ضروری است. درآمد ماهانه متوسط برای یک ایرانی 5 میلیون ریال است که با نرخ ارز در بازار آزاد 142 دلار محاسبه می شود. این در حالی است که یک خانواده 4 نفره ماهانه 2 میلیون ریال یارانه نقدی ریافت می کنند که در بازار آزاد 57 دلار محاسبه می شود. به عبارت دیگر یارانه ها در سال 2011، حدود 50 درصد هزینه های مصرفی جامعه فقیر را تشکیل داده اند. نقش این یارانه ها در طبقه مرفه تر حدود 5 درصد هزینه های مصرفی بوده و این در حالی است که میزان مشارکت مردم در مناطق جنوبی تهران در انتخابات، بیش از مناطق شمالی پیش بینی می شود.

به این ترتیب کاندیداهای ریاست جمهوری باید به این نکته توجه داشته باشند که پویایی شناسی های زندگی شهروندی جامعه ایران در 3 سال گذشته و تحت اعمال سیاست های احمدی نژاد تغییر کرده و رابطه پولی برقرار شده بین دولت و مردم نیز یک عامل اساسی در این زمینه به شمار می رود.

منبع:عصر امروز





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir
این روزها انتخابات ریاست جمهوری ایران در کانون توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفته است. این رسانه‌های با توجه به زاویه دید خود به تحلیل بازیگران بازی انتخابات و تبعات خروجی این بازی می‌پردازند. گلوب اند میل یک روزنامه سراسری کانادا در این باره می‌نویسد:ی

علمدار بصیر:فرارو نوشت: ایران در طول هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به کشوری خطرناک تبدیل شده است. این خطر اما از سوی تسلیحات هسته ای که در بدترین شرایط تهدیدی دراز مدت است، نبوده بلکه سیاسی است. 

بدتر از قدرت نمایی احمدی نژاد در برابر اسرائیل و غرب و بدتر از حمایت بی تاثیر وی از افراطیون، تاثیری است که خود احمدی نژاد بر ایران گذاشت. ایران یک دهه پیش، کشوری امیدوار بود که روند دور شدن از افراطی گری های انقلاب را در پیش گرفته و در مسیر عادی سازی شرایط و ایجاد روابط سازنده با جهان قرار گرفته بود. دوره احمدی نژاد این شرایط را تغییر داد تا ایران به انزوا، فقر و سوءمدیریت نزدیک شود.

این دوره به روزهای پایانی خود نزدیک می شود. چهار هفته دیگر مردم ایران تصمیم خواهند گرفت که چه کسی رئیس جمهور آینده شان باشد و این انتخابات بر سرنوشت جهان تاثیر خواهد گذاشت.

با وجود آنکه دموکراسی به طور کامل در ایران اجرایی نمی شود اما این کشور آنقدر دموکراتیک است که پایان دو دوره ریاست جمهوری مانع شرکت احمدی نژاد در دور جدید انتخابات شود. اینبار اما مردم ایران از روی خشم پای صندوق های رای خواهند رفت. آنها شاهد بودند که ثروت شان چطور توسط سیاست های رئیس جمهور و جنگ سرد وی با غرب سقوط کرد. سوال اصلی این است که آیا آنها خشم خود را معطوف به احمدی نژاد خواهند کرد یا کشورهایی که به انزوای ایران دامن زدند.

تمام مردم ایران صدمات سال های ریاست احمدی نژاد را حس کرده اند. تورم از کنترل خارج شده و قیمت مواد غذایی و سبزیجات به حدی رسیده که در استطاعت بسیاری از خانواده ها نیست. ارز ایران، ریال با سقوط ارزش روبرو شده است. بیکاری به امری عادی تبدیل شده، گسترش مصرف هروئین، این کشور را در بدترین جایگاه جهانی قرار داده و جنایت به پدیده ای شوم تبدیل شده است.

این کشور بخش قابل توجهی از درآمدهای خود را صرف اعمال یارانه بر قیمت بنزین و کالاهای دیگر کرده و اصلاحات ترمیمی باعث تشدید تورم شده است. با وجود آنکه ایران یکی از صادرکنندگان اصلی نفت در جهان است، به شدت به واردات سوخت گران وابسته است.

چهاردهم ژوئن که آرا شمرده شوند، شاید تنها نکته مهم اقتصاد باشد. این امر هفته گذشته به خوبی نمود یافت؛ زمانیکه اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور سابق با اعلام کاندیداتوری خود در لحظات پایانی نام نویسی، بسیاری را شگفت زده کرد. در واکنش به همین خبر بود که ارزش ریال چهار درصد افزایش یافت.

رفسنجانی به عنوان شخصیتی که توانست نقشی فعال در پایان یافتن جنگ ایران و عراق داشته باشد و همچنین فردی که در دهه 1990 میلادی به سازندگی اقتصاد ایران کمک های بسیاری کرد، شناخته شده است. وی از حامیان منتقدان انتخابات سال 2009 بود. وی شانس خوبی برای پیروزی دارد.

باوجود آنکه نظام ایران دید مثبتی نسبت به وی ندارند، اما به خوبی می دانند که تلاش برای کنار گذاشتن وی از جریان انتخابات ریاست جمهوری، ناآرامی های ناخواسته ای را به دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر به نظر می رسد حمایت اصولگرایان میان دستکم دو کاندید اصلی تقسیم شده است. قدرت نمایی رئیس جمهور در برابر نظام ایران بدان معنا است که تعداد بسیاری از محافظه کاران میانه رو نیز به رفسنجانی رای خواهند داد.

در چنین شرایطی آیا رئیس جمهوری رفسنجانی می تواند به برنامه هسته ای ایران پایان دهد و موافقیت ایران برای ایجاد روابط سازنده با آمریکا را شکل دهد؟ مسلماً نه. ایران هنوز هم عمیقاً در جنگ سرد خود فرو رفته است. اما عقل اقتصادی وی می تواند تاثیرات مشابهی داشته باشد. دیگر نزاع طلبی جایگزین موفقیت اقتصادی نخواهد بود. اگر ایران بتواند تهدید کردن خود را خاتمه دهد، تهدید جهان را نیز پایان خواهد داد.

منبع:عصر امروز





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir
سفر امروز احمدی‌نژاد به مازندران برای افتتاح سد و نیروگاه سیاه‌بیشه چالوس لغو شد.ا

علمدار بصیر:محمود احمدی‌نژاد قرار بود صبح امروز برای افتتاح سد و نیروگاه سیاه‌بیشه در محل احداث سد حضور یابد که این سفر بنا به دلایل نامعلومی لغو شد.

سفر رئیس جمهور در زمان افتتاح فاز اول تهران ـ شمال نیز چندین بار لغو شده بود.

سد و نیروگاه سیاه‌بیشه مازندران در مسیر جاده کندوان چالوس واقع شده و قرار است کسری برق کشور در زمان اوج مصرف را جبران کند.

عملیات اجرایی این سد که در زیر کوه احداث شد توسط مهندسان داخلی ساخته شد.

سد سیاه بیشه حدود سه ماه قبل توسط وزیر نیرو آبگیری شده بود و بر اساس برنامه از قبل اعلام شده قرار بود امروز با حضور رئیس جمهور در محل سد به بهره‌برداری برسد که این سفر حاضر لغو شد.

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/2/30 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون