سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
لقمان حکیم در نصایح خود به پسرش گفت: چنان که میان قوچ و گرگ، دوستى و رفاقتى نیست، میان نیکوکار و بدکار نیز دوستى و رفاقتى نیست و هر که به زشتى "یاقیر"نزدیک شود، پاره‏‌اى از آن به تنش مى‏‌چسبد.

 امام محمد باقر علیه السلام فرمودند: در نصایح لقمان به پسرش، این است که گفت: پسرم ! اگر درباره مرگْ تردید دارى، خواب را از خود دور کن ـ که نخواهى توانست ـ و اگر درباره رستاخیزْ تردید دارى ، بیدار شدن از خواب را از خود دور کن ـ که نخواهى توانست-؛ زیرا اگر اندیشه کنى، مى‏دانى که جان تو در دست دیگرى است و همانا خواب، به منزله مرگ است و بیدارى پس از خواب، به منزله بر انگیخته شدن پس از مرگ.

لقمان همچنین گفت: «اى پسرم! آن چنان به مردم نزدیک نشو که از دل‏هاى آنان دور شوى و آن چنان دور نشو که خوار شوى. هر موجودى، همنوع خود را دوست مى‏‌دارد و همانا آدمیزاد نیز همنوع خود را دوست مى‏‌دارد.
خوبى یا متاع خود را جز در برابر مشترىِ آن، نگستران. چنان که میان قوچ و گرگ، دوستى و رفاقتى نیست، میان نیکوکار و بدکار نیز دوستى و رفاقتى نیست.
هر که به زشتى [یا قیر ]نزدیک شود، پاره‌‏اى از آن به تنش مى‏‌چسبد.
هر که با بدکارْ همدستى کند، بعضى از روش‏هاى او را مى‏‌آموزد.
هر که جدال را دوست بدارد، دشنام مى‏‌شنود.
و هر که وارد جاهاى بد شود، متّهم می‌شود و هر که با رفیقِ بد همراهى کند، سالم نمى‏‌ماند، و هر که زبانش را در اختیار نگیرد، پشیمان مى‏‌گردد.
اى پسرم ! با صد نفر رفاقت کن ؛ ولى حتّى با یک نفر هم دشمنى نکن.

 متن حدیث:

الامام الباقر علیه السلام:
کانَ فیما وَعَظَ بِهِ لُقمانُ علیه السلام ابنَهُ أن قالَ: یا بُنَیَّ ، إن تَکُ فی شَکٍّ مِنَ المَوتِ ، فَارفَع عَن نَفسِکَ النَّومَ ولَن تَستَطیعَ ذلِکَ . وإن کُنتَ فی شَکٍّ مِنَ البَعثِ ، فَادفَع عَن نَفسِکَ الاِنتِباهَ ولَن تَستَطیعَ ذلِکَ ، فَإِنَّکَ إذا فَکَّرتَ عَلِمتَ أنَّ نَفسَکَ بِیَدِ غَیرِکَ ، وإنَّمَا النَّومُ بِمَنزِلَةِ المَوتِ ، وإنَّمَا الیَقَظَةُ بَعدَ النَّومِ بِمَنزِلَةِ البَعثِ بَعدَ المَوتِ .
وقالَ : قالَ لُقمانُ علیه السلام : یا بُنَیَّ ، لا تَقتَرِب فَیَکونَ أبعَدَ لَکَ ولا تَبعُد فَتُهانَ . کُلُّ دابَّةٍ تُحِبُّ مِثلَها ، وَابنُ آدَمَ لا یُحِبُّ مِثلَهُ . لا تَنشُر بِرَّکَ (بَزَّکَ) إلا عِندَ باغیهِ، وکَما لَیسَ بَینَ الکَبشِ وَالذِّئبِ خُلَّةٌ ، کَذلِکَ لَیسَ بَینَ البارِّ وَالفاجِرِ خُلَّةٌ، مَن یَقتَرِب مِنَ الرَّفثِ (الزِّفتِ) یَعلَق بِهِ بَعضُهُ کَذلِکَ مَن یُشارِکِ الفاجِرَ یَتَعَلَّم مِن طُرُقِهِ ، مَن یُحِبَّ المِراءَ یُشتَم ، ومَن یَدخُل مَدخَلَ السَّوءِ یُتَّهَم ، ومَن یُقارِن قَرینَ السَّوءِ لا یَسلَم ومَن لا یَملِک لِسانَهُ یَندَم .
وقالَ : یا بُنَیَّ ، صاحِب مِئَةً ولا تُعادِ واحِداً.

 

« قصص الأنبیاء،ص190ح239، بحارالانوار ج13ص417 »




تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/7/8 | نویسنده : alamdarbasir
فیلم گذشته به لحاظ ساختار، فرم و محتوا به سینمای اروپا نزدیک است. و این بر خلاف فیلم جدایی نادر است که با الگوی فیلم‌های کلاسیک امریکایی (فیلمنامه‌های سه پرده‌ای به سبک سید فیلد) ساخته شده
به گزارش علمدار بصیر: دقایقی قبل هیات انتخاب نماینده ایران در اسکار، فیلم سینمایی "گذشته" را به عنوان گزینه نهایی انتخاب کردند و بدین ترتیب کار کمیته هشت نفره بنیاد سینمایی فارابی به پایان رسید. اعضای این کمیته عبارت بودند از: فاطمه معتمدآریا، مسعود کیمیایی، بهروز افخمی، کمال تبریزی، حسن حسندوست، مسعود رایگان، علیرضا زرین‌دست و حسین معززی‌نیا. رئیس و سخنگوی این هیئت نیز  امیر اسفندیاری بود.

جلسات این کمیته از روز سه‌شنبه دوم مهر آغاز شد و اعضاء، از میان فیلم‌های اکران‌شده در یک سال قبل، دوازده فیلم را برگزیدند (به ترتیب الفبا):
برف روی کاج ها/ پیمان معادی
بی‌خود و بی‌جهت/ عبدالرضا کاهانی
پذیرایی ساده/ مانی حقیقی
پله آخر/ علی مصفا
حوض نقاشی/ مازیار میری
دربند/ پرویز شهبازی
دهلیز/ بهروز شعیبی
قاعده تصادف/ بهنام بهزادی
کلاس هنرپیشگی/ علیرضا داودنژاد
گذشته/ اصغر فرهادی
گناهکاران/ فرامرز قریبیان
هیس... دخترها فریاد نمی‌زنند/ پوران درخشنده

در جلسه سوم در روز شنبه ششم مهر، دو فیلم گذشته و دربند انتخاب شدند که یکی از آنها به عنوان نامزد اصلی و دومی به عنوان نامزد علی البدل معرفی خواهند شد. توضیحاً اینکه آکادمی اسکار پیشنهاد کرده تا کشورها دو فیلم اصلی و علی البدل ارسال کنند تا اگر فیلم نخست، شرایط شرکت را از نظر برگزارکنندگان دارا نبود فیلم دوم جانشین شود؛ اما ظهر امروز اثر اخیر اصغر فرهادی به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد.

 
شرایط شرکت در آکادمی علوم و هنرهای سینمایی (اسکار)

سندیکای تهیه‌کنندگان امریکا که متشکل از 8 تا 9 کمپانی بزرگ (Major) است جشنواره‌های گلدن گلوب و اسکار را برگزار می‌کند. این جشنواره‌ها عموماً به تولیدات امریکایی اختصاص دارند. جایزه اسکار یک بخش غیرانگلیسی زبان دارد که هر کشور می‌تواند سالانه یک فیلم به آن ارسال کند. بیش از شش هزار نفر در آکادمی اسکار عضو هستند که سالانه به فیلم‌ها رأی می‌دهند. عمد? این اعضاء، تهیه‌کنندگان و سینماگران امریکایی هستند.

کسانی که حداقل یک نوبت نامزد اسکار شده باشند حق دارند تا به فیلم‌ها برای نامزدی در اسکار رأی بدهند. تعداد این افراد از شش هزار نفر متجاوز است. دو نفر با ملیت ایرانی در این شمار عضو هستند: مجید مجیدی (نازمزدی برای کارگردانی بچه‌های آسمان ـ 1999) و شهره آغداشلو (نامزدی برای بازیگری در خانه‌ای از شن و مه ـ 2004). کسانی که حق رأی دارند تا فیلم برنده را انتخاب کنند کسانی هستند که حداقل یک نوبت برنده اسکار شده باشند. از ایران فقط اصغر فرهادی در این جمع عضو است. بدیهی است که هر ساله این نامزدها و برندگان جدید به جمع اعضای آکادمی افزوده خواهند شد.
هیئت داوران در تمام جشنواره‌ها موظف هستند فیلم‌های ارسالی به جشنواره را ببینند و داوری کنند. اما جایزه اسکار، فیلم‌های اکران شده در یک سال گذشته را مورد بررسی قرار می‌دهد. شرط ورود آن است که فیلم ارسال شده، در طی اول اکتبر تا 31 سپتامبر (10 مهر تا 9 مهر سال بعد)، در کشور سازنده اکران شده باشد. اما این کافی نیست. اگر چنانچه فیلم ارسال‌شده، در سینماهای امریکا نمایش نیابد اعضای آکادمی که اکثر آنها امریکایی هستند فیلم را نخواهند دید و لذا به آن رأی نخواهند داد.

 
دلایلی علیه ارسال «گذشته» به اسکار

1. فیلم گذشته به لحاظ ساختار، فرم و محتوا به سینمای اروپا نزدیک است. و این بر خلاف فیلم جدایی نادر است که با الگوی فیلم‌های کلاسیک امریکایی (فیلمنامه‌های سه پرده‌ای به سبک سید فیلد) ساخته شده

2. فیلم گذشته، ایرانی نیست و فرهنگ کشورمان در آن جلو? چندانی ندارد
3. پیام فیلم «گذشته»، جهانی نیست
4. ریتم کند و خسته کننده‌ای دارد. کنش‌های مؤثر دراماتیک در آن به چشم نمی‌خورد
5. بر اساس آمار و رجوع به تاریخ اسکار، بسیار کم اتفاق افتاده که فیلمی جایزه اسکار خارجی‌زبان را گرفته باشد اما در کشور ارسال کننده ساخته نشده باشد. احتمال برنده شدن فیلم گذشته اندک است
6. جایزه گرفتن فیلم جدایی، یک موقعیت بود و احتمال تکرار آن، کم است
7. باید با ارسال فیلم‌های دیگر، سایر کارگردان‌ها از ایران به جهان معرفی شوند  
 
دلایلی در موافقت ارسال «گذشته» به اسکار

1. فرهادی یک بلیت برنده دارد و باز هم ممکن است برنده شود. چون در جهان شناخته شده است
2. فیلم «گذشته» در امریکا پخش‌کننده دارد (سونی پیکچرز کلاسیک) و از 20 دسامبر (29 آذر) در امریکا اکران خواهد شد و لذا اعضای آکادمی آن را خواهند دید.
3. برنیس بژو بازیگر نامزد اسکار (هنرمند ـ 2011) در این فیلم بازی کرده که احتمال دیده‌شدن آن را بالا می‌برد
مالکیت فیلم گذشته متعلق به کمپانی ممنتو در فرانسه است. ولی سازندگان اصلی فیلم، ایرانی هستند. طبق قوانین آکادمی، اگر پنج نفر از عوامل اصلی فیلم متعلق به کشور دیگری باشند آن فیلم می‌تواند از آن کشور، به اسکار فرستاده شود. این عوامل پنجگانه عبارتند از: کارگردان، نویسنده، بازیگران، فیلمبردار و تدوینگر. فیلم گذشته چهار مورد اول را دارا است.
 
چرا فرانسه فیلم «گذشته» را به اسکار نفرستاد؟

گرچه فیلم گذشته در پاریس و با بودجه فرانسوی‌ها ساخته شده ولی آنها این فیلم را از خود نمی‌دانند. چون فیلمنامه و کارگردان فیلم، فرانسوی نیستند. در تاریخ سینما، فیلم‌های زیادی در فرانسه و با بودجه فرانسوی‌ها ساخته شده ولی متولیان سینما در این کشور هیچکدام از آنها را به عنوان فیلم‌های فرانسوی به اسکار ارسال نکرده‌اند. البته کارگردان‌هایی مثل لوئیس بونوئل (متولد اسپانیا) و میشل هانکه (متولد اتریش) در این میان، استثناء هستند. چون این دو کارگردان سال‌های زیادی از عمر خود را در فرانسه زندگی کرده و در آنجا فیلم ساخته‌اند.

لذا امسال کشور فرانسه فیلم متوسط رنوار (2012) را بر فیلم گذشته ترجیح داد. این فیلم به زندگی ژان رنوار فیلمساز فرانسوی (1979-1894) در خلال جنگ جهانی اول می‌پردازد.
 
***فیلم ملکه بهترین گزین? ایران برای اسکار است
گزین? مورد نظر ما، فیلم «ملکه» بود؛ ساخت? خوب محمدعلی باشه‌آهنگر که متأسفانه در فهرست دیده نمی‌شود. پیام صلح‌آمیز فیلم و نگاه زیبایی که بر فیلم حاکم است از جذابیت‌های آن به شمار می‌رود. علیرضا زرین‌دست با فیلمبرداری شگفت‌انگیزش در این فیلم، شرایط استاندارد شرکت در این جایزه را فراهم آورده است.

برای تحقیق در این خصوص، با جناب معززی‌نیا تماس گرفتیم. وی خبر داد که جناب اسفندیاری در همان ابتدای جلسه اول، سه فیلم را از دستور کار خارج کرده است که فیلم «ملکه» نیز از جمله آنها بود. دلیل ایشان زمان اکران فیلم ملکه‌ بوده است. در تحقیق بیشتر متوجه شدیم که سال گذشته، فیلم یه حبه قند و ملکه به عنوان فیلم‌های اصلی و علی البدل معرفی شده بودند. اما سه روز بعد، ایران به دلیل ساخت فیلمی توهین‌آمیز علیه پیامبر اسلام در امریکا، جایزه اسکار را تحریم کرد. لذا نمی‌توان امسال ملکه را فرستاد.
فیلم ملکه (1390) به طور رسمی از 11 اردیبهشت 92 در تهران اکران شده است. سال گذشته بنیاد فارابی برای آنکه بتواند آن را به آکادمی ارسال کند در برخی شهرستان‌ها آن را خارج از نوبت اکران کرد. سه روز بعد از ارسال، ایران آکادمی را تحریم کرد.

 
*و اما بعد...
آنچه واضح است آن است که مسئولان سینمای ایران به جایزه اسکار توجه خاص دارند ولی برای آن برنامه‌ریزی نمی‌کنند. مهم‌ترین موارد برنامه‌ریزی‌ که باید در این زمینه صورت بگیرد اینها است:
1. ساخت فیلم‌های خوب و جهانی
2. پخش و اکران فیلم‌های ایرانی در جهان و خصوصاً در امریکا
3. تشکیل کمیته انتخاب حداقل یک ماه پیش از پایان مهلت تا کارها با عجله و در دقایق پایانی صورت نگیرد
باید از مدیران سینمایی پرسید که اگر جایزه اسکار برایتان مهم است چرا برای آن برنامه‌ریزی نمی‌کنید؟ وقتی فیلم خوبی نداریم دلیلی برای شرکت نخواهیم داشت. نفرستادن فیلم بهتر است از ارسال فیلمی که واجد شرایط اولیه نباشد. دو شرط اصلی در این خصوص آن است که فیلم ارسالی باید معرّف فرهنگ ایرانی باشد و ثانیاً شرایط آکادمی را رعایت کرده باشد. خطای بنیاد فارابی در مورد فیلم ملکه از آن مواردی است که می‌خواهند قوانین اسکار را رعایت کنند اما سر خودمان کلاه می‌گذاریم و این فیلم خوب عملاً چوب دو سر نجس می‌شود؛ به قول آن مثل معروف «از اینجا مانده و از آنجا رانده».

مشرق





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/7/8 | نویسنده : alamdarbasir
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اخبارها حکایت از آن دارد که آقای روحانی از سوی هاشمی و خاتمی تحت فشار قرار گرفته است که در حال تحقیق صحت آن هستیم، اما گویا این تماس ها ظاهرا انجام شده است و به آقای روحانی تاکید کرده اند از این فرصت باید استفاده کند و به هر طریقی که شده مذاکره ای در این زمینه داشته باشد.

به گزارش علمدار بصیر: جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  با انتقاد از زمان مکان و شیوه انجام مذاکره توسط روحانی ،گفت : جناب آقای روحانی در توضیح اینکه ملاقات حضوری چرا انجام نشد گفتند آمادگی لازم نبود طراحی لازم صورت نگرفته بود و پیش بینی های  کافی بوجود نیامده بود و لذا زمان مناسب نبود، بنابراین درخواست ملاقات حضوری را ما نپذیرفتیم بر اساس همین منطق این گفتگوی تلفنی هم که نوعی جایی خالی اون ملاقات را می توانست پر کند به نظر ما زمان مناسبی نبود و حتما بهتر بود به همان شیوه ای که آقای روحانی عملکردند و در چارچوب کلی نظام هم بود سفر به اتمام می رسید و در ایران جمع بندی  لازم صورت میگرفت و اگر لازم بود یا ضرورت داشت اقدام بعدی انجام می شد.
وی ادامه داد: امریکا یی ها از همین تلفن کوتاه بهره سوئی را بردند و آن هم این بود که ما ایران را با مذاکره تلفنی هم به پایه میز مذاکره کشاندیم، چون برای اثر گذاری در مهار قدرت جمهوری اسلامی در منطقه و ایجاد تشویش در دل ملت ها بیداری اسلامی آمریکایی ها به شدت در تلاش هستند با ایران وارد مذاکره ولو مذاکره بی نتیچه شوند.
وی  گفت: در مجلس بر روی این مذاکره تلفنی ارزیابی و دیدگاه مثبتی حاصل نشده است.
قدوسی تصریح کرد: اخبارها حکایت از آن دارد که  آقای روحانی از سوی هاشمی و خاتمی تحت فشار قرار گرفته است که در حال تحقیق صحت آن هستیم، اما گویا این تماس ها ظاهرا انجام شده است و به آقای روحانی تاکید کرده اند از این فرصت باید استفاده کند و به هر طریقی که شده مذاکره ای در این زمینه داشته باشد.
وی افزود: گویا مذاکره عجولانه تحت تاکید این دو فرد انجام داده شده است. اما در حال برسی ابعاد کاملتر این موضوع هستیم.
منبع :دانا





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/7/8 | نویسنده : alamdarbasir
رییس جمهور تصریح کرد: تمرکز و اولویت اصلی در گفت‌وگو با اوباما بر حفظ حقوق هسته‌ای کشورمان بود و تسریع در رفع موانع موجود، مورد تفاهم طرفین قرار گرفت.
 
خبرگزاری فارس: روحانی: تمرکز اصلی در گفتگو با اوباما حفظ حقوق هسته‌ای ایران بود

به گزارش علمدار بصیر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، هیات وزیران عصر امروز (یکشنبه) به ریاست حجت‌الاسلام حسن روحانی رییس‌جمهور تشکیل جلسه داد.

رییس‌جمهور در ابتدای این جلسه، ضمن تشریح برنامه‌ها و اهداف مورد نظر سفر خود به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار داشت: دولت تدبیر و امید در چارچوب سیاست‌های مقام معظم رهبری، مجری خواست مردم است و بر تعهداتش نسبت به مردم و تحول در مناسبات خارجی که یک خواست و مطالبه ملی است، پایبند است و در این سفر با حفظ مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران، پرهیز از تندروی‌ها و با رعایت اخلاق و ادب در مناسبات، همین اهداف را تعقیب می‌کرد.

روحانی افزود: دولت خود را مدافع منافع عمومی می‌داند و برای تحقق مصالح ملی تلاش خواهد کرد.

رییس‌جمهور با تقدیر از مردم شریف ایران، تصریح کرد: انتخابات ایران نگاه دنیا را به خود تغییر داده و فضای بسیار خوبی برای شنیدن پیام‌های برحق جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است و برنامه‌هایی که در این سفر دنبال شد، فرصتی برای تبیین این مواضع بود.

روحانی در خصوص گفت‌وگوی تلفنی خود با رییس‌جمهور آمریکا اظهار داشت: تمرکز و اولویت اصلی در این گفت‌وگو بر حل مساله‌ هسته‌ای ایران و حفظ حقوق هسته‌ای کشورمان بود و تسریع در رفع موانع موجود، مورد تفاهم طرفین قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، هیات وزیران پس از استماع سخنان رییس‌جمهور، ضمن حمایت کامل از برنامه‌های این سفر و ارزنده دانستن دستاوردهای آن، از تدبیر روحانی در بهبود مناسبات بین‌المللی و تبیین سنجیده و توام با عزت، حکمت و مصلحت در راستای مواضع اصولی کشور قدردانی کرد.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/7/8 | نویسنده : alamdarbasir

مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا درباره سخنان باراک اوباما در سازمان ملل درباره حق ایران در استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای گفت: منظور اوباما حق غنی سازی اورانیوم نبوده است.

خبرگزاری فارس: سوزان رایس: اوباما نگفته حق غنی سازی ایران را به رسمیت می‌شناسد

به گزارش علمدار بصیر: سوزان رایس، مشاور امنیت ملی اوباما در مصاحبه‌‎ای اختصاصی با شبکه سی ان ان که بخشی از آن روز جمعه منتشر شد و فیلم کامل آن امروز یک شنبه پخش شد درباره تحولات چند روز اخیر میان ایران و آمریکا صحبت کرد.

رایس در بخش اول مصاحبه با فرید ذکریا مجری مشهور سی ان ان گفته بود که هیات ایرانی خواستار تماس تلفنی با رئیس جمهور آمریکا شد و اوباما نیز این تماس را برقرار کرد. این درحالیست که رئیس جمهوری ایران در بدو ورود به تهران تاکید کرد که طرف آمریکا خواستار گفت‌وگوی تلفنی شده است.

رایس در ادامه در پاسخ به پرسشی در زمینه جدیت ایران در مذاکرات گفت: هنوز برای اظهار نظر در این زمینه بسیار زود است. آنچه رخ داد این بود که وزیر خارجه ما به همراه وزرای خارجه آلمان، چین، انگلیس، فرانسه و روسیه و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای اولین بار در سطح وزرای خارجه با وزیر خارجه جدید ایران دیدار و گفت‌وگو کردند. صحبت‎ها سازنده بود. ایرانی‎ها بر تعهد خود در زمینه عدم حرکت به سمت سلاح هسته‎ای تاکید ورزیدند. ما و دیگران تاکید کردیم که ایران باید به تعهدات بین‎المللی خود بر اساس قطعنامه‎های سازمان ملل پایند باشد. و تحریم‎ها تا زمانی که در این زمینه اطمینان نیابیم، باقی خواهند ماند. دو طرف همچنین بر ادامه مذاکرات در اواسط ماه اکتبر در ژنو تاکید کردند.

فرید ذکریا مجری سی ان ان در ادامه مصاحبه با اشاره به عبارت استفاده شده توسط اوباما درباره «حق دسترسی ایران به انرژی صلح آمیز هسته‎ای» در سخنرانی خود در سازمان ملل خواستار توضیح بیشتر در این زمینه شد و گفت که مشخص نیست منظور پرزیدنت اوباما دقیقا چه بوده است. آیا حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته می‌شود؟

رایس در پاسخ به آن گفت: «بیان این کلمات کاملاً عامدانه بود. آمریکا حرفی از حق ایران در زمینه غنی سازی صحبت نکرده است. گفته‎ شده است؛ ایران به عنوان عضو NPT، هنگامی که به تعهدات بین‎المللی خود پایبند باشد، یعنی برمبنای التزامات IAEA و قطعنامه‎های شورای امنیت سازمان ملل، در آن صورت مانند هر عضو دیگر NPT، حق استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‎ای را خواهد داشت. این سیاستی است که ما از مدت‏ها قبل دنبال میکنیم و چیز جدیدی نیست.

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/7/8 | نویسنده : alamdarbasir
سردار حاجی زاده:
با یک تماس و لبخند نمی‌توان دشمنی آمریکا را فراموش کرد

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: من به آمریکا به عنوان یک دشمن نگاه می کنم به واسطه سابقه ای که از این کشور تجربه کرده ام، طبیعتا باید خودم را آماده کنم و مراقب باشم.

خبرگزاری فارس: با یک تماس و لبخند نمی‌توان دشمنی آمریکا را فراموش کرد/من دیپلمات نیستم؛ یک پاسدارم/ پرواز RQ170 ایرانی نزدیک است

به گزارش علمدار بصیر: سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در پاسخ به این سئوال که آیا ماهیت تهدیدهای رژیم صهیونیستی یا آمریکا تغییری کرده، اظهار داشت: پس از اتفاقات اخیر ما تغییر خاصی در ماهیت تهدید نمی بینیم و اساسا نسبت به دشمنان اعتمادی نداریم.

وی ادامه داد: امیدواریم آمریکایی‌ها سر عقل بیایند و دست از شیطنت و دشمنی‌ها بردارند و حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند.

حاجی زاده اظهار داشت: نمی‌توان به این مساله عمیق خیلی ساده نگاه کرد، دشمنی آنها با ما بیش از نیم قرن ادامه داشته و اگر اراده این کار را هم داشته باشند طول می کشد که این فضا را تغییر بدهند و بعید می دانیم که چنین اتفاقی به سرعت بیفتد.

نظرهای من نشانه اختلاف با دیپلماتها نیست

حاجی زاده تأکید کرد: نظرهای من نشانه اختلاف نظر با دیدگاههای دیپلماتیک درباره روابط ایران و امریکا نیست، زیرا من دیپلمات نیستم، بلکه یک نظامی، یک انقلابی و یک پاسدار هستم و طبیعتا باید از نگاه و زاویه کاری خودم به مساله نگاه می‌کنم.

به آمریکا به عنوان یک دشمن نگاه می‌کنم

وی ادامه داد: من به آمریکا به عنوان یک دشمن نگاه می کنم به واسطه سابقه ای که از این کشور تجربه کرده ام، طبیعتا باید خودم را آماده کنم و مراقب باشم. اما رئیس جمهور و دیپلماتها هم باید کار خودشان را در چارچوب سیاستهای کشور انجام دهند و قضاوتی روی این بخش ندارم. پاسخ من به سئوالات در چارچوب نگاه امنیتی - نظامی است.

آمریکا حضور نظامی خود را در خلیج فارس کم کند

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم به آمریکایی‌ها ‌اعتماد کنیم و بگوییم که از فردا دیگر خبری نیست و اتفاقی نمی افتد و تهاجمی صورت نمی‌گیرد، چراکه اکنون در عمل می بینیم که پروازهای جاسوسی و شناسایی آمریکایی‌ها در منطقه خلیج فارس و اطراف ما کم نیست، اگر آنها بحث دشمنی را ندارند، این پروازها را تعطیل و حضورشان را در خلیج فارس کم کنند.

وی تأکید کرد: ما نشانه‌ها را نمی بینیم.

آمریکا توان تغییر نظام ایران را ندارد

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص اظهارات رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه کشورش قصد ندارد نظام ایران را سرنگون کند، گفت: البته جمله دقیقتر آقای اوباما این است که آمریکا توان تغییر نظام را ندارد نه اینکه قصد آنرا ندارد؛ آمریکایی‌ها این توان را در خود نمی بیننند که بخواهند نظام ایران را تغییر دهند.

وی ادامه داد: آن ها در کشورهایی که قدرت و حتی دولت ندارند، نمی توانند جنگ را اداره کنند و قادر به حل مشکلات آنان نیستند و مشاهده کردیم که سالیان سال در باتلاق عراق و افغانستان گرفتار شدند و اکنون هم پیامدهای آن را دارند تحمل می کنند، مساله ایران، مساله ساده‌ای برای آنان نیست و آن ها قدرت این کار را ندارند.

رسیدن شعاع پرواز شاهد 129 تا فلسطین اشغالی

حاجی زاده در خصوص ویژگی‌های هواپیمای شاهد 129 گفت: طی یک سال اخیر توانستیم این هواپیما را تبدیل به هواپیمایی رزمی کنیم. بنابراین این هواپیما دو ماموریت می تواند انجام دهد؛ هم مراقبت و شناسایی، و هم کار رزمی. این هواپیما می تواند ضد اهداف ثابت و متحرک با استفاده از بمب و موشک، عملیات رزمی انجام دهد.

وی افزود: شعاع عملیاتی این هواپیما، 1700 کیلومتر است. یعنی می تواند از آشیانه، تا شعاع 1700 کیلومتر پرواز کند و عملیات شناسایی انجام دهد و بار دیگر به آشیانه مراجعت کند.

حاجی زاده در پاسخ به این سئوال که آیا شعاع عملیاتی این هواپیما به این معنی است که در صورت تهدید از سوی رژیم صهیونیستی، قادریم از این هواپیما برای رفع تهدید استفاده کنیم، اظهار داشت: ما انواع مختلفی از هواپیماها را برای عملیات مختلف در اختیار داریم و شاید هواپیماهایی را که برای عملیات برون مرزی به آنها نیاز است، خیلی رسانه ای نکنیم و شما نمونه آن را در هواپیمای ایوب که حزب الله استفاده کرد مشاهده کردید.

وی ادامه داد: این هواپیما بیشتر برای داخل ایران، برای مراقبت در آب‌های بین المللی و در جدار مرز و کویر مرکزی قابل استفاده است و البته کار نظامی هم می‌تواند انجام دهد. هواپیمای پردتور آمریکایی تقریبا معادل همین تایپ است و آمریکایی ها از هواپیمای خود برای عملیات برون مرزی هم استفاده می‌کنند اما ما این هواپیما را بیشتر برای ماموریت ایجاد امنیت در داخل مرزها و پیرامون خود طراحی کرده و ساخته‌ایم.

توانمندی ایران بیشتر از مقداری است که رسانه‌ای می‌شود

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در پاسخ به این سئوال که آیا ایران هواپیماهایی دارد که بتواند آن ها را تا آسمان فلسطین اشغالی گسیل کند، تأکید کرد: طبیعتا توانمندی ما بیش از مقداری است که رسانه ای می کنیم، و نمونه آن را در هواپیمای ایوب مشاهده کرده‌اید. اما ضرورتی برای رسانه ای کردن آن ندیده بودیم.

فعالیتهای سپاه در بومی سازی فناوری‌ها

وی با بیان اینکه طی دوسال اخیر سپاه فعالیتهای بسیاری را در زمینه ساخت و بومی سازی پهباد، موشک های زمین به زمین و سامانه های راداری و پدافند هوایی انجام داده، خاطرنشان کرد: ساخت و توسعه فناوری هواپیماهای بدون سرنشین به این دلیل است که این نوع هواپیماها نسبت به هواپیمای دارای سرنشین امنیت و قابلیتهای بیشتری دارد، و کم هزینه تر است؛ البته این طور نیست که هواپیمای با سرنشین را بتوانیم حذف کنیم.

حاجی زاده در ادامه گفتگو با شبکه العالم خاطرنشان کرد: حتی کشورهایی که از فناوری و قدرت مالی خوبی برخوردارند فقط روی یک نوع از این هواپیماها سرمایه گذاری نمی کنند و هر دو را در نظر دارند.

زمان به پرواز در آمدن آر کیو 170

حاجی زاده در خصوص زمان به پرواز در آوردن آر کیو 170 اظهار داشت: آر کیو 170 هواپیمای بدون سرنشین عادی نیست و با به دست آوردن آن اسناد محرمانه زیادی از امریکا به یک باره به دست ایران افتاد. یکی از مجموعه این پروژه ها ساخت و مهندسی معکوس خود هواپیما بود، که بعد از فاز شناسایی کار آن آغاز شده و خوب هم پیش رفته و ما مایلیم هر زمان که توانستیم آن را به پرواز در آوریم و اطلاعات تکمیلی را ارائه کنیم. البته زمان بندی برای به پرواز در آوردن آر کیو 170 نزدیک است ولی ما مقداری احتیاط می‌کنیم.

آر کیو 170 غنیمت است آن را هرگز پس نمی دهیم

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در خصوص اینکه آیا می توان تصور کرد که ایران هواپیمای آر کیو 170 را به نشانه حسن نیت به آمریکا تحویل دهد، پاسخ داد: هرگز، آمریکا بیش از نیم قرن با ملت ایران دشمنی کرده و باید در عمل ثابت کند که دیگر دشمن ما نیست نه در زبان؛ فکر نمی کنیم که با یک جلسه و یک صحبت و یک لبخند و یک پیام می توان دشمنی آمریکا نسبت به ملت ایران را فراموش کرد، ما کشته ها و شهدای زیادی را به واسطه توطئه آمریکایی ها علیه ملت ما تقدیم کردیم؛ آرکیو170 هم یک غنیمت است و غنیمت را کسی پس نمی دهد.

جایگاه ایران در زمینه بازدارندگی در منطقه

حاجی زاده در خصوص جایگاه ایران در زمینه بازدارندگی به ویژه در زمینه سامانه های موشکی در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، اظهار داشت: ما هم به لحاظ فنی و هم صنعتی و نیز از لحاظ عملیاتی نباید جایگاه ایران را با کشورهای منطقه مقایسه کنیم؛ زیرا فاصله خیلی زیاد است.

وی ادامه داد: تولید موشک به تنهایی برای ایران قدرت ایجاد نمی کند؛ ما مجموعه ای از امکانات و توانمندی ها را داریم که مهمترین آنها مردم منسجم و ولایت مدار ایران است که مستحکم ایستاده اند و دقیقا به تدابیر، فرامین و سخنان مقام معظم رهبری توجه می کنند؛ این موضوع تولید قدرت کرده است و یکی از اجزای آن شاید هم موشک باشد.

حاجی زاده ادامه داد: مجموعه این توانمندی ها باعث شده است که ایران در منطقه به عنوان کشتی ثبات و با امنیت بالا شناخته شود و در یک شرایط مطلوب قرار گیرد و حتی امنیت آن از خیلی از پایتخت های کشورهای اروپایی بالاتر باشد. این در شرایطی است که دشمنان مال به دنبال به هم زدن ثبات و ایجاد ناامنی هستند و مجموعته این توانمندی ها که شامل نیروهای مسلح ، نیروهای انتظامی ، نیروهای اطلاعاتی ، بسیج مردمی است و همه این ها با یکدیگر باعث شده است که امنیت پایدار باشد.

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/7/7 | نویسنده : alamdarbasir
توضیحات ظریف در مورد تماس تلفنی روسای جمهور آمریکا و ایران

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اخبار متناقض منتشرشده در مورد نحوه برقراری تماس تلفنی میان روسای ‌جمهوری ایران و آمریکا، توضیحاتی ارائه داد.

خبرگزاری فارس: آمریکایی‌ها چندین بار برای تنظیم تماس تلفنی اوباما و روحانی تماس گرفتند

به گزارش علمدار بصیر: «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه با انتشار مطلبی به اخبار ضد و نقیض در مورد نحوه برقراری تماس تلفنی میان «باراک اوباما» و دکتر «حسن روحانی» روسای‌جمهور آمریکا و ایران واکنش نشان داد. به گفته وزیر خارجه کشورمان مقامات آمریکایی پیش از این تماس، چندین بار برای انجام هماهنگی و برقراری تماس تلفنی میان روسای‌جمهور دو کشور تلاش کرده بودند. نهایتا این تماس در آخرین لحظات حضور رئیس‌جمهور در آمریکا، انجام گرفته است.

ظریف در مورد آخرین ساعات حضور رئیس‌جمهور در آمریکا نوشته است: پس از بازگشت به هتل برای خداحافظی با دکتر روحانی و هیئت همراه ایشان متوجه شدم که آقای اباما می خواهد تلفن بزند. از آغاز هفته که مقامات آمریکایی درخواست ملاقات بین دو رییس جمهور را مطرح کرده بودند و به دلایل مختلف عملی نشده بود، کم و بیش تماس‌های غیررسمی بین دو هیئت ادامه داشت.

وی افزود: در این میان ملاقات بنده و آقای کری در حاشیه جلسه 1+5 صورت گرفت و بعد هم در ادامه تماس‌های غیررسمی مشخص شده بود که ممکن است دو رییس بتوانند تلفنی صحبت کنند. در زمانی که من جلسه عدم تعهد را اداره می‌کردم 5-6 بار آمریکایی‌ها تماس گرفته بودند تا گفتگوی تلفنی را تنظیم کنند و نهایتا این گفتگو در آستانه ترک هتل توسط دکتر روحانی انجام شد که در آن بر اراده سیاسی طرفین برای حل موضوع هسته ای در کمترین زمان ممکن و دستور به آقای کری و بنده برای رسیدن به راه حل سریع تأکید شد.

ظریف در مورد محتوای این مکالمه تلفنی نیز گفته است: مکالمه محترمانه و مثبت بود و انشاءالله شروع خوبی برای کاری بس دشوار که حمایت همه را می‌طلبد و صبر مردم و اعتماد به کارگزاران و خودداری از قضاوت های سریع و جناحی.

وزیر خارجه ایران در ادامه این مطلب که در صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرده، آورده است: در رزیدانس، جلسه 4 ساعته با تعدادی از دانشمندان هسته ای صاحب نام و برجسته آمریکایی داشتیم که نظرات خودشان را در مورد روش های فنی ایمن سازی برنامه هسته ای ایران از خطر اشاعه مطرح کردند که بسیار قابل استفاده بود. نماینده محترم سازمان انرژی اتمی که برای شرکت در 1+5 در نیویورک حضور دارند هم در جلسه تشریف داشتند. مجموعا جلسه خوب و سازنده ای بود.

هفت هشت سال قبل هم، در دوران سفارتم در نیویورک، که همزمان مسئول مذاکرات هسته ای بودم، با برخی از این افراد جلسات طولانی و متعددی در همین رزیدانس داشتم، که به طرحی منجر شد که در اواخر دوران مسئولیتم در فروردین 84 در پاریس به سه کشور اروپایی ارائه کردم (ضمنا برای ثبت در تاریخ، استفاده از پاورپوینت از آن طرح شروع شد!!). متاسفانه به دلیل فشار بولتن (معاون وقت وزارت خارجه آمریکا) بر اروپایی ها آن طرح به نتیجه نرسید که همه اذعان دارند اگر به نتیجه رسیده بود شرایط دیگری ایجاد شده بود.

امروز هم که روز یک شنبه است انشاءالله ساعت 8 و نیم صبح به استودیوی شبکه ABC در نیویورک خواهم رفت تا در یک مصاحبه زنده شرکت کنم. صبح های یک شنبه شبکه های تلویزیونی آمریکا برنامه های مشابهی دارند که به آنها Sunday Morning Talk Shows می گویند و بسیار پربیننده هستند. هر هفته هم چند تن از مقامات آمریکا در این برنامه ها شرکت می کنند.

من اولین بار حدود 26 سال قبل در همین برنامه به همراه عصمت کتانی سفیر وقت عراق شرکت کردم. به دلیل جنگ ایران و عراق حاضر نشدیم به یک استودیو برویم و در دو اطاق نشستیم و دعوای مودبانه ای داشتیم. مرحوم آقای کتانی کرد بود و بسیار متین. البته هم آقای کتانی و هم مجری آن زمان برنامه سال ها قبل فوت کردند. "و انا بهم لاحقون." اگر باور کنیم!

بعد از مصاحبه هم با یکی از اساتید برجسته و وطن دوست ایرانی که از کالیفرنیا (6 ساعت پرواز مستقیم تا نیویورک) تشریف آورده اند تا حقیر فدوی را ببینند دیدار خواهم کرد. سپس با 15 نفر از اساتید برجسته و سیاسیون آمریکایی ناهار خواهم خورد و شام را هم در خدمت جوانان دانشمند نخبه ایرانی خواهم بود که برای آن برنامه لحظه شماری می کنم. آن طور که در فهرست شرکت کنندگان دیدم اساتیدی از هاروارد و ام ای تی و .. همه کم و بیش زیر سی سال.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/7/7 | نویسنده : alamdarbasir

دیدگاه‌های افراطی و تفریطی در خصوص نتایج سفر روحانی و ظریف به نیویورک، دو واکنش کاملا متفاوت را در جامعه ایران متوجه تحولات این سفر چندروزه کرده‌ است.

خبرگزاری فارس: سفر روحانی به نیویورک و لزوم پرهیز از خوش‌بینی یا بدبینی مفرط

به گزارش علمدار بصیر: دیدارها و فعالیت‌های ریاست محترم جمهوری و هیات همراه ایشان در نیویورک، دو طیف از واکنش کاملا متفاوت را در داخل ایران برانگیخته که هر دو شایسته مداقه و تحذیرند.

* خوش‌بینان افراطی

در کشاکش برخوردهای دیپلماتیک، گروهی در جامعه ایران چنان از هول حلیم در دیگ مذاکره با ایالات متحده افتادند که گویا سقف آسمان باز شده، یک گوشی تلفن از آن فروافتاده و مکالمه‌ای جادویی بین رئیس‌جمهوری ایران و ایالات متحده از طریق آن گوشی رخ داده است؛ لذا تمام مشکلات از این پس حل خواهند شد.

چنین دیدگاهی جدا از غیرعلمی بودن، ساده‌لوحانه است. حتی اگر روسای جمهوری دو کشور با یکدیگر دیدار می‌کردند و این دیدار را 10 بار دیگر تکرار می‌کردند، مشکلات بین ایران و ایالات متحده ریشه‌دارتر از آن بود که بخواهد با دیدارهای دیپلماتیک حل و فصل شود.

اولا، حتی در صورت عزم جدی طرف آمریکایی سال‌ها به‌طول می‌انجامد تا کل دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و ایالات متحده فروریزد و ثانیا، فروریختن این دیوار از طریق دیدارهای دیپلماتیک و تغییر لحن ممکن نیست بلکه از گذرگاه عمل حاصل می‌شود. در صحنه عمل است که باید خصومت‌ها با ملت ایران کنار گذاشته شود و طبعا اولین گام در این مسیر به رسمیت شناختن حقوق هسته‌ای ایران و همچنین لغو تحریم‌های نامشروع یک‌جانبه علیه جمهوری اسلامی ایران است.

از سوی دیگر، خوش‌بینی افراطی یک خطر جدی هم در فضای داخلی دارد. چنین خوش‌بینی‌هایی چون در مرحله عمل به سرعت با واقعیات عینی مواجه شده و ناکام می‌مانند، در سطح جامعه نوعی سرخوردگی ایجاد می‌کنند که تکرار چندباره آنها، اعتماد از دولت‌مردان را سلب می‌نماید.

از این رو، نباید از هول حلیم در دیگ افتاد. پروسه حل مشکلات زمان‌بر و سخت خواهد بود. این نکته را باید پذیرفت و دولت‌مردان نیز طبعا نباید با اعلام زمان‌بندی‌های خوش‌بینانه جامعه را ملتهب کنند. در اعلام زمان‌بندی‌ها باید محتاط بود چرا که نه مساله هسته‌ای و نه مناقشات دیگر بین‌المللی یک‌شبه به‌وجود نیامده‌اند که یک‌روزه از میان بروند.

* بدبینان تفریطی

طیفی دیگر در داخل کشور از یک گفتگوی تلفنی به‌گونه‌ای یاد می‌کنند که گویا ارکان جامعه اسلامی با آن بر هم خورده و نظام لطمه جدی دیده است. بدیهی است که ارکان نظام اسلامی قدرتمندتر از آن است که یک دیدار دیپلماتیک و یا یک گفتگوی تلفنی لطمه‌ای به آن وارد کند.

اگرچه شاید با گفتگوی تلفنی روحانی با اوباما، یک تابو شکسته شده باشد اما مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران که از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید و تبیین قرار گرفته‌اند، برجای خود مستحکم‌اند و کسی را یارای خدشه به آنها نیست. نظام اسلامی بیدی نیست که با این بادها بلرزد.

از سوی دیگر، مذاکره با ایالات متحده ممنوع ذاتی نیست. در مواضع جمهوری اسلامی، تنها مذاکره با یک رژیم ممنوع ذاتی است که همان رژیم صهیونیستی است. پیش از این در خصوص تحولات عراق نیز ایران و ایالات متحده در سطحی پایین‌تر گفتگو داشته‌اند و اکنون تنها اتفاقی که افتاده بالاتر رفتن سطح گفتگو است.

نه این گفتگو به طور مطلق حلال مشکلات است و نه پریشان‌کننده مواضع. این اتفاقی است که شاید در شرایط فعلی از سوی دولت‌مردان مصلحت دیده شد و به انجام رسید. طبعا اگر منافعی داشته باشد، منافع آن متوجه ملت ایران خواهد شد و اگر مضراتی داشته باشد، تیم سیاست خارجی دولت در خصوص آن پاسخ‌گو خواهد بود.

به هر حال در ایران بدبینی به ایالات متحده جدی است و باعث این بدبینی هم رفتار آمریکایی‌هاست. یقینا اگر تغییری رخ دهد تنها زمانی رخ خواهد داد که این رفتارها پایان پذیرند. ملاک ارزیابی واشنگتن رفتار این کشور است نه گفتار مقامات آن.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/7/7 | نویسنده : alamdarbasir
بازار ارز به تحولات سیاسی در نیویورک واکنش معکوس نشان داد و قیمت دلار امروز در بازار 3100 شد و قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید نیز به نرخ یک میلیون تومان بازگشت.

به گزارش علمدار بصیر: نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز یک شنبه در بازار یک میلیون تومان، طرح قدیم 990 هزار تومان، نیم سکه 510 هزار تومان، ربع سکه 315 هزار تومان و گرمی 205 هزار تومان اعلام شد.

همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 101 هزار و 400 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی (دیروز) 1337 دلار است.

در همین حال، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش 3100 تومان، هر یورو را 4130 تومان، هر پوند را 4940 تومان و هر درهم امارات را 840 تومان اعلام کردند.

جدول قیمت سکه و ارز

نوع سکه یکشنبه - قیمت (تومان)
سکه‌تمام‌طرح‌جدید 1000000
سکه‌تمام‌طرح‌قدیم 990000
نیم سکه 510000
ربع سکه 315000
1 گرمی 205000
هرگرم‌طلای18عیار 101400
نوع ارز  
دلار آمریکا 3100
یورو 4130
پوند انگلیس 4940
درهم امارات 840

منبع:مهر





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/7/7 | نویسنده : alamdarbasir
غرضی با بیان اینکه آمریکایی ها به دنبال صلح با ایران نیستند، گفت: اعتقاد دارم مذاکره با آمریکا میسر نیست چون مذاکره پشت درب های بسته است و معلوم نیست که در آنجا چه چیزی اتفاق می افتد.

به گزارش عتلمدار بصیر به نقل از سایت صبح توس ،سید محمد غرضی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ابراز کرد: اعتقاد دارم مذاکره با آمریکا میسر نیست.

 

وی با اشاره به سفر روحانی به نیویورک، خاطر نشان کرد: آقای روحانی با اعتبار وسیعی که در داخل کشور پیدا کرد و اختیاری که مقام معظم رهبری به ایشان دادند و با توجه به سابقه گذشته ایشان که در اکثر این جریان های بین المللی بوده است و عرفان برخورد با جوامع و تشریفات بین المللی را می داند، می خواهد که مسئله را طوری به پیش ببرد که خدانکرده ضرر ملت ایران در آن نباشد.

 

غرضی با بیان اینکه امروزه آمریکا در خاورمیانه گرفتارشده است، ابراز کرد: الان بهترین موقعیتی است که به آنها بگوییم حدود 60 سال در ایران کودتا کردید و جنگ های متوالی راه انداختید و الان در این موقعیتی که قرار گرفتید نیاز دارید که با حکومت های منطقه مشورت کنید.

 

وی خاطر نشان کرد: آقای روحانی دارد با یک مسئله ای دست و پنجه نرم می کند که سه طرف دارد، یک طرف آمریکا و غرب و یک طرف روسیه و یک طرف ملت های خاورمیانه است و روحانی تلاش می کند که به نتیجه برساند لذا بایستی آزاد گذاشت و کمک کرد و همت کرد که روحانی موفق به انجام وظایفش بشود.

 

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تصریح کرد: اعتقاد ندارم که آمریکایی ها به دنبال صلح با ایران هستند آنها دنبال تعامل با ایران هستند، همانطور که در مذاکره ها گفتم، تعامل با آمریکا میسر است اما مذاکره میسر نیست چون مذاکره پشت درب های بسته است و معلوم نیست که در آنجا چه چیزی اتفاق می افتد.

 

وی با بیان اینکه نیش نظامی آمریکا خیلی کارآمد نیست، اظهار کرد: شاید بتواند بگزد ولی نمی تواند توان سیاسی برخودش ایجاد کند و اینکه که نیش نظامی آمریکا کارآمد نیست، بزرگترین دستاوردی است که در میدان جنگ به دست ما آمده است و این بالاتری ابزاری که می توان به آن تکیه کرد.

وی با بیان اینکه آمریکا باید بداند با ابزار نظامی نمی تواند کارش را پیش ببرد، ابراز کرد: اما من در اداره کشور دلم می خواهد وقتی کسی که رئیس جمهور می شود برای مدتی خودش باشد و خودش هم جوابگو باشد و خودش تصمیم بگیرد و پاسخگو باشد.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/7/7 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون