" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در پیام تبریک عید فطر:

رئیس جمهوری در پیام تبریک عید سعید فطر ابراز امیدواری کرد پیوند ملت‌های مسلمان با تمسک به آموزه‌های رفیع دین مبین اسلام، بر اساس معنویت، اعتدال، عقلانیت و استقرار صلح و امنیت پایدار تقویت شود.

خبرگزاری فارس: امیدوارم پیوند دوستی مسلمانان بر اساس معنویت و عقلانیت تقویت شود

به‌گزارش علمدار بصیر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در پیامی عید سعید فطر را به سران کشورهای اسلامی، دولت‌ها و ملت‌های مسلمان تبریک گفت.

رئیس جمهور در این پیام اظهار امیدواری کرد با تمسک به آموزه‌های رفیع دین مبین اسلام و آیات نورانی کتاب وحی، بیش از پیش شاهد تقویت پیوندهای دوستی میان همه ملت‌های مسلمان بر اساس معنویت، اعتدال، عقلانیت و استقرار صلح و امنیت پایدار در سراسر جهان باشیم.

حجت‌الاسلام روحانی همچنین در این پیام از خداوند متعال سلامتی و موفقیت روزافزون سران کشورهای اسلامی و سرافرازی و بهروزی دولت‌ها و ملت‌های مسلمان را مسألت کرد.





تاریخ ارسال مطلب : جمعه 92/5/18 | نویسنده : alamdarbasir

وزیر پست و تلگراف دولت هاشمی گفت: افرادی که آقای روحانی به مجلس معرفی کرده، خوشنام هستند اما باید دید در عمل هم می‌توانند به اهداف نظام و آرمان‌‌ها کمک کنند.

به گزارش علمدار بصیر:سید محمد غرضی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، درباره «کابینه پیشنهادی روحانی» به خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس گفت: افرادی که آقای روحانی به مجلس معرفی کرده، همه در انقلاب نقش داشته و سال‌های سال به این کشور خدمت کرده‌اند و معتقدم انسان‌های خوش‌نامی هستند.

وی افزود:‌ من همه این وزرای پیشنهادی به مجلس را از نزدیک می‌شناسم و معتقدم این افراد متدین و کارآمد هستند اما اینکه می‌توانند به اهداف نظام و آرمان‌ها عمل و کمک کنند، باید در عملکرد آنها مشاهده کرد.

غرضی در عین تصریح کرد: یک دولت باید با قاعده اجتماعی وسیع‌تر به وجود بیاید چرا که دولت‌ها با قاعده 50 - 60 درصدی به‌دلیل وجود معارضین زیاد از پا خواهند افتاد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در پایان متذکر شد: برای اداره مطلوب امور کشور، دولت‌ها باید با قاعده اجتماعی 80 تا 85 درصدی شکل بگیرند.





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir
در جدیدترین رده‌بندی فیفا، تیم‌ ملی فوتبال ایران برخلاف ماه گذشته که صعود 15 پله‌ای داشت، تغییری در جایگاهش ایجاد نشد و در همان رده پنجاه‌ودوم برترین تیم‌های ملی فوتبال جهان ایستاد.

به گزارش علمدار بصیر: فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) جدیدترین رده‌بندی تیم‌های ملی دنیا در ماه آگوست را اعلام کرد که در این رده‌بندی تیم ملی ایران با هیچگونه تغییری نسبت به دوره قبل و با 601 امتیاز رتبه پنجاه‌ودوم را به خود اختصاص داد.
رده بندی 10 تیم برتر دنیا نسبت به ماه گذشته نیز هیچ تغییری نداشت و تیم ملی فوتبال اسپانیا با 1484 امتیاز همچنان بهترین تیم دنیا است.
در رنکینگ اعلام شده، تیم ملی فوتبال ایران میان تیم‌های آسیایی با یک پله صعود در مکان سوم قرار گرفت و جای کره‌جنوبی را گرفت. ایران پس از تیم‌های ملی ژاپن، استرالیا سومین تیم برتر قاره کهن است.
از نکات جالب توجه در این رده بندی سقوط 13 پله ای تیم کره جنوبی و سقوط 6 پله ای تیم ملی فوتبال استرالیا است.
رده‌بندی 10 تیم برتر فوتبال دنیا به‌شرح زیر است:
1- اسپانیا 1484 امتیاز (بدون تغییر)
2- آلمان 1257 امتیاز (بدون تغییر)
3- کلمبیا 1219 امتیاز (بدون تغییر)
4- آرژانتین 1210 امتیاز (بدون تغییر
5- هلند 1165 امتیاز (بدون تغییر)
6- ایتالیا 1142 امتیاز (بدون تغییر
7- پرتغال 1099 امتیاز (بدون تغییر)
8- کرواسی 1098 امتیاز (بدون تغییر)
9- برزیل 1089 امتیاز (بدون تغییر)
10- بلژیک 1079 امتیاز (بدون تغییر)
رده‌بندی 5 تیم برتر آسیا نیز به‌صورت زیر است:
1- ژاپن 695 امتیاز (بدون تغییر)
2- استرالیا 630 امتیاز (6 پله سقوط)
3- ایران 601 امتیاز (بدون تغییر)
4- کره‌جنوبی 594 امتیاز (13 پله سقوط)
5- ازبکستان 566 امتیاز (یک پله سقوط)





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir
در نامه روابط بین الملل بسیج خطاب به بان کی مون مطرح شد:
در منطق حقوق بشر آمریکایی، کرد ها و عرب ها جزء بشر محسوب نمی شوند
تنها در دو هفته گذشته نزدیک به یک هزار و 500 نفر از مردم بیگناه عرب عراقی، از زن و مرد ، کودک تا جوان و پیر در بیش از یک صد فقره بمب گذاری توسط عوامل سازمان یافته از سوی رژیم امریکا به شهادت رسیده اند.

به گزارش علمدار بصیر: روابط بین الملل سازمان بسیج مستضعفین طی نامه ای خطاب به "بان کی مون"، کشتار بی رحمانه 450نفر از کردهای سوریه از جمله 100 کودک را به دست تروریست های تحت حمایت آمریکا محکوم نمود. این نهاد ، اعتراض شدید خود را نسبت به سکوت مجامع بین المللی اعلام و خواستار واکنش سریع شورای امنیت سازمان ملل شد.

متن نامه به شرح زیر است:

جناب آقای "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد

طی روزهای اخیر شاهد کشتار فجیع و بی رحمانه 450 نفر از کردهای سوریه من جمله حدود 100 کودک مظلوم و بی گناه توسط تروریست هایی بوده ایم که توسط رژیم ایالات متحده سازماندهی و با سلاح کشورهای اروپایی و امریکایی تجهیز شده اند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد که در مقابل کوچک ترین حوادث تهدید کننده منافع ایالات متحده ، واکنش های شدیدی از خود نشان می دهد، در مقابل این جنایت عجیب که عامل اصلی آن این کشور بوده است،همانند همیشه سکوت اختیار کرده است.

در سال های 1980 تا 1988 رژیم بعث صدام ، هزاران روستای کردستان عراق را با خاک یکسان نمود. این رژیم صد ها هزار کرد را از خانه و کاشانه خویش آواره کرده و به اردوگاه های اجباری منتقل ساخت. این در حالی روی داد که شورای امنیت سازمان ملل نه تنها از ارائه یک قطعنامه ، بلکه از ارائه بیانیه نیز دریغ نمود.

صدام جنایتکار یک بار دیگر در تیر ماه سال 1366 ، به سردشت ایران حمله شیمیایی کرد و 5 هزار و 110 نفر از هموطنان کرد این کشور را شهید و مجروح ساخت؛ اما از سوی شورای امنیت سازمان ملل ، اقدام عملی صورت نگرفت.

در اسفند ماه سال 1366 آن رژیم پلید، طی بمباران گسترده شهر حلبچه ، مردم بی دفاع و بی گناه این شهر را به جرم دوست داشتن رزمندگان آزادی خواه ایرانی، بمباران شیمیایی نمود. در پی این امر، ده ها هزار تن از مردم آن منطقه آواره شدند و هزاران نفر نیز مجروح گشته و یا به شهادت رسیدند .

در سال های گذشته شاهد مواردی از چنین جنایاتی بوده ایم که به دنبال آن ها اقدامی عملی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام نگرفت.

تنها در دو هفته گذشته نزدیک به یک هزار و 500 نفر از مردم بیگناه عرب عراقی، از زن و مرد ، کودک تا جوان و پیر در بیش از یک صد فقره بمب گذاری توسط عوامل سازمان یافته از سوی رژیم امریکا به شهادت رسیده اند. این کشتار فجیع ، کوچک ترین واکنشی را از سوی شورای امنیت سازمان ملل در بر نداشت.

این در حالی است که شورای امنیت نسبت به حوادث کم اهمیت مثل کشته شدن یک نفر در لبنان و یا چند نفر در لیبی، به صرف آن که امریکایی یا طرفدار این کشور بوده اند، مواضع شدیدی اتخاذ کرده و تا حد صدور مجوز تجاوز نظامی برای امریکا ، نسبت به آن کشورها پیش رفته است.

و یا بیش از 10 سال است که شورای به اصطلاح امنیت سازمان ملل، در مقابل تهدید خیالی و توهمی هسته ای ایران ،صف آرایی کرده و جلسات فشرده و قطعنامه های پی در پی صادر می کند .

از مقایسه این حوادث می توان نتیجه گرفت که در منطق حقوق بشر امریکایی حاکم بر شورای امنیت سازمان ملل متحد، کردها و عرب ها جزء بشر محسوب نمی شوند.

تا کی می خواهید جلوی بد مستی های هیئت حاکمه ایالات متحده که برای سلطه بر نفت منطقه و حفظ رژیم پایان یافته صهیونیستی ، دست بر هر جنایتی می زنند، سکوت کنید؟

با این وضعیت نا به سامان منطقه که هر روز شاهد کشتار مردم بی گناه چه در قالب حکومت ها یا تروریست های تحت حمایت امریکا و چه هواپیماهای بدون سرنشین آن ها در کشورهایی از جمله عراق ، افغانستان ، پاکستان ، سوریه ، لبنان، فلسطین، مصر ، بحرین و حجاز هستیم، بهتر است این شورای نامردمی و ضد بشری منحل گشته و اتخاذ تصمیمات امنیتی و برقراری امنیت منطقه ، به دست خود مردم سپرده شود.

والسلام علی من التبع الهدی.

معاونت روابط بین الملل سازمان بسیج مستضعفین

منبع: دانا





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir

مادر شهیدان مجید و امیر حسین دلجو گفت: بالاترین خواسته و دعای فرزندانم این بود که در پیروی از ولایت فقیه ثابت قدم و استوار باشند.

به گزارش علمدار بصیر: فاطمه حاجی میرزا  با اشاره به تاکید بسیار زیاد فرزندان شهیدش بر لزوم پیروی از ولایت فقیه و دفاع از خط اسلام و اهل بیت(ع) ابراز داشت: بهترین دعایشان بعد از تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) این بود که خدایا کمک کن از خط اسلام و اهل بیت(ع) خارج نشویم و همیشه پیرو حقیقی ولایت فقیه باشیم و همان هم باعث شد که این راه را انتخاب کرده و الحمدالله به بهترین سعادت که شهادت بود نائل شدند.

وی با اشاره به این که پسر بزرگش مجید در سال 1343 به دنیا آمد، گفت: امیرحسین نیز سه سال بعد در سال1346 شمسی همزمان با سالروز تولد مولا و مقتدایش امام حسین (ع) چشم به دنیا گشود و از همان دوران بچگی این دو پسر بسیار با اخلاق بوده و همیشه با محبت و صمیمیت رفتار می کردند به طوری که همه جذب اخلاق خوب و اسلامی آن ها می شدند.

این مادر شهید همچنین افزود: : امیرحسین در 6 سالگی به همراه خانواده به حج عمره مشرف شد که با وجود سن کمی که داشت تمام اعمال حج عمره را بجا آورد .

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های ارزشمند اجتماعی و نیکوکارانه فرزندان شهیدانش اظهار داشت: هر دو آن ها بسیار با محبت و اهل خدمت کردن بودند ، حالا چه غریبه و یا فامیل فرقی نمی کرد ، تا آنجایی که در توانشان بود در خدمت به افراد و بزرگترهای فامیل دریغ نمی کردند.

حاجی میرزا مطلب همچنین گفت: هم مجید و هم امیرحسین جزو فعالان مسجدی و بنیانگذار انجمن اسلامی بودند و خیلی برای تاسیس مسجد و انجمن تلاش کردند.

وی اضافه کرد: یادم هست ماه رمضانی بود و آن ها با وجود سن کمی که داشتند قالب های یخ را می خریدند و برای مردم روزه دار می آورده و برای افطارشان شربت درست می کردند .

وی بیان داشت: همیشه به فکر یتیمان و سالمندان و محرومان بودند، کمتر پیش می آمد که یک وعده غذا سیر بخورند؛ در سال های قبل از انقلاب با وجود سن کمی که داشتند اما در اکثر راهپیمایی ها و تجمعات انقلابی شرکت می کرده و متولی کارهای سیاسی و فرهنگی آن ایام می شدند.

وی در ادامه گفت : وقتی جنگ آغاز شد اول مجید به جبهه رفت . مجید الگوی امیر حسین بود . چند وقت بعد هم امیرحسین رفت . سال 1364 مجید به شهادت رسید . امیرحسین آن اندازه وابسته به جبهه شده بود که حتی برای تشییع برادرش هم برنگشت تا اینکه در سال 1367 او هم شهید شد .

مادر شهیدان مجید و امیرحسین دلجو در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که بی شک شهدا ناظر بر رفتار و اعمال ما هستند، گفت: تا چند سال قبل که پدرشان زنده بود مرتب به خوابم می آمدند در همه این سال ها هر وقت کاری داشتم با خودشان مطرح می کردم ؛ واقعاً بدون آنکه کوچکترین ناراحتی داشته باشم در مورد کارهای مهم با آنها صحبت و درد دل می کردم.

وی افزود: حتی همین چند وقت پیش که روز عروسی دو تا از خواهرهایشان بود با آن ها صحبت و درد دل کردم؛  دیدم هیچ کاری نمی توانم انجام بدهم چون بالاخره به یک سن و سالی رسیدم که بعضی کارها مقداری برایم سخت است . با خودم گفتم فقط از خودشان بر می آید ، اینطور از آنها کمک می خواهم . می گویم که از خدا بخواهید کمکم کند و واقعا هم به برکت شهدا، خدا همیشه به من کمک کرده است .

حاجی میرزا مطلب ابراز داشت: واقعاً هنوز هم وجودشان و خیر و برکتشان در خانه را احساس می کنم و تنها چیزی که من را اذیت می کند، دوری آن هاست که برای سخت است اما خدا را شکر می کنم که آن ها در مسیر سعادت و شهادت در راه خودش رفتند .

منبع قم فردا





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir

سخنگوی دولت احمدی‌نژاد، بخشنامه دولت روحانی در توقف اجرای مصوبات دولت گذشته را بدعتی حقوقی و مغایر قانون اساسی دانست و خواستار لغو آن شد.

خبرگزاری فارس: الهام:اولین بخشنامه جهانگیری بدعتی حقوقی است/رئیس جمهور لغو کند

به‌گزارش علمدار بصیر: غلامحسین الهام طی یادداشتی  در سایت شخصی خود،بخشنامه اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برای توقف اجرای تصمیمات دولت گذشته که بعد از اول خرداد 92 تصویب شده‌اند، مورد نقد حقوقی قرار داد.

متن یادداشت وزیر دادگستری و سخنگوی دولت احمدی‌نژاد که با عنوان «اعتدال یا عدول از قانون» به رشته تحریر درآمده، به شرح ذیل است:

1. رئیس جمهور محترم جناب آقای روحانی در یکی از مناظره‌های انتخاباتی جمله‌ای را بیان کردند که در حافظه ملت احتمالا ماندگار خواهد شد و چه‌بسا این جمله در جلب آرای وی نیز تاثیر به‌سزایی داشته است و آن سخن کلیدی این بود: "من حقوقدانم، سرهنگ نیستم".

این عبارت انگیزه‌ای است که بخشنامه 107394 مورخ 15/5/1392 معاون اول ایشان را با توجه به شأن حقوقدانی رئیس جمهور و کاملا از منظر حقوقی مبانی چنین اختیاری و آثار حقوقی آن صرف‌نظر از هر نوع مصادیق مصوبات به ارزیابی پرداخت و به تبعات آن در روند مدیریت کشور در آینده و آثار بین المللی آن در تعاملات فراملی توجه کرد؛ هرچند تصورم این است که این بخشنامه بدون اطلاع رئیس جمهور صادر شده است.

2. بخشنامه مزبور حاوی چندین موضوع است، البته این بخشنامه را با بخشنامه دیگری به شماره 107392 در مورد طرح مهرآفرین صادر شده است اشتباه نگیرید. موضوع و موضع این یادداشت بخشنامه راجع به طرح مهرآفرین نیست که البته آن نیز در جای خود قابل بحث است.

یکی از موضوعات مورد توجه آن بخشنامه چنین است:

کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌های اجرایی اکیدا از تداوم اجرای "تصویب نامه‌ها و تصمیم‌نامه‌هایی که از 1/3/1392 توسط دولت، کمیسیون‌ها، وزرا و نمایندگان ویژه یا شوراهای عالی صادر شده و مراجع ذیربط نسبت به آن اظهارنظر ننموده‌اند و نیز اجرای قراردادهایی که به استناد به مصوبات فوق منعقد شده، خودداری نمایند."

همانگونه که ملاحظه می شود مصوبات مورد نظر بوسیله مراجع قانونی یعنی دولت جمهوری اسلامی و یا کمیسیون های خاص دولت طبق اصل 138 قانون اساسی و یا شوراهای عالی مانند شورایعالی اداری مطابق قوانین مربوط، به تصویب رسیده‌اند. در حقیقت مرجع تصویب‌کننده دارای مشروعیت و صلاحیت بوده و اعتبار حقوقی آن در وضع چنین مقرراتی محل تردید یا تشکیک قرار ندارد. آیا معاون اول رئیس جمهور می تواند اجرای مصوبات هیئت وزیران و آنچه در حکم مصوبات مزبور است و قانون اساسی در اصل 138 بدان تصریح دارد را متوقف نماید؟ و یا این مصوبات را فاقد اعتبار توصیف کرده و برای اجرای آنها تنفیذ مجدد آنها را بوسیله دولت بعد، ضروری بداند؟

"هیئت دولت" نهاد و ترکیب خاصی متشکل از رئیس جمهور و وزیران است که یکی از ارکان کشور محسوب شده و اختیارات آن مبتنی و متکی بر قانون اساسی است؛ این مصوبات حتی بوسیله رئیس جمهور قابل توقف و تغییر نیست و اگر رئیس جمهور چنین تصمیمی داشته باشد، ناگزیر باید از طریق دولت اقدام نماید.

اصولا مرجع دیگری جز مرجع تصویب کننده که دولت است، حق اصلاح، تغییر، نسخ و یا توقف مصوبه را ندارد، تنها دیوان عدالت اداری حق ابطال و نه تغییر، اصلاح و یا توقف اجراء را دارد.

مجلس شورای اسلامی هم در حدود اختیارات قانونگذاری می تواند مبادرت به وضع قانون کند و چنانچه قانون مصوب موجب مغایرت مصوبه دولت با قانون گردد، قانون حاکم بر مصوبه دولت خواهد شد. معاون اول رئیس جمهور که اختیارات او ناشی از رئیس جمهور بوده، بالاستقلال - جز در مواردی که قانون اساسی امری را محول نموده باشد - حقی نسبت به تصرف در مصوبات دولت ندارد. در هیچ یک از مقررات و نیز قانون اساسی معاون اول، "قائم مقام" دولت در اتخاذ تصمیماتی از جنس آنچه در بخشنامه ذکر شده، محسوب نشده است.

3. در یک نظام حقوقی، مصوبات نهادهای قانونگذار یا وضع کننده مقررات، قائم به تصویب کنندگان نیست تا با انقضای دوره حاکمیت آنها، یا برکناری و حتی عزل، مصوبات آنها بی اعتبار قلمداد گردد. پس قانون یا مصوبه ای بعد از تصویب و نهایی شدن، هویت و موجودیتی مستقل از وضع‌کنندگان و پدیدآورندگان خود داشته و حیات مستمر پیدا می کند. به‌طور مثال قوانین مصوب مجالس مختلف از آغاز مشروطه تاکنون مادام که نسخ یا اصلاح نشده باشند به همان ترتیب وضع شده، معتبر خواهند بود. همین حکم در مورد مصوبات دولت نیز جاری است به گونه‌ای که مصوبات دولت‌های گذشته حتی دولت های قبل از انقلاب مادام که بوسیله مراجع صالح به هر دلیلی از جمله مغایرت با شرع یا قانون اساسی یا قوانین مصوب بعدی، نقض یا نسخ نشوند، معتبر خواهند بود؛ کما اینکه در همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها به همین گونه عمل می شود.

آیا برای ملت عزیز و شریف ایران سؤال برانگیز نخواهد بود که چگونه است که مصوبات دولت "هویدا" مادام که به وسیله مراجع صالح ابطال نشده اند، لازم‌الاجرا هستند ولی مصوبات دولت جمهوری اسلامی دوره احمدی‌نژاد غیرقابل اجرا شده‌اند؟!!

کدام قانون از قانون اساسی تا قوانین عادی و کدام حکم شرعی به معاون اول رئیس جمهور چنین اختیاری اعطا کرده است تا با اراده شخصی و یا تصورات فردی، حرکت قانون در کشور را متوقف کند؟

4. آن بخش از بخشنامه که تصریح می کند اجرای مصوباتی که در مورد آنها اظهارنظر نشده متوقف شوند، نقض آشکار اصل 138 قانون اساسی است چرا که مطابق این اصل اعتبار اجرایی مصوبات منوط به تایید رئیس مجلس شورای اسلامی یا نهاد نظارتی دیگری همچون سازمان بازرسی کل کشور یا دیوان عدالت اداری و امثال آن نیست. این بخش از اصل 138 قانون اساسی تصریح می کند:

"تصویب‌نامه‌ها و آیین نامه‌های دولت و مصوبات کمیسیون‌های مزبور در این اصل، ضمن ابلاغ برای اجرا، به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی می رسد ... "

در کجای قانون اساسی اعتبار مصوبه دولت متوقف به اظهار نظر رئیس مجلس است؟ مگر حتی طبق مقررات عادی و رویه‌های جاری، رئیس مجلس در مورد تایید مصوبات نظری ابراز می کند؟ وظیفه رئیس مجلس صرفا اعلام مغایرت است و نه تایید و یا اعلام نظر به طور مطلق.

بخشنامه معاون اول در واقع بدعتی حقوقی وضع نموده و بر خلاف قانون اساسی اعتبار مصوبات دولت را ساقط کرده است؛ آیا ایشان توجه دارند که بر سر شاخ بن می برند؟

5. بخش دیگری از بخشنامه ناظر به مصوباتی است که مورد ایراد اصل 138 (یعنی ایراد رئیس مجلس) واقع شده اند. بدیهی است که طبق قانون اساسی و حتی قانون عادی، این مصوبات با ایراد رئیس مجلس نه ابطال می شوند و نه بلافاصله اعتبار اجرایی خود را از دست می دهند بلکه به موجب همان قانون عادی - علیرغم آنکه در مورد انطباق این قانون با اصل 138، اشکالات جدی مطرح است - بعد از انقضای زمان خاصی که در قانون ذکر شده در صورت عدم تجدیدنظر دولت در همان حدود مغایرت و نه به‌طور کلی، ملغی الاثر می شوند. استفاده از تعبیر ملغی الاثر حتی با التفات به عدم امکان اعلام بطلان مصوبه به دلیل مغایرت با قانون اساسی مورد استفاده قرار گرفته است؛ چرا که استفاده از واژه ابطال یا بطلان، آشکارا مغایر قانون اساسی بوده و حتما قانونگذار مفهوم خاصی از ملغی الاثر مد نظر داشته که با ابطال متفاوت است. اگرچه دامنه تعریف آن مشخص نشده است. دستور توقف کلی اجرای یک مصوبه که به نحو جزیی مورد ایراد قرارگرفته و چه بسا در همان مورد هم تجدیدنظر شده باشد، نقض دیگری از اصل 138 قانون اساسی است که بخشنامه مبادرت به آن نموده است.

6. نکته عجیب دیگر در این بخشنامه توقف اجرای قراردادهایی است که به موجب مصوبات ذکر شده منعقد گردیده اند. این دستور، نقض حقوق ناشی از قرارداد و تضییع حقوق دولت و طرف های قرارداد است. معاون اول رئیس جمهور چگونه بدون حکم محکمه و مراجع صالح قضایی اعتبار قراردادهای داخلی و احیانا بین المللی بین دولت و طرف های دیگر را از بین برده و یکطرفه به توقف قرارداد حکم نموده است؟ این امر به حقوق مسلم طرفین آسیب زده و چه بسا خسارت‌های ناشی از آن را به ملت تحمیل کند، این هزینه‌های تحمیلی غیرقانونی و غیرحقوقی به ملت را چه کسی باید جبران کند؟ البته این در فرض بخشنامه است، نه صادر کننده بخشنامه و نه این جانب نمی توانیم تصریح کنیم اصولا قراردادی وجود داشته یا نه؟

ولی بخشنامه مجوز آن را صادر کرده است و خسارات محتمل ناشی از آن نیز بر مردم قابل تصور است. از آثار بین المللی و خسارات ناشی از آن نیز نباید غفلت کرد. چرا که بدون توجه و احصای موارد و مصادیق به صورت کلی تمامی این قراردادها متوقف شده اند. از سوی دیگر این بی ثباتی در تصمیمات حقوقی دولت و ملت خسارت بزرگ دیگری است و مغایر با سیاست اعلامی اقای رئیس جمهور است که در تبلیغات انتخابی به حق، "آرامش را چون انرژی هسته ای حق مسلم مردم دانسته اند". بالاخره از 1/3/1392 چه اتفاقی افتاده است که از این تاریخ دولت دهم فاقد مشروعیت شده باشد؟  و قبل و بعد آن چنین نبوده است!

7. بدون ورود در قصد و انگیزه و داوری خاص به ویژه در مورد رکن معنوی و صرفا جهت تطبیق رکن مادی این اقدام با قانون، ناگزیر به ماده 576 قانون مجازات اسلامی توجه می دهم که با وجود مسئولیت بخشنامه مزبور می تواند مصداقی آز آن باشد:

"چنانچه هر یک از صاحب‌منصبان و مستخدمین و مامورین دولتی و شهرداری‌ها در هر رتبه و مقامی که باشد از مقام خود سوء‌استفاده نموده و از اجرای اوامر کتبی دولتی یا اجرای قوانین مملکتی و یا اجرای احکام یا اوامر مقامات قضائی یا هرگونه امری که از طرف مقامات قانویی صادر شده باشد جلوگیری نماید به انفصال از خدمات دولتی از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد."

انتظار از رئیس جمهور محترم در آغاز کار آن است که از رفتار نظام‌مند غیر قانونی و مغایر قانون اساسی به جد جلوگیری نموده و بخشنامه غیر قانونی را لغو نمایند و دولت را با بدعت حقوقی آغاز نکنند.

از خداوند متعال در طی راه دشواری که پیش رو دارند برای ایشان توفیق و توان مسالت دارم.

 

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir
ث
«خَنّاس» هم از ریشه «خُنُوس» به معنى جمع شدن و عقب رفتن است و این برای آن است که شیاطین هنگامى که نام خدا برده مى‏شود عقب نشینى مى ‏کنند و از آنجا که این امر غالباً با پنهان شدن توأم است ، این واژه به معنى «اختفاء» نیز آمده است.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از تبیان، جزء سی ام قرآن کریم که از ابتدای سوره مبارکه نبأ آغاز و تا پایان قرآن کریم ادامه دارد در بردارنده آموزه ها و پیام‌های روح افزای الهی است که این نوشته تعدادی از آنها را نقل می کند.

کسانی که در قیامت اجازه سخن گفتن دارند

آیه 38 سوره نبأ صحنه ای از قیامت را بیان می کند که در آن روح و مَلَک به صف ایستاده اند و کسی حق حرف زدن ندارد؛ جز عده ای که خدا به آنها اذن سخن گفتن داده است (یَوْمَ یَقُومُ الرُّوحُ وَالْمَلَائِکَةُ صَفًّا لَّا یَتَکَلَّمُونَ إِلَّا مَنْ أَذِنَ لَهُ الرحْمَنُ).

سوال اینجاست در آن صحنه هول برانگیز که صدا از کسی در نمی آید و کسی حق حرف زدن ندارد اینها کیانند که خدا به ایشان اجازه سخن گفتن داده است؟

در کتاب کافی، معتبرترین مجموعه روایی شیعه به نقل از محمد بن فضیل آمده است: از امام کاظم علیه السلام درباره این آیه سوال کردم.

امام علیه السلام فرمود: نَحْنُ وَ اللَّهِ الْمَأْذُونُ لَهُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ ؛ به خدا سوگند ما آن کسانی هستیم که اذن سخن گفتن دارند.

راوی می گوید عرض کردم: چه خواهید گفت؟ فرمود: نُمَجِّدُ رَبَّنَا ؛ پروردگارمان را به بزرگی یاد می کنیم وَ نُصَلِّی عَلَى نَبِیِّنَا ؛ بر پیامبرمان درود می فرستیم وَ نَشْفَعُ لِشِیعَتِنَا ؛ و برای شیعیانمان طلب فضل و بخشش می کنیم و خداوند در خواست ما را رد نخواهد کرد ؛ فَلَا یَرُدُّنَا رَبُّنَا.[1]

کریم بودن خدا که غرور نمی آورد

آیه 6 سوره انفطار براى بیدار کردن انسان از خواب غفلت و توجه او به مسئولیت‌هایش در برابر خداوند،

نُمَجِّدُ رَبَّنَا ؛ پروردگارمان را به بزرگی یاد می کنیم وَ نُصَلِّی عَلَى نَبِیِّنَا ؛ بر پیامبرمان درود می فرستیم وَ نَشْفَعُ لِشِیعَتِنَا ؛ و برای شیعیانمان طلب فضل و بخشش می کنیم و خداوند در خواست ما را رد نخواهد کرد ؛ فَلَا یَرُدُّنَا رَبُّنَا.

او را مخاطب ساخته و با یک استفهام توبیخى شدید مى فرماید: اى انسان چه چیزى تو را از پروردگار کریمت غافل ساخته؟ و در برابر او جسور و مغرور نموده است (ییَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَرِیمِ) ؟!

آلوسی در تفسیر خود (روح المعانی) سخنی را در تفسیر این آیه نقل می کند که امروز هم از برخی شنیده می شود؛ او می نویسد: آوردن کلمه «کریم» در آیه از باب تلقین حجت است[2]، یعنی قاضی چیزی در سخنانش می گوید که متهم از آن استفاده کرده ، راه چاره ای برای خویش پیدا کند و حرف محکمه پسندی بزند.

بنابر این گمان، خداوند در اینجا «کریم» بودن خود را در سوال آورده تا انسان متهم بفهمد که در جواب باید از این وصف الهی استفاده کند تا نجات یابد.

به عبارت دیگر وقتی خدا می پرسد: چه چیز تو را نسبت به پروردگارت مغرور کرد؟ او در جواب بگوید: کَرَم تو یا کریم.

علامه طباطبایی(ره) به این تفسیر و این استفاده اعتراض کرده و آن را با این استدلال رد می کند که اولاً سیاق این آیات، سیاق تهدید است که با این پرسش همراه با توبیخ آغاز می شود و در ادامه سخن از جهنم و افتادن در آن است (إِنَّ الْفُجَّارَ لَفِی جَحِیمٍ * یَصْلَوْنَهَا یَوْمَ الدِّینِ ).

ثانیاً این آیه توبیخی است که انسان را در برابر کفرانى مذمت می کند که عذر و بهانه ای برای آن ندارد؛ چرا که پروردگارش قبلاً از طریق فرستادگانش به او پیام داده بود اگر کفران کنی عذاب من شدید است[3] و نیز فرموده بود: هر کس طغیان کند و زندگی دنیا را بر آخرت ترجیح دهد جهنم جایگاه اوست.[4]

بنابراین انسان در برابر این س?ال جوابى ندارد و نمى‏تواند بگوید: پروردگارا! کرم تو مرا مغرور کرد.[5]

بهترین و بدترین خلق

در آیات 6 و 7 سوره بینه، سخن از بدترین خلق (شَرُّ الْبَرِیَّةِ) و بهترین آنهاست (خَیْرُ الْبَرِیَّةِ). اینکه اینها کیانند؟ با بیان اوصاف در همین آیات و در همین سوره پاسخش آمده است:

بدترین خلق کسانى از اهل کتاب و مشرکان هستند که به این آئین جدید (یعنی اسلام) کافر شدند و در آتش دوزخ، جاودانه خواهند ماند.

إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ وَالْمُشْرِکِینَ فِی نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِینَ فِیهَا). بهترین خلق هم کسانی هستند که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند (إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ).

اما گذشته از اوصاف، این بدترین ها و بهترین ها به شکل مشخص چه کسانی اند؟

پاسخ این سوال را رسول خدا صلی الله علیه وآله فرموده اند:

آن حضرت در بیمارى ای که از دنیا رفتند به امیرالم?منین علیه السلام فرمودند: على جان نزدیک بیا! آن حضرت نزدیک آمد. بعد فرمود: گوش خود را نزدیک دهانم بیاور این کار را کرد و فرمود: برادرم نشنیده اى این کلام خدا را که فرمود: إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ

برادرم نشنیده اى این کلام خدا را که فرمود: إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ؟ عرض کرد: بله شنیده ام. فرمود آنها تو و شیعیانت هستید. مى‏آیید با چهره هایى درخشان و سیراب.

أُولئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ؟ عرض کرد: بله شنیده ام. فرمود آنها تو و شیعیانت هستید. مى‏آیید با چهره هایى درخشان و سیراب.

سپس فرمود: این آیه را نشنیده ‏اى که فرمود : إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ وَالْمُشْرِکِینَ فِی نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِینَ فِیهَاأُولئِکَ هُمْ شَرُّ الْبَرِیَّةِ. عرض کرد: بله یا رسول اللَّه. فرمود آنها دشمنان تو و دشمنان شیعیانت هستند.

روز قیامت با چهره اى‏ سیاه، گرسنه و تشنه بدبخت و معذب مى آیند. آن آیه اختصاص به تو و شیعیانت دارد و این آیه براى دشمن تو و شیعیانت هست.[6]

آیا تمام کارهای دنیا در قیامت دیده می شود؟

پاسخ به این سوال با توجه به آیات 7 و 8 سوره زلزله مثبت است؛ زیرا می فرماید: کسى که به اندازه سنگینى ذره اى کار خیر انجام داده آن را مى بیند (فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ) و هر کس به اندازه سنگینى ذره اى کار بد هم کرده باشد ، آن را خواهد دید (وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ) و این یعنی هر کاری که از انسان سرزند؛ چه خوب ؛ چه بد در قیامت آن را مشاهده خواهد کرد (یَرَهُ).

اما این معنای دریافتی با آیات توبه و حبط عمل سازگار نیست؛ یعنی معنا ندارد کسی توبه کند و خدا گناهش را بخشیده و از بین ببرد و بعد در قیامت شاهد آن باشد و همچنین معنا ندارد خدا اعمال صالح کسی را به دلایلی مانند کفر، حبط کرده و نابود کند؛ آنگاه این شخص آنها را در قیامت ببیند و از ثوابشان بهره مند شود.

این به ظاهر معما را آیاتی مانند آیه 160/ انعام حل می کنند که می فرمایند: هر کس کار نیک بیاورد، پاداشش ده برابر آن است (مَن جَاء بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا )، و آنان که کار بد بیاورند، جز به مانند آن مجازات نمی شوند (مَن جَاء بِالسَّیِّئَةِ فَلاَ یُجْزَى إِلاَّ مِثْلَهَا).

همانگونه که ملاحظه می شود عملی در قیامت به حساب می آید و بالطبع دیده می شود که صاحبش بتواند آن را به صحنه قیامت برساند؛ اما اگر به دلیل توبه (در کارهای ناپسند) و یا حبط (در کارهای پسندیده) نابود شد و از بین رفت دیگر به قیامت نمی رسد تا دیده شود و محاسبه گردد.[7]

وسواس خنّاس چیست؟

در آخرین سوره قرآن کریم سخن از وسواس خنّاس است که انسان از آن به خدا پناه می برد (قُلْ أَعُوذُ بِرَبّ‏ِ النَّاسِ ... مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الخَْنَّاسِ). اما این وسواس خناس یعنی چه؟

آیات بعد توضیح می دهد که خناس کیست و یا چیست؛ می فرماید: خناس همان کسى است که در سینه هاى انسانها وسوسه مى‏کند (الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ)؛ وسوسه گرانى از جن و انسان (مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ).

اما

خناس همان کسى است که در سینه هاى انسانها وسوسه مى‏کند (الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ)؛ وسوسه گرانى از جن و انسان (مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ).

برای توضیح بیشتر باید گفت: واژه «وسواس» در اصل صداى آهسته اى است که از به هم خوردن زینت آلات برمى خیزد. بر این اساس به هر صداى آهسته نیز وسواس گفته می شود و بعد به خطورات و افکار بد و نامطلوبى که در دل انسان پیدا مى‏شود و شبیه صداى آهسته اى است که در گوش مى خوانند نیز اطلاق گردیده است. «وسواس» در آیه مورد بحث به معنى اسم فاعل (وسوسه‏گر) آمده است.

«خَنّاس» هم از ریشه «خُنُوس» به معنى جمع شدن و عقب رفتن است و این برای آن است که شیاطین هنگامى که نام خدا برده مى‏شود عقب نشینى مى ‏کنند و از آنجا که این امر غالباً با پنهان شدن توأم است ، این واژه به معنى «اختفاء» نیز آمده است.

بنابراین مفهوم آیات چنین می شود: بگو من از شر وسوسه گر شیطان صفتى که از نام خدا مى گریزد و پنهان مى گردد به خدا پناه مى برم.

و این هشدارى است به همه رهروان راه حق که منتظر نباشند شیاطین را در چهره و قیافه اصلى ببینند؛ یا برنامه هایشان را در شکل انحرافى مشاهده کنند؛ هرگز چنین نیست.

آنها وسواس خنّاسند و کارشان حقه و دروغ و نیرنگ و ریا کارى و ظاهرسازى و مخفى کردن حق.

اگر آنها در چهره اصلى، ظاهر شوند؛ اگر آنها باطل را با حق نیامیزند و اگر آنها صریح و صاف سخن بگویند؛ به گفته على علیه السلام «لم یخف على المرتادین؛ مطلب بر پویندگان راه خدا مخفى نخواهد ماند»؛ اما آنها همیشه قسمتى از این مى گیرند و قسمتى از آن و به هم آمیزند تا بر مردم مسلط شوند چنان که امیر م?منان علیه السلام در ادامه همین سخن مى فرماید: «فهنالک یستولى الشیطان على اولیائه؛ و این چنین شیطان بر دوستان و پیروانش تسلط می یابد.[8] [9]

خداوندا ما را به نور معارف قرآن هدایت کن و توفیق پیروی تمام و کمال از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به ما عنایت فرما و ما را از شر وسواس خناس محفوظ بدار. آمین! یا رب العالمین

پی نوشت ها :

1. کافی 1/435. این روایت طولانی است و ما تنها بخش مرتبط با بحث را در اینجا ذکر کردیم.
2. روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم 15/ 268
3. 7/ ابراهیم علیه السلام
4. 37-39/ نازعات
5. ر.ک به المیزان فی تفسیر القرآن 20/ 224

6. بحار الأنوار 24/263/ حدیث 22
7. برگرفته از درس‌های تفسیر آیت الله جوادی آملی (حفظه الله)
8. نهج البلاغه، خطبه 50
9. برگرفته از تفسیرنمونه 27/ 472-473





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir
رهبر معظم انقلاب بنا به درخواست رئیس قوه قضاییه به مناسبت عید سعید فطر، با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان محاکم عمومی، انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور موافقت کردند.

 

 

 

به‌گزارش علمدار بصیر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بنا به درخواست آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه به مناسبت عید سعید فطر، با عفو و تخفیف مجازات تعدادی از محکومان محاکم عمومی، انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور موافقت کردند.

متن نامه آیت‌الله آملی لاریجانی و پاسخ مقام معظم رهبری به این شرح است:

«بسم‌الله الرّحمن الرّحیم

محضر مبارک حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ادام‌الله ظله‌الوارف

رهبر معظم انقلاب اسلامی

با اهدای سلام و تحیات؛

احتراماً، ضمن عرض تبریک فرارسیدن عید سعید فطر، در اجرای بند 11 از اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بدین وسیله شرایط و ضوابط عفو به محضر مبارک تقدیم می شود تا در صورت تصویب مقام عالی، محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح که به شرح آتی واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف تشخیص داده می‌شوند، مشمول عفو یا تخفیف مجازات واقع و از رأفت اسلامی بهره‌مند شوند.

الف) محکومان به حبس که در زندان به‌سر می‌برند:

1. باقیمانده محکومیت محکومان به حبس تا یک‌سال.

2. یک‌دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از یک‌سال تا پنج سال.

3. یک‌سوم محکومیت محکومان به حبس بیش از پنج سال تا پانزده سال.

4. باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بیش از 15 سال در صورتی که حداقل 10 سال تحمل حبس نموده باشند.

5. باقیمانده محکومیت محکومان به حبس ابد در صورتی که حداقل 15 سال تحمل حبس نموده باشند.

6. باقیمانده محکومیت حبس کلیه محکومان جرایم غیر عمدی به استثناء موارد مذکور در مواد 718 و 719 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده مصوب 2/3/1375)

7. باقیمانده محکومیت حبس زنانی که به حکم قانون سرپرستی فرزندانشان را عهده‌دار می‌باشند.

8. باقیمانده محکومیت حبس محکومان بیمار صعب‌العلاج یا مبتلایان به بیماری‌های مسری غیر قابل علاج که مراتب بیماری آنان تا تاریخ  29/12/1392 مورد تأیید کمیسیون پزشکی قانونی قرار گرفته باشد و مطابق نظریه کمیسیون مذکور قادر به تحمل حبس نباشند.

بدیهی است اقدامات دادگاه در جهت اجرای ماده 291 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری مانع اعمال این عفو نیست.

9. باقیمانده محکومیت حبس یا نگهداری در کانون اصلاح و تربیت و جزای نقدی محکومان زیر 18 سال تمام (در زمان ارتکاب جرم) به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی مراکز استان‌ها.

تبصره: محکومان موضوع بندهای 8 و 9 مشمول مستثنیات مندرج در این دستورالعمل نخواهند شد.

10. باقیمانده محکومیت حبس و جزای نقدی محکومان ذکور بالای 65 سال تمام و اناث بالای 55 سال تمام به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی مراکز استان‌ها به شرط آنکه در محکومیت به حبس بیش از یک‌سال، حداقل یک‌پنجم و در محکومیت به حبس ابد، حداقل 5 سال تحمل کیفر نموده باشند.

ب) محکومان به جزای نقدی که به لحاظ عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به‌سر می‌برند:

1. باقیمانده محکومیت جزای نقدی تا پانصد میلیون ریال.

2. چهار پنجم محکومیت جزای نقدی از پانصد میلیون و یک ریال تا یک میلیارد ریال.

ج) شرایط استفاده از عفو:

1. عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا شش موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1/2/1392 در ایام تحمل حبس یا در زمان مرخصی اعطایی.

2. نداشتن شاکی خصوصی و یا جلب رضایت وی و یا جبران ضرر و یا زیان مدعی خصوصی و زیان دیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) تا تاریخ 29/اسفند/1392.

د) مرتکبین جرائم ذیل از شمول این عفو مستثنی می‌باشند:

1. سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار یا سارقینی که میزان محکومیت حبس آنان بیش از 5 سال باشد.

2. قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر؛ (منظور از قاچاق عمده مواد مخدر، جرایم بندهای 4 ماده 4، 6 ماده 5 و 6 ماده 8 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن می باشد).

3. قاچاق اسلحه و مهمات.

4. اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی.

5. آدم ربایی.

6. تجاوز به عنف.

7. دایر کردن مرکز فساد و فحشاء.

8. اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری.

9. جعل اسکناس و ضرب سکه تقلبی.

10. اسید پاشی.

11. جرایم مربوط به مشروبات الکلی.

والامر الیکم والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

صادق لاریجانی

9/مرداد/1392

«بسم‌الله الرّحمن الرّحیم

با سلام و تحیت و تبریک عید سعید فطر، با پیشنهاد جنابعالی موافقت می شود. والسلام علیکم و رحمة‌الله

سیدعلی خامنه‌ای

16/مرداد ماه/1392».





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir
هاشمی همیشه از اطرافیان خود بیشتر ضربه دیده است تا دیگران. افرادی که بیانیه مینویسند خبر میسازند و دروغ میبندند وهمزمان سنگ او را هم به سینه میزنند.

به گزارش علمدار بصیر: اخیرا پایگاه رسمی اطلاع رسانی هاشمی در حرکتی تامل برانگیز ضمن انتشار پیام تبریک وی به مناسبت روزخبرنگار تیتری زده شده است که در هیچ کجای پیام تبریک هاشمی وجود ندارد.

اتفاقا در قسمتی از این پیام هاشمی به پدیده خبر سازی در رسانه های مجازی اشاره کرده وآن را تقبیح می کند غافل ازاینکه بایستی این کار را ابتدا از اطرافیان خود شروع کند.

هاشمی در این پیام آورده:”توجه داشته باشیم که خبرنگاری با خبرسازی تفاوت دارد، خبرسازی که متأسفانه در کنار رشد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری اطلاع‌رسانی درست، در حال اشاعه در جامعه می‌باشد، بر پایه دروغ و شایعه استوار است و نمی‌تواند منبع و مرجع باشد ”

انتشار این خبر در پایگاه رسمی هاشمی باعٍث شد برخی از سایتهای همسو با جریان هاشمی بدونه اندکی تحقیق وحتی یک بار خواندن از روی متن پیام تبریک وی ، به انتشار همین مطلب اقدام کنند.

متن پیام هاشمی که در پایگاه رسمی وی منتشر شده است:

خبرنگاری، شغل شرافتمندانه‌ای است که رسالت بزرگی را بر دوش خبرنگاران می‌گذارد. این گروه که تمام همتشان ارتقای اطلاعات در جوامع است، نمی‌گذارند جامعه در بی‌خبری بماند و با رشد آگاهی مردم، باعث تسریع حرکت قافله انسانی به سوی قله‌های دانش و علم و در نتیجه پیشرفت و سعادت می‌شود.

توجه داشته باشیم که خبرنگاری با خبرسازی تفاوت دارد، خبرسازی که متأسفانه در کنار رشد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری اطلاع‌رسانی درست، در حال اشاعه در جامعه می‌باشد، بر پایه دروغ و شایعه استوار است و نمی‌تواند منبع و مرجع باشد، اما می‌بینیم که بسیاری از بوق‌های استعماری و استبدادی برای جبران عدم اعتماد مردم، به دروغ‌گویی و خبرسازی روی آورده و نمی‌دانند آنچه باعث افزایش رویگردانی مردم از آنان شده، همین حالت است.

در دنیای فراصنعتی امروز که همه ابزار اطلاع‌رسانی با پیشرفته‌ترین تکنولوژی ساخته شده‌اند، نمی‌توان خبری را کتمان و یا سانسور کرد. عصر انفجار اطلاعات است و هر حادثه‌ای که در هر گوشه این جهان اتفاق بیفتد، خیلی سریع با عبور بر شهپر اطلاع‌رسانی به اقصی نقاط جهان می‌رسد و حتی اخیراً در کنار خبر، تصاویر و فیلم آن نیز مخابره می‌شود. مانند تصاویری که در زمان هجوم ارتش اشغالگر اسرائیل به غزه از جنایات و کشتار صهیونیست‌ها پخش شد و به دنبال آن ادعای مظلومیّت کذایی گروه افراطی یهودی که بر اثر مظلوم نمایی و تبلیغات غرب حاصل شده بود، بر باد رفت.

تصویر به شهادت رسیدن نوجوانی در آغوش پدر در خیابان‌های سرزمین‌های اشغالی که نگذاشت ندای ریاکارانه حقوق بشری اسرائیل و حامیان جنایت‌پیشه آن، در گوش مردم جهان بنشیند. این همه مرهون افزایش روزافزون خبرنگاران و توسعه ابزار اطلاع‌رسانی در جامعه است و شایسته است انقلاب اسلامی که پایه و اساس نظام خویش را بر پایه اطلاع‌رسانی صحیح و سریع قرار داده ؛ با حضور خبرنگاران متعهد در صحنه رسالت آگاه‌سازی را انجام دهد.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم، اینکه هر چقدر دایره خبرسازی و کتمان حقایق را گسترده‌تر باشد، به همان اندازه محدوده اعتماد مردم به مسئولان و رسانه‌های داخلی کم و توجه آنان به رسانه‌های خارجی زیاد می‌شود. نباید بگذاریم خبرهای مربوط به کشور ایران را دیگران به اطلاع مردم ما برسانند، مخصوصاً که می‌دانیم آنان اهداف خاص خود را در چیدمان کلمات در خبرها دارند و اگر ما واقعیت‌ها را براساس حقیقت محض بگوییم، مردم نیز از آنان روی برمی‌گردانند. به هر حال روز خبرنگار فرصت بسیار خوبی است تا من به عنوان مسئولی که در طول 30 سال در سفر و حضر با آنان همراه بوده‌ام، از همه خبرنگاران تشکر کنم و بر روح بلند خبرنگاران شهید درود فرستم که خون پاکشان علاوه بر ارزش شهادت، در راه افزایش آگاهی مردم به زمین ریخته شد.

منبع: آفتاب ری





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir

 





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/17 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون