سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دولت و مجلس در جلسه امروز این کمیسیون توافق کردند که فعلا دهکی از دریافت یارانه‌ها حذف نشود.

به گزارش علمدار بصیر: سیدسعید زمانیان دهکردی نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به جلسه امروز کمیسیون برنامه و بودجه خانه ملت با محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به فارس گفت: در این جلسه لایحه اصلاحیه بودجه 92 مورد بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در اصلاحیه لایحه بودجه 92 درباره صندوق توسعه ملی بحث و تبادل نظر شد که به نتیجه‌ای نرسید؛ البته دولت و مجلس توافق کردند بحث پیرامون اصلاحیه بودجه 92 ادامه یابد.

زمانیان لایحه اصلاحیه بودجه را دارای اهمیت ویژه دانست و گفت: در این زمینه باید کار تخصصی ویژه صورت گیرد و به راحتی نمی‌توان در این باره تصمیم‌گیری کرد.

این نماینده مردم در خانه ملت از توافق نمایندگان عضو کمیسیون برنامه و بودجه برای برگزاری جلسات هر روز تا زمان تصمیم‌گیری نهایی درباره لایحه اصلاحیه بودجه خبر داد.

وی همچنین درباره پیشنهادی مبنی بر حذف یارانه سه دهک گفت: در رابطه با این موضوع بحث‌هایی صورت گرفت اما تصمیمی اتخاذ نشد.

زمانیان با بیان اینکه قرار شد دولتمردان اقدامات تحقیقاتی گسترده‌ای در زمینه دهک‌ها انجام دهند، تصریح کرد: فعلا در این زمینه اقدامی صورت نمی‌گیرد تا بررسی‌های دولت به نتیجه برسد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: مجلس و دولت به این نتیجه رسیدند که در حال حاضر حذف عده‌ای دریافت یارانه قابل قبول نیست و بایستی پس از انجام اقدامات کارشناسی دولت و مجلس به جمع‌بندی رسیده و تصمیم گیری کنند.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/7/14 | نویسنده : alamdarbasir
یک مبلغ وهابی جهاد نکاح برای زن متاهل به شرط عدم علم شوهر را جائز دانست و تاکید کرد: این شرط مخفی کاری به این خاطر است که احساسات شوهر را جریحه دار نسازد اما اگر شوهر قبول کند که همسرش با یک مجاهد نکاح کند، عمل زن خالص برای خداوند عز و جل است!!

به گزارش علمدار بصیر:

 «شیخ خباب مروان الحمد» مبلغ وهابی مقیم فلسطین "جهاد نکاح" را برای زن شوهردار به شرط آنکه شوهر نداند، جائز دانست.

این شیخ وهابی افزود: برای زن مجاهدی که برای جهاد در راه خدا روشی را اتخاذ کرده جائز است با غیر شوهر خود در عرصه های جهاد؛ نکاح کند به شرطی که شوهرش به آن علم نداشته باشد.

وی در ادامه گفته است: این شرط مخفی کاری به این خاطر است که احساسات شوهر را جریحه دار نسازد اما اگر شوهر قبول کند که همسرش با یک مجاهد نکاح کند، عمل زن خالص برای خداوند عز و جل است!!

گفتنی است چندی پیش نیز «ناصر العمر» که یکی از شیوخ کینه توز وهابی است و همواره از جهاد نکاح در سوریه سخن گفته این بار فتوای جهاد نکاح مجاهدان سوریه با خواهران خود را صادر کرد!

این شیخ وهابی که در شبکه سلفی "وصال" سخن می گفت ، و پایگاه اطلاع رسانی حدث نیوز هم آن انتشار داده ، گفته است که مجاهدین مسلح می توانند در غیاب زنان مجاهد نامحرم، با محارم خود عقد ازدواج بخوانند!!

«شیخ محمد العریفی» که فتوای جهاد نکاح را صادر کرده است، بعد از اینکه فتوای او در محافل عربی و اسلامی جنجال به پا کرد، حرفش را پس گرفت و در چندین تریبون مدعی شد که وی چنین فتوایی را صادر نکرده است.

درحالی که العریفی پس از جنجال به پا شده فتوای خود را پس گرفته، کسانی که این فتوا موجب خرسندی آنان شده و به آن عمل می کنند، به حرام شدن آن متقاعد نشدند و هنوز هم برخی از مفتی های کینه توز همچون «شیخ خباب مروان الحمد» و «ناصر العمر» افکار سلفی و وهابی خود را به تروریستهای سوریه القا می کنند.

منبع:جام





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
طرح پیشنهادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به جای طرح بیمه بیکاری مجلس که اکنون در مجمع تشخیص در حال بررسی است از سوی فارس منتشر شد.

به گزارش علمدار بصیر: جزئیات طرح پیشنهادی دولت به جای طرح بیمه بیکاری مجلس که پس از اختلاف مجلس و شورای نگهبان در خصوص تامین منابع مالی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است به شرح زیر است.

 

عنوان این طرح عبارت است از اجرای طرح کارورزی و کارآموزی توام با کار برای کلیه جویندگان کار به نحوی که افراد جوینده کار برای مدتی که تعیین می‌گردد بعنوان کارورز به بنگاه اقتصادی معرفی می‌گردد و در این مدت 30 تا 50 درصد حقوق آنان توسط صندوق بیمه بیکاری پرداخت می شود و از طرفی از درمان نیز می توانند بهره مند گردد.

 

مشابه این طرح به همان ترتیبی که در طرح اولیه مجلس محترم شورای اسلامی آمده است پیش بینی گردیده تا از طریق تعیین سهم  بیمه بیکاری پرداختی توسط کارفرما و دولت در بخش های مختلف ، دولتی ، خصوصی و استخدام های کشوری ، قانون کار و .... تأمین می گردد.

 

این طرح مزایای بیشماری دارد:

این طرح مزایای بیشماری دارد ضمن اینکه سوابق موجود حاکی است که بیش از حدود 60 الی 70 درصد افرادی که بعنوان کارورز به بنگاه های اقتصادی معرفی و جذب می شوند بعد از حدود یکسال و سپری شدن مدت کارورزی با شناختی که کارفرمایان از این افراد پیدا می کنند  و همچنین تخصصی که به دست می آورند جذب بازار کار شده و امکان ماندگاری در بنگاه های اقتصادی برای آنها فراهم می شود . بدیهی است بیکارانی که از حضور در بنگاه های اقتصادی برای انجام کارورزی خودداری نمایند به آنان مقرری بیمه بیکاری پرداخت نخواهد شد.

 

این طرح به صورت میدانی و عملیاتی برای آن دسته از مقرری بگیران بیمه بیکاری که شاغل بوده اند و دراجرای قانون بیمه بیکاری بیکار و بیمه بیکاری دریافت نموده اند در سال های 89 ، 90 و 91 در استان خراسان رضوی اجرا گردید به این ترتیب که 70% حقوق مقرری بگیران بیمه بیکاری از صندوق بیمه بیکاری به بنگاه های اقتصادی که تمایل داشتند از بین مقرری بگیران بیمه بیکاری نیروی خودشان را انتخاب و جذب کنند ، پرداخت گردید.

 

همچنین 30 درصد حقوق توسط کارفرما و معافیت حق بیمه سهم کارفرما و کارگر از طریق صندوق اعمال شد . ضمن اینکه حدود 2000 نفر جذب بازار کار گردیدند و منابع قابل توجهی در صندوق بیمه بیکاری صرفه جویی و بخشی نیز به تولید برگشت و منابع و مصارف صندوق که در سال 88 منفی 8- درصد بود علیرغم مشکلات حاکم بر بنگاه های اقتصادی در سال 1391 در 10ماهه، مثبت 11+ شد.

 

مزایای اجرای طرح پیشنهادی با رویکرد پرداخت کارورزی و کارآموزی توام با کار :

- حدود بیش از 60 درصد جویندگان کار معرفی شده به بنگاه های اقتصادی بعد از اتمام مدت مورد نظر به دلیل فرا گرفتن مهارت های لازم و تعامل ایجاد شده بین کارفرما و نیروی شاغل، جذب همان بنگاه اقتصادی می شوند.

 

- بیکاران واقعی شناسایی و از مقرری مربوطه بهره مند می شوند و طبیعی است افراد شاغل پنهان آمادگی لازم برای جذب در بنگاه های اقتصادی را نخواهند داشت .

 

- ایجاد توقع برای حدود 8 میلیون نفر کارکن مستقل کشور به حداقل می رسد.

 

- ارتقاء توانمندی های حرفه ای جویندگان کار با رویکرد ساماندهی بازار کار

 

- صرفه جویی جدی در منابع صندوق و جلوگیری از اتلاف آن

 

- ظرفیت های خالی بنگاه های اقتصادی تکمیل و هزینه تولید کاهش پیدا می کند.

 

- میزان ریسک پذیری برای جذب نیروی انسانی برای بنگاه اقتصادی به حداقل می رسد.

 

- جایگاه اجتماعی برای خانواده افراد بیکار جذب شده در بنگاه های اقتصادی ارتقاء پیدا می کند.

 

- بهبودی فرهنگ کار کشور

 

به گزارش فارس در حال حاضر طرح پیشنهادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصحلت در حال بررسی است تا در نهایت جایگزین طرح بیمه بیکاری مجلس شود.

 





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
ازدواج امام جواد علیه‌السلام با دختر مأمون (ام الفضل) نیز از مسایلی است که اظهار نظر قطعی درباره آن مشکل است؛ ولی می‌توان برخی عوامل را در این ازدواج تأثیر گذار دانست.

 

در سنت برخی از معصومان و رهبران دینی مسایلی وجود دارد که از اسرار الهی بوده و شناخت آن مشکل است، مانند کشتن کودکی توسط حضرت خضر که مورد اعتراض حضرت موسی علیه‌السلام قرار گرفت، اما حکمت آن، حفظ ایمان دیگران بود.

 

ازدواج امام جواد علیه‌السلام با دختر مأمون (ام الفضل) نیز از مسایلی است که اظهار نظر قطعی درباره آن مشکل است؛ ولی می‌توان برخی عوامل را در این ازدواج تأثیر گذار دانست.

ازدواج حضرت جواد علیه‌السلام با ام الفضل هم از ناحیه حضرت قابل بررسی است و هم از ناحیه مأمون که چه اهدافی از ازدواج دختر خود با امام جواد علیه‌السلام داشت؟ به نظر می‌رسد مأمون اهداف زیر را دنبال می‌کرد:

 

1- نظارت بر رفتار امام جواد علیه‌السلام: مأمون با فرستادن دختر خود به خانة امام می‌خواست آن حضرت را همیشه زیر نظر داشته باشد و دختر مأمون نیز در انجام این رسالت موفق بود، زیرا در خبر چینی گزارشگری ماهر بود.

 

2- جذب حکومت: مأمون تصور می‌کرد با این وصلت امام جواد علیه‌السلام را مجذوب مادیات و امکانات سلطنتی نموده و به قداست و حرمت امام لطمه وارد نماید؛ غافل از این که امام جواد علیه‌السلام یکی از زاهدترین امامان بوده و جذب دستگاه حکومت نمی‌گردید.

 

3- جلوگیری از اعتراض علویان: دشمنی مأمون با علویان موجب شد که آنان علیه وی اعتراض نموده و حکومت او را متزلزل کنند. مأمون با این ازدواج قصد داشت خود را علاقه‌مند به امام نشان دهد،‌ در نتیجه شیعیان قیام نکنند.

 

طبیعی بود که مأمون جهت تحقق اهداف فوق شدیداً امام را تحت فشار قرار داد و برای این وصلت از همة‌ راهکارها و اهرمها بهره گرفت.

 

مأمون با فرستادن دختر خود به خانة امام می‌خواست آن حضرت را همیشه زیر نظر داشته باشد و دختر مأمون نیز در انجام این رسالت موفق بود، زیرا در خبر چینی گزارشگری ماهر بود.

 

عوامل زیر در ازدواج امام جواد علیه‌السلام تأثیر گذار بود:

1- اجبار امام به ازدواج: بی تردید ازدواج امام جواد علیه‌السلام با دختر مأمون خواسته امام نبوده و این ازدوج مانند ازدواجهای معمولی که مبتنی بر خواست و رعایت شرایط باشد، صورت نگرفت. زیرا امام جواد علیه‌السلام می‌دانست که مأمون پدرش (امام رضا علیه‌السلام را به شهادت رسانده و یکی از دشمنان خاندان اهل بیت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله و شیعیان است. از سوی دیگر حکومت مأمون وجاهت قانونی و مشروعیت نداشت.

 

مأمون جهت رسیدن به اهداف خود شدیداً امام را تحت فشار قرار داد و حتی حضرت را تهدید نمود. برخی عقیده دارند که اگر امام ازدواج نمی‌کرد، ممکن بود امام را ترور کند.

 

گرچه در قاموس ائمه علیه‌السلام ترس از مرگ وجود ندارد، ولی در آن مقطع زنده بودن و رهبری او نقش بنیادی در حفظ دین و مصالح مسلمانان داشت.

 

یکی از نویسندگان می‌نویسد: "به نظر می‌رسد که موافقت امام با این ازدواج عمدتاً بر اثر فشاری بود که مأمون بر امام وارد کرد"

 

2- حفظ شیعیان: یکی از استراتژیهای مهم خلفای اموی و عباسی،‌ شیعه ستیزی بوده و آنان از هیچ جنایتی علیه علویان دریغ نکرده و به آزار و زندانی و قتل آنان می‌پرداختند. از سوی دیگر یکی از سیاس های مهم ائمه علیه‌السلام حفظ شیعی ان بود،‌ چنانکه امام حسن علیه‌السلام یکی از علل صلح خویش را حفظ شیعیان بیان نمود.

 

ائمه علیه‌السلام سعی می‌کردند با اتخاذ سیاست و راهکارهای منطقی و معقول به حفظ شیعیان بپردازند، گرچه ممکن بود اتخاذ راهکار حفظ شیعیان، شخصیت آنها را زیر سؤال ببرد. شاید امام جواد علیه‌السلام از ازدواج با دختر مأمون،‌ حفظ شیعیان را دنبال می‌کرد. طبیعی بود که مأمون با ازدواج دخترش با امام جواد علیه‌السلام تا اندازه‌ای از سیاست خصمانه خود علیه شیعیان پرهیز می‌کرد،

زیرا به حسب ظاهر با امام شیعیان رابطة فامیلی بر قرار کرده بود.

 

3- تکلیف گرایی: بی تردید فعالیت های ائمه علیه‌السلام ریشه در انجام تکالیف الهی داشته و همة فعالیتهای آنان مبتنی بر مصالح است. شاید علت ازدواج امام جواد علیه‌السلام با ام الفضل بر اساس تکلیف بوده است. ائمه علیه‌السلام تکلیف‌گرا ترین انسانها بوده و در برابر انجام دستور الهی مطیع ترین انسانها بودند؛ از این رو هر گاه برای ائمه از سوی خداوند تکلیف تعیین می‌شد، انجام می‌دادند،

 

گرچه انجام تکلیف به ظاهر برای برخی خوشایند نبوده و حتی عمل ائمه علیه‌السلام را زیر سؤال می‌برند. شاید ازدواج امام جواد علیه‌السلام با دختر مأمون نوعی تکلیفی بود که تعیین شده بود شاید امام جواد علیه‌السلام با این ازدواج در صدد خدمت به مردم و حفظ دین بود؛ امام با نفوذ در مرکز حکومت سعی می‌کرد که شیعیان حفظ شده و تا اندازه ای از سیاست دین ستیزی مأمون جلوگیری نماید و به جامعة دینی خدمت کند. با اتخاذ سیاست های مطقی _ به رغم آن که با ام الفضل ازدواج نمود، تحقق اهداف مأمون را در خصوص ازدواج دخترش غیر ممکن ساخت.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir

  از آیت الله بهجت رحمت الله علیه علت اینکه چرا انسان در راه ترک گناه عاجز و درمانده می شود و از ایشان راهکار خواسته شد.


وی در جواب این پرسش فرمودند: « ترک معصیت، حاصل نمی شود به طوری که ملکه شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت " و لا أقول سبحان الله و الحمد لله، لکنه ذکر الله عند حلاله و حرامه » ...

 

دیگر توضیح نخواهید و آن که عرض شد، ضبط نمایید و در قلب ثبت کنید، خودش توضیح خود را می دهد.

 

اگر بگویید چرا خودت عامل نیستی؟! می گویم:«اگر بنا بود که باید بگوییم ما عاملیم به هر چه عالمیم، شاید حاضر به این حضور و بیان نمی شدیم»؛ لکن دستور، بذل نعمت است، شاید به مقصود برساند؛ « ما أخذ الله علی العباد أن یتعلّموا حتی أخذ علی العلماء أن یعلّموا»





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
در جریان پیگیری‌های خبری به "زمزمه"هایی برمی‌خورند که میهمان‌‌کردن مخاطبان به این شنیده‌ها خالی از لطف نیست.

به گزارش علمدار بصیر:
* دانشگاه احمدی نژاد در ترم بهمن ماه در سه رشته اقتصاد، مهندسی و پزشکی دانشجو خواهد پذیرفت. روسای این دانشکده ها به ترتیب سید شمس الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد، عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر سابق کار و محمد رضا شمس اردکانی رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران خواهند بود.

 

*در جلسه اخیر اصلاح طلبان طرح تشکیل شورای فرماندهی به تصویب رسیده است. اعضای جلسه پیشنهاد داده اند آقایان خوئینی ها، هاشمی رفسنجانی، سید حسن خمینی، حسن روحانی و محمد خاتمی اعضای شورای مرکزی آن باشند. برخی اعضا با اشاره به اختلافات عمیق و کهنه ای که میان این گزینه های پیشنهادی وجود دارد تشکیل این شورا را ناممکن می دانند.

 

*شنیده ایم آقایان محمد جواد ظریف، محمود سریع القلم و حسام الدین آشنا ماموریت داشته اند متن سخنرانی های دکتر حسن روحانی را در سفر نیویورک تهیه و تنظیم نمایند.

 

*یکی از وزرای دولت یازدهم از مدیران صداوسیما خواسته است برای وی ساعتی را جهت ارائه تفسیر قرآن مقرر نمایند.هنوز پاسخی به این درخواست داده نشده است.

 

*هاشمی رفسنجانی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت از تماس تلفنی روحانی و اوباما و همچنین مذاکره ظریف و جان کری اظهار خوشنودی کرده و آن را از عنایات خداوند در حق ملت ایران دانسته است. هاشمی تاکید کرده ما نباید دیگر به دوران گذشته برگردیم.

 

*به دنبال بروز برخی ناهماهنگی ها در تیم اقتصادی دولت، محمد نهاوندیان از سوی حسن روحانی مامور هماهنگی میان وزیران اقتصادی و دستگاه های مربوطه شده است. سخنان سیف رئیس بانک مرکزی درباره قیمت دلار با انتقادهای گسترده ای در دولت و رسانه ها همراه بود.

 

*شنیده ایم رضا صالحی امیری سرپرست وزارت ورزش و جوانان با حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس و در پاسخ به انتقاد برخی نمایندگان مبنی بر ارتباط نزدیک وی با خانواده هاشمی رفسنجانی گفته است:" بنده چنانچه وزیر ورزش و جوانان شوم مسوولیتی به فرزندان  هاشمی رفسنجانی در وزارتخانه نخواهم داد."

 

*از خانم ها سلطانخواه معاون علمی و فناوری و مجتهدزاده رئیس مرکز امور زنان برای حضور در هیات دولت دعوت به عمل نمی آید. تاکنون خانم ها اعظم السادات نوری، سمیه طهماسبی و شهیندخت ملاوردی برای ریاست مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به دکتر روحانی معرفی شده اند که مورد موافقت قرار نگرفته اند.

 

*در جریان ملاقات های دکتر روحانی و ظریف با مقامات کشورهای دنیا در نیویورک، بیشترین دیدارها با مقامات کشورهای اروپایی و کمترین متعلق به کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین بوده است. این معادله در جریان سفرهای احمدی نژاد نسبت عکس را دارا بود.

 

*در جلسه برخی اعضای مجمع روحانیون درباره چگونگی در دست گرفتن مجلس خبرگان مباحثی مطرح شده است. یکی از اعضا با اشاره به ترکیب 90 نفره مجلس خبرگان، گفته است:" 30 نفر از آقایان به صورت سنتی رای می آورند و ما باید روی 60 نفر بقیه سرمایه گذاری کنیم. از همین الان باید سراغ روحانیون جوان و درس خوانده که هم خط ما هستند برویم و آن ها را برای استان های مختلف آماده نماییم."

 

*شنیده ایم سیاست های کلان مربوط به اقتصاد مقاومتی در مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسیده و برای اعلان نظر و ابلاغ خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است.

 

*هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پیشنهاد یکی از اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد مبنی بر به تاخیر انداختن عزل فرهاد دانشجو گفته بود: "زمانی شما در اکثریت بودید و دور شما بود و زورتان رسید و این انتصاب را انجام دادید و الان هم دور ماست و ما اکثریت هستیم و می خواهیم با توجه به شرایط جدید رئیس جدید انتخاب نماییم."

 

*محمد باقر قالیباف موجی از جابجایی ها را در شهرداری تهران کلید زده است . مدیران وی در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی، زیبا سازی، اداری مالی، طرح و برنامه ریزی، فرهنگسراها، شهرسازی ، عمرانی و شهرداران مناطق با تغییرات و جابجایی های عمده ای روبرو خواهند شد.

 

*پس از انتقال اعضای گروهک منافقین از پادگان اشرف به پایگاه لیبرتی، موجی از فرار منافقین آغاز شده است. تاکنون بیش از 30 منافق فراری خود را به منطقه "مهاجر" رسانده و از مقامات عراقی خواسته اند آنها را به ایران یا یکی از کشورهای اروپایی انتقال دهند.

مشرق





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
آیا "تلفن اوباما" طرح اسرائیلی‌ها بود؟
شاید اوباما برای مذاکره سازنده با ایران در فشار باشد،شاید هم صرفاً یک تئاتر باشد، ولی برای تصمیم گیری که در ایران نشسته، فرقی نمی کند؛ او خواهان بروندادهای عملی است، بروندادی که درگام اوّل خوب نبود.

به گزارش علمدار بصیر: چندی پیش پایگاه  خبری - عبری زبان «عاروتص‌شوا» - زیر نظر شبکه رسانه‌ای «کانال 7 اسرائیل»[1]- خبری را منتشر نمود، که قابل توجّه بود.

بر این مبنا، پایگاه خبری «عاروتص شوا» از فرمان «نتانیاهو» به اعضای کابینه اش، مبنی بر سکوت در برابر "گفتگوی تلفنی اوباما- روحانی" خبر داد. این پایگاه نوشت: «وی به وزرایش گفته که از انجام هر گونه مصاحبه درباره روند دیپلماتیک جدید میان ایران و آمریکا خودداری نمایند.
به همین دلیل، تعدادی از وزرای وی، مصاحبه های خود با رسانه های گوناگون را لغو کرده اند. دلیل اصلی این درخواست، این است که وی نمی خواهد؛ زمان دیدار با «اوباما»، از اظهارات وزرایش درباره سیاست های «واشنگتن»، شرمنده شود.»[2].

سؤال اساسی که همان زمان ذهن برخی از تحلیل گران داخلی را به خود مشغول کرد، این بود که: آیا هماهنگی پُشت پرده ای میان آمریکا و اسرائیل در رابطه با "دیپلماسی پینگ پونگی" جدید میان «روحانی» و «اوباما» وجود دارد، یا نه؟ مشکوک بودن به مقوله هماهنگی اسرائیل- آمریکا درباره ایران در خفاء و در عوض ابراز اختلافات بصورت ظاهری، دلایل مهمّی داشت. یکی از دلایل که سئوال فوق را مدام در کانون توجّه ها قرار می داد، این بود که «تیم همراه رئیس جمهوری محترم در نیویورک»، یکی از بزرگترین دستاوردهای سفر را عصبانیت اسرائیل از مواضع ایران عنوان می کردند؛ موضوعی که می توانست عملیاتی برای فریب تیم ایرانی باشد.

تیتر «روزنامه صهیونیستی هاآرتص» درباره مکالمه تلفنی رؤسای جمهور ایران و آمریکا:
برای اوّلین بار بعد از (انقلاب اسلامی) 1979/ اوباما در تماس تلفنی با روحانی: توافق با ایران امکان پذیر است

ولی از این دلیل مهمتر، شواهد دیگری هم وجود داشت که افکار عمومی و تحلیل گران را، نسبت به شکاف ادّعایی بین آمریکا و اسرائیل؛ مردّد و مردّدتر می کرد و سئوال بالا را تقویت می نمود.

یکشنبه 31 شهریورماه، «خبرگزاری رویترز» در گزارشی با عنوان: "تلاش واشنگتن برای رفع نگرانی اسرائیل از تماس با ایران"، نوشت: «منابع دیپلماتیک آمریکا گفتند: «دولت اوباما» تلاش می کند، به مقامات اسرائیلی اطمینان دهد؛ اگر ایران دست به اقدامات ملموسی درباره برنامه هسته ای اش نزند، تحریم ها کاهش نخواهند یافت ... مذاکرات غیررسمی در سطوح مختلف در «واشنگتن» و اسرائیل جریان دارد تا نگرانی مقامات اسرائیلی از تحرّک آمریکایی ها برای نزدیک شدن به ایران کاهش یابد.»[3]. یک روز پیش از این، نیز «روزنامه صهیونیستی هاآرتص» در خبری تأکید کرده بود: ««اوباما» پیش از گفتگوی تلفنی با «روحانی»، مقامات اسرائیل را در جریان گذاشت.»[4].

این خبر در حالی بیان می شد که «جان کری» - وزیر خارجه آمریکا- 6 روز پیش از آن، سفر مهمّی به «تل آویو» داشت. گمانه زنی ها بیشتر بر این استوار بود که وی قرار است، درباره توافق اش با «سرگئی لاوروف» - همتای روس اش- حول مسئله "خلع سلاح شیمیایی سوریه" به طرف اسرائیلی گزارش دهد؛ ولی می شد به راحتی حدس زد که در گوشه ای از ملاقات اش با «نتانیاهو»، جایی هم برای ایران و سفر مهمّ رئیس جمهور جدیدش به «نیویورک» باشد؛ بخصوص که «کری» در «تل آویو» به خبرنگاران گفته بود: «من برای گرفتن تصمیم های بزرگ به اینجا آمده ام.»[5].

این احتمال که آمریکا، هیچ تماسی با ایران (دشمن آشتی ناپذیر اسرائیل) را بدون هماهنگی رژیم صهیونیستی، انجام نمی دهد، وقتی تقویت می شود که «اوباما» در بیانیه شفاهی خود که بلافاصله بعد از تماس با «روحانی» ایراد کرد؛ گفت: «من و «روحانی» در مسیر رو به جلو، تیم مان را مأمور کردیم تا به کار کردن سریع و همکاری با گروه «5+1» ادامه دهند و به توافق برسند. ما در سرتاسر این فرایند ارتباط نزدیکی با دوستان و متّحدان مان در منطقه، از جمله اسرائیل خواهیم داشت.»[6].

در حال حاضر که حسّاسیت های داخلی در «جمهوری اسلامی» بدلیل "تماس غیرمنتظره روحانی و اوباما" بالا گرفته و هزینه های این دیپلماسی را به عطف خود رسانده، برخی مقامات در «تهران» دنبال نشانه ای می گردند که اثبات کند؛ آمریکا حتّی در روند جدیدِ فعلی نیز حُسن نیّت لازم را ندارد.

از منظر تصمیم گیران در ایران، عدم حُسن نیّت آمریکا، نشانه ای است از اینکه ادامه مذاکرات؛ بی نتیجه، هزینه ساز و محتوم به شکست است، این بی تردید راهی است برای اینکه ترمزها زودتر کشیده شوند. گویا "تعامل های پُشت پرده اوباما- نتانیاهو" درباره چگونگی پیشبُرد مذاکرات با ایران، که سوءظنّ ها را شدیداً برانگیخته؛ در حال تبدیل شدن به نشانه ای از عدم حُسن نیّت آمریکایی هاست.

هم دکتر «روحانی» و هم وزیر خارجه دولت، چندین مرتبه تلاش کردند به طرف غربی این نکته را یادآوری کنند که نظام، "کلید دیپلماسی" را فقط با درج برخی شروط و محدودیت ها به «دولت جدید» سپرده و گویا برای آن زمان محدودی پیش بینی کرده است. «روحانی» این فرصت را منحصر در 3 الی 6 ماه تعریف کرد[7]، «ظریف» که احتمالاً اطّلاع کمتری از مجوّزها دارد، خواهان یک پروسه دیپلماتیک یکساله شد[8].
بالاخره «کری» پیام را هر چند ناقص امّا دریافت کرد، زیرا گفت که می توان به توافقی هسته ای بین 3 تا 6 ماه با ایران رسید؛ به شرطی که ایران به تعهّدات پایبند باشد[9].

نباید فراموش کرد که این 6 ماه به سرعت در حال گذر است و طرف ایرانی در همین مدّت کوتاه نیز خواهان عمل متقابل است و چنانچه «حسام الدّین آشنا»[10] گفت؛ اعتمادسازی باید دوطرفه باشد[11]. چنین مطالباتی باعث شده، مقامات در ایران نسبت به تأثیرگذاری اسرائیل بر "مذاکرات هسته ای ایران با آمریکا" و نقش تمام کنندگی آنها؛ گارد بگیرند.

همزمان با سفر «نتانیاهو» به «نیویورک» و دیدار مشترک با رئیس جمهور آمریکا، «پایگاه برآورد استراتژیک ایران هسته ای» طیّ گزارشی پرده از این نگرانی ایران برداشته و نوشت: «برخی منابع مطّلع امروز گفتند: دیپلمات ها در «وزارت خارجه» و نهادهای دیگر مأمور شده اند، تا نوع تعامل مقام های آمریکا با صهیونیست ها را؛ به عنوان "شاخصی از صداقت آمریکا" در تعامل با ایران رصد کرده و به مقام های عالی نظام گزارش کنند ... تجربه تاریخی ایران می گوید، موضع واقعی آمریکایی ها همان چیزی است که اسرائیلی ها می گویند.

اگر واقعاً تغییری در این زمینه رخ داده باشد، مقام های ایران مایلند آن را در نوع واکنش «اوباما» و «تیم امنیت ملّی» وی به سخنان آتی «نتانیاهو» ببینند ... این منبع تأکید کرد که «رئیس جمهور روحانی» هم دقیقاً، همین عقیده را دارد.»[12].

این نگرانی در ذهن سیاستمداران در حال قوّت گرفتن و تبدیل شدن به یک مانع بزرگ است. برخی در ایران معتقدند، مذاکرات هسته ای با آمریکا که کلید آن توسّط دکتر «روحانی» زده شد، نضج گرفته از این منطق است که برای نتیجه بخش بودن معامله باید بجای مهره های واسطه به سراغ "رئیس میز" رفت؛ این تفسیری است از جمله معروفِ "با کدخدا بستن راحت تر است!"[13]. این سیاست بطور صریح توسّط «حسام الدّین آشنا» که عضو «هیئت همراه رئیس جمهور در نیویورک» بود، نیز تأیید شد[14].

امروز ناظران در ایران می توانند، چنین دغدغه ای داشته باشند که اگر "رئیس میز" نه آمریکا که اسرائیل باشد، در اینصورت ضمن اینکه تلاش های چند ماهه دولت به هدر خواهد رفت؛ احیاناً در آینده کسانی هم پیدا شوند که خواهان مذاکره نهایی با "غول نهایی: اسرائیل"، باشند! معلوم نیست که چه کسی خبر دارد، امّا ممکن است اسرائیلی ها روی نقش "لابی قدیمی ایران کُنترا" [15] حساب باز کرده باشند.
بنابر این ناظران در داخل ایران، به طرف آمریکایی گوشزد می کنند که کوچکترین تماسی در هیچ سطحی با اسرائیل تعریف نشده و اینکه "لابی ایران کُنترا" دیگر قدرت ندارد.

در ماجرای "تماس تلفنی روحانی- اوباما"، مسئله مناقشه برانگیز این بود که چه کسی، برای اوّلین بار تقاضای مکالمه را داد. منابع ایرانی تصدیق می کردند که تقاضای تماس توسّط «کاخ سفید» صورت گرفته و به عنوان شاهد مثال، بطور مکرّر روی درخواست دیدار آمریکا با «روحانی» مانور می کردند؛ که از جانب ایران 6 مرتبه رد شده بود[16]. درخواست هایی که آخرین آن در «نیویورک» صورت گرفت و چیزی که هیچ کس آن را رسانه ای نکرد این بود که، درخواست حقارت آمیز آمریکا برای مذاکره با رئیس جمهور ایران؛ کتبی بوده است. واقعاً چه می شود، اگر تیم ایرانی این درخواست مکتوب را رسانه ای کند، تا همه بفهمند در عمل چه کسی بیشتر به مذاکره نیاز دارد؟

در مقابل منابع آمریکایی، اصرار داشتند که تقاضای تماس از سوی «هیئت ایرانی» بوده است، بالاخره یکی از پایگاه ها خبری داخلی، توضیح منطقی تری ارائه داد و نوشت: «یک منبع آگاه که از اعضای تیم همراه «روحانی» بود، در اینباره گفت: پس از ابراز تمایل رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با «روحانی»، مقامات ایران دیدار حضوری را ناممکن دانستند، ولی اعلام شد که امکان مکالمه تلفنی میسّر است ... پس از این جریان، از سوی «کاخ سفید» با «روحانی» تماس گرفته شد ... سوءتفاهمات پیش آمده در مورد این که چه کسی ابتدا تماس برقرار کرده، ناشی از عدم اطّلاع رسانی دقیق است؛ زیرا هیئت ایرانی درخواست دیدار حضوری دو رئیس جمهور را به تماس تلفنی "تقلیل" داده بود ... همین مسأله باعث شد که آمریکایی ها اعلام کنند، ایران درخواست "مکالمه تلفنی" داشته، امّا ایران درخواست آمریکایی ها برای دیدار حضوری را به مکالمه کاهش داده بود.»[17].

در صورت صحّت روایت فوق، به نظر می رسد سوءتفاهمات و حواشی موجود بر سر "تماس تلفنی"، مسئله ای از طرّاحی شده و با نقش آفرینی یک دلّال سیاسی بوده باشد. اگر این شطرنج با این زاویه دید مورد تأیید باشد و اگر این طرح هوشمندانه، حاصل همکاری اسرائیل- آمریکا بوده باشد، دردسرهای زیادی بوجود خواهد آمد. این دردسرها در حال تصاعد هستند، از آن جهت که «اوباما» پس از دیدار با «نتانیاهو» همان چیزهایی را گفت که صهیونیست ها می خواستند.

تیتر «روزنامه صهیونیستی هاآرتص» درباره دیدار مشترک نتانیاهو و اوباما:
برای اوّلین بار بعد از مهره بازی در رابطه ایران- آمریکا/اوباما هشدار داد که آمریکا هیچ گزینه‌ای از جمله نظامی را برای ایران از روی میز برنداشته

«خبرگزاری رویترز» درباره هم‌آوایی «اوباما» با مقامات رژیم صهیونیستی می نویسد: «وی گفت، اصرار دارد قبل از آنچه او به آن "تسکین تحریم ها" می گفت؛ بررسی های دقیق و سطح بالایی، درباره مهار هسته ای ایران صورت بگیرد ... (اوباما گفت:) با چشمانی باز وارد مذاکره شده ایم. هیچ گزینه ای از جمله "گزینه نظامی"، را از روی میز برنداشته ایم ... ایران بخاطر تحریم ها آماده مذاکره شد و ما می خواهیم با حُسن نیّت، اراده آنها را بیازماییم.»[18].

این در حالی صورت می گرفت که متقابلاً «نتانیاهو» خطاب به «اوباما» گفت: «قدردان هستم که در بیانیه خود مطرح کردید که کلمات "آشتی جویانه" ایران باید با "اقدامات واقعی" همراه باشد؛ اقداماتی شفّاف، مستند و معنی دار ... آزمون نهایی برای توافق با ایران این است که آیا ایران دست از "برنامه نظامی" خود بر می دارد یا نه. این حرف آخر ما است ... اگر می خواهید دیپلماسی کارگر باشد، تحریم ها باید در طول مذاکرات بالاتر رود و زمانی می توان آنها را کاهش داد؛ که موفّقیت ما در این زمینه قابل اثبات باشد.»[19].

خبر «خبرگزاری صهیونیستی JTA» درباره دیدار مشترک نتانیاهو و اوباما:
نتانیاهو از اوباما خواست که همچنان تحریم ها و فشار نظامی بر ایران را ادامه دهد
تیتر «روزنامه صهیونیستی جورزالم پُست» درباره دیدار مشترک نتانیاهو و اوباما:
نتانیاهو از اوباما خواست که تحریم ها را تا رسیدن به "صلحی جدید"، نگه دارد

جالب اینکه، «نتانیاهو» قبل از سوار شدن بر هواپیمایش در اراضی اشغالی گفته بود: «من می خواهم، در مقابل گفتگوهای شیرین و لبخندها، حقیقت را بگویم! بالاخره کسی باید حقیقت را بگوید.»[20]. نکته ناامیدکننده این می تواند باشد که آمریکا همان چیزهایی را اعلام کند که رژیم صهیونیستی می خواهد؛ اینکه "سخنگوی واقعی کاخ سفید"، نه در «واشنگتن» که در «تل آویو» باشد!

خبر «خبرگزاری صهیونیستی JTA» پیش از سفر نتانیاهو به نیویورک:
نتانیاهو قول داد که "حقایق" درباره هسته ای ایران را به روحانی بگوید

شاید رئیس جمهور آمریکا برای ایجاد یک مذاکره سازنده با ایران در فشار زیادی قرار داشته باشد، شاید هم این ماجرا، صرفاً یک تئاتر هماهنگ شده و "عملیات فریب" باشد. به هر حال برای تصمیم گیری که در ایران نشسته، فرقی نمی کند، او خواهان بروندادهای عملی است؛ بروندادی که در گام اوّل خوب به نظر نرسید. اگر آمریکا واقعاً این پیام را متوجّه شده که "کلید دیپلماسی روحانی" مشروط و کوتاه مدّت است، لازم است که گام‌های بعدی را تعدیل کند و به «جمهوری اسلامی» نشان دهد که عزم نهایی نه در «تل‌آویو» که در «واشنگتن» و بدون دخالت لابی‌های صهیونیست؛ گرفته خواهد شد.

اگر در برابر هر "نرمش" یک "نرمش علی السّویه" وجود نداشته باشد؛ رؤیاها برای یک "توافق بُرد- بُرد" هیچگاه به دنیای واقعیت نخواهد پیوست. لذا این خیلی سرنوشت ساز است که اگر «جمهوری اسلامی» در نهایت به این باور برسد که "رئیس میز مذاکره"، اسرائیل است؛ "ماه عسل اوباما" را ناتمام می گذارد و از تلاش های «دولت جدید» که خواهان نرمش بیشتر بود، برای مقاومت بیشتر استفاده می کند. دست آخر، این به آمریکایی ها بستگی دارد که تا چه اندازه خطّ قرمز ایران در این مورد را درک خواهند کرد؟

پی‌نوشت‌ها:
[1]  شبکه رسانه ای «کانال 7 اسرائیل: به عبری عاروتص شِوا»، سازمانی است رسانه ای شامل، رادیو، تلویزیون و سایت خبری مجزّا که بطور 24 ساعته عمل می کند. برای نمونه «رادیو عاروتص شِوا» تنها رادیوی "مستقل ملّی رژیم غاصب" است که در حدّ "صدای شهرک های صهیونیست نشین" - voice of the Israeli settlement movement- شناخته می شود.
[2]  «پایگاه خبری- تحلیلی تابناک»- 7/7/1392
[3]  «پایگاه خبری- تحلیلی عصرایران»- 31/6/1392
[4]  «روزنامه جوان»- 7/7/1392
[5]  «خبرگزاری ایسنا»- به نقل از پایگاه مجازی «شبکه خبری الجزیره»- 25/6/1392
[6]  «بیانیه کاخ سفید درباره تماس تلفنی رؤسای جمهور ایران و آمریکا»- «خبرگزاری فارس»- به نقل از «روزنامه واشنگتن پُست»- 6/7/1392
[7]  مصاحبه «حسن روحانی» با «روزنامه واشنگتن پُست»: «هر چه سریع تر موضوع هسته ای حل شود، برای همه بهتر است؛ اگر سه ماهه موضوع حل شود، این انتخاب ایران است، اگر به شش ماه هم کشید، باز خوب است؛ ولی صحبت از ماه است، نه سال.»- به نقل از «پایگاه خبری- تحلیلی انتخاب»- 4/7/1392
[8]  البتّه این گمانه هست که «کادر وزارت خارجه» سعی دارند، زمان مجوّز را با در خواست از مقامات بیشتر کنند
[9]  مصاحبه «جان کری» با «شبکه خبری C.B.S»: «بله، (توافق هسته ای طیّ 3 یا 6 ماه) امکانپذیر است. می توان حتّی زودتر از این به توافق دست یافت؛ به این بستگی دارد که ایران چقدر صادقانه و شفّاف عمل کند.»- به نقل از «خبرگزاری ایسنا»- 5/7/1392
[10]  «حسام الدّین آشنا»: مشاور فرهنگی رئیس جمهور، عضو هیئت همراه نیویورک، سرپرست معاونت سیاسی نهاد ریاست جمهوری و سرپرست مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری، عضو ارشد تیم تبلیغاتی ستاد انتخاباتی روحانی
[11]  «مشاور فرهنگی رئیس جمهور» در «گفتگوی ویژه خبری»- «شبکه دو صدا و سیمای ج.ا.ا»- 8/7/1392
[12]  «پایگاه برآورد استراتژیک ایران هسته ای»- شامگاه 8/7/1392
[13]  جمله ای از «حسن روحانی» طیّ تبلیغات انتخاباتی: «آمریکایی ها کدخدای ده هستند، با کدخدا بستن راحت تر است؛ حالا که رهبر انقلاب در سخنان اوّل فروردین راه مذاکره را باز گذاشتند، دولت بعد با رعایت خطوط قرمز می تواند، این رابطه را برقرار کند.»- «پایگاه خبری- تحلیلی انتخاب» (نزدیک به «هاشمی رفسنجانی»)- در جمع دانشجویان «دانشگاه شریف» به میزبانی «بسیج دانشجویی»- 24/2/1392- این جمله بعدها در مناظره تلویزیونی کاندیداها توسّط وی تکذیب شد
[14]  «مشاور فرهنگی رئیس جمهور» در «گفتگوی ویژه خبری»: «تجربه گذشته ما واقعاً نشان داده که «5+1» برای ما منهای آمریکا چیز جدّی نیست. ما تکلیف مان در مسئله هسته ای را باید با آمریکا حل کنیم؛ نه در "روابط دو جانبه"، صورت مسئله را دوستان ما اشتباه می فهمند.»- «شبکه دو صدا و سیمای ج.ا.ا»- 8/7/1392
[15] ایران کُنترا (Iran Contra affair)‏ به معامله تسلیحاتی ایران با آمریکا (مرداد 1364– اسفند 1365) بازمی‌گردد. در این ماجرا آمریکا از طریق نفوذ ایران سعی در آزادسازی گروگان‌های آمریکایی در لبنان کرد و در ازای آن برخی قطعات و ادوات جنگی را که به واسطه تحریم امکان فروش آنها به ایران نبود، در اختیار ایران قرار داد. بخشی از موشک های هاگ تحویل شده به ایران بواسطه «سازمان سیا» از رژیم غاصب اسرائیل تأمین شده بود. این دیپلماسی پنهان که توسّط «هاشمی رفسنجانی» و برخی از نزدیکانش انجام گرفته بود با افشاگری «روزنامه الشّرایع لبنان» ناکام ماند و در ایران و آمریکا جنجال آفرید- با تلیخص و تصرّف از «دانشنامه آزاد ویکی پدیا»
[16]  «حسن روحانی» در حاشیه «جلسه هیئت دولت»: «چند روز قبل از سفر به «نیویورک» پیام هایی ارسال کردند ... قبل از سفر پنج پیام در این زمینه (دیدار مشترک) از سوی آمریکایی ها ارسال شد و پاسخی به این پیام ها ندادیم ... در (نیویورک) نیز این پیام ها و صحبت‌ها وجود داشت، ولی فرصت توافق روی جزئیات نبود.»- «پایگاه اطّلاع رسانی ریاست جمهوری»- 10/7/1392
[17]  «پُشت پرده تماس تلفنی رؤسای جمهوری ایران و آمریکا»- «پایگاه خبری- تحلیلی تابناک»- 8/7/1392
[18]  «خبرگزاری فارس» و «پایگاه خبری- تحلیلی رجاء»- به نقل از «خبرگزاری رویترز»- 9/7/1392
[19]  همان
[20]  «پایگاه خبری- تحلیلی رجاء»- به نقل از «شبکه خبری C.N.N»- 9/7/1392

منبع:مشرق





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به نیویورک فرمودند: ما از تحرک دیپلماسی دولت حمایت می‌کنیم و به تلاش دیپلماسی اهمیت می‌دهیم و از آنچه در سفر اخیر بود، حمایت می‌کنیم؛ البته برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد به نظر ما بجا نبود.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در مراسم دانش‌آموختگی ارتش فرمودند: ما از تحرک دیپلماسی دولت حمایت می‌کنیم و به تلاش دیپلماسی اهمیت می‌دهیم و از آنچه در سفر اخیر بود حمایت می‌کنیم؛ البته برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد به نظر ما بجا نبود لکن ما به هیئت دیپلماسی دولت عزیزمان خوشبین هستیم ولی به آمریکایی‌ها بدبینیم.

رهبر انقلاب افزودند: ما به آمریکایی‌ها بدبینیم و هیچ اعتمادی به آنان نداریم، دولت آمریکا غیرقابل اعتماد و خودبرتربین و غیرمنطقی و عهدشکن است و دولتی در تصرف شبکه صهیونیسم بین‌المللی است که بخاطر صهیونیست‌ها مجبور است با رژیم غاصب مماشات کند و نرمش نشان دهد.

مقام معظم رهبری فرمودند: ?ما تهدیدهای مکرر و مشمئزکننده دشمنان ملت ایران را می‌شنویم و پاسخ ما به هرگونه شرارتی علیه ملت ایران، پاسخی جدی و سخت خواهد بود.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
در تورنمنتی چهارجانبه انجام می‌شود
یک سایت آمریکایی عنوان کرد تیم‌های ملی فوتبال ایران و ایالات متحده آمریکا در ماه اردیبهشت یا خرداد با یکدیگر روبرو می‌شوند.

به گزارش علمدار بصیر: این پایگاه خبری نوشت اگر گزارش‌ روزنامه گازتا ایتالیا صحت داشته باشد، ایران و آمریکا موافق حضور در تورنمنتی چهارجانبه هستند که به میزبانی ایالات متحده انجام خواهد شد.

مطابق این گزارش دو تیم از اروپا و آمریکای جنوبی در کنار تیم کارلوس کی‌روش و یورگن کلینزمان در این جام شرکت می‌کنند.

علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران به همین خاطر به روزنامه گازتا گفته است: ما درخواستی از فدراسیون فوتبال آمریکا دریافت کردیم که در تورنمنتی با حضور تیم‌های ملی دو کشور حاضر باشیم.

*مکان برگزاری مسابقات

در این مصاحبه کفاشیان نگفت که چه زمان و کجا این تورنمنت انجام خواهد شد. اما چند تیم ملی با توجه به انجام یکسری دیدارهای آماده‌سازی قبل از حضور در جام جهانی در خاک آمریکا در ماه مه و ژوئن (اردیبهشت و خرداد ) برنامه دارند که به نظر می‌رسد چنین تورنمنتی در یکی از ماه‌های یادشده انجام خواهد شد.

*تعریف از تیم ایران

این سایت در مورد تیم ایران نکات قابل توجهی نیز مطرح کرده است. به عنوان مثال گزارش کرد که ایران بهترین تیم یک دهه اخیرش را دارد که با برتری بر کره جنوبی، راحت برای مسابقات جام جهانی برزیل در گروهش‌ انتخاب شد. بخش اعظم موفقیت این تیم با اتکا به خط دفاع بزرگ بود که در 8 مسابقه تنها 2 گل دریافت کرد که این رکورد در سطح آسیا تاکنون سابقه نداشت و باعث شد تیم کی‌روش به رده 48 رنکینگ فیفا برسد.

*2 بازی قبلی

پایگاه خبری مذکور همچنین در مورد سابقه رویارویی تیم‌های ملی  دو کشور نیز به مخاطبین خود اطلاعاتی اینچنین داده است: ایران و آمریکا تاکنون 2 بار مقابل هم قرارگرفته‌اند که در جام جهانی 1998 ایران برنده شد و دو سال بعد از آن در آمریکا، در جدالی دوستانه در ورزشگاه روزبول مساوی کردند. در صورتی که این بار تیم‌های دو کشور مقابل هم قرار گیرند، چنین رویارویی تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار خواهد گرفت و این موضوع مطرح خواهد شد که ورزش چگونه می‌تواند به کاهش تنش‌ها کمک کند.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir
امام جواد علیه السلام فرمود: هیچ چیز مثل بدعت دین را از بین نمی‌برد، هیچ چیز مثل طمع مرد را تباه نمی‌کند، و به واسطه رؤساء مردم هم اصلاح می‌شوند.
 نهمین امام شیعیان امام جواد علیه ‏السلام فرمود: دین سرفرازى است، دانش گنج است، سکوت نور است، و نهایت زهد پاکدامنى است.
و هیچ چیز مثل بدعت دین را از بین نمی‌برد، هیچ چیز مثل طمع مرد را تباه نمی‌کند، به واسطه رؤساء مردم هم اصلاح می‌شوند، و بلا به وسیله دعا بر طرف می‌گردد.
 
متن حدیث: 

قالَ الْجَوادُ علیه ‏السلام: اَلدّینُ عِزٌّ وَالْعِلمُ کَنزٌ وَالصَّمْتُ نُورٌ وَغایَةُ الزُّهدِ ألوَرَعُ وَلاهَدْمَ لِلدّینِ مِثْلُ‏الْبِدَعَ وَلااَفسَدَ لِلرَّجُلِ مِنَ الطـَّمَعِ وَبِالرّاعى تَصْلِحُ الرَّعِیـَّةُ وَبِالدُّعاءِ تُصْرَفُ الْبَلِیَّةُ.

 
«الفصول المهمه،275-مسند امام جواد(ع) 246»

 





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/7/13 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون