سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
یک روزنامه‌ آمریکایی به بهانه‌ اکران عمومی فیلم "سنگ صبور" با بازی گلشیفته فراهانی در نیویورک، در گزارشی به زندگی این بازیگر سینما پرداخت.

به گزارش علمدار بصیر: گزارش روزنامه نیویورک تایمز با عنوان "گسستن قید و بندها، در زندگی و سینما"، شامل گفتگویی با گلشیفته فراهانی است که وی در آن گوشه‌هایی تازه‌ از زندگی پر فراز و نشیبش را فاش می‌کند.

نویسنده‌ گزارش با بیان اینکه گلشیفته از کودکی یک "شورشی" بوده، می‌نویسد: "16 ساله بود که در اعتراض به حجاب اجباری سرش را تراشید، لباس پسرانه پوشید و دور تهران بر دوچرخه رکاب زد. 17 سالش که شد بر رویای پدر و مادرش برای ادامه تحصیل در رشته پیانو خط بطلان کشید، و به جای رفتن به وین در تهران ماند تا بازیگری را دنبال کند."
 
خود گلشیفته در این خصوص می‌گوید: "آن دختر خوبی که جامعه ایران از من می‌خواست نبودم؛ با دم شیر بازی کردم."
 
 
نیویورک تایمز با اشاره به داستان خروج اجباری گلشیفته فراهانی از ایران در سال 2008 می‌نویسد: "وقتی در فیلم "مجموعه دروغ‌ها" (Body of Lies)، ساخته‌ی ریدلی اسکات در مقابل لئوناردو دی کاپریو بازی کرد، پس از آن در سال 2008 از ایران گریخت، در پاریس اقامت گزید و از همسرش جدا شد."
 
فراهانی ماجرای انتخابش برای بازی در فیلم سنگ صبور از سوی عتیق رحیمی، کارگردان این فیلم را این‌گونه توضیح می‌دهد: "او من را برای بازی در فیلمش نمی‌خواست. فکر می‌کرد که من بیش از حد جوان، زیادی قشنگ و بیش از اندازه شاد هستم. به آقای رحیمی گفتم اگر این نقش را به من ندهد جملاتش را حفظ می‌کنم و در تمام خیابان‌های پاریس این نقش را بازی می‌کنم."
 
او ادامه می‌دهد: "احتمالا این سخت‌ترین فیلمی است که تاکنون بازی کرده‌ام. هر روز موقع فیلم‌برداری به خودم می‌گفتم: امکان ندارد از پس آن برآیم. بخش عاطفی آن، سخت‌ترین قسمت ماجرا بود. رنج این زن در اعماق من نشست. هر شب بی‌خود و بی‌هیچ دلیلی دو سه ساعت گریه می‌کردم، بی‌هیچ دلیلی، همین طور بی‌جهت. گمان می‌کردم دارم دیوانه می‌شوم. وقتی که فیلم تمام شد فرو ریختم. هزار تکه شدم. دیگر مرده بودم. احساس و ذهن و جسمم فرو ریخته بود."
 
بنابر این گزارش، گلشیفته به تازگی در برابر دوربین عکاس ایتالیایی مُد مقیم پاریس، "پائولو راورسی" بار دیگر برهنه شده است. تصاویری که هنوز منتشر نشده‌اند و احتمالا انتشارشان جنجال دیگری را برای گلشیفته به همراه خواهد داشت.
 
خود گلشیفته درباره‌ عکس‌های تازه‌اش می‌گوید: "وقتی که این ایده را مطرح کرد گفتم: ببین پائولو، من تا به حال مشکلات زیادی به خاطر این ماجرا داشته‌ام. بهتر است از این کار صرف‌نظر کنیم. ولی بعد، با خودم گفتم: اگر پائولو راورسی این عکس‌ها را نگیرد چه کسی بگیرد؟ انگار از تن من عبور می‌کرد و از روحم عکس می‌گرفت."
 
گزارش نیویورک‌تایمز با این جملات گلشیفته درباره‌ زندگی در تبعیدش پایان می‌یابد: «ایرانِ رویای من شاید اصلا دیگر وجود نداشته باشد. دو نوع آدم در تبعید زندگی می‌کنند: "قربانی‌هایی که خودشان را توی دریاچه می‌اندازند و خودکشی می‌کنند، و یا کسانی که به جنگجو بدل می‌شوند و از غم خود پر و بال می‌گیرند و نیروی محرکه‌ای می‌سازند تا اوج بگیرند. تبعید اقتدار من است."




تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
علی اصغر فانی به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش منصوب شد.
به گزارش علمدار بصیر:بلاخره سرپرست زیربنایی‌ترین وزارتخانه کشور پس از بررسی چندین گزینه انتخاب شد و علی اصغر فانی منصوب شد.

فانی که در دوره وزارت مرتضی حاجی، معاون وزیر آموزش و پرورش بود، در ابتدایی دولت نهم به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش فعالیت کرد.

پیش از این گزینه‌هایی چون عالمی، زرهانی، نوید ادهم، عبادی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان، غندالی مطرح شده بود.

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
اوج گرفتن دوران کاری نمایندگان در بهارستان برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، بهانه‌ای برای آسیب‌شناسی برخی عملکرد نمایندگان و البته پدیده‌های جالب مجلس که به صورت مستقیم از سوی مردم نیز مشاهده شد، پرداخت شود.

به گزارش علمدار بصیر: هر کاری دوران بهاری خود را دارد، برای روزنامه‌نگاران و خبرنگاران، روزهای انتخابات و رای‌اعتماد به وزرای پیشنهادی، دوران اوج کار و بهارِ کار روزنامه‌نگاری و خبرنگاری است. دورانی که مردم تشنه اطلاعات به سمت رسانه‌ها و روزنامه‌ها هجوم می‌برند تا دست اول‌ترین وقایع را از رسانه‌های داخلی دریافت کند. نمایندگی مردم در خانه ملت نیز دوره‌های بهاری خاص خودش را دارد. دوره‌ای که نمایندگان شهرهای مختلف می‌توانند به دور از کسالت‌ها و روزمرگی‌های معمول کاری چهره خود را برای مردم منطقه خود آشنا‌تر کرده و صحبت‌های خود را از طریق تریبون مجلس بیان کنند.

شاید در روزهای معمول مجلس، اگر نمایندگان نطقی درباره مشکلات حوزه انتخابیه خود بیان کنند، زیاد هم از طریق برنامه رادیویی زنده مجلس و یا رسانه‌هایی که اکثرا در تهران منتشر می‌شوند و کاری به مشکلات حوزه‌های انتخابیه و شهرستانهای کوچک ندارند، انعکاس نداشته باشد اما دوران بهار نمایندگی دوران رای اعتماد به وزرای پیشنهادی و دوران بررسی لایحه بودجه سالیانه است که نمایندگان از صبح زود یعنی ساعت 5 صبح برای صحبت کردن پای تریبون مجلس که بعضا به صورت زنده از طریق تلویزیون نیز پخش مستقیم می‌شود، ثبت نام می‌کنند.

نمایندگان شهرستان‌ها و استانهای مختلف در زمان رای‌اعتماد به وزرا چه در زمان موافقت و یا مخالفت بار دیگر اهمیت استان و شهر خود را به رخ وزرا کشیده و یا در زمان تصویب بودجه، ضرورت توجه به مسایل شهرستانهای کوچک را به وزرا و دولت گوشزد می‌کنند.

با این حال تعدادی از نمایندگان نیز هستند که ترجیح می‌دهند در سکوت تنها تماشاچی وقایعی باشد که در صحن مجلس اتفاق می‌افتد. در روزهای پر خبر مجلس گاهی اتفاقاتی می‌افتد که باعث می‌شود حاشیه مجلس بسیار پر رنگ‌تر از متن آن باشد.

چند روز گذشته و اوج گرفتن دوران کاری نمایندگان در بهارستان برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، بهانه‌ای را به وجود آورده که به آسیب‌شناسی برخی عملکرد نمایندگان و البته پدیده‌های جالب مجلس که این روز‌ها به صورت مستقیم از سوی مردم نیز مشاهده شد، پرداخته شود.

1- به کار گیری ادبیات ناپسند و اتهام زنی پشت تریبون مجلس

روز اول کاری نمایندگان برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی همراه با ادبیات تندی از جانب نمایندگان بود تا جایی که تعدادی از نمایندگان در مخالفت با کلیات کابینه و وزرای پیشنهادی از تعابیر نه‌چندان مناسبی استفاده کردند. "دستمالکش" خواندن یک نماینده، تهمت دریافت پول‌های چند صد میلیونی برای نشریه تمام رنگی و برخی تهمت‌های اثبات نشده دیگر به یکدیگر، برگزاری جلسات نمایندگان با وزرا در خارج از مجلس، اتهام حمایت از وزرا به خاطر دریافت پول، "حرافی‌""" خواندن اظهارات یک وزیر پیشنهادی و ... بخش کوچکی از پروسه ناپسند ادبیاتی و اتهام‌زنی نمایندگان بود.

نمایندگان در بررسی صلاحیت دیگر وزرا با ورود به روزهای دوم و سوم با منطق بهتر و صحبت‌های با سند و مدرک استفاده کردند و این کار فضا را قدری عوض کرد اما تندروی‌ها و تعابیر مختلف و از آن سو، برخی صحبت‌های بدون سند وزیران پیشنهادی که باعث می‌شد سیل تکذیبیه‌ها به مجلس سرازیر شود، فضا را از حالت مطبوع خود خارج می‌کرد.

روز سوم اما علی لاریجانی رییس مجلس قبل از برگزاری جلسه علنی در جلسه‌ای غیر علنی توصیه‌هایی را به نمایندگان مطرح کرد و از آن‌ها خواست با ادبیات ناپسند در تریبون مجلس که البته به صورت برنامه زنده تلویزیونی به خانه‌های مردم نیز راه یافته بود، صحبت نکنند. تعابیر و اتهامات البته تنها شامل حال وزرا نمی‌شد و برخی نمایندگان که نظرات متفاوتی نسبت به کابینه داشتند، به جای بحث درباره کابینه، به بحث و اتهام زنی به یکدیگر می‌پرداختند که در روزهای بعدی از شدت این اتهامات و عملکرد‌ها کاسته شد.

2- جنگ پارلمانی

یکی از موارد قابل توجه مجلس که البته کمتر در تصاویر تلویزیونی مخابره شده از مجلس دیده می‌شد ولی نگاه خبرنگاران پارلمانی را به خود جذب می‌کرد، دعواها و بلند بلند تذکر دادن‌ها و یا ریشخند سایر نمایندگان در مجلس بود. گرچه این دعوا‌ها و تشنج‌ها زیاد هم به محورهای مهم حاشیه‌ای مجلس تبدیل نشد و بازتاب بیرونی پیدا نکرد، با این حال وقت زیادی از مجلس گرفت. نکته جالب توجه نیز درگیریهای به وجود آمده بین نمایندگانی بود که هر کدام با اتهامی، به درگیری لفظی با دیگری می‌پرداخت.

از اتهام زنی‌های رسایی و جلالی به یکدیگر در صحن علنی مجلس بگیرید تا نطق جنجالی بزرگواری نماینده مردم کهگیلویه و بویر احمد که واژه "چماق لری‌"اش به پدیده رای اعتماد کابینه یادهم تبدیل شد، تا دعوای دو تن از نمایندگان در حاشیه بررسی صلاحیت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، همگی نمایشی از اختلاف نظر‌ها بود که به درگیری کلامی ختم می‌شد.

3- سر و صدا و شلوغی مجلس

رییس مجلس، وزرای پیشنهادی، ناطقانی که برای موافقت و یا مخالفت با وزیری صحبت می‌کردند و رییس‌جمهور که برای حمیات از وزرای پیشنهادی به مجلس رفته بود، همگی "حداقل یکبار" از نمایندگان خواستند که سر جای خود نشسته و به نطق‌های ناطقان گوش کنند. نمایندگان البته همیشه مشغول لابی و رایزنی برای جمع‌آوری رای از بین همکارانشان در جلسات علنی مجلس هستند و این گعده‌ها و دور هم جمع شدن‌ها تنها مختص به صحن علنی مجلس نیست اما همین شلوغی‌ها و‌گاه صدای بلند تذکر دادنهای نمایندگان برای دقایقی صحن علنی مجلس را به هم می‌ریخت و باعث می‌شد رییس‌مجلس به نمایندگان هشدار دهد که در صورتی که سر جای خود ننشینند، اسمشان را از تریبون مجلس بلند صدا می‌زند!

البته یکبار نیز رییس‌جمهور کشورمان به این سرو صدا‌ها اشاره کرد و با بیان اینکه او نیز خودش زمانی نماینده بوده و می‌داند تمام این رایزنی‌ها برای نمایندگان لازم است، سعی کرد در شرایطی که به رای نمایندگان برای کابینه‌اش نیاز دارد، از نمایندگان ایراد نگیرد که چرا دور وزرا جمع شده‌اند و توجه به مباحث مطرح شده در صحن نمی‌کنند. او حتی یکبار این مسئله را نیز بیان کرد که نمایندگان با وجود رایزنی‌ها و صحبت‌هایی که می‌کنند، حواسشان به نطق‌های مطرح شده نیز هست!

4- پدیده جالبی به نام "خانم‌های ساکت مجلس"

از قدیم گفته‌اند حق گرفتنی است نه دادنی. ماجرای رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی و غرق در سکوت باقی‌ماندن خانمهای عضو فراکسیون زنان مجلس نیز مصداق بارز این ضرب‌المثل است.

زنان مجلس معمولا کارنامه کاری قابل توجهی در دوران رای اعتماد‌ها و یا بحث‌های مربوط به بودجه و لوایح و طرحهای مختلف ندارند اما این بار رکوردی عجیب زدند و با وجود اینکه یکی از خانمهای مجلس نامش هم بر اساس قرعه‌کشی برای بیان مخالفت با یکی از وزرای پیشنهادی اعلام شده بود، از بیان دلایل مخالفت خود و ایراد نطق انصراف داد تا رکورد سکوت فراکسیون زنان در مجلس نهم را برای همیشه به نام مجلس نهم به ثبت برسانند.

البته در زمان دولت سابق، در رای گیری برای رای اعتماد به وزرای کابینه نهم و در زمان رای‌گیری برای وزارت کشور فاطمه آجرلو نماینده کرج برای مخالفت با وزیر پیشنهادی ثبت نام کرد اما صحبت‌های او که همه نشان‌دهنده موافقت او با وزیر بود صدای نمایندگان را درآورد و در ‌‌نهایت این رییس مجلس بود که نطق او را قطع کرده و از او خواست به ادامه صحبت‌هایش در موافقت با وزیر پیشنهادی نپردازد!

با این حال، سکوت زنان در مجلس، گویا مسبوق به سابقه است. فراکسیون زنان مجلس در دوران رای‌گیری برای تنها وزیر زن کابینه دهم نیز هیچ صحبتی نکرد و این آقایان بودند که در مخالفت و موافقت با وزارت مرضیه وحید دستجردی نطق کردند!

سکوت فراکسیون زنان که یکی دیگر از پدیده‌های رای اعتماد به وزرای کابینه یازدهم بود، با تایید اعضای 9 نفره این فراکسیون مواجه نشده و خانمهای مجلس اعتقاد دارند تا سهیمه‌ای جداگانه برای ایراد نطق در مخالفت یا موافقت با وزرای پیشنهادی برایشان در نظر نگیرند، آنقدر تعدادشان کم است که در هیچ قرعه‌کشی‌ای نامشان در نمی‌آید و آقایان هم معمولا از وقت خود به آن‌ها نمی‌دهند!

 

منبع:تسنیم





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
س
ایجاد قسمت "ابراز احساسات" در سایت ریاست جمهوری

به گزارش علمدار بصیر:

باروی کار آمدن جناب آقای روحانی و دولت تدبیر ایشان سایت ریاست جمهوری نیز از تدبیر عقب نماند و قسمتی را به عنوان ابراز احساسات ایجاد کرده است.

برای رئیس جمهور بعدی چه قسمتی ایجاد خواهد شد؟!

ی

 




تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
همانطور که رییس جمهور محترم فرموده اند، اداره یک کشور کار سختی است. از این رو به منظور بررسی استفاده از تمام ظرفیت های سیاسی و گروه های مرجع در دولت آینده، می توان به کنکاشی در لیست تعلقات سیاسی اعضای کابینه پرداخت...

“من فکر کنم انتخابات سخت تر از خود ریاست جمهوری است [اینطوری نیست آقای روحانی ...]

آقای روحانی: نه … رییس جمهوری خیلی سخت تره … اگر آدم بخواهد واقعا کشور را نجات بده از این وضعی که الآن هست …”

(بخشی از فیلم دوم تبلیغاتی آقای دکتر حسن روحانی در ایام انتخابات)

***

همانطور که آقای دکتر روحانی، رییس جمهور محترم فرمودند، ریاست جمهوری کار سختی است. در هر صورت اداره یک کشور کار بزرگی است. “کار اداره یک کشور و به سامان رساندن مسائل یک کشور و آرزوهاى بزرگ، کارى نیست که در کوتاه مدّت انجام گیرد.” (بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در مرداد 76)

حال، به این مساله اضافه کنید نقش به خصوص ایران در تحولات منطقه ای و بین المللی، ساختار و اوضاع اقتصادی نامناسب، تحریم ها، درگیری تکنیکی و ایدئولوژیک با قدرت های جهانی، ساختار سیاسی- حزبی  ناپایدار و نامشخص. مجموع تمام این مطالب یک نتیجه دارد و آن اینکه … اوضاع خاص و ویژه است.

با توجه به شرایط فوق، دولت جدید محتاج کابینه ای است که اولا با تجربه باشد و ثانیا بتواند از تمام ظرفیت های گروه ها و نیروهای سیاسی و مرجع در جامعه به بهترین شکل بهره ببرد.

تجربه از آنجا مفید است که شرایط فعلی، امکان بهره گیری از روش آزمون و خطا را در کمترین اولویت قرار داده است. از طرفی، یک کابینه ی با تجربه (نه لزوما پیر) با تجربه تخصصی در حیطه ی اداره ی دولت، باعث می گردد که اعضای کابینه احتیاج به زمان اضافی برای آشنایی با نحوه ی فعالیت دولت و کابینه، عملکرد وزارت متبوع و سایر موارد نداشته باشند و به عبارتی به راحتی و به سرعت بتوانند بر کارها سوار شوند. همچنین عموما اشخاصی که دارای تجربه کاری قابل توجه هستند از مسائلی نظیر شعارزدگی نیز بیشتر از تازه واردها به دور هستند و پرواضح است که شعارزدگی نیز در دوران پرمساله ی فعلی، اصلا به صلاح و مصلحت کشور نبوده و نیست.

با توجه به کابینه ای که آقای رییس جمهور به مجلس معرفی کرده اند به نظر می رسد بخش های زیادی از موضوعات یاد شده مورد توجه آقای رییس جمهور بوده است و بخش هایی نیز احتیاج به دقت و پیگیری بیشتری دارد.

پیرامون مساله ی تجربه، با نگاهی ساده به میانگین سنی اعضای کابینه و همچنین سوابق کاری آن ها می توان به این واقعیت دست یافت که دکتر روحانی به خوبی این مساله را دریافته و در معرفی اعضا به کار بسته اند اما موضوع تجربه ملاحظاتی را نیز در بر دارد.

به عنوان مثال، امکان دارد مساله تحرک مناسب و فعالیت زیاد تحت تاثیر سن بالا قرار گیرد. از این رو می توان پیشنهاد کرد که برای تزریق تحرک بیشتر و فکرِ نو و نوآوری به کابینه، از اعضای کابینه خواست تا معاونین و اطرافیان جوان تری را برای خود برگزینند. همچنین به نظر می رسد این خواسته می بایست به عنوان یکی از خواسته های مستمر رییس جمهور از وزرای خود مطرح گردد تا وزراتخانه ها با نیروهای مسن، بعضا کم تحرک و بدون علاقه به نوآوری پر نگردد.

پیرامون موضوع استفاده از تمام پتانسیل های گروه های سیاسی و مرجع، جای بحث بیشتری وجود دارد. از طرفی باید اذعان داشت که نه تنها حق انتخاب اعضای کابینه متعلق به شخص رییس جمهور و نه هیچ کسی دیگری است بلکه باید توجه داشت که رییس جمهور با توجه به پیروزی خودش، حامیانش و احیانا حزب متبوعش در انتخابات می تواند تمام اعضای کابینه را در راستای تفکرات حزبی و منطبق با روش و منش سیاسی خود و هماهنگ با تیم اطرافش انتخاب کند و هیچ شخصی حق مجادله پیرامون این مساله را با ایشان ندارد. البته این نکته به هیچ وجه به معنای بسته شدن درِ پیشنهاد به رییس جمهور و مشاوران ایشان در این امر خطیر نیست اما باید حدود پیشنهاد به خوبی مشخص و معین باشد و به هیچ عنوان بویی از سهم خواهی در آن دیده نشود زیرا سهم کابینه، از آنِ رییس جمهور و حزب وی است.

از این رو به منظور بررسی استفاده از تمام ظرفیت های سیاسی و گروه های مرجع در دولت آینده، می توان به کنکاشی در لیست تعلقات سیاسی اعضای کابینه پرداخت.

علاوه بر حزب کارگزاران و معتمدین آیت الله رفسنجانی که نقش بی بدیلی در اعضای کابینه دارند، جبهه ی اصلاحات به عنوان حامی آقای روحانی در انتخابات توانسته است پست هایی را در کابینه داشته باشد. از این دو گروه که بگذریم، حضور آقای رحمانی فضلی می تواند به خوبی نشان دهنده ی توجه آقای روحانی به نقش جناح راست (البته جناح راست سنتی) در اداره کشور در آینده باشد.

پر واضح است که نقش وزارت کشور بسیار مهم و شاخص است. از این رو که تعیین استانداران (عموما) و بدنه ی محلی-اجرایی دولت بر عهده ی این وزارت خانه است. پس سوال آنست که چرا آقای روحانی این وزارت خانه مهم را به جناح راست سنتی سپرده است؟ جواب این سوال را باید در این موضوع جستجو کرد که اگر وظیفه انتخاب استانداران بر عهده آقای رحمانی قرار داده شود، به نوعی از پتانسیل جناح راست سنتی در دولت آینده استفاده خواهد شد.

 همچنین با توجه به رابطه خوب راست سنتی با روحانیت معظم و همچنین تجربه زیاد آنان در امور اداری به نوعی موجبات آسودگی خاطر روحانیت محلی و آقای روحانی را نیز فراهم خواهد کرد و احتمالا باعث خواهد شد که دولت یازدهم از ظرفیت های این گروه نیز بهره ببرد. البته باید به مساله احتمال بازبودن یا بسته بودن دست آقای رحمانی نیز توجه داشت.

علاوه بر گروه های نامبرده، گروه های سیاسی دیگری نیز هستند که به نظر می رسد تا به حال استفاده از پتانسیل های آنان مورد غفلت قرار گرفته است که در صورت بهره برداری درست از توانایی های آنان ، دولت یازدهم در مسیر خود موفق تر خواهد بود. به عنون مثال جای خالی اصولگرایان پیشرفت گرا در کابینه به خوبی دیده می شود که می توان با توجه به نزدیکی آنان با گرایشات فکری تیم آقای روحانی بالاخص در حیطه ی فهم تکنیکی، از حضور آنان در بدنه و سطوح مدیریت اجرایی کشور بهره برد. البته مشخص است که گروه هایی را نمی توان در کابینه آقای روحانی تصور کرد. این گروه های سیاسی به دلیل عدم تناسب با تفکرات حاکم بر دولت مناسب است که حالت دولت سایه به خود گرفته و با رصد منتقدانه و نه لزوما مهربانانه به دولت کمک نمایند. جایگاه واقعی این گروه ها در سایت ها، روزنامه و کلا در رسانه های مخالف دولت خواهد بود که البته با توجه به وعده های جناب آقای روحانی ان شاالله می توان امیدوار بود صدای آنان مرتب به گوش مردم و دولت برسد.

با توجه به تمام مسائل گفته شده و با توجه به نظرات خوب جناب آقای دکتر روحانی، می توان بر این موضوع تاکید کرد که استفاده درست از تمام ظرفیت های سیاسی و پتانسیل های گروه های سیاسی می تواند کمک بزرگی به پیشبرد اهداف دولت یازدهم کمک کند. بنا بر قول رهبری “اگر چنانچه این ظرفیت ها را نشناسیم، کوتاهى کردیم؛ اگر بشناسیم و براى به کارگیرى این ظرفیت ها همت نکنیم، کوتاهى کردیم؛ اگر به یک حد متوسطى قانع بشویم، کوتاهى کردیم. باید به سمت قله حرکت کنیم.” (16/1/89) و قله ها به دست نمی آیند مگر با استفاده از تمام داشته ها …

و در پایان :::

“ان‌شاءالله بزودى با انجام وظیفه‌اى که مجلس شوراى اسلامى نسبت به انتخاب وزراى صالح خواهد کرد، دولت تشکیل خواهد شد و کارهاى بزرگ و مهمى را که بر عهده دارد، آغاز خواهد کرد؛ اگرچه هم‌اکنون هم بسیارى از کارها را شروع کرده‌اند. امیدواریم توفیق الهى شامل حال رئیس جمهور محترم و مسئولان اجرائى کشور باشد و همراهى مردم هم به آنها کمک کند، دعاى مردم هم کمک کند که بتوانند کارهاى بزرگى را که برعهده دارند – که کارهاى بزرگ، منافع بزرگى هم دارد؛ دشوارى‌هاى بزرگى هم دارد – به بهترین وجهى به انجام برسانند”  (مقام معظم رهبری عیدفطر، مرداد 1392)

احمد فروزبخش

منبع: صاحب نیوز





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، از دخالت وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی حسن روحانی به مجلس خبر داد.

به گزارش علمدار بصیر: وب سایت رادیوفردا، ارگان رسانه ای سازمان سیا، امروز در گزارشی نوشته است: «علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، از دخالت وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی حسن روحانی به مجلس خبر داد.»

بر پایه این گزارش، وی در مصاحبه با روزنامه "شرق" گفته است که سخنان تعدادی از نمایندگان علیه وزرای پیشنهادی، "جز از طریق دسترسی به اسناد وزارت اطلاعات" امکان‌پذیر نبوده است. او از وزیر اطلاعات در کابینه روحانی خواسته است که این "رویه‌های غلط" در وزارتخانه متبوعش را تغییر دهد.

مطهری می‌افزاید: «واضح است که افرادی از برخی نهادها با تعدادی از نمایندگان همکاری داشتند... اینکه نماینده‌ها برگه بازجویی یک وزیر را کپی کرده و آن را در کازیوی نمایندگان قرار دهند، غیرقانونی بوده و برای همه سؤال‌برانگیز است.»

به نوشته سایت رادیوفردا، علی مطهری گفته که رونوشت این برگه بازجویی در اختیار خود وی نیز قرار گرفته، اما به نام صاحب این برگه بازجویی اشاره نکرده است.

این نماینده تهران در مجلس، راجع به محتوای بازجویی از وزیری که به گفته وی متن آن در اختیار تعدادی از نمایندگان قرار داده شده بود، گفت: «آن فرد به موضوعی اعتراض داشت و اینکه در جاهایی خشونت به خرج داده شده؛ این متن مکتوب که البته متنی محرمانه در اختیار افراد خاص و نهادهای امنیتی است، برای همان وزیر تبدیل به یک جرم بزرگ می‌شود. بر مبنای همین برگه بازجویی، برخی نماینده‌ها اعلام کردند نباید به این افراد رأی داد.»

مطهری افزوده است: «برخی مسؤولان چنین نهادهایی در این قضایا با نمایندگان همکاری داشتند، این رویه خوبی نیست. مسؤولان نامرتبط نباید در این ماجرا دخالت کنند. آن ها نباید پشت صحنه ساقط کردن وزرا باشند و برخی نمایندگان را هدایت کنند.»

او با ذکر یک مصداق گفته است: «یکی از نماینده‌ها وقت گرفته بود تا در موافقت با وزیر علوم و تحقیقات صحبت کند، اما منصرف شد. بعد هم گفت که از جایی دستور دادند! به این نماینده گفته شده بود نباید وقتش را به دیگری بدهد و باید انصراف دهد.»

نامبرده در مصاحبه خود ابراز امیدواری کرده است که "محمد علوی" وزیر جدید اطلاعات، «رویه‌های غلطی که باب شده» را تصحیح کند و تغییر دهد.

آقای مطهری همچنین گفته که "فراکسیون رهروان ولایت" فراکسیون اکثریت مجلس، به رأی نیاوردن محمدعلی نجفی و جعفر میلی منفرد کمک کرده است. به گفته او، اگرچه فراکسیون رهروان ولایت به طور رسمی با این دو گزینه پیشنهادی مخالفت نکرد، اما «بدون شک نام‌ بردن از دو وزیر در روز پنج‌شنبه در رأی نهایی نمایندگان تأثیرگذار بوده است».

رادیوفردا سپس خاطرنشان کرده است: «آقای لاریجانی، رئیس مجلس، روز پنج‌شنبه 24 مرداد، پس از پایان رأی‌گیری درباره وزرای پیشنهادی، در یک کنفرانس خبری، رأی اعتماد مجلس به 15 وزیر از 18 وزیر پیشنهادی آقای روحانی را نشانه‌ای از "گرایش مثبت مجلس برای حل مشکلات کشور" دانسته و تأیید کرده بود که ممکن است اطلاعاتی از بیرون به نمایندگان داده شود و تأثیرگذار باشد.
او گفته بود که چنین موضوعی "غریب نیست و ما حتی از کسانی که اطلاعات را داده‌اند، تشکر می‌کنیم چون به باور ما مجلس باید در مورد هر وزیر اقناع شود و سپس رأی دهد که این اتفاق نیز افتاد".
آقای لاریجانی در عین حال "فشار" بر روی نمایندگان مجلس در جریان رأی اعتماد را تکذیب کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بود که "برخی عقاید در مجلس" می‌خواستند به تعداد بیشتری از وزرا رأی ندهند.

علی مطهری هم در همین زمینه به روزنامه شرق گفته است که اصول‌گرایان مصمم بودند شش وزیر را حذف کنند. در مورد آخوندی و زنگنه هم خیلی اصرار داشتند و آخر موفق نشدند





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
برخی از سایت های ادارات استان گیلان با وجود اینکه دو ماه از انتخاب شدن حسن روحانی بعنوان رئیس جمهور ایران می گذرد همچنان محمود احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور خود میدانند و هیچ علاقه ای نسبت به ریاست روحانی از خود نشان نداده اند.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از سایت گیلانی ها، برخی از سایت های ادارات استان گیلان با وجود اینکه دو ماه از انتخاب شدن حسن روحانی بعنوان رئیس جمهور ایران می گذرد همچنان محمود احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور خود میدانند و هیچ علاقه ای نسبت به ریاست روحانی از خود نشان نداده اند.

 

سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان

9

 

دفتر نخبگان استان گیلان

11

 

شرکت توزیع نیروی برق گیلان

10

 

سازمان بازرگانی گیلان

8

 

شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان

7

 

سازمان انتقال خون گیلان

6

 

شرکت گاز گیلان

5

 

منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان

4

 

اداره کل آموزش و پرورش گیلان

3

 

شرکت مخابرات استان گیلان

1

 

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
تحقیقات انجام شده در ملل مختلف و با آیین‌ها و مذاهب مختلف نشان می‌دهد که عوامل مختلفی از جمله مذهب و دین و اشتغال زنان از جمله دلایل طلاق در کشورهای مختلف است و گسترش این موضوع باعث می‌شود قبح اجتماعی آن کاهش پیدا کند.

به گزارش علمدار بصیر: با مرور تحقیقات بیش از دو دهه گذشته تا کنون تغییرات زیادی در علل طلاق مشاهده می‌شود. در گذشته طلاق بیشتر ناشی از خطا، نقص و معلولیت جدی جسمی یا روانی یکی  از طرفین در نظر گرفته می‌شد ولیکن در حال حاضر طلاق به عنوان شکست زناشویی یاد می‌شود.

این تغییر در نگرش موجب ساده‌تر کردن طلاق و شیوع آن در جوامع شد. دین و مذهب از جمله عواملی است که در جوامع متفاوت نقش تنظیم کننده‌ای بر میزان وقوع طلاق دارد. به عنوان مثال میزان طلاق در پروتستان‌ها بالاتر از مسلمانان و کاتولیک‌ها گزارش شده است زیرا پروتستان‌ها برای طلاق سختگیری کمتری دارند ولیکن در دین اسلام به خصوص برای زنان سختگیری بیشتری وجود دارد.

ازدواج در سنین پایین به ویژه زمانی که همراه با تحصیلات پایین، حمایت مالی، شخصی کمتر باشد می‌تواند منجر به بروز مشکلات فراوانی در زندگی زناشویی افراد شود.سن ازدواج قوی‌ ترین پیش بینی کننده طلاق در 5 سال اول ازدواج است.

برخی مطالعات عنوان کرده‌اند که زنان با تحصیلات و موقعیت اجتماعی بهتر از زندگی زناشویی خود ناراضی ترند.

این گزارش می‌افزاید، قدرت، موقعیت و وابستگی اقتصادی زنان در بررسی 48 جامعه مشخص شد، موقعیت یا شهرت زنان همراه با جنبه‌های استقلال و وابستگی آنها از جمله علل مهم طلاق است. استقلال زنان از همسرانشان ارتباط نزدیکی با افزایش میزان طلاق در آنها دارد.

زنانی که 35 ساعت در هفته یا بیشتر کار می‌کنند بیشتر در معرض جدایی قرار دارند(مات و مور 1979). زنان در معرض طلاق شغل سخت‌تر، ساعت کار بیشتر و دستمزد بالاتری دارند.

طبق آمار منتشر شده در برنامه جامع تشکیل، تحکیم و تعالی نهاد خانواده در بررسی نرخ طلاق 71 ملت با در نظر گرفتن متغیرهای مستقل متعددی از جمله سطح رشد اقتصادی، مذهب، نسبت جنسی، سن ازدواج و در دسترس بودن طلاق و قدرت و شهرت زنان، نرخ فعالیت اقتصادی مردان به زنان و مشخص گردید: نسبت فعالیت اقتصادی زن به مرد پیش بینی کننده نرخ طلاق بود و هرچه نسبت این فعالیت بالاتر بوده است نرخ طلاق نیز بیشتر افزایش یافت.

در میان ملت‌هایی با اکثریت مسلمان در مقایسه با ملت‌هایی با اکثریت مسیحی نرخ ازدواج بالاتر و نرخ طلاق پایین تر است، همچنین پیوندهای دینی و مذهبی افراد تفاوت‌های قابل توجهی در میزان طلاق ایجاد می‌کند.

اما مهمترین علت طلاق در کشورمان بر اساس تحقیقات ملی انجام شده توسط معاونت اجتماعی بهزیستی 5 علل اصلی درخواست طلاق از بین 36 علت بر اساس پرونده‌های مختومه در سال 84 تا 85 اعتیاد به مواد مخدر، دخالت اطرافیان، ضرب و شتم، تنفر و بی علاقگی و سوء ظن به همسر گزارش شده است.

به گزارش فارس افزایش آمار طلاق در کشور و ادامه روند فعلی مشکلاتی را برای خانواده و اجتماع به همراه خواهد داشت از جمله می‌توان به مواردی همچون افزایش سایر آسیب‌های اجتماعی همچون تکدی‌گری، روسپی‌گری، اعتیاد، کودکان خیابانی، فرار از منزل، خودکشی و قاچاق زنان و دختران، افزایش تعداد خانوارهای با سرپرست زن که درصد بالایی از آنان گرفتار فقر و بی‌سوادی می‌باشند و اشتغال زنان در بخش‌های غیررسمی و بی ثبات و دون از شأن، افسردگی و اختلالات شخصیتی در بین فرزندان طلاق و مطلقه و کم شدن ازدواج دختران طلاق و افت تحصیلی فرزندان... اشاره کرد.

همچنین افزایش میزان طلاق به تدریج قبح اجتماعی آنرا کاهش داده و اعتماد اجتماعی را که از مؤلفه‌های مهم سرمایه اجتماعی است سلب می‌نماید.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
جهاد به اصطلاح "نکاح" یک عوامفریبی در لباس اسلام است که مفتی‌های وهابی و سلفی با صدور این فتوای عجیب از دختران و زنان عرب خواسته‌اند برای ارضای تمایلات نفسانی جنگجویان مسلح به سوریه سفر کنند.

به گزارش علمدار بصیر: چندی پیش بود که فتوای عجیب به اصطلاح «جهاد نکاح» از سوی برخی مفتی‌های سلفی منطقه مطرح شد و توسط شیخ «محمد العریفی» مفتی مشهور سلفی‌های عربستان سعودی تبلیغ شد.

هرچند علمای اهل تسنن بدلیل فحشای بزرگ در این فتوا مخالفت و ان را محکوم کردند، اما طولی نکشید که سیل زنان سالخورده ساده لوح وهابی و دختران مطلقه به سوریه گسیل شد تا بتوانند به اصطلاح برادران جنگجوی سلفی را در سوریه برای جنگیدن مقابل ارتش سوریه تقویت کنند و به آنها روحیه بدهند. 

چندی پیش نیز از تونس خبر رسیده بود که برخی گروه‌های تروریستی که علیه نظام سوریه شورش مسلحانه کرده‌اند، با فتوای یک مفتی وهابی دختران و زنان مطلقه تونسی را به «جهاد نکاح» در سوریه تشویق می‌کنند. در همان زمان خانواده‌های تونسی نیز اعلام کردند که دختران نوجوانشان داوطلبانه به سوریه سفر کرده‌اند تا نیازهای جنسی شورشیانی را که با نیروهای نظامی سوریه می‌جنگند، برطرف سازند.

گسترش زنا و فحشا در بین سلفی‌ها با نام جهاد نکاج

حال سؤال اینجاست که در کجای دین مبین اسلام چنین قوانینی وضع شده است، این چنین اعمالی اینقدر پلید است که از دایره انسانیت بدور است و در ادیان دیگر نیز چنین امری مذموم شناخته می‌شود. چند نکته در این باره قابل ذکر است که به شرح ذیل تقدیم می‌گردد:

تن فروشی دختران عرب به جنگجویان سوری جهاد نکاح نام گرفته است

1- علمای تکفیری وهابی در جهت آتش‌افروزی میان مسلمانان و دامن زدن به تفرقه و جنگ شیعه و سنی و اعلام جهاد علیه مقاومت در راستای نقشه‌های شوم دشمنان امت اسلامی گام برمی‌دارند. 

در همین راستا با صدور فتوایی عجیب از دختران و زنان عرب خواسته شده تا برای «جهاد نکاح» یعنی تن فروشی به جنگجویان مسلح به سوریه سفر کنند. بر اساس این فتوا حتی زنان شوهردار هم جایز هستند که برای «جهاد نکاح» به سوریه بروند، یکی از همین شیوخ «محمد العریفی» نام دارد.

عریفی تاکنون چندین فتوای عجیب و غریب صادر کرده که جنجالی‌ترین فتوای وی همان است که در آن به شورشیان سوری، اجازه می‌دهد تا با زنان ازدواج کوتاه و چندساعته داشته باشند.

چرا جهاد نکاح، زنا و فحشاست

2- شیخ عریفی در این فتوا گفته که بهترین جهادها، جهاد نکاح است و ازدواج بین این مجاهدین و زنان می‌تواند تمایلات شهوانی این جنگجویان را برآورده کرده و عزم آنها را برای جنگ با دولت بشار اسد افزایش دهد.

این ازدواج‌ها که وی آن را ازدواج‌های مناکحه یا موقتی می‌نامد، شامل زنان و دختران 14 سال به بالا، مطلقه‌ها و بیوه‌ها می‌شود. او همچنین در این فتوا، بهشت را به آن دسته از زنانی که به این نوع ازدواج با شبه نظامیان رضایت می‌دهند، وعده داده است.

حال شاید برخی‌ها بپرسند که چرا نمی‌توان اسم این کارها را صرفا ازدواج گذاشت، و چرا چنین فتوایی نمی‌تواند ازدواج نامیده شود، مگر ازدواج موقت غیر از این است و ...؟ بطور ساده می‌توان چنین پاسخ داد:

الف: نکاح موقت شیعی تجویزی است نه ترویجی!

ب: در جهاد نکاح این وهابیون، زنان دست به دست می‌شوند و لزومی ندارد عده برای این ازدواج در نظر گرفته شود، این زنان می‌توانند هر ساعت با یک نفر ازدواج(!) کنند. در حالیکه در مذهب شیعه و ازدواج موقت زن موظف است بعد از پایان دوره ازدواج چند ماه عدّه نگه دارد که معمولا ماهها طول می کشد و یکی از نتایج آن مشخص شدن وضعیت بارداری زن است.

ج: سؤالی که مطرح می‌شود اینکه حق و حقوق فرزندان متولد شده در این نکاح بر عهده کیست، اگر فرزندی متولد شود، آیا پدر وی مشخص است، آیا این فرزندان نامشروع نیستند، در حالی‌که در ازدواج موقت شیعی که با رعایت تمامی جوانب و حفظ حرمت‌ها انجام می‌گیرد، مشخص است که فرزند مشروع و قانونی است و پدر مشخص است و موظف به رعایت حقوق او تا پایان عمر و ...

د: طبق فتوای مفتی‌های وهابی، در جهاد نکاح هر زنی در هر شرایطی می‌تواند شرکت کند حتی زن شوهر دار، بنابراین عنوان ازدواج فریبی بیش نیست و در این ماجرا بیشتر فحشا مطرح است تا قوانین ازدواج.

خشم جهان اسلام/علمای اهل‌سنت: این فتوا زنا و فحشاست

پس از این فتوا، موجی از خشم جهان اسلام را فرا گرفت و حتی بسیاری از علمای حتی اهل سنت علیه این فتوا موضع گرفتند و‌ آن را نوعی زنا و ترویج فساد و فحشا دانستند تا اینکه عریفی تحت فشارهای اسلامی و عربی ناگزیر شد فتوای خود را پس گرفته و اعلام کند که این فتوا از وی صادر نشده است.

اما این انکار عریفی مانع از آن نشد که شورشیان سوری آن را تحریم کنند بلکه همچنان بسیاری از آنها به این فتوا عمل می‌کنند. در همین راستا چندی پیش تعداد 90 زن چچنی از انگلیس و دیگر شهرهای اروپایی از طریق فرودگاه استانبول به شهر مرزی «هاتای» رفته و از مرزهای زمینی وارد سوریه شده و به گروه های سلفی پیوستند.

رواج زنا، لواط و همجنس‌بازی بین شورشیان در سوریه

این فتوا منجر به گسترش فساد و فحشا در میان شورشیان سوری گردید و بسیاری از آنان پدران سوری را مجبور می‌کنند تا دخترانشان را در اختیار آنان قرار دهند وگرنه دشمن خدا بوده و مستحق مرگ هستند.

این فتوا تنها به نکاح موسوم به جهاد خلاصه نشد بلکه منجر به ظهور پدیده‌ی لواط و همجنس‌بازی در میان گردان‌های شورشی نیز گردید. اخیراً تصاویری منشتر شده که نشان از گسترش این پدیده شوم در میان شورشیان سوری دارد.

عریفی که روابط نزدیکی با «بندر بن سلطان» رئیس دستگاه اطلاعات عربستات سعودی دارد، تنها به صدور فتوا علیه سوریه اکتفا نکرده و در 2 سال گذشته به امر سازماندهی جمع‌آوری کمک از سوی وهابی‌ها برای حمایت مالی از گروه‌های شورشی در سوریه مشغول بوده است.

این مبلغ وهابی سعودی از حامیان سرسخت شورشی‌های سوریه است و درباره سوریه و نظامیان بشار اسد در اظهاراتی جنجالی مدعی شد که جنیان در کنار او هستند و با تروریست‌ها مبارزه می‌کنند و با مبارزه جنیان، فرشته‌های وهابی از ترس مبارزه با نظام سوریه پا به فرار گذاشته‌اند!

کلام آخر

جهاد به اصطلاح نکاح ارضای تمایلات نفسانی افرادی است که در عرصه سیاسی در کشور سوریه سلاح بدست گرفته و مردم بیگناه و حامیان دولت سوریه را می‌کشند، زنان و دختران بی‌گناه را قتل عام می‌کنند، کودکان را سر می‌برند و ....، در اصل محتوای موضوع چیزی جز فساد و فحشا نیست که برای فریب افکار عمومی تحت عنوان «جهاد نکاح» مطرح می‌شود.

حال جای تأمل است که چرا علمای جهان اسلام و بویژه علمای الازهر، حوزه‌های علمیه، همچنین سازمان همکاری اسلامی که داعیه حمایت از اسلام و مسلمانان دارند، اقدام عملی نمی‌کنند، از آنجا که این فتوا منجر به اقداماتی کاملاً غیر انسانی و اسلامی شده و فحشا و فساد را ترویج نموده، جای دارد در سازمان‌های حقوق بشری و انسانی مورد پیگیرد قرار گیرد و به صورت قانونی کشورها از اعزام دختران و زنان عرب به سوریه جلوگیری کنند. 

منبع: فارس





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir
خاطراتی از روزهای اسارت «جعفر مزیدها»
پس از اسارت ما را به چند نقطه بردند،از آنجایی که اسنادی در دست من بود که قبل از اینکه موفق بشوم آنها را از بین ببرم عراقی ها متوجه شدند و آنقدر مرا شکنجه کردند که به حالت بی هوشی رفتم.

پیش خودم گفتم ببینم چند ضربه را می‌توانم تحمل کنم، شروع کردم به شمردن ضربات کابل به 17 -18 که رسیدم متوجه شدم کابل در هر بار بالا و پایین رفتن نور خورشید را به چند قسمت تقسیم می‌کند، پیش خودم گفتم که چه زیباست و سکانس خوبی است برای ساختن فیلم؛ در همین فکرها بودم که از هوش رفتم.

به گزارش علمدار بصیر: جعفر مزیدها آزاده بهشهری که 5 سال از جوانی خود را در اردوگاه‌های حزب بعث عراق سپری کرده است دربیان خاطرات خود از دوران تلخ و شیرین اسارت برایمان می گوید، خاطراتی که تلخی آن را با خبر شنیدن رحلت امام(ره) و شیرنی اش را مژده ای که سید آزادگان شهید ابوترابی به آن داد ،یاد می کند.

این یادگار دوران دفاع مقدس از شهرستان بهشهر با اشاره به اینکه بعد از 5 مرحله اعزام به جبهه، مرحله اول در 15/06/1362 بعد از آموزش مقدماتی نظامی و امدادگری به منطقه کردستان و مریوان ،مرحله دوم در سال 63 به همراه لشگر 25 کربلا به منطقه دشت آزادگان ،مرحله سوم در مهر سال 63 به مدت 5 ماه در منطقه مهران در گردان حمزه سیدالشهدا(ع) ،مرحله چهارم 20 تیر ماه 64 به مدت 3ماه در منطقه هورالعظیم و مرحله پنجم در تاریخ 6 اسفند 1364 با راهیان کربلای 2 از بهشهر ،گفت: بعد از از ورود به مناطق عملیاتی فاو و پس از 4 روز محاصره توسط سپاه سوم عراق به فرماندهی ماهر عبدالرشید به اسارت گرفته شدم.

 

 

وی با بیان اینکه در سن 14 سالگی چندین بار برای اعزام به جبهه مراجعه کردم که به دلیل سن کم اجازه نمی دادند،یادآور شد:در سال 62 در سن 17 سالگی با یک رضایت نامه جعلی خودم را به جبهه رساندم و در سن 20 سالگی هم به اسارت گرفته شدم.

جعفر مزیدها عنوان می کند: پس از اسارت ما را به چند نقطه بردند،از آنجایی که اسنادی در دست من بود که قبل از اینکه موفق بشوم آنها را از بین ببرم عراقی ها متوجه شدند و آنقدر مرا شکنجه کردند که به حالت بی هوشی رفتم.

وی می گوید:بعد از اسارت و شکنجه اولیه در نهایت ما را به استخبارات بغداد بردند،در انجا به مدت یک هفته با چشم و با دست های بسته روی موزاییک رها کرده بودند که از بین 54 نفر اسیر 4 نفر از مارا جداکرده بودند و به شدت شکنجه می دادند که به اصطلاح گربه سر حجله می گفتند تا اسرای دیگر حساب کار دستشان بیاید.سپس از آنجا ما را به کمپ 10 شهر رومادی عراق منتقل کردند.

این یادگار دوران دفاع مقدس بیان می کند: قبل از اینکه به جبهه اعزام شوم تئاتر کار می کردم.، یک روز دشمن بعثی مشغول فلک کردن ما بود که با صدا زدن نام اهل بیت علیهم السلام سعی می کردم که درد را تحمل کنم،پیش خودم گفتم ببینم که چند ضربه را می توانم تحمل کنم، شروع کردم به شمردن ضربات کابل به 17 -18 که رسیدم متوجه شدم کابل در هر بار بالا و پایین رفتن نور خورشید را به چند قسمت تقسیم می کند،پیش خودم گفتم که چه زیباست و سکانس خوبی است برای ساختن فیلم که در همین فکر ها بودم که از هوش رفتم.

این آزاده سرافراز می افزاید: بعد از این شکنجه ما را به کمپ 10 رومادی انتقال دادند که برای رفتن به کمپ اسامی را می خواندند تا از تونل مرگ عبور کنیم،من چون می دانستم که اسمم قبل اسم کدام یک از دوستان است بعد از اینکه اسم قبل از من را بخواندند من هم پشت سرش حرکت کردم و وقتی به انتهای تونل رسیدم افسر عراقی اسم من را خواند گفتم بله ؛با تعجب به من نگاه کرد و گفت اینجا چیکار می کنی؟ و دوباره من را به اول تونل برگرداند و دوباره از بین ضربات عبور کردم.

این رزمنده دفاع مقدس تلخ ترین خاطره اسارت خود را اینگونه عنوان می کند:شنیدن خبر رحلت حضرت امام خمینی (ره) تلخ ترین خاطره اسارت بود.البته چندین مرحله شایعه کرده بودند که امام فوت کرده تا روحیه بچه ها را تضعیف کنند.

وی می گوید:شب جمعه بود و مخفیانه در حال خواندن دعای کمیل بودیم که تلویزیون عراق صحنه ایی از امام پخش کرد و نوشته :"خمینی در انتظار مرگ " صبح فردا اخبار ساعت 8 رادیو اعلام کرد که امام فوت کرد صحنه ی بسیار بدی بود،مدت 40 روز مراسم عزاداری و ختم قرآن برگزار کردیم.

وی اذعان می کند: 50 روز پس از فوت حضرت امام(ره) منافقین بچه ها را شناسایی کرده بودند و از انجا به کمپ 17 تکریت بردند که در آنجا با شهید ابوترابی هم بند شدم. شهید ابوترابی به ما گفته بود که ان شاءالله شهریور ماه به ایران بر میگردیم.

 

جعفر مزیدها از شیرین ترین خاطره دوران اسارت خود می گوید:24خرداد سال 69 بود که رفتم سلمانی تا موهای سرم را کوتاه کنم. خطاب به آرایشگر که یک آزاده بابلی بود گفتم یعنی می شود این آخرین اصلاح سرم باشد؟بعد از اصلاح به آسایشگاه امدم. تلویزیون در حال پخش کردن خبری از صدام بود که خبر آزادی اسرای ایرانی را اعلام کرده بود.این لحظه شیرین لحظه اسارت بود.

این یادگار دوران 8 سال دفاع مقدس درباره تحمل دوران اسارت اذعان می کند:با توسل به ائمه معصومین علیهم السلام ، خواندن قرآن ، کلاس های آموزشی مثل سخنرانی، تئاتر، زبان و ...،مشورت دادن به همدیگر،به فکر هم بودن و وحدت انسجام بین اسرا باعث می شد که تا حدی فشار ها ، شکنجه ها و سختی های اسارت قابل تحمل شود.

این آزاده سرافراز بهشهری تاریخ آزاد شدن خود را از بند زندان های بعثی دشمن در تاریخ 4 شهریور 1369 پس از 5 سال اسارت گفت و عنوان می کند:میوه 8 سال جنگ با ورود آزادگان به ایران به ثمر رسید و مردم خستگی از تنشان بیرون رفت و استقامت و ایستادگی آزادگان باعث شد تا که مردم شهد شیرین پیروزی را بچشند.

منبع: بلاغ





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/5/27 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون