سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
خواسته مردم و رسانه ها در حال حاضر انتشار متن اصلی توافقنامه ایران و 5+1 که به امضای همه رسیده در ژنو است تا این متن به تمام اما و اگرهایی که از 3 روز پیش تا کنون میان مسئولین و مردم رد و بدل می شود پایان دهد.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از دانا: ساعت چهار بامداد یکشنبه سوم اذرماه به وقت ژنو ، و 6و نیم به وقت ایران، ظریف در فیس بوک خود نوشت: به یاری خدا، مقاومت و صبر و متانت شما ملت بزرگ به نتیجه رسید و مذاکرات با موفقیت پایان یافت. غنی سازی به رسمیت شناخته شد. فعالیت ها ادامه خواهد یافت و تحریم ها در سراشیبی قرار گرفت. امروز بیش از هر زمان همدلی و همبستگی ملی ضروریست.

این خبر مانند بمب در رسانه های داخلی و خارجی صدا کرد و همه جا را لرزاند.

آنچه که مشخص بود توافقنامه مقدماتی بین ایران و گروه کشورهای موسوم به 5+1 متشکل از وزیران امور خارجه آمریکا، انگلیس، چین، روسیه، فرانسه و آلمان پس از ده سال در ژنو مقر اروپایی سازمان ملل به امضاء رسیده بود.

جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای خود را از نزدیک به دو دهه پیش از آغاز مذاکرات با گروه EU3 آغاز کرده بود. در آن زمان، ایران برنامه هسته ای خود را گسترش چندانی نداده بود و تنها چند کیلوگرم اورانیوم 3 تا 5 درصدی غنی کرده بود که تا سطح کنونی بسیار فاصله داشت.

تلاش‌های ایران در سال‌های 1364 تا 1376 موجب گردید، ایران بتواند از طریق دلالان خارجی به نقشه‏هایی که در ساخت دستگاه‏های سانتریفوژ کاربرد دارند دسترسی پیدا کند. در این دوره، ایران توانست نقشه‏های مربوط به راکتور آب سنگین را هم به دست آورد.

از سال 1376 تا سال 1380 با ساخت وسایل مورد نیاز در داخل و وارد کردن برخی از قطعات از خارج، جمهوری اسلامی ایران موفق به انجام آزمایش‏های مربوطه در محیط آزمایشگاهی شد. پس از موفقیت آزمایش‏ها در مقیاس آزمایشگاهی، از سال 80 به بعد این دانش به سایت‏های‏هسته‏ای از جمله سایت نطنز که از چندین سال قبل احداث آن شروع شده بود، منتقل گردید. در همین دوران، ایران به دانش غنی‌سازی اورانیوم از طریق لیزر نیز دست یافت و در محیط آزمایشگاهی، فعالیت‏هایی را انجام داد و کار احداث راکتور آب سنگین نیز در اراک آغاز گردید.با دسترسی به چنین توانمندی، یعنی دستیابی به فناوری هسته‏ای[6] این دانش، عملیاتی نیز گردید و ایران توانست فرآیند غنی‏سازی و چرخه سوخت اتمی را اجرایی کند. این پیروزی شگفت با اتکا به دانشمندان ایرانی در چندین نقطه از کشور دنبال شد:

1. استخراج اورانیوم از معادن در ساغند یزد؛

2. تبدیل سنگ اورانیوم به کیک زرد یا کنسانتره اورانیوم در اردکان یزد؛

3. تبدیل کیک زرد از طریق فرآوری اورانیوم به سه گاز در اصفهان:

الف- گاز هگزا فلوراید اورانیوم معروف به UF6؛

ب- گاز تترافلوراید اورانیوم معروف به UF4؛

ج- اکسید اورانیوم معروف به UO2.

پیشرفت های چشمگیر ایران در زمینه های هستهای موجب نگرانی های غرب در زمینه دست یابی ایران به بمب هسته ای شود؛ این درحالی بود که رهبر انقلاب، بارها و بارها تأکید کردند که هدف ایران دستیابی به بمب هسته ای نیست و فتوای حرمت استفاده از سلاح هسته ای را اعلام کردند.

این مطمئن ترین گزینه برای غرب بود که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست؛ اما غرب با تحریم ها و فشارها علیه ایران، به دنبال عقب نشینی ملت ایران از حقوق هسته ای خود بود.

مردم ایران با مقاومت و همچنین دانشمندان هسته ای با تلاش شبانه روزی و خون دادن در مسیر هسته ای، موجب شد تا غرب خود براینشستن بر سر میز مذاکره پیش قدم شود.

غربی ها می دانستند که دیگر می توانند مانند سابق با ایران برخورد کنند؛ چرا که جمهوری اسلامی به قدرتی در زمینه هسته ای تبدیل شده بود.

این قدرت باعث امضای توافقنامه هسته ای شد؛ اما این سوال پیش آمده است که چرا غرب پیش از این ایران هسته ای را نپذیرفته بود؟

پس از گذشت کمتر از یک ساعت از امضای توافق هسته ای ایران با 5+1، نظرهای مختلفی از گوشه گوشه جهان راجع به این توافق به گوش می‌رسید.

در جدول زیر برخی از تناقضات غرب و ایران درخصوص توافقنامه را مشاهده می کنیم:

 

ظریف: غنی سازی به رسمیت شناخته شد، فعالیت های هسته ای ادامه خواهد یافت، تحریم ها در سراشیبی قرار گرفت، کنگره تحریم را بیشتر کند به توافقنامه پایبند نمی مانیم

اوباما: بخش های مهم تری از تحریم‌ها همچنان پابرجا خواهند بود، توانستیم گسترش برنامه هسته‌ای ایران را متوقف و بخش‌هایی از آن را به عقب ببریم، ایران برخی از سطوح غنی سازی را متوقف می‌کند، مواضع تند و خط و نشان کشیدن برای تهران راه تامین امنیت آمریکا نیست.

افخم: برخی گرو‌ها و جریان‌ها شکل گرفتند که مانع از رسیدن به توافق بشوند، جان کری نیز به نظر می‌رسد برای کاهش این فشارها چنین اظهارنظری داشته است، تحریم‌ها در سراشیبی قرار گرفتند

جان کریاین سند نمی گوید ایران حق غنی سازی دارد بلکه می گوید موضوع هسته ای موضوع مذاکره است، تصور نکنید که تحریم ها تمام شده است. هدف تحریم ها تضمین برای ادامه مذاکرات است، ایران موافقت کرده است که غنی سازی بالای 5 درصد را متوقف کند، ایران در شش ماه آینده راکتور اراک را راه اندازی و تزریق سوخت نخواهد کرد، 

کریمی قدوسی: ما تمامی فعالیت هسته ای خود را به مدت شش ماه تعلیق کرده ایم و فعالیت تاسیسات اراک و سایر مراکز را به حداقل رسانده ایم، ولی آنها در مقابل فقط پول بلوکه شده حاصل از فروش نفت مارا برگرداندند که در مقابل گام هایی که ایران برداشته است این اقدام گروه 1+5 اقدام چشم گیری نیست.

لاوروف: همه مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران بسته خواهد شد و خود این برنامه تحت نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار خواهد گرفت، هیچ فعالیتی در تاسیسات آب سنگین اراک صورت نخواهد گرفت

علاءالدین بروجردیتوافق نامه جمهوری اسلامی و 1+5 در مذاکرات ژنو 3 یک تفاهم کلی است و نیازمند ادامه یافتن مذاکرات است.

هیگ: برنامه هسته‌ای ایران برای مدت 6 ماه گسترش نمی‌یابد، توافقی که با ایران امضا شد برای تمام دنیا از جمله کشورهای خاورمیانه و خود مردم ایران خوب است.

روحانی: غنی سازی ایران به صورت سابق ادامه خواهد یافت، راه طولانی برای اعتمادسازی کامل در پیش است، فناوری صلح آمیز هسته‌ای در ایران ادامه خواهد یافت، تحریم ها از امروز متوقف می‌شود، حق غنی سازی در خاک ایران به صراحت در متن توافقنامه است. دستاوردهای این توافق اولیه، به رسمیت شناخته‌شدن حقوق هسته‌ای ایران و حراست از دستاوردهای هسته‌ای و در کنار آن با توقف روند تحریم‌های ظالمانه، بخشی از فشارهای غیرقانونی در تحریم‌های یک‌جانبه برداشته و فروپاشی سازمان تحریم آغاز شده است.

گری سیک: باید بگویم که همین توافق10سال پیش قابل دستیابی بود و همین آقایان دکترحسن روحانی و محمد جواد ظریف ده سال پیش به مجموعه 1+5 پیشنهاد مشابهی دادند که متاسفانه آمریکایی ها آن را رد کردند که نتیجه آن10سال زحمت و دردسر بی جهت برای دو طرف بود.

احمد شوهانی: نگاه دقیق تر به گامهای بعدی طرف های مقابل باشد و این که ابهامات و تناقض های احتمالی باید برطرف شود، نمایندگان درخواست بررسی دقی تر توافق ژنو با حضور وزیر امور خارجه را دارند.

نتانیاهواسرائیل به توافق هسته ای پایبند نیست، توافق با ایران یک اشتباه تاریخی است.

عزت الله یوسفیان ملااگر حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته نشده باشد، توافق نامه جای اما و اگر دارد.

 

فابیوسوزرای خارجه گروه 1+5 طی هفته‌های آینده برای بحث درباره کاهش بخشی از تحریم‌ها دور یکدیگر جمع خواهند شد.

محمد اسماعیل سعیدی: دولت محترم جزئیات توافق را برای مردم و نمایندگان تشریح کرده و تناقضات موجود در ادعاهای طرف غربی را شفاف کند.

پوتین: نتیجه ژنو موفقیتی برای همه است و نشان داد که در سایه تعامل مشترک و عمل جمعی و احترام متقابل می توان راهکارهایی برای چالشهای دنیا معاصر پیدا کرد. این توافق گامی نخست در راه طولانی و دشوار پیش رو است.

احمد بخشایش: امتیازات گرفته شده «نسیه» است.

داوود اوغلواگر اهمیت توافقات تهران درک می شد، مسئله هسته ای ایران خیلی زودتر حل می شد. با این حال هنوز هم امیدوار هستیم و با تمام توان از اقدامات سیاسی و دیپلماتیک برای حل این معضل حمایت می کنیم

سید مهدی هاشمیایران در توافقنامه ژنو امتیازات زیادی به طرف غربی داده است

یو اس آ تودی: اعراب پس از این توافق با ایران متحد نمی شوند.

رساییدر موافقتنامه ژنو قانون اساسی رعایت نشده است.

آیپکباید تحریمها علیه ایران ادامه یابد.

محمد صادق کوشکیدر این توافقنامه، ایران در مقابل پنج امتیاز، تنها یک امتیاز مشخص گرفته است، دیگر برد-برد خواندن آن چه معنایی دارد؟

لس آنجلس تایمزایران محدودیت هسته ای را پذیرفت.

عبدالله گنجیپاشنه آشیل توافق ژنو این است که بعد از 6ماه نمی توانیم غنی سازی زیر 5 درصد را هم انجام بدهیم و به جای ارجاع آن به NPT، آن را به تصمیم خودشان ارجاع داده اند.

عبدالله العسکر، رئیس کمیته روابط خارجی شورای مشورتی عربستان: من "نگران آن هستم که ایران از چیزی (در برنامه هسته ای خود) دست بر دارد تا به چیز دیگری از قدرت های بزرگ در زمینه سیاست منطقه ای به دست بیاورد.

 

 

عده ای معتقدند که ایران در این توافقنامه تنها دستاوردش در قبال امتیازاتی که داد، یک خروس قندی بود.

عده ای متن توافقنامه را خوب بررسی کردند و به رسمیت شناختن حق غنی سازی را نکته مهمی دانستند.

اما چه چیزی عامل به وجود آمدن این اظهار نظرهای گوناگون در خصوص توافق هسته ای در داخل و خارج شده است؟

ظریف، وزیر امورخارجه کشور، امروز با حضور در مجلس خواست تا به این خبرهای پراکنده یک شیرازه ببندد و بحث توافقنامه را در کشور خاتمه دهد؛ اما کلی گویی او و عدم پرداختن به متن توافقنامه بازهم نگرانی هایی را در سطح رسانه ها و مردم به وجود آورد.

از طرفی عدم تطبیق متن ترجمه شده فارسی با متن توافقنامه انگلیسی به این نگرانی ها دامن زد.

این درحالی است که روز گذشته کاخ سفید متنی را به عنوان متن توافقنامه منتشر کرد که بلافاصله این متن از سوی وزارت امور خارجی کشور تکذیب و رد شد.

جواب دادن به این تناقضات چگونه امکان پذیر است؟ چطور می توان نگرانی‌ها را از افکار عمومی زدود؟ متن اصلی توافقنامه امضا شده چیست؟ چرا دولت راستگویان این متن را منتشر نمی کند؟ مگر این دولت اعلام نکرده بود که مردم باید در جریان همه امور قرار بگیرند؟

خواسته مردم و رسانه ها در حال حاضر انتشار متن اصلی توافقنامه ایران و 5+1 در ژنو است تا این متن به تمام اما و اگرهایی که از 3 روز پیش تا کنون میان مسئولین و مردم رد و بدل می شود پایان دهد.

دولت راستگویان که خود اعلام کرده بود: «دولت نمی تواند حقایق را به مردم نگوید»، در جریان مذاکرات 5+1 با محرمانه تلقی کردن مذاکرات همچنین عدم انتشار متن امضا شده از توافق نامه هسته ای، موج نگرانی را به مردم وارد کرده است.

امید است ملت ایران که با مقاومت های خود، دستاوردهای هسته ای را حمایت کردند، هرچه سریعتر در جریان متن مذاکره قرار بگیرند.





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/9/7 | نویسنده : alamdarbasir
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره مسئله رفع تحریم‌های ضد ایرانی غرب علیه ایران پس از توافق هسته‌ای ژنو گفت: تحریم‌های اصلی رفع نمی‌شوند.
 

به گزارش علمدار بصیر: جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست روزانه این وزارتخانه درباره رفع تحریم‌های ضد ایرانی پس از توافق هسته‌ای ژنو گفت که تحریم‌های اصلی در جای خود باقی می‌مانند و آنچه تعلیق می‌شود، تحریم‌های جدید هستند.

وی ادعا کرد که اندازه نظارتی که ایران در این مذاکرات با آن موافقت کرده بی‌سابقه است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود این اولین تعهد مهم در زمانی طولانی است که ایران با آن موافقت کرده است.

وی همچنین گفت که دیدارهایی پیش از مذاکرات ژنو بود که به توافق هفته گذشته انجامید.

فارس





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/9/7 | نویسنده : alamdarbasir
سازمان بسیج مستضعفین در پی حضور پربرکت مقام معظم رهبری در مجمع سراسری فرماندهان بسیج پیام تشکری صادر کرد.
 

به گزارش علمدار بصیر: سازمان بسیج مستضعفین در پی حضور پر برکت حضرت آیت الله خامنه‌‌ای مقام معظم رهبری در مجمع سراسری فرماندهان بسیج پیام تشکری صادر کرد که به شرح زیر است:

«خدا را هزار سپاس که طلیعه هفته بسیج امسال را با دیدار شورانگیز و وصف ناشدنی بسیجیان با امامشان رقم زد مجمع عظیم فرماندهان بسیج سراسر کشور کهکشانی بود با خورشید پرفروغ ولایت در میان، و پنجاه هزار ستاره نورانی اخلاص گرداگرد، اقیانوس ایمان، آزادگی و آزادی‌خواهی و شجاعت و همت تکیه‌گاهی برای همه مستضعفان بپاخاسته جهان، موجب هراس و شکست مستکبران و خاری بر چشم ظالمان.

همان‌گونه که فرمودید: «ده‌ها هزار فرمانده بسیجی اینجا جمع شدید. حجم پر افتخار بسیج مردمی را از چنین اجتماعی می‌شود حدس زد برای دوستان نظام کشور مایه‌ی خرسندی هستید مایه امید و اعتمادید و برای بدخواهان و دشمنان و کینه‌ورزان مایه بیم و هراس»

ای امام بزرگوار بیانتان از حماسه جاوید بزرگ پرچمدار بسیجی تاریخ، زینب کبری(س) و صبر و عزت و صدق و وفای بر عهد او، درس همیشگی استقامت بسیج؛ تبیین نرمش قهرمانانه‌تان، شاخص بصیرت بسیج؛ و فرموده‌تان که «در عرصه‌ی هرگونه جهاد و کارزاری، پشت کردن دشمن و هزیمت کردن از نظر اسلام و قرآن ممنوع است»، عهد جاودانه همه بسیجیان با ولایت است.

دین و تقوی و علم و نشاط کار و امانت و عفت و همه‌ی تکالیفی را که فرمودید آویزه گوشمان خواهد بود و همه همت خود را برای عینیت بخشیدن به آنها به کار خواهیم گرفت در خط مبارزه با استکباری که به ما شناساندید. حتی یک لحظه توقف نخواهیم کرد و شهیدان را گواه می‌گیریم که تا محو کامل استکبار و نابودی رژیم صهیونیستی و وصول به آینده امیدبخشی که نوید آن را دادید از پا نخواهیم نشست.

این عهدنامه تجدید بیعتی است که پنجاه هزار فرمانده پا در رکاب به همراه صمیمانه‌ترین درودها و سلام‌ها از سوی همه‌ی بسیجیان قهرمان کشورمان نثارتان می‌کنند.

از خدا می‌خواهیم آن‌گونه که تجدید بیعت با پیامبر را مقدمه ورود مسلمانان به مسجدالحرام قرار داد این تجدید بیعت را نیز مقدمه ورود عزت بخش و پیروزمندانه مؤمنان به مسجد‌الاقصی قرار دهد. بسیج که ارزنده‌ترین یادگار امام خمینی(ره) پس از نعمت بی‌بدیل ولایت فقیه است به داشتن چنین امامی به خود می‌بالد و از عنایتی که برای شرفیابی مجمع فرماندهان فرمودید سپاس‌های خود را بهمراه دعای دائمی سلامتی وجودتان تا ظهور امام عصر(عج)در کنار حضرتش تقدیم می‌دارد.»

فارس





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/9/7 | نویسنده : alamdarbasir
محافل غربی می‌گویند آمریکا و غرب در مذاکرات ژنو بر گنجاندن برخی ابهامات عمدی در متن توافق اصرار داشته‌اند.
به گزارش علمدار بصیر: هشام ملحم پژوهشگر امور آمریکا در واشنگتن در این باره گفت: ابهامی عمدی در توافق ژنو گنجانده شد. ایران می‌خواهد بگوید از حق غنی‌سازی به طور کلی کوتاه نیامده است.

با توجه به اینکه دو طرف درباره گنجاندن یا خودداری از درج عبارت حق غنی‌سازی به توافق نرسیدند، ابهام عمدی ایجاد شد زیرا اگر قرار بود هر دو طرف به اصرار خود ادامه دهند، ممکن بود این عبارت کل مذاکرات را به شکست بکشاند. بنابراین توافق کردند که سخن صریحی در این باره گفته نشود اما هر کس تفسیر خود را از آن بیان کند.

ملحم در مصاحبه با العربیه افزود: مسأله مهم برای آمریکا و متحدانش وجود 200 کیلو اورانیوم با غنای بالا بود که قرار شد طی 6 ماه آینده خنثی شود.

روزنامه فرانسوی لیبراسیون نیز به نقل از برونو ترتره عضو بنیاد مطالعات استراتژیک فرانسه، به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران را انکار کرد و گفت: چنین حرفی اشتباه است. توافق، حق ایران را به رسمیت نشناخته است چرا که به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی می‌توانست به دو چیز منجر شود. اگر این حق به طور رسمی ثبت می‌شد تهران می‌توانست با هر گونه محدودیت برنامه غنی‌سازی مخالفت کند و به خصوص این سابقه بدی را برای تمام دولت‌های عضو معاهده NPT به وجود می‌آورد که به الزامات آن پایبند هستند. با وجود تردیدها، آمریکایی‌ها نیز این چالش را کاملاً درک کرده بودند. در عوض برای اولین بار مقدماتی درج شده است تا ایران عملاً یک برنامه غنی‌سازی داشته باشد.

شبکه دولتی انگلیس بی‌بی‌سی نیز در تحلیلی مدعی شد: عدم گنجایش صریح عبارت «شناسایی کننده حق غنی‌سازی اورانیوم» در ایران و توسط ایران این امکان را به جان‌کری وزیر خارجه آمریکا و سنگین‌وزن‌ترین بازیگر گروه 5+1 داده که بگوید در سند ژنو چیزی به عنوان «حق غنی‌سازی» برای ایران گنجانده نشد. از سوی دیگر پذیرش غنی‌سازی 20 درصد و عدم ذکر توقف غنی‌سازی 5 درصد عملاً برای دولتمردان ایران این امکان را داده که بگویند پس حق غنی‌سازی به رسمیت شناخته شد.

شاید به دلیل همین ابهامات و موقتی (6 ماهه) بودن توافق است که تحلیلگران غربی نسبت به دشوارتر شدن مذاکرات اصلی هشدار می‌دهند. در این باره خبرگزاری فرانسه از قول سوزان مالونی عضو مؤسسه بروکینگز نوشت: تحلیل‌گران از توافق موقت بنیادین واشنگتن با ایران برای مهار برنامه هسته‌ای این کشور در ازای لغو تحریم‌ها استقبال کرده اما هشدار دادند مذاکرات برای دستیابی به یک توافق قطعی دشوارتر نیز خواهد بود.

«کنت پولاک» عضو ارشد مرکز سیاست خاورمیانه «سابان» موسسه «بروکینگز» نیز گفت قابل قبول است که فکر کنیم ایران و جامعه بین‌المللی اکنون می‌توانند بر روی یک توافق کامل ظرف شش‌ماه آینده فعالیت بکنند اما باید این مساله را هم بدانیم که این اقدام‌ها بسیار دشوارتر از این توافق تازه خواهد بود.

وی هشدار داد: پیچیدگی‌ها بزرگتر هستند و امتیازهایی که دو طرف درخواست خواهند کرد بسیار عذاب‌آورتر خواهد بود.
این گزارش می‌افزاید: یک مسئله مهم باقیمانده، مقاومت ایران درباره حق غنی‌سازی اورانیوم است.

پولاک گفت: چنانچه تهران بر ایستادگی در مورد اصول - خصوصا حق آن برای غنی‌سازی و لغو تمامی تحریم‌ها - اصرار ورزد، ممکن است پیشبرد مذاکرات غیرممکن شود.

البته بیان دقیق و درست اظهارات پولاک این است که اگر آمریکا بر محروم‌سازی ایران از حق غنی‌سازی (طبق NPT) اصرار ورزد پیشبرد مذاکرات غیرممکن می‌شود.

جان کری در جریان کنفرانس مشترک مطبوعاتی با همتای انگلیسی خود خاطرنشان کرده است: پس از حصول توافق، موقت کار دشوار بر سر برنامه بحث برانگیز هسته‌ای ایران تازه شروع شده است. اکنون واقعا بخش مشکل کار شروع می‌شود.

وی بلافاصله پس از اعلام توافق در مصاحبه با خبرنگاران گفت ایران حق غنی‌سازی را ندارد و توافق چنین حقی را به رسمیت نشناخته است! این در حالی بود که دکتر ظریف تصریح کرد توافق‌نامه حق‌ غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته و وزیران خارجه روسیه و فرانسه نیز این اظهارات ظریف را تأیید کردند.
مرجع : کیهان

کد مطلب :





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir

قب

حمله حسن روحانی به دولت دهم البته با تاییدات مجریان صدا و سیما نیز همراه شد تاجایی که محمدرضا شهیدی فر درباره بازگشایی خانه سینما به رییس جمهور خاطرنشان کرد: به جز خانه سینما خانه‌های دیگری هم هستند که مرم منتظر بازشدن در آن‌ها هستند!
 به گزارش علمدار بصیر: سرانجام پس از 100 روز حسن روحانی مطابق وعده‌ای که داده بود بر صفحه تلویزیون‌های مردم ظاهر شد و به ارائه گزارشی از عملکرد خود پس از انتخاب به سمت ریاست جمهوری پرداخت، گزارشی که از جهات مختلف با آنچه تاکنون ملت ایران از رسانه ملی دیده بودند تفاوت بسیار داشت.

گذشته از دکور مصاحبه روحانی (دربی به روی تالاری باز و روشن، کتاب «دا»، بشقاب‌های میناکاری اصفهان، پرچم ایران، عکس امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، که تا آخر مصاحبه جلب توجه می‌کرد. جای خالی مرتضی حیدری مجری متین و باوقاری که خیلی آرام می‌نشست و به حرف‌های احمدی‌نژاد گوش می‌داد نیز شب گذشته بسیار احساس می‌شد. مجری که نه اعتراضی می‌کرد و نه رییس جمهور را به چالش می‌کشید.

در برنامه شب گذشته صدا و سیما می‌توان گفت هر دو طرف گفت‌و‌گو تغییر یافته بودند. حیدری جای خود را به محمدرضا شهیدی فر داده بود که بلافاصله پس از آغاز مصاحبه بحث بر سر چگونگی اجرایش در فضای شبکه‌های اجتماعی شدت گرفت و محمود احمدی‌نژاد نیز جای همیشگی خود را به حسن روحانی داد و صد البته که با این وجود فضای گفت‌و‌گو تفاوت‌های بنیادینی با گفت‌و‌گوهای مرسوم در صدا و سیما پیدا کرده بود.

حسن روحانی با حمله‌ای سنگین به میراث به جا مانده از احمدی‌نژاد آغاز کرد و با ذکر اعداد و ارقامی از میزان بدهی دولت دهم به نهادهای مختلف از جمله بانک‌ها و صندوق تامین اجتماعی حتی تعجب مجریان رسانه ملی را نیز برانگیخت.

حمله حسن روحانی به دولت دهم البته با تاییدات مجریان صدا و سیما نیز همراه شد تاجایی که محمدرضا شهیدی فر درباره بازگشایی خانه سینما به رییس جمهور خاطرنشان کرد: به جز خانه سینما خانه‌های دیگری هم هستند که مرم منتظر بازشدن در آن‌ها هستند!

جمله‌ای که با تایید روحانی مواجه شد رییس جمهور تاکید کرد: هر خانه‌ای که باید باز شود، ان‌شاءالله باز می‌شود و اراده در این زمینه وجود دارد... فضای امنیتی خیلی کمتر شده و یکسری مسائل وجود دارد که حل آن‌ها زمان لازم را می‌خواهد. بحث وحدت، انسجام و نزدیکی جناح‌ها خیلی مهم است؛ هدف این است که دل‌ها از کینه شسته و خالی شود؛ این کینه چیزی را حل نمی‌کند!

و یا هنگامی که شهیدی فر از رابطه خوب روحانی با رییسان دو قوه دیگر سخن گفت و یادآوری کرد که در دوره گذشته شاهد اتفاقات عجیب و غریبی میان رییسان قوا بودیم. البته روحانی هم پاس شهیدی فر را توی دروازه احمدی‌نژاد جا داد و گفت: بله حتی کار داشت به دادگاه می‌کشید اما رابطه این دولت با قوای دیگر حسنه است و ما به دنبال آشتی با همه هستیم.

روحانی سپس به سراغ سیاست خارجی رفت و به مردم اطمینان داد که غنی سازی جزء خطوط قرمز دولت است، در عین حال خارجی‌ها را هم مطمئن کرد که ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود.

درادامه این گفت‌و‌گو مصاحبه پینگ پنگی حسن روحانی با محمد رضا شهیدی فر تا جایی ادامه یافت که رییس جمهور کنایه‌ای هم به مناظره‌های انتخاباتی و داستان سرهنگ و حقوقدانش زد و البته پاسخ این یکه به دوی رسانه‌ای را در جایی که شهیدی فر گفت: البته فضای امنیتی یک خرده کنار رفته دریافت کرد!

روحانی حتی پاسخ هوادارنش را هم داد، شعار مشهور «روحانی مچکریم» را با «مردم من مچکرم» جواب داد و به این ترتیب گزارش عملکرد 100 روزه رییس جمهور به پایان رسید. گزارشی که بی‌شک در روزهای آینده واکنش بسیاری از دولتمردان سابق و چهره‌های منتقد دولت را به دنبال خواهد داشت.
مرجع : افکار نیوز

کد مطلب :





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir
دیپلماسی صدقه‌ای یعنی همین که امتیازات بزرگ را نقد بدهیم و در عوض، امتیازات کوچک را به‌صورت صدقه‌ای، نسیه و در اقساط طولانی‌مدت دریافت کنیم!
ظلم 100 روز به ظریف!
به گزارش علمدار بصیر: وقتی نام دولت خود را می‌گذاریم «راستگویان» همان به سخن بر مدار «صدق» بگوییم و الا «براساس آنچه بیان داشته‌ایم» یک چیز است و «براساس آنچه واقعا اتفاق افتاده» یک چیز دیگر.

لااقل من‌باب «شفافیت» خوب است بعضی‌ها توضیح دهند که به «حق غنی‌سازی» دقیقا در کجای توافق هسته‌ای اشاره شده؟! آخر ما با ذره‌بین هم متوجه چنین حقی در توافق ژنو نشده‌ایم! باز اگر حق غنی‌سازی توسط 1+5 به رسمیت شناخته می‌شد، یک چیزی! عاقبت، صفحات توافقنامه چنین مساله‌ای را نشان نمی‌دهد؛ مگر همین که دل‌خوش کنیم به آنچه آقایان روحانی و ظریف می‌گویند!

یعنی دل‌خوش کنیم که رئیس‌جمهور خودمان و وزیر امور خارجه خودمان، حق غنی‌سازی را برای ملت ایران به رسمیت شناخته‌اند، گور بابای توافق! اینکه دیگر نیاز به مذاکره نداشت! خودمان که برای خودمان حق غنی‌سازی را به رسمیت می‌شناختیم! آن همه رفتیم و آمدیم و زدیم و چرخیدیم که به اینجا برسیم؟! دوستان دست‌اندرکار! ظاهرا اشتباه شده. قرار بود من‌باب حق غنی‌سازی 1+5 را مجاب کنیم، نه خودمان را! خودمان که ان‌شاءالله از قبل هم قبول داشتیم حق غنی‌سازی را.

بحث بر اذعان به این حق، در متن توافقنامه بود یا سخنان خودمان؟! مع‌الاسف باید بنویسیم بدتر از «اقتصاد صدقه‌ای»، «دیپلماسی صدقه‌ای» است.

دیپلماسی صدقه‌ای یعنی همین که امتیازات بزرگ را نقد بدهیم و در عوض، امتیازات کوچک را به‌صورت صدقه‌ای، نسیه و در اقساط طولانی‌مدت دریافت کنیم! بینی و بین‌الله متن توافق هسته‌ای عنوانی غیر از «دیپلماسی صدقه‌ای» هم می‌تواند داشته باشد؟!

ما البته هرگز «توافق هسته‌ای» را «عهدنامه ترکمانچای» نمی‌دانیم، چرا که اولا بی‌انصافی بزرگ در حق زحمات مسؤولان دیپلماسی کشور است، ثانیا نقدهای وارده بر این توافق در ظاهر و باطن از جنس نقدهای وارده بر آن معاهده ننگین نیست، ثالثا این توافق، در صورت ناراستی دیدن از دشمن، قابل برگشت است.

صرف‌نظر از این 3 نکته مهم، ایضا صرف‌نظر از دولت‌هایی که می‌آیند و می‌روند، نظام مقدس جمهوری اسلامی، اصولا، اساسا و ذاتا، پای همه حقوق ملت ایران ایستاده و خواهد ایستاد. آنچه اما مسبب نقد ما به توافق هسته‌ای است، در وهله اول عدم اشاره به حق غنی‌سازی در آن است.

جز این، بندهایی از توافقنامه کاملا ضدامنیتی و ضدملی است، به‌گونه‌ای که براساس آن هیچ بعید نیست گرای قلب دانشمندان هسته‌ای کشور به‌راحتی آب خوردن توسط بازرسان آژانس به آژانس‌های ترور صهیونیستی داده شود. از این غفلت، از این ظلم و از این نمی‌دانم چه ... آیا می‌توان گذشت؟!

آیا چرخ دیپلماسی، نه به هزینه عدم اشاره به حق غنی‌سازی در توافق هسته‌ای، بلکه بدتر، به قیمت جان نخبگان جوان وطن باید بچرخد؟! خوب است کسانی که «سرهنگ» نیستند و «حقوق» خوانده‌اند، بیشتر مراعات کنند این بدیهیات را. من از آقایان روحانی و ظریف سوال می‌کنم؛ معنای مشخص، نتیجه معین و خروجی وحشتناک این جملات در توافق اخیر چیست؟

دسترسی هدایت‌شده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به:
-کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ
- کارگاه‌های تولید روتورسانتریفیوژ و محل‌های نگهداری

و به راستی خوب بود بند فوق، این را هم مشخص می‌کرد که آیا اندیشمندان هسته‌ای کشور احیانا هنگام نفس کشیدن لازم است از بازرسان آژانس اجازه بگیرند یا نه؟ واقعا با چه اطمینانی جرأت کردیم آمار محرمانه‌ترین مهندسان هسته‌ای‌مان را به ماموران آژانس

ـ بخوانید عاملان موسادـ بدهیم؟
به توافقنامه البته نقدهای دیگری هم وارد است، منتها باور ما حقیقتا این بود که جناب دکتر ظریف می‌توانست توافق بهتری با 1+5 داشته باشد. تعاریفی که دوست و دشمن از قدرت چانه‌زنی وزیر امور خارجه داشتند و تسلط ایشان بر زیر و بم مذاکره و پیچ و خم دیپلماسی حقا که توافق دست‌بالاتری می‌طلبید. حال این سوال مطرح می‌شود «پس چرا همچین؟»

نکند که بعضی‌ها در تهران گیر گزارش 100 روزه‌شان بودند؟ نکند جور دست خالی در اقتصاد را، هسته‌ای بنده خدا کشید؟ نکند «حق غنی‌سازی» وجه‌المصالحه مسائل سیاسی شد؟ و اصلا نکند از تهران به ظریف فشار آورده بودند که مهم گزارش 100 روز است زودتر با 1+5 ببند.

کاش به ظریف، فرصت چانه‌زنی بیشتری می‌دادیم؛ ظاهرا ما هر چه می‌کشیم از این «100 روز» است.
مرجع : وطن امروز

کد مطلب :





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir

محرم و نامحرم؛ لطفا مرزها را رعایت کنید!!

دختری حدود 20 ساله در دانشگاه به برای مشاوره به من مراجعه کرده بود و می‌گفت: "من عاشق شده‌ام!"‌‌

گفتم: "عاشق چه کسی؟ گفت: "عاشق شوهر خاله ام شده ام! و این صرفا یک عشق ظاهری و قلبی نیست بلکه قضیه ازدواج در میان است!

 


این روزها در برخی خانواده ها شاهد رفتارهای هنجار شکنانه و دور از ارزش‌های اخلاقی و اسلامی هستیم، مرزهای محرم و نامحرمی گسیخته شده است و کسی اهمیت نمی دهد که عاقبت این اتفاق شوم چقدر می‌تواند وخیم باشد.

متأسفانه برخی خانواده ها تحت تأثیر تبلیغات ماهواره ای و برنامه های هدفدار آن و یا به علت بی اطلاعی از مبانی اخلاقی و ارزش های اسلامی، برخورد نزدیک با نامحرم بدون هیچ قیدی و بدون حجاب را نوعی تجدد و روشنفکری قلمداد می کنند، تا جایی که نسل جدید نمی داند محرم کیست و نامحرم کیست؟

دیگر دختران ما شوهر عمه، شوهر خاله، پسر دایی ها و پسر عمه ها و ... را نامحرم حساب نمی کنند، با همکلاسی هایشان از جنس مخالف روابط صمیمانه ای دارند و می گویند فلانی دوست اجتماعی من است و رابطه خاصی با هم نداریم، در فضای مجازی هر مدل عکسی از خودشان منتشر می کنند و خانواده هایشان هم تأیید شان می کنند.

البته پسران ما هم  همین وضع را دارند، با خانم های فامیل روابطشان کاملا گرم و صمیمی است و با هر دختری که تمایل داشته باشند بدون هیچ حجب و حیایی طرح دوستی های نزدیک می ریزند و خانواده ها گویی در خوابی خوش هستند و اهمیت نمی دهند که عاقبت این سهل انگاری ها چقدر می تواند خود و فرزندانشان را به تباهی بکشاند.

متأسفانه شاهدیم که روز به روز فرزندان از والدین خود غریبه تر می شوند و فاصله می گیرند و در عوض با فامیل و دوستان خود رفیق شده و سفره دل می گشایند.

بارها شنیده‌ایم از برخی دوستان که پدر و مادرم مرا درک نمی‌کنند، به خواسته‌هایم احترام نمی‌گذارند، اما دوست پدرم یا دوست مادرم نهایت محبت را نسبت به من دارد، شوهر خاله‌ام مرد فوق العاده‌ای است کاش او پدر من بود... کاش پسر فلانی برادر من بود... کاش خواهری چون دختر عمه‌ام می‌داشتم و... این‌ها دیالوگ‌های آشنایی است که بسیار می‌شنویم .

“وای بر اولاد آخر الزمان از دست پدرانشان! سئوال شد یا رسول الله: آیا از پدران مشرکِ آنان؟ فرمود: خیر ،از دست پدران مومن آنها، چون واجبات دین را به فرزندانشان نمی آموزند و اگر اولاد آنها بخواهند، بیاموزند، آنان را منع می کنند. و تنها به این قانع هستند که فرزندانشان از مال دنیا چیزی را به دست آورند. من از آنها بیزارم و آنها هم از من بیزارند”‌‌
بارها و بارها در صفحه حوادث روزنامه ها و خبرگزاری ها شاهد بوده ایم که چگونه فرزندان ساده دل یک خانواده قربانی هوس های کثیف برخی فامیل ها و دوستان خانوادگیشان می شوند، آمار قتل های عشقی و تجاوزهای فامیلی یک زنگ هشدار است که این اتفاق شوم دیر یا زود ممکن است گریبان ما را بگیرد ، کابوس هایی برایمان بسازد که تا ابد راه نجاتی از آن نداشته باشیم. 

حضرت علی علیه السلام در باره سخن گفتن با زن نامحرم فرمود:

«ای بندگان خدا! بدانید که... گفتگو و اختلاط مردان با زنان نامحرم سبب نزول بلا و بدبختی خواهد شد، و دل‌ها را منحرف می سازد، و پیوسته به زنان چشم دوختن؛ نور چشم دل را خاموش می گرداند، و همچنین با گوشه چشم به نامحرم نگاه کردن از حیله و دام های شیطان است.» (بحارالانوار ج 74 ص 291 )

 

نقل یک ماجرای واقعی

دختری حدود 20 ساله در دانشگاه برای مشاوره به من مراجعه کرده بود و می گفت: "من عاشق شده ام!"

گفتم: عاشق چه کسی؟

گفت: عاشق شوهر خاله ام شده ام! و این صرفا یک عشق ظاهری و قلبی نیست بلکه قضیه ازدواج در میان است! به خانمش که خاله من است گفته می خواهی از زندگی من بیرون برو می خواهی بمان من می خواهم برایت زن بگیرم! فقط به او نگفته که زن دوم دختر خواهر خودت است!”‌

گفتم: “چند سالش است لاید خیلی خوش تیپه !؟”‌

گفت: “ شاید برای دیگران نباشه چون حدود 60 سال دارد ولی برای من هست!”‌

گفتم: “حتما خیلی پولداراست؟”‌

گفت: “نه راننده مردم است !”‌

بعد نگاهی طلبکارانه من گفت:

“حاج آٍٍقا! حالا هم پیش شما نیامده ام به من بگویید اسغفرالله و از این حرفها، بلکه آمده ام که به من بگویید مادرم را چیکار کنم مادری که شنیده شوهر خواهرش می خواهد دوباره زن بگیرد سکته ناقص را زده است اگر بفهمد زن دوم این آقا، دختر خودش است حتما می میرد. می خواهم بدانم جان مادرم ارزش عشق من را دارد یا نه؟!”‌

گفتم: “ قبول داری خیلی عجیب است دختری بیست و یکی دو ساله با مردی حدود 60 ساله ازدواج کند؟”‌

گفت: “ راستش را بخواهید نمی دانم چی شد ولی یک چیزی را خیلی خوب می دانم مسافرت می رفتیم خیلی با شوهر خاله ام راحت بودم مثل پدرم بود والیبال بازی می کردم توپ بر سر و کله من می زد و درد دل های خصوصی، پیامهای قشنگ و عاشقانه، حتی پدر و مادرم می دانند که من با شوهرخاله ام راحتم اما خبر از عشق ما ندارند. بعد از مدت طولانی دختر گلم، دختر گلم، تبدیل به همسر گلم شد!”‌

بارها و بارها در صفحه حوادث روزنامه ها و خبرگزاری ها شاهد بوده ایم که چگونه فرزندان ساده دل یک خانواده قربانی هوس های کثیف برخی فامیل ها و دوستان خانوادگیشان می شوند، آمار قتل های عشقی و تجاوزهای فامیلی یک زنگ هشدار است که این اتفاق شوم دیر یا زود ممکن است گریبان ما را بگیرد، کابوس هایی برایمان بسازد که تا ابد راه نجاتی از آن نداشته باشیم

عدم رعایت حرمت بین خانوادگی دختر خاله و پسر خاله، دختر عمو و پسرعمو ، رخ دادن اتفاقات خطرناک در خلوت امکان پذیر نیست. اتفاقاتی که دختر خانم در درد دل مشاوره وقتی بخاطر آن حادثه ایی که فکرش را هم نمی کرد بجای اشک خون گریه می کند انگار تمام زیبایی مقدسش را از دست داده است. و وجودش را جز ناامیدی، چیزی فرا نگرفته است.

 

عاقبت شوم برداشتن مرز محرم و نامحرم 

و نیز آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «لان یطعن فی راس احدکم بمخفط من یدیه خیر له من ان یمس امراة لا تحل له». اگر سوزنی با شدت و ضربه بر سر یکی از شما فرود آید، بهتر از آن است که زنی را که نامحرم است لمس کند. (مرات النساء ص 117)

رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم  درباره شوخی با زن نامحرم فرمود: «من فاکه امراة لا یملک ها حبس به کل کلمة کلمها فی الدنیا الف عام فی النّار، و المراة اذ طاوعت الرجل فالنزمها او قبل ها او باشرها خراما او فاکهها واصاب منها فاحشة فعلیها من الوزر ما علی الرّجل فان غلبها علی نفسها کان علی الرّجل وزره ووزرها». (عِقاب الاعمال: ص 652 )

هر کس با زنی نامحرم شوخی کند برای هر کلمه که با او گفته است، هزار سال در آتش دوزخ او را زندانی می کنند. و آن زن اگر با رضایت، خود را در اختیار مرد قرار دهد و مرد او را در آغوش گیرد یا ببوسد یا تماسی برقرار سازد یا با وی بخندد و منجر به عمل خلاف شود، این زن هم مثل مرد گناهکار است و عذابش مثل اوست. ولی اگر زن راضی نبوده و مرد به زور مرتکب این عمل زشت شد، گناه هر دو بر گردن مرد خواهد بود.

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم درباره ارتباط زن و مرد نامحرم فرمود:

«با عدوا بین انفاس الرّجال و النساء فانه اذا کانت المعاینة واللقاء کان الدّاء الّذی لا دواء له».(بهشت جوانان، ص 468 )

بین مردان و زنان نامحرم جدایی ایجاد کنید [تا با هم برخورد و تماس نداشته باشند]؛ زیرا هنگامی که آنان رو در روی یکدیگر قرار گرفتند و با هم رفت و آمد داشتند، جامعه به دردی مبتلا خواهد شد که درمان نخواهد داشت.

براستی چرا بعضی خانواده ها باور ندارند که پسر عمو و دختر عمو، پسر خاله و دختر خاله و امثال شوهر خواهر و یا زن برادر نامحرم هستند و متاسفانه بخاطر این که طرف مقابل را در حد معصوم می دانند گرفتار وابستگی هایی می شوند که گاهی به فحشا هم کشیده می شود. در حالی طرفین اهل فحشا نبودند. براستی آیا پدر و مادر نمی دانند بخاطر عدم رعایت حرمت های خانوادگی در جرم بچه ها سهیم هستند.

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند:

"وای بر اولاد آخر الزمان از دست پدرانشان! سئوال شد یا رسول الله: آیا از پدران مشرکِ آنان؟ فرمود: خیر ،از دست پدران مومن آنها، چون واجبات دین را به فرزندانشان نمی آموزند و اگر اولاد آنها بخواهند، بیاموزند، آنان را منع می کنند. و تنها به این قانع هستند که فرزندانشان از مال دنیا چیزی را به دست آورند. من از آنها بیزارم و آنها هم از من بیزارند." 


منبع: سایت خاطرات یک حاج قا (خاطرات حاج آقا داودی نژاد)




تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir

ب

به گزارش علمدار بصیر: در برنامه گزارش 100 روزه دولت یازدهم برخی از سخنان و سوال ها جای تامل داشت که فرسوده بودن مردم ایران بخشی از این سخنان بود.

"احمدی‌افزادی در بخشی از سخنانش خطاب به روحانی مدعی شد شما در انتخابات 24 خرداد جامعه خسته و کمی فرسوده را تحویل گرفتید و آن را ترمیم کردید و نشاط و امید را به جامعه بازگرداندید، چگونه می‌خواهید انسجام ملی را حفظ کنید؟"

"رئیس‌جمهور پاسخ داد همه باید به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم و همه احساس آرامش کنند که البته در جامعه آرامشی به وجود آمده است."

خطاب به این مجری تلویزیون باید گفت چنین صحبت کردن لایق مردم این کشور نیست.مردم ایران در هر زمانی با درخشش و جان فشانی نشن دادند که آن کسی که خستست دشمن است نه ملت ایران.

ایشان از کجا می دانند که ملت ایران خسته و فرسوده است که این چنین مردم را تفسیر می کنند؟ لطف کنید در مورد خودتان نظر دهید نه مردم. مردم ایران در هر زمانی نشان داده اند که خستگی برایشان معنایی ندارد.ثانیا اگر حرف ایشان درست باشد مردم این به ملت این خستگی را ارزش می دانند چون برای حفظ حقوق خود و دفاع از آرمان های انقلاب خود تلاش کرده اند به خصوص انرژی هسته ای که نگذاشتند با وجود تحریم ها این موضوع مهم کشور با تعطیلی همراه شود و هر تحریمی را به جان خریدند تا نشان دهند ایرانی همیشه سربلند است.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir
جواب این سوال هارا چه کسی خواهد داد؟
گزارش رئیس جمهور بدون پاسخ به بعضی از جواب ها به اتمام رسید.

به گزارش علمدار بصیر: رئیس جمهور محترم دیشب گزارش 100 روزه خود را ارائه کردند اما جواب این سوالات را که اغلب مردم برای خبرگزاری دانا فرستاده بودند را جواب ندادند که امیدواریم جناب رئیس جمهور به سوالاتی که از ایشان می شود نیز احترام بگذارند و در آینده جواب گو باشند.برخی از این سوالات به شرح زیر می باشد.

  1. پیشرفت اجتماعی جامعه اسلامی در این صد روزه چگونه بوده است؟
  2. درباره بیکاری جوانان ومهیا کردن شرایط اشتغال چه اقداماتی صورت گرفته است؟
  3. بالاخره اقتدار کشور و ثبات اقتصادی به وجود خواهد آمد یا نه؟
  4. این دولت همه چیز را خراب کرده، بهتره استعفا بدهد.
  5. اقای رئیس جمهورعطش خدمت اقلیت های قومی و مذهبی در دوران ریاست جمهوری شما به نظام با وعده هایتان بیشتر شد ولی بازهم سرابی بیش ندیدیم!
  6. بسته تسهیلاتی مانند طرح بنگاه های زودبازده در دولت نهم، جهت فعالیت صنعتی و تولیدی خواهیم داشت؟ 
  7. چند درصد از وعده های 100روزه اجرا شده؟ در کجابازخورد داشته؟ چرا تغییرات ایجاد شده را نمی بینیم؟
  8. برنامه عملی شما برای حمایت از تولید ملی چیست؟ 
  9. اقتصاد مقاومتی را چگونه می خواهید محقق کنید؟
  10. آیا بهبود معیشت مردم به عنوان شعار اصلی دولت اعتدال با افزایش قیمت برق، تلفن، خودرو، لغو طرح مسکن مهر و ارز 3000 تومانی حاصل می شود؟
  11. بیکارى،گرانى،آلودگى هوا بدتر شده، این ها عملکرد صد روزه دولت است؟
  12. بعد از تشکر بخاطر ثبات قیمت اجناس مختلف/ در مورد کاهش قیمت اجناس مصرفی مردم چه برنامه ای دارید؟
  13. توی ایران هرچیزی که گران شود، ارزان نمی شود این عملکرد هم همین است گران شد اما ارزان نشد
  14. چرا تعداد عزل و نصب ها اینقدر زیاد است؟
  15. سلام آیا نرخ فاجعه آمیزتورم کاهش موثرپیداکرد؟
  16. چرادولت درعزل ونصب ها شایسته سالاری را فدای بازیهای سیاسی کرده؟
  17. دولت برای توسعه مناطق محروم چه برنامه مدونی دارد؟
  18. توی این صد روز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
  19. چرادردولت قبل اینقدردغدغه تامین بودجه طرح یارانه نداشت ولی دردولت تدبیرازمشکلات کمبود بودجه می گوید؟
  20. تدبیر دولت چه موقع کنار شعار امید عمیلیاتی می‌شود؟
  21. آقای رئیس جمهور وضعیت اقتصادی مردم چه می شود؟ آیامی شود روزهایارزانی را تصور کرد؟
  22. در حوزه فرهنگ چه اقدام شاخصی توسط دولت تدبیر وامید صورت گرفته است؟
  23. آیا کهولت سن وزرا ومعاونین دولت باعث خسارت به مملکت نیست؟
  24. علت کم تحرکی دولت وپاسخگو نبودن نسبت به مسائل مختلف چیست؟
  25. شان و منزلت ایران در راس امور است یا ارزانی اجناس؟
  26. ایا توافق با پنج یک چشم اندازی هم داشته است؟
  27. اگر غرب به وعده هایش عمل نکرد باز هم بر سر میزمذاکره می نشینید؟
  28. چرا حق امتیازهای آب و برق و تلفن و گاز سه برابر شده؟ آیااین راهکار رفع کمبود بودجه نیست؟ با اینهمه ساخت و سازهای مسکن مهر
  29. چرا عزل ونصب ها در برخى وزراتخانه ها معنى دار است؟
  30. چرا بعد از گذشت 100 روز دولت روحانی به وعده خود در خصوص کاهش قیمت کالاهای اساسی عمل نکرد.
  31. درباره مسئله ی بیکاری جوانان چه کردید؟
  32. مهم ترین خواسته ما فعلاً شفاف سازی متن مذاکرات است
  33. درصد بیکاری را پایین می آورم کجاست؟کلید کجاست؟ما غیر از داس که درو می کنه چیزی نمی بینیم.
  34. درمسائل هسته ای آیا استفاده از سانتریفیوژهای جدید و غنی سازی بیست درصد ایران به مدت شش ماه تعلیق شده است؟شفاف سازی کنید
  35. آیا دولت به شعار خود مبنی بر رفع مشکلات اقتصادی مردم در 100 روز اول عمل کرد؟
  36. چرا بعد از گذشت 100 روز دولت روحانی به وعده خود در خصوص کاهش قیمت کالاهای اساسی عمل نکرد‎?؟
  37. چرا علیرغم شعار تبلیغاتی رعایت اخلاق،اینقدر علیه دولت قبل سیاه نمایی می کنید؟
  38. دلیل این همه تغییر مدیر چیست؟
  39. چرا وقتی مقام معظم رهبری تأکید می کنند برای رفع مشکلات چشم به بیرون نداشته باشید بازهم تمام توان خود رابرای مذاکرات گذاشتید و رفع مشکلات از داخل را رها کردید؟
  40. چرا توی صحبت های وزیر خارجه ایران و غربی ها تناقض زیاد وجود دارد، پس توافق یعنی چی؟
  41. افزایش چندبرابری حق انشعاب برق روستائی به چه معناست؟ آیا این است معنی کمک به جوانان؟
  42. آیادرتوافق نامه 20درصدغنی سازی ایران رعایت شده است؟
  43. تا کی باید به انتظار رفع تحریم ها نشست؟
  44. اگر توافقات شکست بخورد چه؟
  45.  آیا این وضعیت بلاتکلیفی برای اقتصاد کشور خوب است؟
  46.  آیا کره زدن رفع مشکلات اقتصادی به رفع تحریم ها راه درستی است؟
  47. گرانی محصولات ،افزایش قدرت خرید اشتغال زایی حمایت ازبنگاه های اقتصادی تاچه حد قراراست در دستور کار شما باشد؟
  48. چرابرنامه100روزه محقق نشد؟ مگردرزمان برنامه ریزی ازاوضاع کشورخبرنداشتید؟
  49. محرومیت زدایى استانهاکه ازشعارهای انتخاباتی بودبه کجارسید؟
  50. چقدر به منویات رهبری توجه دارید؟
  51. مذاکرات طوری بوده که درآینده شرمسارنباشید؟
  52. چرادرمورد نیروهای شرکتی وقراردادی اقداماتی صورت نگرفته ؟
  53. علت افزایش وام های سودبانکی چیست؟
  54. علت تغییریارانه نقدی به بن کالایاقطع آن چیست؟
  55. چرا استاندار تهران در مراسم معارفه فرماندار جدید دماوند گفت: اصل 44 قانون اساسی تابحال اشتباه انجام شده است؟
  56. چرا فرماندار دماوند در عرض 8 ماه عوض شد؟
  57. حال کلیدتان خوب است؟هنوز همه جا با خود دارید؟
  58. آقای رئیس جمهور تاکی این جوانان از بیکاری رنج خواهند کشید؟ نخبه ها بی صاحبند و بیسوادان صاحب شغل پارتی
  59. استخدامات کی از جانب ایشان لغو شد چه دلیلی داشت؟
  60. عملکرد دولت خیلی ضعیفه.
  61. آیا به کارگیری نیروهای فعال در فتنه به صورت گسترده در دولت مصداق اعتدال است؟
  62. چرا سرنوشت دولت را به رفع تحریم ها گره زده اید که مجبور باشید اینگونه در توافق نامه بذل و بخشش کنید؟
  63. اولین درخواست رای دهندگان به جنابعالی حل مشکل معیشت بود. چرا در دولت هیچ تحرکی نیست؟
  64. حل مشکلات کشور نیاز به کار جهادی دارد. آیا در وزرای اقتصادی چنین انگیزه ای وجود دارد؟
  65. یا به فکر سفرهای استانی هستی ؟




تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir
نضال چندی پیش، از ازدواج خواهر عدنان با یک جوان شیعی به شدت انتقاد و اعلام کرده طبق فتاوی شیوخ سلفی، عدنان می تواند خواهرش را که از یک جوان شیعی حامله شده، بکشد چراکه...

به گزارش علمدار بصیر به نقل از جهان نیوز، تنها چند روز پس از انفجار بی سابقه مقابل سفارت کشورمان در بیروت از هویت دو عامل این انفجار پرده برداشته شد اما سوالی که پیش می آید که چگونه هویت این دو فرد کشف شد چرا که کارت های شناسایی ارائه شده به هتل 4 ستاره شرایتون بیروت که آنها در آن سکونت داشتند، همگی جعلی بوده است؛ در واقع پلیس لبنان دو خط موبایل را پیدا کرد که دو تروریست این عملیات هیچ گاه از آنان استفاده نکردند اما شماره موجود بر روی جعبه این تلفن ها در هتل، پلیس را به محلی که آنها این دو خط را خریداری کرده بودند، رساند. 

صاحب مغازه می گوید که شب قبل از انفجار دو جوان که گویا یکی از آنها تازه از سفر آمده بود وارد مغازه شدند و درخواست  سیم کارت کردند اما من به آنها گفتم که هر نفر بیش از دو خط نمی تواند بخرد لذا یکی از آنها اعلام کرد که سیم کارت نمی خواهد و فرد دیگر دو خط را خریداری کرده و همانجا فعال کرد؛ بعد هم طبق قوانین لبنان مقابل دوربین کوچک مغازه قرار گرفت تا تصویری از وی به عنوان مدارک احراز هویت نگهداری کنم؛ زمانی که مقابل دوربین قرار گرفت؛ لبخند تلخ و عجیبی زد؛ گویی که می دانست این عکس فردا در همه رسانه ها پخش خواهد شد و همه را به نقش شیخ احمد الاسیر (شیخ سلفی تندروی جنوب لبنان که چند ماه است که فراری است) و شاگردان وی در این عملیات آگاه خواهد ساخت. وی فرد اولی است که با انفجار خود توانست در سفارت را منفجر کند.

اما شناسایی عامل دوم عملیات که با منفجر کردن خودروی خود باعث کشتار 24 تن شده هم کار سختی نبود چراکه ارتش تصویر الصاق شده بر روی کارت شناسایی جعلی وی که در هتل وجود داشت را منتشر کرد و موسی المحمد در عدنان فورا با شناسایی پسرش لب به اعتراف گشود.
 
شاگرد شیخ فتنه
اولین عامل این افجار معین أبو ظهر جوان 21 ساله اهل صیدا (شهری در جنوب لبنان که زادگاه رفیق حریری و پایگاه دوم گروه‌های تکفیری لبنان است) بود.

پدر این فرد راننده کامیون است و اظهار داشته که پسرش طی چند ماه اخیر چندین بار از سوریه با وی تماس گرفته، بدون آنکه دلیل حضورش در آن کشور را برای پدرش توضیح دهد اما آخرین بار 5 روز قبل از عملیات با پدرش تماس گرفته و از وی خواسته تا او را ببخشد. او در این اواخر عمرش دارای گرایش های تند سلفی شده و در صفحه فیس بوکش به عنوان آخرین متن نوشته است: : «قسماً سننتقم لک یا شیخ أحمد» یعنی خطاب به شیخ احمد الاسیر نوشته که قسم می خورم که انتقام تو را خواهیم گرفت.(با اشاره به حمله ارتش به پایگاه وی و متواری شدن او)

خانواده معین درهای منزلشان را این روزها بسته اند تا از سوالات خبرنگاران و شبکه های خبری فرار کنند. ارتش نیز تدابیر گسترده ای را در نزدیکی منزل آنها به کار گرفته تا آنها را از هرگونه تعرض احتمالی مصون دارد.

خاندان ابوظهر طی بیانیه ای رسمی از انفجار تروریستی اخیر و اینکه عامل آن فردی از بین خانواده آنها بوده به شدت ابراز ناراحتی کرده و برای مجروحان آرزوی شفای عاجل نموده است؛ در عین حال معین را فردی شرور خوانده و از وی اعلام برائت کرده اند؛ موضعی که پیش از این و هنگام مشارکت معین و پسر عمویش فادی در درگیری علیه ارتش لبنان و در حمایت از شیخ احمد الاسیر که منجر به دستگیری آنها شد، اتخاذ نشده بود.

معین در سالهای اخیر و پس از ظهور شیخ احمد الاسیر همواره به مسجد بلال بن ریاح می رفته و خط فکری خود را از الاسیر دریافت کرده است. وی پس از درگیری سلفی ها با ارتش لبنان، اسلحه به دست گرفت و با ارتش وارد جنگ شد و پس از صدور حکم بازداشتش به دانمارک، کویت و سوریه رفت و در جنگ علیه نظام سوریه شرکت فعالی داشت.

اطرافیان وی از او نقل می کنند که او تفکر عملیات انتحاری را از شیخ الاسیر گرفته چراکه وی قائل به دادن جان در راه مبارزه با نظام سوریه و حامیان آن بوده است.

وی دارای مادری شیعه به نام کوثر عموری است که به اعتراف اهالی منطقه الزهرانی(زادگاه مادرش)، تاثیری در تربیت وی نداشته چراکه از دوران نوجوانی از دیدن مادرش محروم شده است. 
 
فلسطینی ناخلف
دومین عامل این انفجار جوان 21 ساله فلسطینی به نام عدنان المحمد است که همراه خانواده اش در منطقه الببساریه در حاشیه منطقه زهرانی واقع در جنوب لبنان و نزدیکی شهر صیدا زندگی می کرده است. این جوان پیش از این هم در سال 2012 به جرم ایجاد درگیری شخصی مذهبی بازداشت شده بود. خانواده او هم چند ماهی از وی بی خبر بودند و اعتراف کردند که وی تنها چند هفته قبل از سوریه با آنها تماس گرفته است و حتی یکبار از طریق اسکایپ با خانواده خود صحت کرده است.

این جوان فلسطینی پیشتر در یک تعمیرگاه اتومبیل کار می کرده و صاحب کار وی به نام محمود .ع  بعد از اطلاع از انفجار سفارت ایران متواری است.

 
منطقه البیساریه از سالها پیش محل زندگی تعدادی از آوارگان فلسطینی است که برخی از جوانان آنها به تفکرات سلفی گرایش پیدا کرده اند. 

خانواده عدنان از سال 1976 به این منطقه آمدند و البته در دوره اشغال جنوب لبنان مدتی به اردوگاه یرموک در سوریه رفتند.
فاطمه کاید عکاویه مادر این تروریست از اقدامات پسرش ابراز برائت کرده و حتی اعلام کرده که حاضر نیست جنازه پسرش را تحویل بگیرد. حتی بعضی همسایگان وی این جوان را به فردی سبک مغز توصیف می کنند که بیشتر اوقات حتی در محل کار خود حالتی عادی نداشته و احتمالا از روی اختیار و در حالت عادی این اقدام را انجام نداده است. برادر عدنان که 24 سال سن دارد هم از مشتریان پر و پا قرص مسجد احمد الاسیر بوده اما پس از توصیه های جدی مادرش از رفتن به این مسجد مدتی است منصرف شده است اما نضال م. جوان 24 ساله و دوست صمیمی عدنان کماکان به این مسجد رفت و آمد داشته و تفکرات و دستورات سلفی ها را به دوستان خود منتقل می کرده است. نضال مدتی است مخفی شده و پدرش مدعی است وی به دستور شیخ الاسیر مدتی است برای جنگ با نظام سوریه عازم القصیر شده است.

نضال چندی پیش، از ازدواج خواهر عدنان با یک جوان شیعی به شدت انتقاد و اعلام کرده طبق فتاوی شیوخ سلفی، عدنان می تواند خواهرش را که از یک جوان شیعی حامله شده، بکشد چراکه خواهرش با این اقدام کافر شده است. تحقیقات اولیه نشان می دهد که نضال عدنان را همراه خود به سوریه برده و احتمال نقش داشتن وی در انفجار اخیر وجود دارد.
 
 جنازه های بر زمین مانده
حدود یک هفته از انفجار بیروت می گذرد اما جنازه دو جوان سرکش و خودسر روی دست ارتش لبنان مانده و هنوز تصیمیمی برای تحویل این جنازه ها به خانواده هایشان گرفته نشده است؛ در عین حال خانواده عدنان اعلام کرده که جنازه فرزندانشان را تحویل نخواهد گرفت. در همین حال شهروندان و نمایندگان شهر صیدا نیز از این دو جوان اعلام برائت کرده و از مردم لبنان بویژه شیعیان خواسته اند تا حساب مردم این شهر را از عوامل انتحاری جدا کنند. این روزها حتی حزب الله و حرکت امل به نیروهای امنیتی کمک می کنند تا کسی به خانواده این افراد تعرضی نکند.

از سوی دیگر در حالی شیخ زریقات از شیوخ وهابی لبنان اعلام کرده که این عملیات توسط کتائب عبدالله عزام صورت گرفته اما بررسی های میدانی نشان می دهد که این گروه در شهر صیدا و مشخصا اردوگاه عین الحلوه(واقع در جنوب صیدا) که بزرگترین اردوگاه فلسطینی های آواره در لبنان است، حضور نداشته و فعالیتی نمی کنند بلکه این عملیات از داخل خاک سوریه طراحی و مقدمات آن در شمال لبنان و در شهر عرسال فراهم شده است. در واقع چنین به نظر می رسد که اظهارات زریقات برای گمراه کردن افکار عمومی از انجام این اقدام توسط گروههای معارض سوری در مناطقی که توسط عربستان سعودی پشتیبانی می شوند، صورت گرفته است؛ البته فرضیه همکاری زریقات با الاسیر و مخالفین سوری هم منتفی نیست.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/9/6 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون