|
آقای هاشمی رفسنجانی که در همه این سالها ظاهرا خویش را همگام با رهبری معرفی می نماید، در نشستی که در حسینیه جماران با حضور خانواده های شهدا و ایثارگران برگزار شد با این ادعا که " اگر 8 سال ریاست احمدی نژاد نبود اینک ایران جزئی از کشورهای مقتدر بود "! مجددا همنوایی خویش با برخی افراد مساله دار را ثابت نمود.
به گزارش علمدار بصیر: نادیده گرفتن همه تلاشهای دولت نهم و دهم توسط برخی از افراد در چند ماهه اخیر و به خصوص از قبل انتخابات و در روزهای آغازین دولت یازدهم، سوال برانگیز و قابل تامل است؛ جدای از معایب دولت احمدی نژاد در این سالها، نقاط مثبت فراوانی نیز به جای مانده است که معلوم نیست چرا از دید منتقدینی که خود را منصف می دانند دور مانده است.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره لزوم استحکام ساخت درونی نظام منتشر شد.
به گزارش علمدار بصیر: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری (khamenei.ir) مجموعه بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره ی لزوم استحکام ساخت داخلی نظام را منتشر نموده است.
بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى ما داریم با منطق پیش میرویم، با محاسبهى علمى پیش میرویم؛ طرف مقابل ما دچار ضعفهاى روزافزون و تناقضهاى درونى است بهخاطر غلطِ فاحش بودنِ ساختِ درونى آن تمدّن؛ آنها دارند عقبنشینى میکنند - البتّه لازم نیست به این عقبنشینى اعتراف کرده باشند یا به طور محسوس و واضحى در حرفهاى آنها دیده بشود - واقع قضیّه این است، حقیقت قضیّه این است. وقتى یک ملّتى با محاسبهى درست، با پیداکردن نقطهى صحیح کار، کار را پیش میبرد، قطعاً به نتایج مطلوب خواهد رسید. ما گفتهایم «ساخت درونى نظام» باید استحکام پیدا کند؛ ما گفتهایم «علم» بایستى رشد پیدا کند؛ ما گفتهایم «تولید داخلى» بایستى اساس کار باشد؛ ما گفتهایم «نگاه خوشبینانه به استعداد بومى کشور» بایستى جدّى باشد، استعدادها پرورش پیدا کند؛ اینها پایههاى اصلى کار است. وقتى کشورى با تکیهى به استعدادهاى درونى، با تکیهى به ابتکار نیروى انسانى خود، با تکیهى به علم و دانش خود، با تکیهى به ایمان خود و با اتّحاد حرکت میکند، قطعاً به نتایج مطلوب خواهد رسید. بنابراین ما تردیدى نداریم که آیندهى روشنى داریم؛ البتّه اینکه این آینده زود باشد یا دیر باشد، دست من و شما است: اگر خوب حرکت کنیم، آینده زودتر خواهد رسید؛ اگر چنانچه تنبلى و کوتاهى و خودخواهى و دنیاپرستى و دل دادن به این ظواهر، چشم ما را یک قدرى پُر کند، ساقط کند ما را، در درون خودمان ریزش - چه ریزش شخصى در درون، چه ریزش اجتماعى - پیدا بکنیم، البتّه دیرتر به دست خواهد آمد؛ امّا بدون تردید به دست خواهد آمد و این به برکت مجاهدتها و فداکارىها است که بحمدالله در میدان فداکارى هم شماها فعّال بودید، خوب بودید، حرکت درخشانى کردید، در آینده هم انشاءالله همینجور خواهد بود.
بیانات در دیدار کارگزاران حج
جمهورى اسلامى با نگاه باز، با چشم باز، با حواس جمع، به همهى این مسائل نگاه میکند؛ آنچه ما میفهمیم این است که ما بایستى بهعنوان یک ملّت، بهعنوان یک جمعیّت عظیم هفتاد هشتاد میلیونىِ واقع در یک منطقهى حسّاس عالم، با نگاه درست، با استفادهى از اقتدار اسلامى، جاى پاى خودمان را محکم کنیم؛ اهداف انسانى و والاى خودمان را که از اسلام گرفتهایم، در معرض نگاه و دید همهى بشریّت بگذاریم و بشریّت را دعوت کنیم به آن چیزى که اسلام به بشریّت هدیه میدهد؛ این وظیفهى ما است. مکرّر عرض کردهایم: ساخت اقتدار درونى ملّت که در درجهى اوّل با ایمان صحیح و راسخ و با اتّحاد آحاد مردم و با عمل درست مسئولین کشور و با همراهى مسئولان و آحاد مردم و با توکّل به خداى متعال انجام خواهد گرفت؛ یعنى بهکار گرفتن عقل و معنویّت و توکّل و حرکت و عمل؛ بلاشک در اوضاع منطقه هم اثر میگذارد، کما اینکه تا حالا هم اثر گذاشته است. و امیدواریم که انشاءالله این حضور معنوى در عرصههاى مختلف و از جمله حضور شما در حج با این منطق قوى، با این نگاه روشن، بتواند آن چیزى را که اسلام براى نظام، براى مردم عالم، براى مسلمانان، براى غیرمسلمانان، براى انسانیّت خواسته است، تأمین کند و وسائل سعادت عمومى را فراهم بکند.
دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با رهبر انقلاب
غربی ها از کشتار هیروشیما، از کشتار میلیونها انسان در جنگ های جهانی اول و دوم، و از کشتار مردم بیگناه پاکستان، افغانستان و عراق، احساس ناراحتی نمی کنند و در آینده هم هرجا که منافعشان اقتضا کند از کشتار انسانها ابائی نخواهند داشت، بنابراین باید اقتدار درونی خود را در عرصه های گوناگون سیاسی، حکومتی، معیشتی و مردمی افزایش دهیم.
بیانات در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری
آنچه که ما احساس میکنیم که براى رفع مشکلات بایدانجام داد - مشکلات هم مال امروز نیست، مشکلات همیشه وجود داشته است، در همهى کشورها هم وجود دارد؛ یعنى اگر کسى تصوّر کند که حالا در فلان کشور پیشرفته، یا فلان کشور اروپایى، یا غربى، یا ثروتمند، یا پرجمعیّت، یا کمجمعیّت، مشکلاتى وجود ندارد، خطا است؛ مشکلات همهجا هست؛ طبیعت کارِ یک ملّت این است که بالاخره در کار او مشکلاتى وجود دارد، مسئولینش باید آن مشکلات را برطرف بکنند و حرکتشان را ادامه بدهند؛ حالا بعضى میخواهند مشکلات را با کمک دیگران، با تکیهى به دیگران، با رشوه دادن به دیگران، با تذلّل در مقابل دیگران حل کنند؛ بعضىها هم نه، میخواهند مشکلات را با نیروى خودشان، با توان داخلى خودشان حل کنند - اعتقادمان این است که باید به تقویت ساخت درونى نظام اهمّیّت بدهیم؛ این اساس کار است. از درون، خودمان را باید تقویت کنیم. تقویت درونى با اندیشهى کامل، با نگاه عاقلانه و خردمندانه چیزى است ممکن؛ چه بهوسیلهى پیشرفت علمى، چه بهوسیلهى ساخت و مدیریّت درست اقتصادى؛ اینها کارهایى است که به نظر ما ممکن است. خب، امروز شما ملاحظه کنید، وقتى روى نفتِ ما فشار مىآورند، ما دچار مشکل میشویم، این ناشى از چیست؟ ناشى از این است که ما تکیهمان را به نفت از بعد از دورهى جنگ و پایان جنگ تا امروز، نتوانستیم کم کنیم، اگر ما تکیهمان را به نفت کم میکردیم، فشار بر روى نفت اینقدر براى ما سخت تمام نمیشد. بنابراین به خودمان بایستى مراجعه کنیم، از خودمان بایستى بخواهیم که گرهها را با نیروى اراده حل کنیم. بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت
یک شاخص دیگر هم عرض بکنیم، این بخش را من دیگر ادامه ندهم بیشتر از این؛ تکیه به ظرفیّت درونزاى کشور است؛ نگاهمان به بیرون نباشد. این، توصیهى ما است؛ این معنایش این نیست که از امکاناتى که در بیرون هست استفاده نکنیم؛ این دو حرف با هم اشتباه نشود. امیدمان را به بیرون از ظرفیّت داخلى کشور ندوزیم. در بیرون از مجموعهى کشور و نظام جمهورى اسلامى، جبههى بزرگى وجود دارد که با همهى توان از سى و چند سال پیش به این طرف کوشیده نگذارد که این انقلاب ریشهدار بشود، نگذارد که این نظام جمهورى اسلامى پایدار بماند، نگذارد که پیشرفت کند، نگذارد که در زمینههاى گوناگون الگو بشود. نمیشود از دشمن و روشهاى خصمانهاى که کرده، انتظار دوستى و محبّت و صمیمیّت داشت. نمیگوییم از اینها استفاده نکنید، امّا میگوییم اطمینان نکنید، اعتماد نکنید، چشم به آنجا ندوزید، چشم به داخل بدوزید. در داخل کشور خیلى امکانات وجود دارد که اگر چنانچه نگاه ما - چه در زمینههاى اقتصادى، چه در زمینههاى فرهنگى، چه در زمینههاى گوناگون دیگر - [ به آنها باشد و] اگر بتوانیم از این نیروهاى داخلى استفاده کنیم، کلید حلّ مشکلات اینجا است؛ یعنى در درون کشور و امکانات داخلى کشور است که از اینها میشود خردمندانه بهرهبردارى کرد. اینها باید شناسایى بشوند. و این است که رتبهى ما را در دنیا بالا میبرد. در مناسبات بینالمللى سهم هر کشورى به قدر قدرت درونى او است؛ هر مقدارى که واقعاً در درون اقتدار داشته باشد، سهمش از مجموعهى مناسبات بینالمللى به همان نسبت بالاتر است؛ این را باید ما تأمین بکنیم و خوشبختانه در طول این سالهاى متمادى بمرور تأمین شده، یعنى مدام بر اقتدار و قوام نظام جمهورى اسلامى در طول این سالها افزوده شده؛ لذا مىبینید حیثیّت و موقعیّت جمهورى اسلامى هم بالا رفته که حالا شواهدش فراوان و الىماشاءالله است. و این شش هفت تا شاخص بود که خواستیم عرض کنیم؛ البتّه عرض کردیم اینها مطالبى نیست که براى شماها تازه باشد، لکن تذکّر و تکرار دانستههایى است که آنها لازم است.
بیانات در دیدار اساتید دانشگاهها
دوستان در زمینهى جبههبندىهاى سیاسى در دنیا نکات خوبى را بیان کردند؛ نکات قابل توجهى است و درست است، ما هم اعتقاد داریم؛ اما چیزى که باید در نظر باشد، این است که یک جبههى دشمن عنودى در مقابل نظام جمهورى اسلامى در میان قدرتهاى دنیا وجود دارد. آیا این جبههى عنود و لجوج در دشمنى با جمهورى اسلامى، مشتمل بر اکثر کشورهاى دنیا است؟ ابداً؛ آیا مشتمل بر اکثر کشورهاى غربى است؟ ابداً؛ این مربوط به چند کشور قدرتمندى است که به خاطر دلائل خاصى با نظام جمهورى اسلامى و با اقتدار نظام جمهورى اسلامى مخالفند و کارشکنى میکنند؛ یکى از کارشکنىها، همین کارشکنى در زمینهى علمى است. بعضى از دوستان گفتند «دیپلماسى علمى»، «دیپلماسى دانشگاهى»؛ بنده هم اعتقاد به این دارم، تشویق هم کردهام؛ اما توجه داشته باشید که طرف مقابل روى این نکته بخصوص توجه دارد، روى این نکته برنامهریزى میکنند. بر روى همین نقطهى «دیپلماسى علمى» برنامهریزى میکنند و اهداف خودشان را دنبال میکنند. اگر با توجه، با آگاهى، با بصیرت، کار انجام بگیرد، ما کاملاً موافق هستیم. از پیشرفت علمى ما هم راضى نیستند. بخشى از این کارهائى که امروز در زمینهى تحریم و امثال اینها مشاهده میکنید، مربوط به همین است که نمیخواهند جامعهى ایرانى به این اقتدار درونزا دست پیدا کند؛ که اقتدار علمى، یک اقتدار درونزا است. بنابراین، این پیشرفت باید ادامه پیدا کند. بیانات در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهورى اسلامى ایران
توصیهى ما، هم به رئیس جمهور محترم، هم به هیئت دولتى که انشاءالله به توفیق الهى در آیندهى نزدیکى از مجلس رأى اعتماد خواهند گرفت، این است که کارها را با صبر و بدون شتابزدگى انجام دهند؛ گامها را محکم و مطمئن بردارند. در همهى زمینهها ظرفیت کار وجود دارد، اهداف بلند هم وجود دارد، نشانهها و بشارتها هم در کشور ما کم نیست. البته جبههى دشمنان برخوردهاى خصمانهاى دارند. رئیس جمهور محترم اشاره کردند به تحریمها و فشارهائى که دشمنان ملت ایران - که البته در رأس آنها آمریکا است - بر کشور وارد میکنند. من میخواهم بگویم درست است که فشارهاى دشمنان براى مردم مشکلاتى را بهوجود مىآورد، اما تجربههاى باارزشى هم در اختیار مسئولان و در اختیار مردم میگذارد. درس بزرگى که ما از این فشارهاى اقتصادى دریافت کردیم، این است که هرچه میتوانیم، باید به استحکام ساخت داخلى قدرت بپردازیم؛ هرچه میتوانیم، در درون، خودمان را مقتدر کنیم؛ دل به بیرون نبندیم. آنهائى که دل به بیرون ظرفیت ملت ایران میبندند، وقتى با یک چنین مشکلاتى مواجه شوند، خلع سلاح خواهند شد. ظرفیتهاى ملت ایران خیلى زیاد است. ما باید بپردازیم به استحکام ساخت درونى اقتدار ملى؛ که آن روز به مسئولان کشور عرض کردیم: در درجهى اول، مسائل اقتصادى و مسائل علمى است؛ که باید با جدیت دنبال شود. مسائل سیاسى هم مسائل مهمى است. من تأیید میکنم نظرى را که رئیس جمهور محترم ابراز کردند در زمینهى برخورد حکمتآمیز با مسائل گوناگون بینالمللى و مسائل سیاسى و مسائل ارتباطات بینالمللى و اینها. حتماً باید برخوردِ حکمتآمیز و عاقلانه باشد. البته ما دشمنانى داریم که اینها زبان عقلائى هم خیلى سرشان نمیشود؛ لیکن آنچه که ما وظیفه داریم، این است که با استحکام، با توجه به اهداف والاى جمهورى اسلامى، بدانیم چه کار داریم میکنیم؛ اهداف خودمان را بشناسیم، آن اهداف را هم در نظر داشته باشیم و آنها را با جدیت دنبال کنیم.
بیانات در دیدار دانشجویان
یکى از موضوعاتى که باز میتواند مورد بحث و مطالعه قرار بگیرد، عمق راهبردى نظام در نگاه به مسائل منطقه است. در نگاه به مسائل منطقه، انسان متوجه یک موضوعى میشود و آن، عمق راهبردى جمهورى اسلامى در این مناطق است. یک جاهائى یک حوادثى است که میتواند مثل ریشه و مایهى استحکام یا ریسمانهاى نگهدارندهى خیمه، براى داخل کشور به حساب بیاید؛ اینها عمق راهبردى است. اینکه شما ملاحظه کردید امام در زمینهى انقلابهاى خارج از کشور و هستههاى انقلابى، بیانات صریحى را در آن روزها بیان میکردند، براى تشکیل یک چنین عمقى بود؛ که تشکیل هم شد. امروز دستگاه استکبار با دستپاچگى دارد با این عمق استراتژیک مبارزه میکند؛ البته به جائى هم نرسیده و نخواهد رسید. یک بحث مهم در همین قضیه، کارى است که دشمن دارد در زمینهى اختلاف شیعه و سنى میکند؛ کوبیدن مجموعههاى شیعه در نقاط مختلف دنیاى اسلام. دشمن با این تصور که چون عناصر شیعه در واقع پایگاههاى طبیعى براى جمهورى اسلامى محسوب میشوند، میخواهد این پایگاهها را بکوبد؛ البته اشتباه میکند. پایگاههاى جمهورى اسلامى منحصر به شیعهها نیست. خیلى از برادران سنى در خیلى از کشورها آنچنان دفاع جانانهاى از جمهورى اسلامى میکنند که خیلى از شیعهها نمیکنند. بعضى از این مخالفین ضدانقلابى که در خارج از کشور نشستهاند - به قول شماها، آن ور آب - و علیه جمهورى اسلامى مرتب حرف میزنند، اگر به آنها بگویند مذهبت چیست، میگوید شیعه. خیلى از مسلمانهائى که شیعهى امامى هم نیستند - حالا یا شیعهى زیدىاند، یا سنىاند - در دفاع از نظام اسلامى، از برادران شیعه کمتر نیستند. بنابراین در مورد عمق راهبردى، دشمنان ما فهم درستى ندارند و کارى که دارند میکنند، کار اشتباهى است. بنابراین یک صحنهى مهمِ نشاطى که براى دانشگاهها لازم است، همین صحنهى مسائل سیاسى و اجتماعى و مسائل ناظر به واقعیتهاى زندگى است؛ که اینها را شما میتوانید بحث کنید، پخته کنید، سنجیده کنید، اینها را بر مدیریتهاى کشور عرضه کنید و به عنوان فرآوردههاى علمى و فکرى براى نظام اسلامى به جا بگذارید. خود شماها چند صباح دیگر در بخشهاى مختلف کشور جزو مدیرانید؛ از اینها باید استفاده کنید، و امروز هم باید استفاده شود. یک عرصهى دیگر، عرصهى علم است؛ نشاط علمى. من به شما عرض بکنم؛ امروز یکى از نیازهاى اساسى و درجهى یک کشور، نیاز علمى است. اگر چنانچه ما توانستیم در عرصهى علمى، پیشرفتهائى را که تا امروز بحمدالله به دست آمده است، با همین سرعت دنبال کنیم، هم در زمینهى مشکلات اقتصادى، هم در زمینهى مشکلات سیاسى، هم در زمینهى مشکلات اجتماعى، هم در زمینهى مسائل بینالمللى، مطمئناً گرهگشائىهاى بزرگى خواهد شد. علم مسئلهى بسیار مهمى است. در این حدود ده سال، یازده سال گذشته، در این زمینه خیلى کار شده؛ لیکن بعد از این هم باید کار شود؛ کار مضاعف شود. من عقیدهام این است که کار علمى در دانشگاه و در کشور باید جهادى باشد؛ کار علمىِ جهادى انجام بگیرد.
بیانات در دیدار شاعران
در مسائل مربوط به جامعه و زمانِ خودمان هم شاعر داراى مسئولیت است. امروز یک حرکت عظیم تاریخى از درون جامعهى ما به وجود آمده و الهامبخش مجموعههاى بزرگ بشرى شده؛ این یک واقعیت است. مواجههى انقلاب اسلامى با نظام سلطهى بینالمللى، ایستادگى در مقابل زورگوئىها، از سوى یک ملتى که دویست سال یا بیشتر زیر بار زورگوئىهاى دیگران بوده، و برافراشتن پرچم آزادى و آزادگى در این کشور، چیز خیلى مهمى است؛ این باید در شعر شاعران ما ظهور پیدا کند. همچنین آنچه که در پى این آزادى آمد. من بارها در همین جلسه و جلسات دیگر گفتهام که مسئلهى جهاد نظامىِ هشتسالهى ما چیز کمى نبود، چیز مهمى بود؛ که به نظر من در شعر ما خیلى باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین جهادِ بناى جامعهى اسلامى، جهاد استحکام بخشیدن به ساخت قدرت ملى که ما مکرر رویش تکیه کردیم، جهاد اصلاح سبک زندگى - که عرض کردیم متن تمدن اسلامى این است و آنچه که در غیر از سبک زندگى بحث میکنیم، همه شکلها و شیوهها و اندازهگیرىها است - اینها هر کدام یک جهاد است؛ حضور در این جهاد از طریق شعر، باید مورد توجه قرار بگیرد. همچنین مسائل مربوط به تاریخ، مربوط به زمانه. امروز بیدارى اسلامى یک مسئلهى مهم است، مسئلهى فلسطین یک مسئلهى مهم است؛ اینها باید در شعر ما سهم داشته باشند، ما در شعرمان باید به اینها بپردازیم. بههرحال اینها چیزهائى است که اهمیت دارد.
بیانات در دیدار مسئولان نظام
در پیشرفت به سمت هدفهاى آرمانى، باید ساخت درونى قدرت را استحکام بخشید؛ اساس کار این است. ما اگر میخواهیم این راه را ادامه دهیم و به این سمت حرکت کنیم و این هدفها را دنبال کنیم و چشم به این آرمانها بدوزیم و پیش برویم و در مقابل این معارضهها ایستادگى کنیم و صبر و توکل را به کار بگیریم، باید ساخت قدرت ملى را در درون کشور تقویت کنیم و استحکام ببخشیم. عناصر این استحکام، برخى عناصر همیشگى است، برخى هم عناصر فصلى است. آنچه که جزو عناصر همیشگى است، عزم راسخ است؛ که عرض کردیم. مسئولان کشور باید تصمیمشان را در مواجههى با مشکلات حفظ کنند، عزم راسخ خودشان را محفوظ بدارند، دچار تزلزل نشوند. به سمت آرمانها حرکت کردن، این عزم راسخ را نیاز دارد. اینجور نباشد که با مشاهدهى اخم دشمن، ترشروئى دشمن، حرکت معارضهى دشمن با شکلهاى مختلفش - تبلیغاتىاش، سیاسىاش، اقتصادىاش و امثال اینها - متزلزل شوند. هم عزم راسخ مسئولین لازم است، هم عزم راسخ مردم لازم است. البته این دومى - عزم راسخ مردم - الزاماتى هم دارد، که حالا معلوم است. ما اگر بخواهیم عزم راسخ مردم را حفظ کنیم، یک سلسله وظائفى را باید انجام دهیم. اما آنچه که فصلى است - آنچه که در حال حاضر براى کشور اولویت دارد - به نظر من مسئلهى اقتصاد و مسئلهى علم است. مسئولان کلان کشور، سیاستگذاران کشور، کسانى که ادارهى امور اساسى را در کشور به عهده دارند، به این دو نقطهى اصلى براى پیشرفت باید توجه کنند. روى مسئلهى اقتصاد کشور باید تکیه شود، روى مسئلهى پیشرفت علمى کشور هم باید تکیه شود. توجه به اقتصاد خوشبختانه نسبتاً عمومى است؛ همه توجه دارند. حماسهى اقتصادى هم جزو شعار امسال بوده. امیدواریم همچنان که حماسهى سیاسى انجام گرفت، حماسهى اقتصادى هم با همت مسئولین انجام بگیرد. البته کار اقتصادى، کار کوتاهمدتى نیست؛ کار یک ماه و دو ماه و یک سال نیست؛ لیکن باید حرکت آغاز شود. روى مسئلهى علم هم من تکیه میکنم. در این ده سال گذشته، حرکت علمى ما خیلى خوب بوده؛ پیشرفت علمى و سرعت پیشرفت، بسیار خوب بوده است؛ اما این سرعت پیشرفت باید کند نشود. اگر ما بخواهیم به آن سطح مطلوب برسیم، اگر بخواهیم به خطوط مقدم دانش جهانى برسیم، باید این سرعت پیشرفت را همچنان حفظ کنیم.
بیانات در دیدار کارگران و فعالان بخش تولید کشور
روزمرّه فکر کردن در مسائل اقتصادى، مضر است؛ تغییر سیاستهاى اقتصادى به طور دائم، مضر است - در همهى بخشها، بخصوص در اقتصاد - تکیه کردن بر نظرات غیر کارشناسى، مضر است؛ اعتماد کردن به شیوههاى تزریقىِ اقتصادهاى تحمیلى شرق و غرب، مضر است. سیاستهاى اقتصاد باید سیاستهاى «اقتصاد مقاومتى» باشد - یک اقتصاد مقاوم - باید اقتصادى باشد که در ساخت درونىِ خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگى کند؛ با تغییرات گوناگون در این گوشهى دنیا، آن گوشهى دنیا متلاطم نشود؛ این چیزها لازم است. رئیس جمهورى که میخواهد این کشور بزرگ را اداره کند، این راه پرافتخار را به کمک مردم و براى مردم طى کند، باید اینچنین خصوصیاتى داشته باشد. رابعاً باید تهذیب اخلاقى داشته باشد؛ نپرداختن به حواشى. اینها چیزهاى لازمى است. بنده توصیهام به همهى دولتها همیشه همین بوده است. میدانید من از دولتها و از رؤساى جمهور در طول این سالهاى متمادى همواره حمایت کردم؛ توصیه هم کردم، در موارد متعدد و زیادى از آنها توضیح هم خواستم. تکیه این بوده است که براى مردم هزینه درست نکنند، مشکل درست نکنند، دغدغهآفرینى نکنند، مردم را دچار تشویش و نگرانى نکنند؛ البته وعدهى بیخود و بىمبنا هم ندهند، درِ باغ سبزهاى بىمنطق هم باز نکنند؛ منطقى، معقول، منطبق با واقعیت و با توکل به خداى متعال حرکت را پیش ببرند؛ انشاءاللَّه در آینده هم باید همین جور باشد. بیانات در حرم مطهر رضوی
وظیفهی همهی ما این است که سعی کنیم کشور را مستحکم، غیر قابل نفوذ، غیر قابل تأثیر از سوی دشمن، حفظ کنیم و نگه داریم؛ این یکی از اقتضائات «اقتصاد مقاومتی» است که ما مطرح کردیم. در اقتصاد مقاومتی، یک رکن اساسی و مهم، مقاوم بودن اقتصاد است. اقتصاد باید مقاوم باشد؛ باید بتواند در مقابل آنچه که ممکن است در معرض توطئهی دشمن قرار بگیرد، مقاومت کند. این مطلب اوّلی که لازم بود عرض کنم.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
در واقع این جدال به نوعی جدال بین سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران و شاهزاده سعودی بندر بن سلطان رئیس شورای امنیت عربستان و رئیس سازمان اطلاعات این کشور تبدیل گشته است.به گزارش علمدار بصیر: پایگاه النشره در گزارشی تحت عنوان "شاهزاده سعودی بندر بن سلطان و سردار ایرانی، سلیمانی رو در روی هم در سوریه" به موضوع رویارویی این دو نفر در اداره جنگ سوریه پرداخت و نوشت:
در جنگ های بزرگ جهان، رویارویی در سه بعد خواهد بود؛ بعد محلی، منطقه ای و بین المللی. در بحران سوریه بعد منطقه ای از اهمیت بالایی برخوردار است و دلیل این امر نقش مستقیم و غیر مستقیم و گسترده ایران در حمایت از نظام سوریه و همچنین نقش بزرگ عربستان در حمایت از گروه های مخالف از سوی دیگر است.
در واقع این جدال به نوعی جدال بین سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران و شاهزاده سعودی، بندر بن سلطان، رئیس شورای امنیت عربستان و رئیس سازمان اطلاعات این کشور تبدیل گشته است.
حال این سوال مطرح می شود که آیا نزدیکی بین المللی بین روسیه و آمریکا موجب کاهش نقش قدرت های بین المللی خواهد شد یا اینکه رویارویی تاثیر گذار ادامه خواهد داشت؟ در صورت ادامه کدام یک پیروز خواهند شد؛ سردار ایرانی یا شاهزاده سعودی؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به نقاط و شباهت های شخصیتی این دو با وجود اینکه در جایگاه های رقابتی با هم قرار دارند، بپردازیم، به طوری که هر دوی این ها در کشورهای خود پست های حساس و مهمی را عهده دار هستند، سردار قاسم سلیمانی از سال 1998 فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را عهده دار است. سلیمانی که به دنبال عدم حضور فراوان در انظار به سردار مرموز شهرت یافته، به عنوان یکی از مهمترین سیاست گذاران ایران در امور خارجی ولو به روش آرام و بی سر و صدا شناخته می شود و از سویی گفته می شود که رهبر عالی ایران آیت الله سید علی خامنه ای او را مامور رسیدگی مستقیم به پرونده های عراق و لبنان و فلسطین و افغانستان نموده است.
از سوی دیگر شاهزاده بندر بن سلطان، دبیر شورای امنیت ملی کشور پادشاهی عربستان سعودی و رئیس دستگاه اطلاعات این کشور را برعهده دارد که این مسئولیت ها باعث می شود او مسئول امنیت داخلی عربستان و پرونده های خارجی که این کشور در ان ها نقش به سزایی ایفا می کند، همچون لبنان و سوریه را به عهده داشته باشد.
هر دوی این ها سوابق خاصی را در اداره پرونده های منطقه ای و بین المللی برای کشورهای خود دارند اما در جنگ سوریه سردار سلیمانی و نیروهای تحت امرش در سپاه قدس در حال حمایت کامل از نظام سوریه و ارتش این کشور و آموزش نیروهای تازه جذب شده به صف حامیان بشار اسد را برعهده دارد و از طرف دیگر بندر بن سلطان مامور حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه های مخالف از ارتش آزاد گرفته تا گروه های جهادی را عهده دار است به طوری که آخرین بار او بود که تلاش کرد مواضع پوتین، رئیس جمهور روسیه را درباره سوریه و ایران تغییر دهد که تلاش هایش به جایی نرسید.
در حال حاضر در بسیاری از محورهای این جنگ سردار ایرانی از شاهزاد سعودی پیش افتاده و توانسته است شکست هایی را متوجه رقیب خود کند و در سایه مهارت دیپلماتیک ایران در سطح منطقه ای و بین المللی و عدم تغییر موضع روسیه در قبال سوریه موجب به لرزه درآمدن محور مقابل تحت حمایت شاهزاده بندر شده است.
این تزلزل از موضع آمریکا گرفته تا بحران روابط بین ایران و عربستان و حتی در سطح رسانه ای، خود را نشان داده است. جنگ رسانه ای که ایرانی ها علیه شاهزاده سعودی و انتشار اطلاعات درباره اختلافات در خاندان سعودی، آنقدر تاثیر گذار بوده که باعث شده شایعاتی درباره برکناری سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان و شاهزاده بندر بن سلطان نیز به گوش برسد.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
پس جایگاه تبری کجاست ؟
نرمش قهرمانانه نرمشی است که قهرمانانه به آمریکا فرصت می دهد خود را تغییر دهد و حقوق اساسی ما را بپذیرد نه نرمشی که ذلیلانه ما را مجبور به تغییر از اصول اساسی خودمان کند .
پایگاه اطلاع رسانی هاشمی رفسنجانی دیروز در مطلبی به نقل از رئیس مجمع تشخیص مصلح نظام در توضیح کتاب صراحت نامه , باز هم در یک جریان از پیش تعریف شده سعی در حذف شعار مرگ بر آمریکا از زبان مردم ایران کرد و این بار با طرح این مسئله که مرگ بر آمریکا شعاری بود که امام راحل نیز با حذف آن موافق بودند تلاش نمود به گونه ای مسئله رابطه با آمریکا را جلوه دهد که این امر یک امر طبیعی و پیش بینی شده توسط امام راحل بوده است . هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از صحبت های با طرح این مسئله که کتاب صراحت نامه قبل از چاپ خدمت مقام معظم رهبری ارائه شده و تا ایشان مشکلات آن را یادآوری کنند تلاش کرده که موضوعات کتاب و از جمله طرح نفی شعار مرگ بر آمریکا را مدنظر مقام معظم رهبری نشان دهند . در ادامه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مصلحت را در این دیده اند که با طرح آیه 108 سوره مبارکه انعام , شعار مرگ بر آمریکا را یک موضوع ضدقرآنی معرفی و قلمداد کنند . به هر حال آن گونه که این روزها خیلی رواج یافته مصادره راه و رسم امام راحل (ره) به نفع خود است کاری که نوه های ایشان به نوعی و آقای هاشمی رفسنجانی که تنها خود را یار صمیمی امام خمینی می دانند به نوعی دیگر بر آن می کوبند . امام خمینی (ره) در صحبت های صریح خود در بین آحاد مردم که مستندات آن در صداوسیما و صحیفه نور موجود می باشد بحث رابطه با آمریکا صریحا زیر سوال برده و این موضوع را به دلیل خوی استکباری و دشمنی آمریکا با مستضعفین جهان یک امرناشدنی ذکر می کنند . حتی در جائی از واژه " مرگ بر آمریکا " صریحا نام می برند و در دیدار با شهدای فاجع? 7 تیر و اعضای دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی می فرمایند : بیجهت نیست که در آن نطقهای با اجتماع زیاد روز عاشورا سوت میزنند و کف میزنند. امام مظلوم ما به شهادت رسیده، روز شهادت امام مظلوم ما، پای نطق و سخنرانی یک نفر آدمی که با آنها دوست است کف میزنند و سوت میکشند و امریکا را از یاد میبرند. خط این بود که اصلاً امریکامنسی بشود. یک دسته شوروی را طرح میکردند تا امریکا منسی بشود، یک دسته «اللّه اکبر» را کنار میگذاشتند، سوت میزدند و کف میزدند آن هم روز عاشورا. خط این بود که این قضی? مرگ بر امریکا منسی بشود. " (http://jamaran.ir/fa/BooksahifeBody.aspx?id=2640) نکته دیگر آنکه در صورتی که امام مخالف این شعار بودند آیا شجاعت آن را نداشتند که به مردم و مسئولین در این خصوص گوشزد نمایند ؟ جالب تر اینکه در این سخنان ارائه یک کتاب به مقام معظم رهبری را مجوزی برای موافقت ایشان با نفی شعار مرگ بر آمریکا می دانند . در حالیکه معظم له در فرمایشات صریح خودشان نسبت به آمریکا و ایادی استکبار به صورت واضح و صریح موضع گرفته و در سخنرانی خود در تاریخ 2/1/92 عنوان کرده اند : " من به مذاکره با آمریکا خوش بین نیستم " نکته آخر اینکه گرچه در این آیه قرآن به مسلمانان دستور داده شده که به بت ها دشنام و فحش ندهند چون این کار باعث توهین مشرکان به مقدسات مسلمانان و گمراهی بیشتر آنان می شود ولی در آیات دیگری از قرآن رسما خداوند بر ظالمین , کاذبین و ... لعنت می فرستد . در این صورت آیه هایی که در آن لعنت خداوند بر ظالمین , کاذبین و ... را چگونه باید تفسیر کرد ؟ نمونه ای از این آیات در زیر آمده است : " فَلَمَّا جَاءهُم مَّا عَرَفُواْ کَفَرُواْ بِهِ فَلَعْنَةُ اللَّه عَلَى الْکَافِرِینَ " سوره بقره آیه 89 " فَنَجْعَل لَّعْنَةُ اللّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ " سوره آل عمران آیه 61 " فَأَذَّنَ مُؤَذِّنٌ بَیْنَهُمْ أَن لَّعْنَةُ اللّهِ عَلَى الظَّالِمِینَ " سوره اعراف آیه 44 و چندین آیه دیگر که در این مختصر یادداشت جای طرح کردن آن نیست . باید از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پرسید که لعنت های زیارت عاشورا را باید با چه مصلحت سنجی تفسیر به این کرد که نباید به دشمنان و ... فحش و ناسزا داد ؟ یا اصل تبری که از فروع دین مبین اسلام و مذهب تشیع است را چگونه باید تفسیر کرد ؟ آنچه مشخص است این است که سایت هاشمی رفسنجانی طی یک جریان از پیش تعریف شده با روش های مختلف اعم از مصاحبه , بیان خاطره , ارانه نظر به ظاهر کارشناسی شده و ... سعی دارد زمینه ای برای رابطه تمام عیار با آمریکا فراهم کند . رابطه ای که در آن تمام خصومت ها و عداوت ها و دشمنی های آمریکا بر علیه ملت ایران فراموش شود , شعار مرگ بر آمریکا به کناری گذاشته شود و چشم بر توقعات نابجای امریکا و ایادی استکبار از کشور جمهوری اسلامی ایران بسته شود . این نکته را باید به دوستان مصلحت اندیش و رابطه دوست گوشزد کنیم ملتی که بعد از کودتای 28 مرداد طعم تلخ استکبار آمریکائی و دشمنی آنها را چشیده اند و صدها هزار جوان خود فدای مبارزه با این دشمنی ها کرده اند با چند خاطره ای که در محافل خصوصی گفته شده و به صورت یک طرفه نقل می شود این دشمنی ها را فراموش نمی کنند . سیاست جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با استکبار جهانی عوض نشده است امروز تاکتیک عوض شده و نام این تاکتیک را نرمش قهرمانانه گذاشته اند . نرمشی که قهرمانانه به آمریکا فرصت می دهد خود را تغییر دهد و حقوق اساسی ما را بپذیرد نه نرمشی که ذلیلانه ما را مجبور به تغییر از اصول اساسی خودمان کند .
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
سخنگوی وزارت خارجه: از مقامات آمریکایی انتظار داریم که بر اساس سیاست واقعبینانه با جمهوری اسلامی ایران رفتار کرده و با تکریم با ملت ایران برخورد کنند.
به گزارش علمدار بصیر: مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز سهشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران، در خصوص تغییر لحن اوباما در دیدار با نتانیاهو و طرح این موضوع که گزینه نظامی همچنان روی میز است، گفت: ما همچنان انتظار داریم که مقامات آمریکایی بر اساس سیاست واقعبینانه با جمهوری اسلامی ایران رفتار کنند و با تکریم با ملت ایران برخورد کنند. وی با تأکید بر اینکه امروز آمریکا در مقابل یک آزمون بزرگ قرار دارد، افزود که نحوه برخورد آمریکا امکان تعامل بیشتر و حرکت به سمت رویکرد سازنده را قابل بررسی خواهد کرد. البته فشار رژیم صهیونیستی به دلیل منزوی شدن و عصبانیت از اینکه سیاستهای دولت اعتدال در سطح جهانی پذیرفته شده ادامه خواهد داشت و این رژیم فشارهای خود را در حوزههای مختلف به کار میبندند.
وی در بخش دیگری با با اشاره به سفر دکتر روحانی به نیویورک اظهار داشت: ایشان سیاستهای اصولی کشور را در سازمان ملل تببین کردند که استقبال بسیار زیادی از این اظهارات صورت گرفته است. وی درباره اظهارات وزیر خارجه بحرین درباره دخالت ایران در امور داخلی این کشور و همچنین طرح این موضوع که ترور سید حسن نصرالله یکوظیفه دینی است، گفت: اگر اظهارنظر مقام بحرینی درست باشد خیلی جای تعجب دارد چرا که این کلمات و عبارات نوعی همسویی گفتمانی با رژیم صهیونیستی و ترویج تروریسم دولتی است، ما امیدواریم این اظهارنظر دقیق منتشر نشده باشد. منبع:فارس
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
آیتالله جوادیآملی از مراجع عظام تقلید گفت: ما خطرات و آسیبهای زیادی از غرب دیدهایم، مبادا به دام آنها بیفتیم.
به گزارش علمدار بصیر: آیتالله جوادیآملی از مراجع عظام تقلید امروز در دیدار با سیدرضا صالحیامیری سرپرست وزارت ورزش و جوانان و هیئت همراه وی تصریح کرد: ما در حوزه ورزش و جوانان مانند سایر عرصههای انقلاب حرفهای زیادی برای گفتن داریم. وی ادامه داد: جوان نیروی آزاد شدهای دارد که باید تحت رهبری باشد تا هدر نرود، جوان مانند تیر تیزی است که رهبری مردان الهی و بزرگان خرد ورز میتواند وی را راهنمایی کند. آیتالله جوادی آملی ابراز داشت: ما امروز شاهد هستیم که در بزرگترین تجمع عبادی سیاسی کشور یعنی نماز جمعه تهران چیزی حدود 10 تا 12 هزار نفر حضور مییابند اما تقریبا 10 برابر آن شاهد حضور جوانان در ورزشگاه برای برگزاری یک مسابقه هستیم. وی تصریح کرد: متاسفانه در این تجمع بزرگ حتی شاهد هستیم که به موضوع مهمی مانند نماز بیتوجهی میشود و حتی شاهد رد و بدل شدن انواع توهینها نیز هستیم، در پایان هم که یک تیم میبرد به انواع و اقسام امکاناتی که در دسترسی قرار دارند خسارت وارد میشود، این یک غده خطرناک است و باید اداره شود. آیتالله جوادیآملی از مراجع عظام تقلید تصریح کرد: در خصوص تمام مسائل جوانان و ورزش حرفهای زیادی برای گفتن داریم اما باید ابتدا خودمان در داخل کشور آنها را پیاده و اجرا کنیم و بعد دنیا را دعوت کنیم و بگویم این راه صحیح است. وی تصریح کرد: ما خطرات و آسیبهای زیادی از غرب دیدهایم، آنها گالیله را می سوزانند، قرآن را آتش میزنند، تفتیش عقاید میکنند و دست به بسیاری کارهایی میزنند که همگی از بیعقلی و بیعلمی است و اینگونه میشود که جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم به راه میافتد. آیتالله جوادیآملی بیان داشت: در کمتر از 50 سال بین 70 تا 80 میلیون انسان را زیر خاک کردند چون بیعلم و بیعقل بودند و اگر ما امروز نتوانیم آنها را اصلاح کنیم باید حداقل خودمان به عقایدمان عمل کنیم تا مبادا به دام آنها بیافتیم. وی از وزارت ورزش و جوانان خواستار بررسی وضع موجود ورزش و جوانان کشور شد و تصریح کرد: با معیاری که از وضعیت فعلی به دست میآورید برای آینده به صورت کوتاه مدت و میان مدت برنامهریزی کنید. آیتالله جوادیآملی از مراجع عظام تقلید بیان داشت: اگر به مقصدی که اسلام میگوید بروید، به اخلاق و معنویت و روحیه پهلوانی میرسید ولی اگر غیر از این باشد به بیراهه میروید و خسارت میبینید.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
رسول گرامی اسلام حضرت محمد در حدیثی گهربار ضمن سفارش به سوال کرده چهار گروهی که ازر این کار سود میبرند را نام بردهاند.
پیامبر خدا حضرت محمد مصطفی صلى الله علیه و آله و سلّم فرمودند: دانش خزائن و گنجینه هایى اسـت و کـلـیدهاى آن پرسش است؛ پس، خدایتان رحمت کند، بپرسید، که با این کار چهار نفر اجر مىیابند: پرسشگر، پاسخگو، شنونده و دوستدار آنان.
متن حدیث: رسولُ اللّه صلى الله علیه و آله و سلّم : «تحف العقول، صفحه 41 »
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
لغو مصوبه دولت یازدهم پس از یک ماه لغو شد.
به گزارش علمدار بصیر: روزنامه خراسان در ویژه های خود نوشت: لغو مصوبه دولت یازدهم پس از یک ماه در حالی که هیئت وزیران در جلسه مورخ 30 مرداد خود بنا به پیشنهاد وزارت کشور و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تصویب کرد که مبلغ پانصد میلیارد ریال برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی کشاورزان شرق اصفهان در اختیار استانداری اصفهان قرار گیرد تا برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه شود، هیئت دولت در جلسه 31 شهریورماه خود این مصوبه را ابطال کرده است. پیشنهاد نامگذاری ولادت امام سجاد (ع)به عنوان روز وکیل بر اساس پیشنهاد برخی مسئولان دولتی به مدیران ارشد ریاست جمهوری در دولت قبل که موافقت های اولیه آن نیز اخذ شده، مقرر شده بود که روز ولادت امام سجاد(ع) به علت «رساله حقوق» ایشان به عنوان روز وکیل مدافع تعیین و پس از درج در تقویم رسمی کشور، جمعی از وکلای مدافع حق نیز مورد تجلیل قرار بگیرند که این موضوع، فعلا به علت تغییر برخی مدیران اجرایی مسکوت مانده است.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
رژیم اسراییل امروز برای نخستین بار یک شهروند ایرانی تبار را که ادعا می کند برای ایران جاسوسی می کرده ، در دادگاهی در تل آویو حاضر کرد.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/7/9 | نویسنده : alamdarbasir
|
|
تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون |