|
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله: خنده دو قسم است، خندهای که خدا آن را دوست دارد و خندهای که خدا آن را دشمن دارد.
رسول الله حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: خنده دو قسم است: خنده ای است که خدا آن را دوست دارد و خنده ای که خدا آن را دشمن دارد.
اما خنده اى که خدا آن را دوست دارد، آنست که مرد به روى برادر خویش از شوق دیدار وى لبخند زند. اما خنده اى که که خداى والا آن را دشمن دارد آنست که مرد سخن خشن و ناروا گوید که بخندد یا بخندند و به سبب آن هفتاد پائیز در جهنم سرنگون رود. متن حدیث: الضّحک ضحکان ضحک یحبّه اللَّه و ضحک یمقته اللَّه فأمّا الضّحک الّذی یحبّه اللَّه فالرّجل یکشر فی وجه أخیه شوقا إلى رؤیته، و أمّا الضّحک الّذی یمقته اللَّه تعالى فالرّجل یتکلّم بالکلمة الجفاء و الباطل لیضحک أو یضحک یهوى بها فی جهنّم سبعین خریفا؛ «نهج الفصاحه، حدیث1892»
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/13 | نویسنده : alamdarbasir
لایحه اصلاحیه قانون بودجه 1392 که دیروز با قید دو فوریت از سوی دولت به مجلس ارائه شد، نخستین تجربه عملی دولت یازدهم در حوزه بودجهریزی محسوب میشود که ظاهراً نمره قبولی از مجلس نگرفته است.
به گزارش علمدار بصیر: در حالی که مردان اقتصادی دولت روحانی و حامیان این دولت، از منتقدان همیشگی نحوه بودجهنویسی دولت احمدینژاد بودند، اما با کمال تعجب در لایحه اصلاحیه بودجه 1392 شاهد همان سبک و سیاق بودجهنویسی دولت سابق بودیم.
درخواست برای کسب اختیارات در مصرف درآمدها، کاستن از قدرت نظارتی مجلس بر تصمیمات دولت، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای مصارف جاری و به طور کلی کسب اجازههای کلی در اجرای بودجه، از جمله ویژگیهای اصلی لایحه اصلاحیه بودجه 92 است که کاملا یادآور مطالبات بودجهای احمدینژاد از مجالس هفتم، هشتم و نهم است. به عنوان مثال، دولت یازدهم در این لایحه خواستار استفاده از 6 درصد منابع واریزی به صندوق توسعه ملی در سال جاری شده است. این در حالی است که مجلس پیش از این بارها در برابر اصرارهای دولت احمدینژاد برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مخالفت کردهاند ،چرا که طبق سیاستهای کلی نظام ابلاغی مقام معظم رهبری، منابع صندوق توسعه ملی نباید صرف کسری بودجه دولت شود. ![]() یا در مورد دیگر، دولت روحانی خواستار کسب مجوز از مجلس درباره «مصرف 100 درصد درآمد حاصل از فروش اموال منقول و غیرمنقول مازاد وزارتخانهها و مؤسسات دولتی و با اختیار هیئت وزیران» شده است که مطمئنا موجب حذف امکان نظارت دیوان محاسبات میشود. دولت روحانی همچنین خواستار حذف حکم الزام دولت به ارسال مصوبات ستاد تدابیر اقتصادی به شورای عالی امنیت ملی شده است. علت آن که نمایندگان مجلس، این بند را در قانون بودجه امسال گنجاندند، پیشگیری از تکرار اقدامات خلاف قانون دولت دهم با استناد به مصوبات ستاد تدابیر اقتصادی بود. دولت در این لایحه همچنین اختیار کلی کاهش سقف بودجه و جابجایی اعتبارات پرداخت حقوق کارمندان را خواستار شده است. اقتصاددانان داخل و خارج مجلس همیشه نسبت به اینگونه پیشنهادات بودجهای دولت احمدینژاد هشدار میدادند و آن را نشانه تمایل دولت به بیانضباطی مالی و فرار از نظارت مجلس، میخواندند. باید دید کارشناسانی که در سالهای اخیر به طور قاطع نسبت به اینگونه تمایلات بودجهای دولت احمدینژاد هشدار میدادند، نسبت به رویکرد مشابه دولت روحانی چه موضعی میگیرند. البته دیروز در مجلس شورای اسلامی، تعدادی از نمایندگان نسبت به این موضوع هشدار دادند که در نهایت موجب مخالفت نمایندگان با بررسی فوریتی این لایحه شد.
منبع:مشرق
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/13 | نویسنده : alamdarbasir
بازار بزرگ بینالمللی مشهد، یکی از مهمترین مراکز خرید زوار در این شهر مقدس به شمار میآید که به علت کمتوجهی نهادهای نظارتی، دچار مشکلات عدیدهای است.
به گزارش علمدار بصیر: بازار بزرگ بینالمللی مشهد، یکی از مهمترین مراکز خرید زوار در این شهر مقدس به شمار میآید که به علت کمتوجهی نهادهای نظارتی، دچار مشکلات عدیدهای است. ![]() یکی از مشکلاتی که زوار حرم رضوی و مردم مشهد در این بازار با آن دست به گریبان هستند، مشکل نبود سرویس بهداشتی امن و برخوردار از حریم است. ![]() در ورودی سرویس بهداشتی این بازار، تابلویی دستنویس نصب شده که روی آن هشدار داده شده که: «سرویس بهداشتی مشترک است!» تا بدینوسیله مراجعان را از شوکهشدن در مواجهه با صحنههای اینچنینی پرهیز داده باشد: ![]() همانگونه که در تصویر ملاحظه میکنید دو زن بدحجاب و بیحجاب! دختربچه همراه خود را به سرویس بهداشتیی بردهاند که همزمان مردهای نامحرم در دستشوییهای کنار آن، حضور دارند. مراجعان این بازار در گفتوگو با خبرنگار ما تأکید کردند که منتظر پاسخگویی نهادهای نظارتی بهویژه اداره اماکن نیروی انتظامی مشهد در خصوص این مشکل و مشکلات مشابه در این قبیل بازارها و تفریحگاههای مشهد مقدس هستند. منبع:مشرق
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/13 | نویسنده : alamdarbasir
به تازگی ویدیوئی در شبکه های اجتماعی کاربران کشورهای عربی منتشر شده است که انزجار از شیوخ وهابی و مفتی های صادر کننده فتوای معروف به "جهاد نکاح" را بیش از پیش کرده است. به گزارش علمدار بصیر: جنایات تروریست های اعزامی به سوریه، که در ابتدا منتقدان و مخالفان سوری بشار اسد را از همراهی با تندروهای دست پروده وهابی ها پشیمان کرد، اکنون شهروندان وهابی و عناصر فریب خورده گروهک های وابسته به سعودی ها را نیز منزجر کرده و آنها را به افشاگری واداشته است. منبع:رهیاب
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/13 | نویسنده : alamdarbasir
اظهارات هاشمی رفسنجانی در تناقض آشکار با مواضع رسمی رئیس جمهور محترم و وزیر امورخارجه به عنوان مسئولان رسمی سیاست خارجی کشور هستند، لذا این سوال مطرح می شود که هدف هاشمی و جریان مرموز از اشاعه آشکار این تناقض ها چیست
به گزارش علمدار بصیر: سخنان دشمن پسند اخیر حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی در اتهام زنی به دولت سوریه و همسویی مواضع ایشان با گروه های تروریستی در سوریه با واکنش های مختلفی و اعتراض شخصیت های مختلف مذهبی و سیاسی روبرو گردیده است. آنچه در گیر و دار تغیر و تحولات سیاسی در داخل کشور مشهود است فشار جریان گروه فشار یا همان پدرخوانده ها است که سعی دارند دولت روحانی و وزرای وی را در اختیار خود گرفته و اهداف پیدا و پنهان خود را پیش برند. البته به نظر می آید دکتر روحانی با درک شرایط و رصد اتفاقات پیرامون دولت دریافته است، گروهی سعی دارند او را به چهره سوم کشور تبدیل کنند و تصمیم سازی ها را جایی دیگر شکل داده و به او و دولتش تحمیل نمایند، یعنی دقیقاً اتفاقی که توسط گروهی دیگر برای خاتمی افتاد و در نهایت وی را مجبور کرد که به اردوگاهی اشاره کند که صدای دشمن را از آن می شنود ، البته وی صدا را دیر شنید و در نهایت مجبور شد با این جریان خزنده در حوادث بعدی هم صدا شود!
موضوع مهم این روزهای کشور سیاست خارجی کشور و مواضع اصولی و با تدبیر جمهوری اسلامی ایران است که می تواند در کوران حوادث تاریخی منطقه کشور و نظام را با سربلندی از معرکه خارج کند، اما گویا در گوشه کنار صداهایی بلند شده است که نوایی دیگر سر داده و سعی دارند در این مقطع حساس با اظهاراتی واقعا حیرت آور کشور را با چالشی امنیتی و خارجی دیگر مواجه کنند.
اظهارات و مواضع عجیب و متناقض از هاشمی رفسنجانی کم دیده نشده است . به عنوان مثال اظهارات عجیب هاشمی رفسنجانی درباره مذاکره و رابطه با امریکا بوده است.
هاشمی رفسنجانی در آخرین گفتگوی خود با فصلنامه مطالعات بین المللی گفته است: آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ این در حالی است که خصومت آمریکا و متحدانش در سالهای اخیر رو به فزونی نهاده و مسئولین عالی رتبه کشور همصدا با ملت غیور ایران همواره تاکید داشته اند که رابطه با آمریکا هیچ نفعی برای ایران ندارد و آمریکا با این رابطه به دشمنی هایش عمق میبخشد. تاسف از این اظهارات مرعوبانه در حالی است که بیداری اسلامی و احساسات ضد آمریکایی در منطقه به اوج خود رسیده است.با این حال گفتن این نظرات از سوی هاشمی رفسنجانی در فضای کنونی که تحریم های آمریکا رنگ و بویی جدید و خصمانه تر به خود گرفته، عجیب به نظر می رسد و همچنان فاصله هاشمی را با مردم و انقلابیون ایران و جهان تشدید می کند. این اظهارات نشان می دهد، هاشمی از تحلیل مسائل داخلی و تحولات بین المللی عاجز شده است.
نکته مهم این است که این اظهارات در تناقض آشکار با مواضع رسمی رئیس جمهور محترم و وزیر امورخارجه به عنوان مسئولان رسمی سیاست خارجی کشور هستند، لذا این سوال مطرح می شود که هدف هاشمی و جریان مرموز از اشاعه آشکار این تناقض ها چیست. این امر هوشیاری جناب آقای دکتر روحانی و مسئولان کشور را می طلبد.
![]() ![]() * سخنان عجیب هاشمی به نفع تکفیری ها و تروریست های وهابی سوریه نعیمه اشراقی خواهرزن محمدرضا خاتمی روز پنج شنبه هفت شهریور در صفحه فیس بوک خود نوشت: «آقای هاشمی رفسنجانی در ملاقات با جمعی از مردم استان اصفهان در حسینیه جماران که ساعاتی پیش انجام شد در ارتباط با بمباران اخیر سوریه سخنانی بدین مضمون ایران نمود: «دولتی که ملت خود را بمباران شیمیایی کند عواقب سخت آن را خواهد دید همانگونه که صدام در بمباران حلبچه ننگ ابدی را بر خورد خرید و دچار چنین سرنوشت هولناکی شد.» در واکنش به این "نقل قول شگفت آور" بود که رضا سلیمانی،مدیرکل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت روز شنبه ضمن تکذیب اظهارات نعیمه اشراقی به فارس گفت: خانم اشراقی گفته است که من خودم آنجا نبودم و از سوی دیگر موضع آقای هاشمی درباره سوریه،فلسطین و لبنان شفاف است و با یک شایعه مخدوش نمیشود. وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان هاشمی گفت: آقای هاشمی در آن دیدار گفت که در سوریه هم این سلاح شیمیائی به کار برده شده اما اصلاً بحث دولت اسد را در این زمینه مطرح نکرد و گفت آمریکا میخواهد با این بهانه به سوریه حمله کند لذا سخنان هاشمی تحریف شده و خانم اشراقی تفسیر خود را مبنا قرار داده است. بسیاری از ناظران سیاسی که باور دیدگاهی خلاف رویکرد نظام از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برایشان سخت بود و از نقل قول خانم اشراقی شگفت زده شده بودند با تکذیبیه مجمع تشخیص نفس راحتی کشیدند. اما در کمال ناباوری، هاشمی "نقل قول تکذیب شده" خود را این بار در استان مازندران بیان کرد! به گزارش ایلنا، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی عصر روز یکشنبه همین هفته در مراسم سالگرد ارتحال آیتاللهصالحی مازندرانی در شهر شیرگاه سوادکوه شمالی گفت: ما در محاصره، تحریم و بایکوتیم و نمیتوانیم از منابع استفاده کنیم، باید گران بخریم و در دریافت پول هم با مشکلات فراوان روبرو هستیم اما اخیرا شاهد خطر بزرگ تری هستیم. هاشمی بحران سوریه را نگرانی اصلی منطقه و ایران دانست و افزود: اکنون آمریکا، جهان غرب با همراهی برخی از کشورهای عربی تقریبا شیپور جنگ در سوریه را به صدا درآوردند که خدا به مردم سوریه رحم کند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مردم سوریه در این 2سال آسیبهای فراوانی دیدهاند، زندانها مالامال از مردم است و دیگر ورزشگاهها را بدل به زندان کردهاند، بیش از 100 هزار نفر کشته و میلیونها آواره وضعیت اسفبار سوریه را بیش از پیش نمایان میکند. هاشمی سپس گفت: مردم از طرف حکومت خودشان مورد حمله شیمیایی واقع شدهاند و حالا هم باید منتظر حمله خارجیها باشند. ادعاهای باورنکردنی آقای هاشمی درباره استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه، دقیقا تکرار دروغهای سران کاخ سفید و تل آویو است که سازمان ملل هم آن را تایید نکرده و حتی مخالفان نظام سوریه خود به استفاده از این سلاح مرگبار اذعان کرده اند! حتی بر پارلمان انگلیس هم پوشیده نیست که حملات شیمیایی علیه مردم سوریه از سوی تروریست ها بوده است چرا که اجازه همراهی با آمریکا در حمله به دمشق را به نخست وزیر بریتانیا نداد. گرچه مواضع غیرقابل توجیه و خلاف اصول انقلاب از سوی هاشمی رفسنجانی در سال های پس از فتنه 88 بشدت افزایش یافته اما قطعا دلسوزان انقلاب و نظام، تکرار و تداوم چنین مواضعی آن هم از جایگاه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر نمی تابند. به همین دلیل افکار عمومی از آقای هاشمی انتظار جدی دارند که درباره این مواضع خود تامل و بررسی کند و به سرعت آنها را با واقعیت های منطقه و سوریه همسو کند در غیر اینصورت اینگونه اظهارات خشم همه حامیان مقاومت در داخل و منطقه را به دنبال خواهد داشت. اما دولت مردان و آقای روحانی باید بداند که اگر کسانی در انتخابات بنا بر تاکتیکهای سیاسی مقطعی از نامزد پیروز حمایت کرده باشند به این معنا نخواهد بود که قلباً هم با او هم نظر هستند. به نظر میرسد برخی جریانات سیاسی و فتنه گران که اتفاقاً در حال سهم خواهی از دولت یازدهم نیز هستند، چشم انداز خود را بر عبور زودرس از دولت آقای روحانی ترسیم کردهاند. اینان به این دولت تنها به عنوان فرصتی برای تغییر لولا و به قدرت رسیدن خود نگاه میکنند و بنابراین شرایط مطلوب برایشان حداکثر 4ساله ماندن دوره ریاست جمهوری روحانی است و این مستلزم آن است که دولت یازدهم از پس وعده های داده شده برنیاید و در سیاست هایش با فشار گروه های فشار و پدر خوانده ها موجب لغزیده و موجب رویگردانی مردم مواجه شود. منبع:دانا
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/13 | نویسنده : alamdarbasir
خداآفرین به روز :کارشناس ارشد نظامی-راهبردی مصر تاکید کرد که هدف از پرتاب دو موشک از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی به سمت سواحل سوریه، محک زدن سامانه های ضدموشکی سوریه بود که هدف قرار گرفتن این دو موشک نشان داد که توانایی مقابله سامانه دفاعی سوریه قوی است.
به گزارش علمدار بصیر: سرلشکر "عادل القلا" روز سه شنبه در گفت وگو بااین شبکه، گفت: واضح است که آمریکا و رژیم صهیونیستی سعی می کنند برای حمله به سوریه با یکدیگر هماهنگ شوند، اما باید توجه داشت که بسیاری از کشورهای دنیا از اطراف آمریکا پراکنده شده اند و اوباما عملا در طرح حمله به سوریه تنها مانده است. وی افزود: پرتاب یک موشک که از صحرای نقب در فلسطین اشغالی به سوی سواحل سوریه بوده توسط رژیم صهیونیستی بوده و موشک دیگر نیز از یک شناور آمریکایی در دریای مدیترانه شلیک شده که این امر گزارش روسیه درباره این موشک ها را تایید می کند. وی درباره علت پرتاب این دو موشک از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و آمریکا در شرایط حساس منطقه، گفت: آمریکایی ها و صهیونیستها به دنبال محک زدن وجود ضدموشک های اس 300 روسیه هستند که در اختیار ارتش سوریه قرار دارد تا مطمئن شوند که آیا سوریه از چنین سامانه ضدموشکی برخوردار است یا خیر؟ در واقع این اقدام یک مانور برای گرفتن نبض معرکه و محک زدن توانایی های دو طرف و به هدف کشف مواضع موشکی سوریه و میزان آمادگی این کشور صورت گرفت. القلا با اشاره به این که رژیم صهیونیستی تصور می کند که جنگ (میان آمریکا و سوریه) حتمی است، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من آمریکا بعد از شلیک این دو موشک در حمله به سوریه عقب نشینی کرده است زیرا از یک طرف احتمال همکاری ایران و حزب الله با سوریه و همچنین استفاده روسیه و چین از حق وتو علیه اقدام آمریکا و از طرف دیگر همراهی نکردن دیگر کشورهای غربی از جمله انگلیس (به غیر از فرانسه) با اوباما باعث شده که ایالات متحده از حمله به سوریه منصرف شود و به راهی برای حفظ آبروی خود بیندیشد. کارشناس نظامی ارشد مصری با اشاره به هدف قرار گرفتن دو موشک شلیک شده در دریای مدیترانه، گفت: من فکر می کنم این دو موشک توسط سامانه ضدموشکی سوریه منهدم شده اند و دولت دمشق در این باره سکوت اختیار کرده، چون نمی خواهد درباره داشتن ضدموشک هایی از این نوع و نیز مقرّ آنها اطلاعاتی به آمریکا و رژیم صهیونیستی ارائه کند و از طرف دیگر این موشک ها که از نوع بالستیک بوده اند و طول وعرض زیادی دارند به راحتی مورد اصابت سامانه ضدموشکی سوریه قرار گرفته اند. وی در پایان تاکید کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی توانند حتی یک سرباز روی خاک سوریه پیاده کنند و حمله احتمالی آنها به این کشور به صورت موشکی و فقط از راه دور خواهد بود که البته آزمایش موشکی آمریکایی ها و صهیونیست ها نیز با شکست روبرو شد.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/13 | نویسنده : alamdarbasir
براستی اگر زیارت قبور اهل بیت(سلام الله علیهم اجمعین) و اولیاء الله که در کنار آنها مسلمانان به نماز و راز و نیاز با خداوند متعال می پردازند شرک است چرا وهابیون زیارت غار حراء را که روزگاری میهمان قدوم مبارک نبی اکرم صلوات الله علیه و آله و سلم بود، شرک نمی دانند؟
علمدار بصیر: پیامبر گرامى(صلى الله علیه وآله) قریب به پانزده سال در غار حراء به عبادت و راز و نیاز به خدا پرداخته و سالها در ماه هاى مختلف در آنجا معتکف بوده است، و در آنجا بود که امین وحى او را به رسالت از جانب خدا مفتخر ساخت، و نور وحى و جبرئیل امین را در آن نقطه مشاهده کرد. بنابراین آن سرزمین به وجود او متبرک شده است، و زیارت چنین مکانى و اقامه نماز در آنجا، نوعى تبرک جویى به آثار پیامبر است. و تبرک به آثار انبیاء به ویژه اثرى که با تن مبارک آن حضرت در تماس بوده، حتى از سوى وهابیان نیز پذیرفته شده است، بنابراین رفتن به آن نقطه و اقامه دو رکعت نماز به عنوان تبرک مطابق اصول اسلام است، چنان که قرآن مى فرماید:
پی نوشت ها:
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/6/12 | نویسنده : alamdarbasir
فرایبورگ تنها شهر آلمان است که با یک شهر ایران خواهرخواندگی دارد. اصفهان و فرایبورگ تبادلات اقتصادی و فرهنگی فراوانی دارند. با انتخاب رئیس جمهور جدید ایران شهردار فرایبورگ در صدد گسترش روابط این دو شهر است.
به گزارش علمدار بصیر:
فرایبورگ شهری است که بر روی سنگفرش جلوی ساختمان شهرداری آن آرم اصفهان قرار دارد. این شهر تنها شهر آلمان است که خواهرخواندگی فعالی با اصفهان در ایران دارد.
محمد صلواتی، استاد بازنشسته دانشگاه کارلسروهه که مقیم فرایبورگ است این خواهرخواندگی را راه انداخته است. او میگوید: «خودم در اصفهان به دنیا آمدم و همیشه آرزو داشتم که این دو تا شهر را به هم نزدیک کنم.»
امضای قرارداد خواهرخواندگی دو شهر محمد صلواتی در سال 1999 میلادی پس از بازگشت از اصفهان به فرایبورگ دعوتنامه محمدعلی جوادی، شهردار اصفهان را تسلیم رولف بومه، شهردار وقت فرایبورگ کرد. بومه در سال 2000 میلادی به همراه چند تن از اعضای شورای شهر و همکاران دانشگاه فرایبورگ به اصفهان رفت و قرارداد خواهرخواندگی بین فرایبورگ و اصفهان را امضا کرد.
فاطمه شاهین-دورفلینگر، رئیس انجمن دوستی فرایبورگ و اصفهان میگوید: «از سال 2001 میلادی به بعد هر سال دو دانشجو از دانشگاه اصفهان برای ادامه تحصیلات به فرایبورگ میآیند. این دو نفر از شهر فرایبورگ و استان بادن وورتمبرگ بورسیه تحصیلی میگیرند.»
تا به حال حدود 35 دانشجو از دانشگاه اصفهان به فرایبورگ آمدهاند و همچنین 15 دانشجوی آلمانی نیز به اصفهان رفتهاند. فابیان هینس، دانشجوی دانشگاه فرایبورگ در رشته علوم سیاسی در گفتوگو با یکی از رادیوهای آلمان درباره ترم تحصیلی خود در دانشگاه اصفهان میگوید: «من تعجب کردم که کشور ایران چقدر توسعهیافته است. مردم ایران خیلی باسواد هستند و گاهی حتی رانندههای تاکسی میخواستند با من درباره فیلسوفهای آلمانی صحبت کنند.» به نشانه دوستی بین دو شهر، در فرایبورگ خیابانی را به نام "خیابان اصفهان" نامگذاری کردهاند. همینطور که در اصفهان یک خیابان، "خیابان فرایبورگ" نامیده شده است.
همکاریهای دوجانبه فرایبورگ و اصفهان همکاریهای فرایبورگ و اصفهان خصوصا در زمینه دانشگاهی انجام میشود. محمد صلواتی، پایهگذار خواهرخواندگی دو شهر با اشاره به این که دانشگاه فرایبورگ با دانشگاههای اصفهان همکاری دارد میگوید: «ما خیلی تبادل دانشجو و استاد داشتهایم. چند بار هم کارگروههایی هم در اصفهان و هم در فرایبورگ تشکیل دادهایم. همکاریهای ما در زمینه جامعهشناسی، فلسفه و انرژیهای نوین خیلی خوب است.» دویچه وله
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/6/12 | نویسنده : alamdarbasir
سردار احمدی مقدم به بیان محرمانه های انتخابات سال 88 پرداخت.وی ماجرای جلسه رهبر انقلاب با مسئولان ارشد و یک دستور مهم در رابطه با انتخابات را مطرح کرد.
به گزارش علمدار بصیر: سردار احمدی مقدم در گفتگو با «هفته نامه مثلث» به بیان محرمانه های انتخابات سال 88 پرداخت که اهم آن به شرح زیر است: *ایشان{رهبر معظم انقلاب} از حوادثی که پیش آمد خیلی مغموم و ناراحت بودند ؛ در جلسهای 7 یا 8 نفر از مسئولان همچون فرمانده سپاه، وزیر اطلاعات، دبیر شورای عالی امنیت ملی و آقای«رئیسی» نایبرئیس قوهقضائیه، محضر رهبر معظمانقلاب جمع بودند- صبح همان روزی که رئیسجمهور آقایان اژهای و صفارهرندی را عزل کرد- حضرت آقا گفتند من این جلسه را گذاشتم چون از اول نگران این حوادث و اردوکشی خیابانی بودم، متاسفانه خونی به زمین ریخته شد البته قتیلالازدحام هم داریم (کسانی که در شلوغی زیر دست و پا میمانند و کشته میشوند) اینهایی که این کارها راکردند چه جوابی دارند؟ خونهایی به زمین ریخته شده ولی این جلسه را گذاشتم زیرا میخواهم سه چهار مساله هر چه زودتر روشن شود؛ اولا کسانی که کشته شدند پروندهشان قطعی شود که اینها چه جوری کشته شدند با گلوله بوده؟ به ضرب چه کسی؟ پرونده کهریزک، کوی دانشگاه و کوی سبحان (مواردی که آن روزها در صحن مجلس مطرح شد) دستگاهها برای رسیدگی به اینها یک زمانی را اعلام کنند تا همه تمام شود. ضمن آنکه نباید حقی از کسی تضییع شود.» حتی من آن موقع یادم است که گزارشی به ایشان داده بودند که سردار رادان به کهریزک رفته است. *به رهبر معظم انقلاب خبر رسیده بود، ایشان فرموده بودند که « برخورد کنید حتی اگر ایشان است باید محاکمه شود.» من بعد از چند روز فاصله در جلسه خصوصی در شهریور به حضرت آقا گفتم: «این آثار مثبتی ندارد شاید در نیرو تاثیر منفی بگذارد.» ایشان گفتند: «چرا این حرف را میزنید؟ اگر دیگران به دلیل خطای برخی مأموران به شما حمله میکنند چرا شما باید از مامور دفاع کنید. شما موضوع را دست بگیرید و اعلام کنید که با مامور متخلف در هر ردهای که هست برخورد میشود.» من هم تسلیم شدم و گفتم: «آقای رادان! دادسرا احضار کرده شما تشریف ببرید.» به سردار رجبزاده هم گفتم شما هم بروید، اتفاقا خوب شد برای آقای رادان در همان مرحله رسیدگی دادسرا منع تعقیب صادر شد، چون یکی از شهود من بودم که اصلا آقای رادان خبر نداشت. *روز 18 تیر سهشنبه بود؛ غروب پنج روز بعد 23 تیر، ما در میدان، ورزش میکردیم بچهها زنگ زده بودند و مرا پیدا نکرده بودند. به تلفن آقای رادان زنگ زدند و او به من گفت که بچهها میگویند از کهریزک یکسری را آوردند، یکی در راه و دیگری هم نزدیک زندان اوین به کما رفته. او را به بیمارستان شهدای تجریش بردند، مگر چه کسی آنجا بوده؟ بنابراین ایشان اصلا خبر نداشت، تازه آنجا فهمید که عدهای در کهریزک بازداشت بودند. این خودش نشانهای از بیگناهی او بود. * البته آقای رادان در اردیبهشت ماه 88 (یک ماه قبل از انتخابات) جایی بازدید داشت. در راه از بازداشتگاه جدید که در حال ساخت بود همراه تیم مهندسی پلیس امنیت و آگاهی بازدید میکند. این بازداشتگاه مدرن، تمیز و ساختش جدید است، فقط انشعابات آب و برقش وصل نبود و میشد با موتور برق موقتی از آن استفاده کرد که در این صورت دیگر آن اتفاق نمیافتاد. برای آقای رجبزاده پرونده اتهامی درست شد، اما او نیز در دادگاه تبرئه شد. *حضرت آقا حتی زمانی که غائله خوابید و تمام شد روی حقوق افراد دقیق بودند، با خانوادههای کشتهشدگان کهریزک یکی یکی دیدار و از آنها دلجویی کردند؛ شاید فکر کنند مدیریت سیاسی است. این هم باشد اشکالی ندارد اما این کار ایشان از بعد امامت و پدری و ولایت بود و واقعا هم موثر افتاد. حالا یک اتفاقی افتاده این دلیلی بر بروز هر رفتاری از نهادهای حکومت نیست، حقوق مردم در جای خودش باید رسیدگی شود. *اتفاقا یک مورد که من نگفتم ماجرای دو نفر از ماموران نیروی انتظامی است که محکوم به قصاص شدند. حکم قتل عمد براساس سه بند صادر میشود؛ اینکه کسی نیتش قتل و سلاح و آلت قتل هم کشنده باشد، دومی آلت قتل است ولی نیت قتل نیست؛ سوم نیت قتل است ولو اینکه ابزار قتال نباشد. من در جلسه خصوصی نزدیک نوروز به حضرت آقا گفتم که اینها براساس بند «ب» به قصاص محکوم شدند، حال آنکه نیت قتل نداشتند. مداخله جنابعالی را میطلبد و برای این کار استدعا داریم. «ایشان گفتند که چنین مطالبهای از من نکنید که چون فتوای من هم همین است؛ قتل عمد سه شق دارد: نیت و آلت قتل، آلت قتل بدون نیت، نیت بدون آلتقتل هرسه قتل عمد است بنابراین از من نخواهید چیزی را خلاف نظر فقهی خودم بگویم. این طور شد که ما پیگیری خود را رها کردیم اما خود شاکیان رفتند و رضایت دادند بدون اینکه ما هیچ وساطتی کنیم. داستان ماشین میدان ولیعصر(عج) *میدان ولیعصر با قضیه عاشورا متفاوت است، عاشورا چیز دیگری بود؛ آنچه روی سایتها رفت در میدان ولیعصر(عج) در ابتدای خیابان بلوار کشاورز بود. یک وانت نیروی انتظامی از روی یک نفر عبور کرد. *حقیقت ماجرا این است که ما خیلی در پزشکی قانونی و بیمارستانهای اطراف گشتیم کسی را در اینباره پیدا نکردیم. آن وانت دنده عقب آمد و از روی یک نفر رد شد، اما ماجرا این بود که ماشین دست یک سرباز بود، وقتی به شلوغی برمیخورد دنده عقب میگیرد که در این هنگام یک نفر زیر چرخ ماشین میرود. واقعا هم هرچه گشتیم کسی را پیدا نکردیم. چندماه قبل اواخر سال 91 بود که اطلاع دادند یک خانوادهای پیدا شده که ادعا دارد شوهرش در جریانات سال 88 به چنین شکلی کشته شده. اتفاقا دوستان رفتند و رسیدگی کردند و دیدند این همان فرد است،خانواده آن بنده خدا هم نمیدانستند که این همان اتفاق است. فکر میکردند آن فرد در جایی تصادف کرده و مردم او را به بیمارستان بردند که فوت میکند. بعد پزشکی قانونی به خانواده او برای شناسایی اطلاع میدهد تا مشخص شود متوفی متعلق به خانواده آنهاست یا خیر؟ خانواده متوفی میروند او را شناسایی میکنند. وقتی مشخص شد که فرد متوفی این حادثه کیست، بچهها را فرستادیم دلجویی و جبران کنند و حتی برای تشکیل پرونده کمک کردیم. البته انجام وظیفه بود.
* خود من اعلام کردم این حادثه درباره هر کسی رخ داده بیاید بگوید اما کسی را پیدا نکردیم، اخیرا کسی را پیدا کردیم با شواهد و قرائن. بچهها این احتمال قوی را دادند که آنچه این خانم ادعا میکند درست است. پزشکی قانونی او را بهعنوان متوفی در تصادفات و ناشناس اعلام کرده بود. جام
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/6/12 | نویسنده : alamdarbasir
تحریریه کیهان چاپ لندن -که بیشتر به "کیهان سلطنت طلب" مشهور بود- سی سال با آرزوی سرنگونی انقلاب مردم ایران قلم زدند، اما سرانجام دکانشان تخته شد. الهه بقراط از نویسندگان این هفته نامه، «گسترش اینترنت» را علت اصلی تعطیلی این هفته نامه قلمداد کرده است.
به گزارش علمدار بصیر: مسعود بهنود از روزنامه نگاران خارج نشین در مقاله ای که در وب سایت بی بی سی فارسی (bbcpersian) منتشر کرده است، از تعطیلی هفته نامه سلطنت طلب "کیهان لندن" که همواره در آرزوی بازگشت به دوره پهلوی بوده است، اظهار تأسف کرد.
بهنود درباره بسته شدن هفته نامه ای که دعوت به بازگشت به دوران ظلمت و سیاهی پهلوی می کرد، نوشت: «روزگاری یک روزنامه نگار در جایی نوشته بود هر جریده ای که تعطیل می شود دریچه ای به سوی نور را می بندند. اینکه با بستن هر دریچه نور گم نمی شود، چیزی از این درد کم نمی کند.»
مسعود بهنود
وی در ادامه مقاله اش، تصریح کرد: «اما در صد و چهل سال که از عمر نشریات فارسی زبان در تبعید می گذرد، از روزنامه قانون که میرزا ملکم خان در لندن تأسیس کرد و صوراسرافیل در تبعید، روزنامه ای که علی اکبر دهخدا در سوییس ساخت، هیچ کدام بعد از تعطیل امکان انتشار دوباره نیافتند. کوتاه عمرها همانند صوراسرافیل صدها بودند و کهنسال ترین شان کیهان لندن که سی سال ماند.
کیهان لندن، هفته نامه ای بود که تا هفته پیش به شکل روزنامه در پایتخت بریتانیا منتشر می شد، اما مشترکان و خوانندگانش در هر جای ایران هستند، پراکنده بودند. این هفته نامه گرچه گرایش سلطنت طلبانه داشت، اما در طول عمر خود نویسندگان و محققانی از نحله های مختلف فکری و سیاسی را به خود جلب کرد.»
مسعود بهنود ادامه مقاله اش را به تاریخچه پیدایش کیهان و اطلاعات در دوران رضا شاه و محمدرضا پهلوی اختصاص داد و اینطور وانمود کرد که گویی نویسندگان کیهان در زمان پهلوی، انسان های فرهیخته و متفکری بودند، اما در دوران جمهوری اسلامی، نویسندگان تخصص و تبحر ندارند. به عنوان نمونه، بهنود در این مقاله از پروفسور "حمید مولانا" به عنوان نویسنده برجسته کیهان در زمان پهلوی نام برد، ولی اشاره ای نکرد که ایشان پس از انقلاب هم یکی از نویسندگان کیهان بوده است.
همه این مقدمات بهانه ای بود که مسعود بهنود یادی از کیهان "سلطنت طلب" کند. وی پس از بیان این مقدمات طولانی نوشت: «در خارج از کشور، فکر انتشار روزنامه ای که هزاران مهاجر و تبعیدی ایران را به هم متصل دارد، در سر گروه سیاسیون می گشت. اما این فکر جدی نشد تا زمانی که دکتر مصطفی مصباح زاده مسئولیت انتشار کیهان در تبعید را پذیرفت. اولین شماره این روزنامه در 21 خرداد 1362 و کوتاه مدتی قبل از مرگ رحمان هاتفی در لندن منتشر شد.»
مجمع مؤسس «شورای ملی ایران» از راست به چپ: شاهین نژاد، زرین محی الدین، ناصر محمدی (معاون سردبیر کیهان لندن)
مدیحه سرایی بهنود از عناصر دوران منحط پهلوی با این جملات ادامه می یابد: «گرچه در سال های اول تأسیس کیهان لندن، امیر طاهری، نصیر امینی، کاظم گیلانپور از خانواده کیهان، این هفته نامه را ساختند و تحریریه آن را اداره کردند؛ اما به تدریج دایره وسیع تر شد. هوشنگ وزیری (آخرین سردبیر روزنامه آیندگان) طولانی مدتی این هفته نامه را سردبیری کرد. در زمان وی کیهان لندن جلوه ای دیگر گرفت و با مقالات جدی و راهگشا گروه های جوان را به خود خواند. وزیری که نویسنده و مترجم صاحب سبکی بود، تا زمانی که درگذشت، سردبیری کیهان لندن را به عهده داشت.»
معاون سردبیر کیهان لندن در حال گفتگو با رضا پهلوی
نوشتار بهنود آن وقت جالب تر می شود که وی -که بارها کیهان ایران را متهم به کمی مخاطب کرده و از مخاطبین فراوان کیهان لندن گفته بود- در پایان، علت تعطیلی نشریه کیهان لندن را رویگردانی مردم از آن می خواند. به این بخش از نوشته وی توجه کنید:
«هفت سال قبل از تعطیلی کیهان لندن، زمانی که دکتر مصباح زاده دور از ایران درگذشت، بر مزار او بخش باقی مانده از خانواده کیهان آرزو کردند که بتوانند خواست آخرین بنیادگذار کیهان را جامه عمل بپوشانند. او که می خواست روزنامه ای را که در بهار سال 1321 بنیان گذاشت، به زادگاه خود بازگرداند و با همان معیار نخست در گلدان خود بکارد.
سه سال بعد از درگذشت دکتر مصباح زاده، هفته نامه نیمروز که چهارده سال بود در لندن منتشر می شد و دومین نشریه فارسی زبان اروپا بود، با اعلامیه ای که پرویز اصفهانی مدیرش منتشر کرد، از انتشار ماند و اینک کیهان که تصور می رفت سخت جان تر از همه رسانه های فارسی زبان خارج از کشور باشد. با گسترش رسانه های الکترونیک و شبکه های مجازی، به نظر می رسد فارسی زبانان نیز مانند دیگر مردم از روزنامه خوانی به سوی آن رسانه های مدرن متمایل می شوند.»
مسعود بهنود در پایان نوشتار خود که عنوان تراژیک "شراب شور" را بر پیشانی دارد، آورده است: «اینک باید پرسید بنیانگذاران کیهان در شراب جان این جریده چه ریخته بودند که در هر حال و زمانه، پرشورترین و تندترین ها را در دل خود جا دادند. "کیهان تهران" تندترین صدای مدافعان حکومت شیعی را در خود جمع کرده است و در "کیهان لندن" هم کسانی رشد کردند که قلم رادیکال و پرشور هوادار حکومتی سکولار داشتند و دارند.»
مصطفی مصباح زاده/ مؤسس کیهان سلطنت طلب
گفتنی است تعریف و تمجیدهای آقای مسعود بهنود از نشریه سلطنت طلب کیهان لندن در حالی است که این نشریه در طول سی سال حیاتش همواره رویکردی افراطی را سرلوحه قرار داده بود و عمده اعضای تحریریه آن هم به "شاه پرستی" و "سلطنت طلبی" مشهور بودند.
اینکه کیهانی های لندن نشین پس از گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی پیام مردم ایران را درنیافتند و در عصر پهلوی فسیل شدند، امر غریبی نیست؛ اما از کسی مانند بهنود که خود را روشنفکر می پندارد عجیب است که چرا اینگونه قلم خویش را از جوهر «غلو» آکنده است؟!
کیهان لندن با سابقه حمایت از منافقین و رژیم صهیونیستی، عملکرد قابل دفاعی ندارد و در سال های جنگ تحمیلی نشان داد که به رغم ادعای ملی گرایی، برای بر کشیدن خاندان منحوس سلطنت، از خیانت به هم میهنان خود هم ابایی ندارد.
برای بررسی عملکرد کیهانی های لندن نشین کافی است تنها بخشی از دیدگاه های نویسندگان آن را مرور کنیم:
* الهه بقراط: تخریب وضعیت اقتصادی نه با تحریمها، بلکه با انقلاب اسلامیشروع شد[!]
* احمد احرار: حُسنی مبارک، که مثل شاه ایران در سال های پایانی سلطنتش از سلامت جسمی برخوردار نبود، واکنش مسالمت جویانهای در قبال معترضان نشان داد.
* الهه بقراط: اندیشههای رضاشاه برای پیشرفت و سربلندی ایران بسی جلوتر از آن جامعه ایرانی بود.
* «دولت بنفش» در سنگلاخ اعتدال گرایی (تیتر کیهان لندن)
* رضا پهلوی: در دوران پهلوی برای نخستین بار قانونگذاران ایرانی به طور رسمیآزادیهای فردی و اجتماعی و به ویژه اجرای حقوق حمایت از زن و کودک را مورد تصویب قرار دادند و در کوتاه زمانی ایران در ردیف کشورهای مدرن و متجدد جهان قرار گرفت. منبع:جام
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/6/12 | نویسنده : alamdarbasir
|
|
تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون |